HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


3D nyomtatás

3 dimenziós nyomtatómegoldások hobby szinten

 

Időrend:
Oldal 5 / 444 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   1  2  3  4  5  6  7  8  9   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

cree2 | 3396    2019-03-28 18:36:02 [22007]

lehet döglöt a 340 ned!
van 3..4 tipus ezt a 340 utáni betük teszik ki!

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 16:30:13 [22005]


Egyújabbgépépítő | 1105    2019-03-28 18:31:38 [22006]

Addig olvastam a készülő eggbot-okról, hogy én is nekiáltam egynek.
Lassan lehet kell egy külön topik a tojásoknak.
Azt szeretném kérdezni, hogy az Arduinóba melyik firmware -t érdemes feltölteni?


RJancsi | 2414    2019-03-28 16:30:13 [22005]

Telepítettem, semmi változás.

Előzmény: cree2, 2019-03-28 15:34:20 [22004]


cree2 | 3396    2019-03-28 15:34:20 [22004]

CH340

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 07:36:47 [21995]


cree2 | 3396    2019-03-28 15:30:33 [22003]

win7..8..10 nincs ilesztő CH340 hez ezt telepiteni kell...

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 10:35:24 [21999]

RJancsi | 2414    2019-03-28 11:55:24 [22002]

Nekem ilyenek vannak benne.

  

Előzmény: dtb, 2019-03-28 11:37:21 [22001]


dtb | 550    2019-03-28 11:37:21 [22001]

Az árulás esetleg abban lehet, hogy több verziót teszteltem én is, és vannak eltérések. Otthonról max átdobom a zippelt verziót. A scanwin32 ha jól emlékszek, a serial könyvtárban van, de ez csak sejtés, most nincs előttem

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 10:40:28 [22000]


RJancsi | 2414    2019-03-28 10:40:28 [22000]

A VID:PID-ről korábban azt írtad:
"Ugyanezt az értéket át kell írni az eggbot_scanwin32.py-ben is."

Valami árulás van, nálam nincs ilyen fájl. (WIN7-em van, ha ez számít).

Előzmény: dtb, 2019-03-28 08:24:50 [21998]


RJancsi | 2414    2019-03-28 10:35:24 [21999]

Letöröltem minden eddigi próbálkozást (még az Inkscape-t is) és újratelepítettem. A helyzet jobb, de változatlan. Az eszközkezelő "látja" az Arduino-t, szerinte a 6. porton van és rendben működik. Az eszközkezelőben a VID:PID 2341 és 0043. Ilyen számokat még nem írt senki... Beírtam az EBB_SERIAL.PY-be nem lett lett jobb.

    

Előzmény: dtb, 2019-03-28 08:24:50 [21998]


dtb | 550    2019-03-28 08:24:50 [21998]

Nézd végig lépésről lépésre, hogy mi a rossz.
Az Arduino IDE (tehát ha elindítod az Arduino szoftvert) kommunikál az eszközzel?
Fel van telepítve a kinai USB vezérlő? (CH340 driver)
Az eszközkezelőben USB portként kell látszania, ennek a tulajdonságaiban kell megnézni a VID:PID értéket.

Az eggbot (korábbi beírásod) szintaktikai hibát talált, valamit nem jól írtál be.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 07:33:30 [21994]


RJancsi | 2414    2019-03-28 08:00:55 [21997]

Írok mailt, ez itt kicsit sok lenne.

Előzmény: Sásdi Zoltán, 2019-03-28 07:58:58 [21996]


Sásdi Zoltán | 447    2019-03-28 07:58:58 [21996]

Segítség kellene, be szeretnék kerülni a JÓ emberek közé, és szeretnék egy, legegyszerűbb 3D nyomtatót.
De előtte, valamennyire konyítani szeretnék, hogy is kell egy, mondjuk téglalapot, négy sarkába hengereket. Vélem én, először valamilyen rajzolóval megrajzolni, azután ráuszítani, itt szeletelőnek nevezett programot (pl:Cura??), a kapott izé mehet a nyomtatóba.


