Ez a progi nem egy hétvégi bezsongás eredménye. Több, mint 10 éve fejleszti az Autocad, én gyakorlatilag az első pillanattól kezdve használom és baromira megszerettem.
Könnyen tanulható, logikája is egyértelmű, mind a CAD, mind a CAM oldalon. Renderelésre is tökéletes, műhelyrajzokat is gyorsan lehet vele készíteni, a szerszámpálya készítés és generálás is zseniálisan egyszerű, stb.
Nyilván vannak benne szokatlan megoldások, de ezeket könnyű megszokni és megtanulni.
Ez persze mind nem jön egyik napról a másikra, az első időszakban rengeteget gyakoroltam vele, éjszakákba nyúlóan, hogy amit elképzeltem, azt meg is tudjam valósítani.
Sajnos az ingyenes lehetőség egyre kevésbé opció, illetve amikor belevágtam, hosszú évekig még az volt. Aztán amikor elhúzták a mézes madzagot (ez volt a marketing fogás), jöttek a fizetős lehetőségek.
Ami lássuk be, teljesen normális, hiszen egy komoly mérnöki gárda által fejlesztett progitól miért is várnánk el, hogy örökké ingyenes legyen. Az Autodesk is egy profitorientált cég, komoly bevételt vár tőle, mint mindenki aki dolgozik és nem a lottón nyerte a pénzét.
Vilmos Jani fórumtársammal közösen elég sok energiát tettünk a népszerűsítésébe sok-sok évvel ezelőtt, csupán mert hittünk benne és szerettünk volna ha más is sikerrel használja a projektjeihez, ami szerintem sikerült is.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem a progiban van a hiba, ha nem megy...
Nekem is hasonló az érzésem. Minden nagyobb program elkészítése előtt egy rendszerszervezőnek kellene összeállítani a program működését menü rendszert, követelményeket. A programozók feladata ezt végrehajtani. A fusionban nyomát sem érzem a rendszer szervezésnek. Az ilyen kusza rendszert régen is készítettek, pld amikor két zseni programozó egymástól teljesen külön elkészített a saját stílusában egy programot, majd felvásárolták őket, vagy fuzionáltak, és egy programba kellett gyorsan, holnapra összegyúrni a több különböző programot.
Köszönöm!!! A mozgatási gondom megoldódott valahogyan! Hogy hogyan, azt viszont nem tudom. A mozgatandó alkatrészeket kitöröltem és elölröl kezdtem a beszerelésüket. Mindent abban a sorrendben mint először! Rigid a tengely-slider a csúszka-rigid a konzol- és rigid a göbcsukló. És működik! A videók jelentős részén már túlhaladtam. Az egyetlen újdonságot a szimmetriával kapcsolatban találtam! Nem nekem kell meghúznom a vonalat, hanem ha bekapcsolom az Origin-t, annak a tegelyei már felhasználhatóak a kényszerezésnél! Ami még furcsa, hogy az animáció közben néhány Rigid igencsak "ficánkol", de nem értem hogy miért! Mégegyszer köszönet Neked és a videók készítőjének is!!!
Pedig sokkal jobban felelpitett es atgondolt CAD programok vannak. Jo az F360 (ingyenesen hasznalhato 3D-ben valoszinuleg nincs is jobb), de kicsit mindig azt erzem, hogy ez nehany diak diplomamunkaja lehetett.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de: Ha más programokat is megtanultam (???) használni, a menük és a többi sajátosság csak idő kérdése. Ami számomra fontos lenne: el tudjam készíteni az "agyalmányaimat" amit az esztergályos-marós-vagy bármilyen szaki kezébe adok és ez alapján megszületik az "álmom". (tervezésnek azért nem mondanám) És lehet, hogy az életkor hozza magával, de nem bánnám ha ezt nem egy eléggé régi és tört progival kellene megvalósítanom! A Te verziód valószínüleg nem az ingyenes. Ha túl kevésnek találnám a 30 nap utáni lehetőségeket akkor újra kezdem a FreeCad-del. Kár lenne, mert a képességeit nem vitathatom!!!
Ez szívás lehet, mert minden alkatrészem külön-külön Bodies! Számomra kényelmesebbnek tűnik, ha minden alkatrészt külön kezelhetek és felhasználhatok másik munkában.
