Bár nem tőlem kérdezted, de ez “benne van a hegesztő kezében” Az ív folyamatos a hegesztőpálcát pedig mindig odaérinted az ívhez és lecseppen egy csepp. Ezt a ritmust kell megtanulni és ilyen szép lesz a varrat.
Előzmény: Szalai György, 2020-01-15 19:11:54 [1914]
Révész Richárd | 2031
2020-01-15 19:18:31
[1915]
Azt nem tudom, de már láttam ilyen gépet működés közben. A Fronius gyárt ilyet, de biztos van más márka is.
Előzmény: Szalai György, 2020-01-15 19:08:47 [1913]
Szalai György | 9490
2020-01-15 19:11:54
[1914]
Hogy csinálod ilyen egyforma távolságúra a pöttyöket? A forgatód minden pedálnyomásra lépik egy beállított szögelfordulásnyit?
Hű, ez jó. Hol lehet erről olvasni? Házilag is csinálható ilyen gép? Van egy halom kondenzátorom, az tárolhatná a mindég azonos Joul energiát. Már csak rá kéne sütni a fémre a feltöltött konditelepet, valamai HF gyújtással. Vagy keresni valakit, aki ráírja a nevemet a bögrémre, az ötletért cserébe.
Lehet, főleg ha tud a gép impulzus hegesztést. Beállítod az áramot és az impulzus hosszát, megnyomod a gombot és lő egyet. Ezt ismételgetve sima ügy.
Előzmény: Szalai György, 2020-01-15 17:01:15 [1910]
sufnituning | 3465
2020-01-15 18:11:41
[1911]
Érdekes felvetés!
Elvileg megoldható, ha lesz egy kis időm csinálok egy mintát és akkor majd meglátjuk.
Engem is érdekel hogy milyen lenne. Na azért nem lopom el az ötleted, vagy ha igen, akkor jól fogom titkolni!
Előzmény: Szalai György, 2020-01-15 17:01:15 [1910]
Szalai György | 9490
2020-01-15 17:01:15
[1910]
Szépszép. Mekkora pici pöttyöt lehet rakni ezzel a hegesztési technológiával? 2mm átmérőjűt? Vagy kisebbet is? Elképzelhető, hogy egy félliteres rozsdamentes turistabögrére ráírhassam vele szépen a nevem? Nem ellopni az ötletemet!
Eddig szinte csak fogyóelektródást használtam, ahhoz van egy kb 10 éves egyszerű, márkátlan automata sisakom. Nem tudom az milyen sötétségű, de éreztem már többször, hogy többet is láthatnék.
Most bele szeretnék tanulni az AWI hegesztésbe, vettem egy kis kombi DC gépet, de ezzel a sisakkal érzem használat után a szememet...
Nem tudom mit szeretnél hegeszteni, meg nem is igazán vagyok hozzáértő de: Nincs igényed kisebb sötétedésre? Pl kis áramnál ha dolgozol, nekem sokszor előfordult hogy nem nagyon láttam még 9-es sötétedéssel sem. Aztán próbáltam (vagyis kölcsönkaptam amíg néztem )egy olyat ami ha jól emlékszem Din5-re volt állítva. Na az baba volt...
Automata fejpajzsot szeretnék venni, ami akár sz impulusos AWI hegesztéshez is megfelel. Tudtok bevált modellt javasolni?
Elsőre az Esab Savage A40 -et néztem ki, de viszonylag kevés helyen tartják, raktáron meg pláne...
Csikarc | 5045
2020-01-10 08:45:56
[1897]
Lakatos munkánál én máshogyan gondolkodom .Például nem lehet két oldalt magasan kiálló vas. Nézegetem én is a netet de az eddig látottak nem tetszettek, bonyolultak vagy más problémám volt velük. Nekem a lényeg, hogy sorozat munkára alkalmas legyen,egyszerű, szétszedhető, kevés helyet foglaljon raktározáskor meg hasonlók. Jelenleg "C" sínek használatát látom a legpraktikusabb megoldásnak.
Ruszki (vagy ukrán ?) Kasznisokat szoktam nézegetni . Az egyik idősebb szakállas még kocsikat is forgat valami csörlős két állvánnyal . Azon hegesztették a felállós húzatópadot .lehet megkeresem .
Hegesztés közben szoktatok e védő maszkot viselni? Ha igen akkor milyet? jó lenne találni valami olyat ami automata pajzs mögött is rendesen elfér, most 3M maszkot szoktam használni ha nagyon kell hegedálni, de nem épp komfortos a viselete, persze amit kell azt teszi..
előre is kösz R.
