Közönséges vizes homok . Ez a digitalizálom forgatója volt , saját tervezésük marker jelek ,ez segíti az Ossza varrást ,
Előzmény: Szalai György, 2021-07-22 16:49:56 [16413]
Szalai György | 9489
2021-07-22 16:49:56
[16413]
Az a függőleges "nem fa darab" az milyen anyag? (Kerítéseket látok hasonlóból építeni.) Az alsó fekete-fehér korongon lévő kódoló minták mi célt szolgálhattak eredetileg?
Szinte hihetetlen... Ennyire kiemelné a domborulatokat a napi egy marék rizs?
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-06-19 20:26:02 [16404]
Rabb Ferenc | 4359
2021-06-19 20:26:02
[16404]
Ez nem is CNC! Sem Fusion360, sem szervóhajtás, sem speciális függvények... Csak egy jó kondícióban lévő szaporán lépkedő biorobot aki valós időben végzi a munkáját Lehet, hogy napi egy marék rizsért
Kicsit hosszú meg unalmas is a videó, de vannak benne egész jó, "látványos" részletek. Pld...itt is.
krausz | 52
2021-06-18 21:02:27
[16397]
Köszönöm a válaszokat. Hasznosak voltak !!!
istvan3 | 678
2021-06-18 20:03:01
[16396]
Még egy tipp. Ezeket a Rexroth kocsikat oldalról (az imbusz csavart eltávolítva) illetve felülről a porvédő műanyagon keresztül is lehet kenni. Ki kell lyukasztani és egy O gyűrűvel tömíteni.
Adatlapon megtalálsz minden infót.
Lehet egyszerűbb a rajta lévő alut atfúrni és azt megmenetelve belerakni a kívánt zsirzó csatit.
A gipsz az elveszik , mint a homok mag ,csak az a szerepe , hogy sima legyen a belseje ,természetesen levélasztó réteget kapott a gipsz amire a beton kerül . Az öntödei homok beszerzése nekem most gond ,de van jő minőségű kvarc homokom ami most jött meg .Ehhez fogok adagolni Kaolint, ez már egyszer bizonyított .
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-06-18 08:02:57 [16387]
Aknai Gábor | 3083
2021-06-18 12:19:01
[16390]
Szia,
én M3-as menetű Festo csatlakozókat használtam, de mivel a kocsikon M6-os menet van, ezért kellett csináltatnom hozzá egy réz közdarabot is. Az elérhetetlen helyekre először rádugtam a csatira a 4mm-es csövet és utána betekertem a helyére. Na persze ez egyszerűnek hangzik, de a valóságban hatalmas szívás volt.
Szeretném le egyszerűsíteni a gép kenését. Jó lenne valami központi zsirzó/olajzó pumpa de minimum valahogy ki szeretném vezetni csövekkel a kenési pontokat. Jelenleg elég nehezen hozzáférhető a Z tengelynél. Szerintetek mivel lehetne ezt valahogy kivezetni. M3-as a menete és roppant kevés a hely. Lenne valami ide való csatlakozó vagy valami?
Homok mag kísérlet (amit találtam a műhelyben ), egy kis csalással , az utolsó réteg az gipsz , nekem ez áll a kezemhez .A 3d nyomtatott sablon meglepően jól teljesít ,az éle Fusion 360.ban lett rajzolva , tehát gömb szelet !
onagy | 365
2021-06-15 21:59:31
[16381]
Egészen jó lett. Kellene csinálnod egy cnc vezérelt fazekaskorongot. O.
Milyen méretekben gondolkozol? (Kész termék átmérő/magasság min-max.tömeg?) Milyen gyakori a méret és alakváltás? Gyártási darabszám / óra? Anyag adagolás? (kézi / gépi)
Szinkron szervó áram nélkül? Hogy mire nem jó a régi írásvetítő Fresnel lencséje meg az öntapadós tapéta kockás hátulja. Húzórugó meg rozsdamentes gimiól. Leleményért nem megy a szomszédba.
Átgondolva mégsem kell léptető motor sem, csak egy sima hajtóműves motor amit egy frekiváltóval lehet szabályozni, hogy a fordulatát lehessen állítani. A változó formák peremét kell lekövetni. Az oldal forma lapot a forma peremének egy állítható nyomórugó szorítja a sablon oldalának. így leköveti a sablont mindegy milyen alakú. (akár lehet benne homorú is) A sablont úgy kell kialakítani, hogy egyszerüen fel és levehető legyen a forgatótengelyre.