RJancsi | 2414    2019-03-28 07:36:47 [21995]

Az eszközkezelőben van egy "ismeretlen" eszköz, arra viszont ezt írja ki:

  

Előzmény: RJancsi, 2019-03-28 07:33:30 [21994]


RJancsi | 2414    2019-03-28 07:33:30 [21994]

Most máűr biztos, hogy az USB porttal van a baja. Átírtam az általad javasolt VID/PID értéket és azóta más hibaüzenet jelenik meg az Inkscape-ben:

  

Előzmény: dtb, 2019-03-27 22:17:59 [21986]


MCMLXXXII | 178    2019-03-28 06:02:27 [21993]

Szép jó reggelt!

Érdeklődnék hogy ki milyen Marlint használ arduino mega+ramps1.4 pároshoz és miket kapcsoltatok be a menüben vagyis engedélyeztetek?

PSoft | 12692    2019-03-27 23:24:08 [21992]

Nálam is megy két gépen, mindkettőn Win7 van, az egyik 32 a másik 64 bites.

Előzmény: szf, 2019-03-27 22:46:01 [21991]


szf | 2392    2019-03-27 22:46:01 [21991]

Biztos, hogy működik minden amit felraktál. Azóta feltettem egy másik gépre is és tökéletes lett.

Előzmény: morvfer7, 2019-03-27 22:25:30 [21988]


dtb | 550    2019-03-27 22:37:10 [21990]

Igazad van, én az eredeti verziót használtam

Előzmény: morvfer7, 2019-03-27 22:25:30 [21988]


PSoft | 12692    2019-03-27 22:26:46 [21989]

Itt...

Előzmény: szf, 2019-03-27 22:20:56 [21987]


morvfer7 | 1053    2019-03-27 22:25:30 [21988]

Ilyen gond nem lehet, mint írtam, mielőtt elküldtem kipróbáltam.

Előzmény: dtb, 2019-03-27 22:17:59 [21986]


szf | 2392    2019-03-27 22:20:56 [21987]

Hogy mennyi impulzust kapjon a motorvezérlő azt hol állítod be?

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 21:58:29 [21985]


dtb | 550    2019-03-27 22:17:59 [21986]

Ha az arduinod kinai klón, akkor nem jól detektálja az USB-t.
Ki kell cserélni a VID:PID -et tartalmazó sort az ebb_serial.py-ben arra, amit az eszköz kezelőben látsz. Nálam ezzel detektálja jól(nekem is kínai van):

for port in comPortsList:
#if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"): <- eredeti, kikommentezve
if port[2].startswith("USB VID:PID=1A86:7523"):

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 21:02:41 [21974]


PSoft | 12692    2019-03-27 21:58:29 [21985]

Majdnem 4 perc...
Én, nem is akarom gyorsabban forgatni.:)



PSoft | 12692    2019-03-27 21:41:37 [21984]

Fújd be a dobot olyan jó "áztatósan" szilikon spray-el.

Egyesek, úgyis a filament olajozásra esküsznek.:)

Előzmény: szf, 2019-03-27 21:32:22 [21981]


morvfer7 | 1053    2019-03-27 21:41:22 [21983]

Tavaly nekem is kellett pár óra, mire összehoztam a működő verziót.

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 21:36:33 [21982]


PSoft | 12692    2019-03-27 21:36:33 [21982]

Ugye, nekem üres UNO-m volt.
Majd két napot szoptam vele, mire rájöttem...
A kondi, már csak az Inkscape-vel való kommunikációhoz kell, előtte, az Uno feltöltésénél kifejezetten hátrányos.

Előzmény: morvfer7, 2019-03-27 21:28:53 [21980]


szf | 2392    2019-03-27 21:32:22 [21981]

Ez volt az első ötletem. De nem jön le a dobról, fel tapad. Súly kell ami húzza de ugyanakkor ezt húzza azt extruder is. Az anyag meg nyúlik.