Csikarc | 5045
2020-01-03 08:35:02
[1887]
Talán érdemes olyan embert is meghallgatni aki vásárolt abból a zsebgépből tizenegynéhány ezerért és persze meg sem próbált 4-es pálcát akasztani a végére. Ha az ember helyén kezeli a dolgokat akkor jobban jár. "Zsebgép" a Rehm Booster is de elkeni a 4-es elektróda száját.. igaz nem tízezer az ára. A kis Kínai pedig ha 100 A-es ( valószínű)akkor is megéri az alacsony árát ha hosszabb távon üzemképes és csak évente kétszer használják. Eddig még nem nyilatkozott csak egyszer a tulajdonos, akkor viszont azt írta (ha jól emlékszem), hogy működött a gépezet és tudott vele hegeszteni.
250 A? Az? Volt itt ilyen zsebgép. Jó ha 140 megvan. Nem gyújtotta be a 4 es pálcát, ventillátor lehalt ha terhelést kapott. A kos blm em 3x nehezebb és csak 200 A tud, le is veri a nagy pálcával az automatát.
Nem csak a fordítással van a gond.Sajnos sokszor a digitális kijelző is úgy van kalibrálva ( 300 amper )és mellé még az adattáblákon is fals számok vannak.
Én 300 A nél 28 V ra tippeltem az ívfeszültséget . A te képleteddel ez 32 V .No akkor a teljesítmény már 9.6 kW és még nem számoltam a hatásfokkal . Bolondítják ezek a népet
Legyen akkor : vakulj nép ! és akkor a nemzetiség lehet cseh német orosz
Van erre egyszerű matematikai meghatározás is. Uív=(Ax0,04)+X. Az "X" értéke AWI-nál 10 V, MIG-nél 16 V, MMA-nál 20 V. Ezzel nagyon jó közelítési értékkel meg lehet határozni a teljesítmény igényt is. Inverternél 80% hatásfokkal érdemes számolni.
"Hidd el ez a vakulj magyar"..nem hiszem mert az egész világon így forgalmazzák ezeket a gépcsodákat. Szóval semmi "vakulj magyar"! Semmivel sem hülyébbek a magyarok mint más nemzet. Vagy nem így gondolod?
Én egy gyárit próbálok életre kelteni. Megmaradt a gyári egyenirányító része, a trafó és az kimeneti egyenirányító. Kapott tl494-es vezérlőt, IGBT-t ,és meghajtókat,tápot. Egy sorba kötött izzóval már próbáltam,az üresjárati feszültség 63V, 33.3 Khz. Talán 100-120 A fog tudni,ha nem megint a füst fog kijönni belőle. Már majdnem többe van mint a legolcsóbb Orosz inverter.
Azért mert alkalmazzák a " vakulj magyar " jelszót . 300 ampernél az ívfeszültség már bőven 24 V fölött van ( emlékeim szerint min 28 V ) De rá is lehet keresni a neten . Legyen a hatásfok 100% . A leadott teljesítmény 8400Watt . No ennek be is kell mennie . Ehhez 1 fázison 36.5 Amper kell . Ha csak 24 V os feszültséggel számolok( jól benyomja a hegesztő a pálcát) akkor is kell 31.3 A.
Nem hiányos az csak "úgy" van méretezve.Tudja a minimumot és kész. Láthatod a fényképen, a Rilon-ból pedig a két fojtót takarították ki pedig a panelon ott a helye és a jelölés is.
A Fronius régebben hajlamos volt a túlméretezésre. Ez is régebbi kategória,Kemppi és 400 A-t tud 60%-os bekapcsolási idővel MIG és MMA üzemmódban is. Plusz még alul a vízhűtőkör is elfért.
Ezt tegnap este kaptam szét. Szeretek mindenről belülről meggyőződni.Ez egy valósan 250 A-es kínai gép, ténylegesen lemértem a különböző potméter állásoknál terhelve a gépet. Alkatrész és rézdrót is van bőven a nyákon. Teljes hidas gép kétutas egyenirányítással a szekunder oldalon.
Ez direkt erre gyártott cucc. A pajzs is össze van kötve vele,és a kapcsolóval vezérli azt is. Ittvan kész gép,de lehet kapni itt csak elektronikát is,persze kérdés,hogy rá meri valaki bízni erre a gépét.