Szerencsére nem az enyém. Így még van lehetőségem javítani rajta. De tényleg elgondolkodtató egy pár ezer forintos hűtőt beállítani a sarokba 1 ki- és 1 bevezető furattal, a hátuljában pedig egy csőkígyóval. Nem kell külön trafó és halkabb is, mint egy ventilátor.
ha a belső csőspirált a fagyasztó térbe rakod, és egykicsit átmacerálod a hőkapcsolóját, akkor jó is lesz, pl a kétkompresszoros hűtőnél a fagyasztós rész erőteljesebb, és jobb is a szigetelése, áruházak mellett meg rakásra vannak kidobva az ilyen hűtők, de ténylegesen működőt is használtban olcsón lehet venni
alul meg valóban hűlhet a sör , külön kompresszorrol működve
de ha netán alsó fagyasztósat nézel, akkor kényelmesebb, mert nem kell hajolgatni a sörért , ez azért nagyon fontos szempont!!! :D
közben még gondolkodtam, ha kifejezetten a fagyasztás a cél, akkor csomagba rendezett vékony csöveket hűtenék, több köteget, ha már peltier... és lehetne kapcsolgatni szelepekkel épp melyik kötegen haladjon keresztül akkor ténylegesen a fagyáspont alá kellene vinni, viszont, utána meg felmelegíteni, így mondjuk 2-3 köteggel jól leszárítható alul meg már le lehet engedni...
csak hát mennyi az ára, azért a peltier sem olcsó... meg szelepek...
sörhűtő egyszerűbbnek tűnik, főleg ha jó hosszú a csőkígyó benne... vagy az a falra szerelt amit rémrendes fotozott szárítót a csöveket körültekerném hűtővizes csővel, amit keringetnék és a csőkígyó másik fele lehet egy sima hűtőben vagy sörhűtőben... persze hőszigetelés akkor mindenképp kell köré, alulra meg elektromos szelep ami leengedi a vizet időnként
TBS-TEAM | 2802
2020-01-12 09:52:15
[3169]
Pont van 3-5C fok´optimális. 4C szoktuk programozni.
Előzmény: Szalai György, 2020-01-12 09:49:22 [3168]
hűtveszárárítót akár régi hűtőbőlis csinálhatsz, vagy sörhűtő, még jobb, ott a vízben lévő spirálban szépen le tud csapódni a víz, csak a csőkígyó aljára kell szerkeszteni egy kis tartályt, egy lefúvató szeleppel, és már meg is oldottad...
hűtveszárító nem olcsó móka, de ilyen megoldással, akár egy levetett hűtőből is csinálhatsz, lényeg, fagypont alá nem szabad menni, az összenyomott levegő egyébként is melegebb, szóval 3-5°C környékén minden kicsapódik
lehet peltierrel is szórakozni, de egy hűtőgép sokkal jobb hatásfokkal dolgozik
TBS-TEAM | 2802
2020-01-12 09:32:15
[3165]
A pertiel elem jó megoldás de nem kell szétvágnod a kész tecnikádat. csak ráforrasztod a rézlapot a csőre az alsó vissza forduló ív előtt.
Gondolom nem tízezer forint az ára. Hobbi alkalmazásra el tudod képzelni? Ilyen készüléket iparban műszerlevegő szárításra használtunk mis is . Stabilan működött de ám ára is volt annak.
Ez gyakorlatilag ugyan az, mint a rezcsoves megoldas. Lehet azt kellene megtamogani Csikarc fele modon 1-2 peltier elemmel alul a kanyarokban. Ott vannak a csapok, nem problema leereszteni. Ha a visszafordito fittingek helyett egy rez negyzetrudbol vagott blokkot raknek, arra fel lehetne fogatni a hutest. Az autos vizhutoben nem biznek, azok azert nem erre a nyomasra vannak meretezve, viszont a klimahuto is jo lehet, csak nem szeretnek egy akkora ventilatort.
Én is házilagosan csináltam anno és olcsón de most már kisebb teljesítményűt készítenék. Ha csak sima környezeti hőmérsékletre hűtés kellene akkor egy "tenyérnyi" vagy kicsit nagyobb ventilátoros hűtő is megtenné.
De akkor ez nem hűtveszárító hanem csak max. a környezeti hőmérsékletre hűt. Néz meg valahol a hűtveszárítás lényegét. Mi cégnél (gyárban) az üveggyártó gépek préslevegő igényét is Hiross ellenáramú hűtveszárító levegőszárítókon keresztül láttuk el anno még az "átkos rendszerben". Azoknál is tartani kellett a maximum 4 fokos levegő hőmérsékletet a kondenzációs térben.