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 21:25:27 [21978]


morvfer7 | 1053    2019-03-27 21:28:53 [21980]

Az UNO fel van töltve, le is teszteltem, mielőtt küldtem.
Inkscape frissen telepített verzióját a további művelet előtt egyszer el kell indítani, majd mikor elindult bezárni, utána jöhet a többi művelet. Kondi kötelező, neked 2x is leírtam.. :)

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 21:02:41 [21974]


morvfer7 | 1053    2019-03-27 21:26:05 [21979]

Nincs benne hiba, nem hiányzik a # sem, csak rosszul töltötted le. Azért osztottam meg, mert 1 éve csináltam és akkor már nem emlékszem miket javítgattam bele, egyszerűbbnek láttam megosztani a működőt.

Előzmény: pixel66, 2019-03-27 20:37:14 [21973]


PSoft | 12692    2019-03-27 21:25:27 [21978]

Mint ahogy a nagyok csinálják???

Hajtott dob, a lelógó "hurok" végállás kapcsolót nyom, hajtás megáll.
Ahogy fogy a laza hurok, újra indul a dob,és utánaenged.

Előzmény: szf, 2019-03-27 21:04:44 [21975]


morvfer7 | 1053    2019-03-27 21:24:06 [21977]

Jobb gomb, mentés másként a barátod, pontosabban nem tudom írni, mert böngésző függő.
Nekem chrome van, itt Link mentése másképpen.

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 19:53:13 [21969]


szf | 2392    2019-03-27 21:05:59 [21976]

Nesze neked, telefonon jobban nézet ki

Előzmény: szf, 2019-03-27 21:04:44 [21975]


szf | 2392    2019-03-27 21:04:44 [21975]

Érdekesség képen
TPU-val nyomtattam
- fej (direkt) 220C
- asztal 50c
Régi PLA-ra tervezett alkatrészt nyomiztam ki. Lassú első réteg.
Rectract beállítást leszámítva nyomtatási, tapadási probléma nem volt. De a filament a dobról nem akar lejönni inkább nyúlik. Erre valami ötlet?

  


RJancsi | 2414    2019-03-27 21:02:41 [21974]

Akkor pedig jó helyre másoltam. De valami gixer mégiscsak volt. Letöröltem mindent, újra telepítettem az inkscape beépülőt és újra másoltam a könyvtárak tartalmát.

Annyi változás lett (ami eddig nem volt), hogy most a manuális mozgatásokra: "Failed to connect to EggBot. :(
" hibát ír ki. Tehát nem látja az Arduino-t. A driver elvben fel lett telepítve, nem jelzett hibát.

Előzmény: pixel66, 2019-03-27 20:37:14 [21973]


pixel66 | 291    2019-03-27 20:37:14 [21973]

Az eggbot2.8-as mappába belépsz,utána az extensions mappába.
Itt kijelölni mindent és átmásolni a inskape\share\extensions mappába.De ahogy Feri leírta úgy működik,csak volt benne az a # hiba.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 20:24:26 [21971]

PSoft | 12692    2019-03-27 20:34:30 [21972]

A telepített Inkscape share könyvtárában van az extensions,és a templates mappa, értelem szerűen, azokba másolod.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 20:24:26 [21971]


RJancsi | 2414    2019-03-27 20:24:26 [21971]

Kínomban már arra gondolok, hogy a kézi "kókányolásnál" rossz könyvtárba másoltam be az "eggbot2.8b_Windows.zip" tartalmát. Szóval hová kéne?


pixel66 | 291    2019-03-27 20:18:58 [21970]

A Feri py-file-ban az első sorban van a hiba.
Hiányzik egy kettős kereszt a sor elejéről!