Ha ez tényleg így lesz akkor !!! Vagyis kezdhetem elölről az egészet a FreeCad-del! Pedig én megpróbáltam a bünözés után rendes állampolgárként jó útra térni, de ezek a fránya körülmények nem hagyják!!!
„x alkatrészhez még "hozzá ragad" egy-két apróság és már nem is működik.”
Ne legyen body és component vegyesen, csak component. Groupba kell tenni az együtt mozgókat az assemle menüben. A motion study -ban add meg a mozgási görbét, amit lekövet. Ott tudod akár folyamatosan mozgatni amit kell.
Nem te rontottad el a telepítést. A fusion hobbi verziót nem akarják kiadni már. Én január óta levelezgetek a céggel, mert én is a hobbi verziót kértem, majd kaptam valamit aminek örültem is, de a 30 nap lejártakor derült ki, hogy én is a test verziót kaptam. Miután lejárt a próba időszak nem működik szinte semmi sem. Ez nagyon szemét üzletpolitika amit csinálnak.
A fusion program szervezése eszméletlen el van rontva, össze vissza van benne minden. Teljesen logikátlan az egész menü felépítése. Én autocadben rajzoltam nagyon sokat és screctchupban, mégsem tudtam megszokni a fusiont. Miután nem tudtam dülőre jutni az ügyfélszolgálatukkal, mindig a próba verziót ajánlották, vagy a fizetőst így hagytam a fenébe az egészet.
Megtalálni megtaláltam!!! A használata okoz gondot! x alkatrész: joint-Motion-slider= működik. (egérrel és Preview Limits-el is) x alkatrészhez még "hozzá ragad" egy-két apróság és már nem is működik. A Motion Link-et meg végképp nem sikerült még mozgásra bírnom. Nagy kár, hogy magyarul nem nagyon találtam okításokat. (vagy csak én vagyok béna) Az is izgalmas még, hogy mi marad "üzemképes", ha letelik a harminc nap. Eredetileg eleve a hobby verziót telepítettem, és mikor szerettem volna megnézni egy hordozható masinán, valamit elb...tam és lett nekem triálom. De egészen használható!!! Mondjuk nekem furcsa, hogy az alkatrészek nem "ragaszkodnak" ahoz a kordinátarendszerhez, amelyikben elkészülnek! Összeszereléskor mint "Referencia alakzat" tudtam használni őket de itt szimmetria tengelyt is én rajzolok. Már ha el nem ...! Az előző hibám: Rajzoltam egy kört. A kör köré egy négyzetet. Az origóba! Idáig semmi gond! Aztán egy csomó furat, de mivel lusta vagyok, szimmetrikusá akartam tenni őket! Berajzoltam egy szimmetria tengelyt. (konstrukciós vonalként) De az igazításkor elfogadtam az "X"-re változó kurzor sugallatát és kattintottam. Nem kellett volna! És ezután igazítottam mindent szimmetrikusra! Ezt sem kellett volna! (utólag már könnyű okosnak lenni) Összeszereléskor vettem észre hogy valami nem passzol, mert a másik progiban használt méretek, rajzok hibátlanok voltak, itt meg metszet nézegetéskor láthatóan féloldalasan egymásba ért a tengely meg a furat. Interferi-nek köszönhetően elég nyilvánvalóvá vált, hogy valamit eltoltam. Szó szerint! Az egyik oldalra! Mert még az elején, az "alapnak" szánt alkatrészen, azt a bizonyos "szimmetria tengely"-nek szánt vonalat sikerült az orogótól 0,3mm-re tennem és a vázlat befejezésekor nem mentem végig a méretek ellenörzésével! Mert ugye lépten-nyomon rám szól amiért "tulszabályozom"! No! Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy valami hasonló balfékséget követhetek el itt is, csak még nem tudom hogy mi az! Bocs amiért ilyen hosszú lett, de én csak egyujjas pötyögtető vagyok és nincs az az Isten akinek a kedvéért újra fogalmazzam ezt a panaszáradatot!
Összeszerelni egyszerű a MOVE/COPY>Point to Point opcióval, vagy elegánsan lehet az Assemble>JOINT választásával is. Nem tudsz hibázni egyikkel sem, próbálgasd.