Az autós klímahűtő túl bonyolult ide plusz a kompresszort hajtani kell. A peltieres hűtő egy kis hőcserélővel nagyon olcsó, egyszerű megoldás és persze kis helyen elfér. Összteljesítményben pedig már 250 W is bőven elég. Nekem 6x60W-os van de ez már sok is.
Nagyon jó hatásfokot házilag: gépkocsi klimahútővel és rászerelt ventilátorral tudsz elérni. Kibírnak lazán 40bar-t Vagy bontóból veszel nagy cm3 autoból valót pl audi vagy új már 20.000 alatt elérhető. ezzel lehűtod a levegőt utánna szürővel 1um már jó hatással ki tudod vonni a szennyeződést.
Amit építesz elég macerás lesz ersztgetni a kondenzátumot. Kezdésnek jó.
Csináld házilagosan, olcsón. Nekem a peltier elemes hűtés bevált, egyszerű. Nem kell oda nagy teljesítmény így a peltier rossz hatásfoka nem dominál. Inkább a hőcserélő a fontos része de az is megoldható olcsón.
Valószínűleg vízmentes levegőt akar juttatni a plazmavágó fejbe, fúvókába. Sajnos a préslevegőben mindig marad annyi pára ha nem szárítod ami a csőrvezetékben kicsapódva a szépen gördül a fej felé és mikor a fúvókába jut ott hirtelen,robbanás szerűen ( persze alig érzékelhető, hallható)megváltoznak az áramlási viszonyok.Ez a vágás minőségen is elő szokott jönni. Ipari cnc gépeken gyakran szoktak használni hűtveszárítót.
Ez tényleg "házi" megoldás. Miért nem hűtveszárítóban gondolkodsz? Ott a préslevegőt ténylegesen hűtik (0-4 fok közzé)ill. hőcserélőn keresztül megyen a levegő és házilagosan is megoldható az is. Nekem is ez van felszerelve.
nem olvastam hogy mire kell , mit akarsz szárítani, de az biztos hogy van hasonló itthon és néha kell használni akkor biza a lakásból képes összekapni 10 litert 10-14 óra alatt, szóval akár tudhatja is, viszont a hőmérséklet az ha jól tudom 30°C környékénél nem lehet nagyobb, de az adatlapja biztos többet mond...
2 kérdésem lenne, így estére Próbálta már valaki az STM-120-as pisztolyokat? Elég sok "gyártónál" találkoztam ezzel. Thermacut, Alfain, Tecmo, BLM. Mennyire lehetnek kompatibilisek a kopóalkatrészek? Melyik lehet a legjobb gyártó? Valahol azt írták, hogy 1:1 Hypertherm kompatibilis. A másik, hogy ez itt lenn valyon boldogulhat sűrített levegővel is? Azt írják, hogy napi 20 liter vizet képes kiszűrni, szóval óránként több, mint 8 decit, ami azért nem kevés. Jó lehet ez hűtveszárító alapnak?
jelenleg 4-500db 120x60x3 zártszelvényt kell feldarabolni 500mm hoszban az egyik vég merőleges a másik 45 fokos szögben + mindegyikes vagy 12 különböző furat 7 és 11mm. szalagfűrésszel egy kicsit macerás az biztos.
A csővágás-áthatás vágáshoz már 4 tengelyes ( jobb esetben 5 az a 4)gép illik mihez már komolyabb program tartozik. Amely gép derékszögben vág a palástra az csak vékonyfalú csöveknél eredményezett elfogadható eredményt... de gondolom nem mondtam ezzel neked újat. Cégnél mi is tettünk forgató mechanikát a gépre de az nagyon korlátozott tudású gép volt a fentebb említett ok miatt.
Plazmavágóra az egyik ügyfelünk úgy döntött tegnap hogy rakjunk forgató mechanikát mert zárt szelvényt meg csövet akar vágni.
UCCNC+ SheetCam programot használnak. Ahoz kell a SheetCAM Rotary pipe cutting forgató modul az eddig rendben.
Milyen zártszelvény tervező program van amit egyszerű használni? Ha valakinek van tapasztalata kérem ne tartsa magába.
Boldog karácsonyt.
jani300 | 12257
2019-12-23 15:29:26
[3126]
Köszi azt látom ezekből is van sokféle . A bemeneti oldal a rajz alapján tiszta ,most már ,mondjuk az enyém dc-t kér vezérelni . A kimeneti négy csúszósaru bekötés érdekelne , azt nem igen tudom azonosítani a rajzból ,no meg maga á gép működésébe sem ástam bele magam ,csak érdeklődés szinten nézegettem . Egy jól kiherélt gépből van nekem is ez az egység , de már akkor értem az elfüstölt panel bemeneteit is , az egy másik komolyabb gépben volt .Majd teszek fel képet , erről a dobozról is .