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 19:33:51 [21968]


PSoft | 12692    2019-03-27 19:53:13 [21969]

Ok, akkor az...rendben.:)

Viszont, Feri ebb_serial.py file-ét, én csak .txt formátumban tudtam letölteni a linkelt helyről.
Azzal, úgy, nem volt jó nálam.
Ha ez lenne a baj Nálad is, ITT megtalálod .py formában letölthetően.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 19:33:51 [21968]


RJancsi | 2414    2019-03-27 19:33:51 [21968]

Morvai Feri úgy küldte (külön kértem rá és írásban megerősítette), hogy rá van töltve.

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 18:15:18 [21964]


RJancsi | 2414    2019-03-27 19:33:17 [21967]

Kondi pótolva, Inkscape kizárva a defenderben mégsem történik semmi. :(

Előzmény: Bodnár Miklós, 2019-03-27 18:59:36 [21965]


RJancsi | 2414    2019-03-27 19:06:27 [21966]

Hoppá! Az lemaradt, pedig Morvai Feri is írta, hogy arra szükség van. Egyszerűen elfelejtettem. :(

Előzmény: Bodnár Miklós, 2019-03-27 18:59:36 [21965]


Bodnár Miklós | 384    2019-03-27 18:59:36 [21965]

Bocsánat ,hogy beleszólok ,de nem látom a 10mikrofarátos kondit a jobb sarokban fent a kék részen az RST és GND -re rákötve. Ugyanis nekem minden ugyan ez mint a képeden és
már egy éve megy, egy két amperos dugasztáppal . Az egyik barátomnál a hiba pedíg az volt hogy a win defender tiltotta a progit . Azt helyrehozták azután megjavult.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 18:09:28 [21963]


PSoft | 12692    2019-03-27 18:15:18 [21964]

Én, V3-nak látom.

Van program feltöltve(EggDuino) az UNO-ban?
Szerintem, üres.

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 18:09:28 [21963]


RJancsi | 2414    2019-03-27 18:09:28 [21963]

Az UNO biztos, a CNC shield is, de hogy V3-e?

  

Előzmény: PSoft, 2019-03-27 17:54:59 [21961]


keri | 11472    2019-03-27 17:56:31 [21962]

Csinálják, működik.
Nyilván nem PC tápot kell így gyártani.

Előzmény: A_Camera, 2019-03-27 16:45:27 [21960]


PSoft | 12692    2019-03-27 17:54:59 [21961]

Ha jól emlékszem, UNO + Shield V3 amivel próbálkozol?

Előzmény: RJancsi, 2019-03-27 16:19:46 [21959]


A_Camera | 316    2019-03-27 16:45:27 [21960]

Áramkört nyomtatni direkt? Nem lesz túl sok az ellenállás, mert az nem fém.

Előzmény: keri, 2019-03-27 07:32:24 [21956]


RJancsi | 2414    2019-03-27 16:19:46 [21959]

Sziasztok! Végre sikerült összedrótoznom a tojáspingáló masinát. Ám továbbra is hálás lennék, ha valaki Bpesten vagy környékén segítene feléleszteni. Ugyanis legjobb tudásom és Morvai Feri útmutatása alapján jártam el, ennek ellenére meg sem nyikkannak a motorok. Az USB kábelt rádugva a szervó egy kicsit zizeg aztán semmi. Amikor az Inkscape-ben próbálom manuálisan állítani bármelyik motort vagy a szervót, csak egy figyelmeztető ablak ugrik fel, hogy hiba ugyan nincs, de lehet, hogy nem az történik mint amit szeretnék. És valóban, igazából semmi sem történik, vagy legalábbis nincs látható eredménye. Gőzöm sincs hol lehet a hiba, az Arduino/CNC shield környékén, vagy már az Inkscape beépülőnél.

  


szf | 2392    2019-03-27 11:28:42 [21958]

Az elképzelésem hasonló. Ezért kezdtem el a színekkel foglalkozni mert lényegesen olcsóbb PLA-val kísérletezni mint nemesebb anyagokkal. Persze látványosabb is.

Előzmény: keri, 2019-03-27 07:32:24 [21956]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 5 / 444 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   1  2  3  4  5  6  7  8  9   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