Aha. Ne ölj bele túl sok energiát, ez a gép soha nem fog már szikrázni. Tekintve a mostani használtgép árakat, osztogatják a jóval alkalmasabb gépeket 1.000-2.000€-ért. Főleg a németek, csak sajnos a fuvar többe kerül.
Az eladó nem sokat tud róla,elvileg többszikra.Tervben,hogy beüzemelném ha megveszem ,de az elektronikai része a gépépítésnek nem annyira az én területem,próbálok információt gyűjteni az "edm" gépek elektromos világából egyelőre ...
Ezt az "úriembert" inkább nem ajánlanám,tőlem felvett egy csomó előleget gépfeljavításra és eltűnt,mint vadmalac a búzában.Igaz legalább 15 éve volt,de a váz még ma is meg van.
Sziasztok! Esetleg Csobolyó Jánost nem ismeri valaki? Van a neten egy írás tőle ilyen gép feljavítását megemlítve. Előre is köszönök minden segítséget. Üdv: Decaza
Még itt a cégnél ahol dolgozok volt egy DEM 400 ezer éve, de azt én már nem is láttam, szóval nem tudok érdemben hozzászólni, majd utána kérdezek annak meg van-e még a gépkönyve esetleg, akkor azt lehet el tudom küldeni.
Készülök a közeljövőben egy huzalt szétbontani. Ha el tudnál jönni tudok mutatni 2 megoldást. A sebességekre tudok mutatni példát. Mind a két gép régi Seibu. Paraméter táblázatokat tudok mutatni, ami kell kimásolhatjuk.
Sziasztok, Én is elkezdtem egy szikraforgácsolót építeni. A rajzokkal jól állok váz szinten, de van esetleg valakinek valami infója hogy az elektróda szál vezetést hogyan szokták megoldani? vagy lehet venni kész mechanikát hozzá? A legkritikusabb a gyors szálbefűzés amire megoldást keresnék. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy kb. milyen sebességgel lehet kalkulálni a szállal percenként?
Ati | 1120
2019-06-13 23:20:16
[244]
Azért ettől komolyabb, már mint a táp, lehet állitani a frekit és kitöltést is.Van pár db tranzisztoros teljesítmény fokozat, egyenként aktivállható,+ kitöltést állítás potival. Van még valami, (szerintem utólagos beépítés) amivel a freki is állítható, de ez csak 1-2 fokozatban müködik.
Ebben van egy nagyon egyszerű tápmegoldás (11.-dik perc környékén kezdődik), és egy egyszerű előtolás-szabályozás is.
Előzmény: Szalai György, 2019-06-13 08:40:23 [239]
Törölt felhasználó
2019-06-13 09:14:45
[241]
Pl. egy megoldás az, amikor a szikra ív feszültségét figyelve a CNC előtolásba visszacsatolva egy megadható tartományban tarható szabályzó körrel a folyamat. Robsy CNC vezérlésnél így működik a dolog.
Előzmény: Szalai György, 2019-06-13 08:40:23 [239]
Ati | 1120
2019-06-13 09:09:15
[240]
100volt körül van, de az üresjáratija a duplája ez nem biztos hogy jó. Valahol azt olvastan hogy ez a konditöltögetős dolog öskori. A 60 éves Erozimat tömbszikrám is kondikat töltöget, zabálja is az elektródát.
Namégplánedehogy. A harminc ampert valami cingár kis impulzus csúcsértékeként kell tudnia. Szerintem ezek is az igazság nekik tetsző felét írják ki csak. Amit még mindég nem tudok, (hátha valaki más igen) hogy az automatikus előtolás szabályzókörének mi a mérő-érzékelő eleme. Mitől nem tolja rövidzárba az elektródát?
A doksi szerint a táp 150V / 30A-t tud, a kitöltési tényezőnek kisebbnek kell lennie 50%-nál.
A 48V-os tápok jól láthatóan sorba vannak kötve, tehát a 150V megvan, de ezek tápok biztosan nem tudnak 30A-t.
Szerintem a tápok töltik a kimeneti kondibankot (a hat elkó), ezek sülnek ki impulzusszerűen egy lineáris áramgenerátoron keresztül. A lineáris áramgenerátorra utal a brutális hűtés (ventilátor alul-fölül).
Simán utánépíthető (akár 'hagyományos' trafó + graetz-el is), már csak időt kéne rá találni
Előzmény: Szalai György, 2019-06-12 20:24:16 [235]
Szalai György | 9203
2019-06-12 20:24:16
[235]
Esetleg négy kapcsolóüzemű helyett egyetlen fokozatkapcsolható trafós tápegységgel, és jelentősebb, fokozatkapcsolható kondibankkal. Én is többet vártam. Köszönöm a videót.
Jó kis videó, de mondjátok már meg azon kívül hogy az elektróda egyenletesen fogy, miért jó hogy forog? Mert látszik rajta, hogy kóvályog de rendesen, ezzel pontos furat az életben nem lesz...
Apropó, szeretnék elolvasni egy szikraforgácsolásról szóló (lehetőleg nem túl régi) könyvet, vagy vmi .pdf ismertető anyagot, ha lehet magyarul. Tud valaki ilyen szakirodalmat ajánlani?
Előzmény: Szalai György, 2019-05-30 09:40:43 [224]