Sziasztok .Milyen regisztráciot érdemes startup vagy personal hosszutávon? köszönöm
Arany János | 1391
2024-12-01 15:05:47
[2219]
Igen! Van rá lehetőség! Másik akadály: Elkészült az alkatrész. A második és harmadik is. Összeszerelném őket! De ez nem mindíg sikerül! Pl: az egyik furatot 0,1 milivel odébb "sikerült" tennem. Így a "tengely" nem fog átmenni mindkét alkatrészen! Ütközni fog! Az eddig használt programban van olyan funkció hogy "Ütközésvizsgálat", ami figyelmeztet az esetleges alkatrészek közötti átfedésekre. De itt nem találok ilyet. Az "ütközés" keresésre "crash" találatokat kapok, ami rendszerint nem erre az esetre utal! Melyik kifejezést kellene keresnem az oktatóanyagban?
Sziasztok! Kipróbáltam! Elboldogulok vele! De azért vannak bajok. Az alkatrészek jelentős része már az Admin Projekt-ben van, de nem bánnám ha a gépemen is meglennének ugyanezek a fájlok. Van arra lehetőség, hogy ha már "felküldtem" őket akkor vissza is tudjam "szerezni"?
Egyújabbgépépítő | 1296
2024-11-29 13:50:46
[2217]
Talán mégis sikerült. Maradni kell az USA honlapon, ott még él a personal.
Megkaptam az értesítést, 17 nap múlva lejár a hozzáférésem. Van még lehetőség a hobby/personal ingyenes csomag igénybevételére? Nem találom a lehetőséget.
Sziasztok! Hencz László vagyok. 22 éves gyakorlatom van solid worksben de 2 éve Fusion360-ban "Őrülök" van összehasonlítási alapom. Kezdetben nem hitten el hogy a Fusion Jobb mint a SolidWorks de mára ezt másképp gondolom.Már programozom a Fusiont Python nyelven az AI segítségével:) Ha valakinek lenne kérdése aFusönben csak keressen
Valamikor régen jártam hasonlóan, a megoldás végül az lett hogy a webes accountban a könyvárból átraktam archiv-ba és vissza, de az is segített, hogy onnan lementettem a saját formátumában gépre , majd visszatöltöttem. hol az egyik hol a másik jött be...
Sziasztok! Olyan Fusion 360 problémába ütköztem, hogy egy korábban másik gépen készített rajzot nem tudok megnyitni. Lefagy a program, csak az újraindítása segít. A modell szerkesztés működik, de ha a modellből rajzot készítenék, akkor is lefagy. Egyébként hivatalos WIN10 rendszert használok, a Fusion is mindig frissítve van. Mi lehet a megoldás? Újratelepítés?
Sziasztok! Nem jövök rá a megoldásra, hogy hogyan kéne a képen A val jelzett ovális cső részt 45 fokkal megdönteni kifele. Egy medenceszűrő kifolyó adapter lenne, amivel a kifolyó vizet afféle welness esőztetővé alakítanám. Jelenleg a rajzban szereplő modell már működik, mint víz körbeforgató a medencében, de ha felfele fordítom, akkor elég sokat spriccel a medence mellé és nem túl jó odaállni a medence széléhez. (A sketch-ben szereplő további rész, ami nincs kimodellezve, adapter a medenceporszívóhoz, szintén jól üzemel.) Megköszönöm a segítséget! Medence kifolyó f3d
D.Laci | 5485
2024-03-24 10:30:44
[2201]
Kilehet szedni "sarkosan" is.
remrendes | 4159
2024-03-24 07:29:10
[2200]
Pedig ez jellemzoen jol mukodik. Neha felesleges idot pazarolni az ilyenre. Sot, sokszor eleg csak a kozepvonalat megrajzolni.
Nekem csak annyi észrevételem volt/van, hogy nem szeretek olyat látni, amiről egyből látszódik, hogy ebben a formában nem lehet kiforgácsolni. Benneteket meg nem zavar, hogy amit éppen mutat nektek a kedvenc progi, az nem legyártható. Ennyi, kár ezt tovább ragozni. Értem én kezdettől fogva, hogy majd lesz ebből "normális rajz is", de akkor meg minek néztek akár csak egy másodpercig is ilyen sarkos virtuális vackot? De mint írtam, ti már hozzászoktatok a "látványpékséghez", én meg nem szeretek ilyen valóságtól elszakadt axonometrikus rajzot egy másodpercig se nézni, mert felbosszant a hazugság.