HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Polgárdi Balázs fejlesztései Mach3-hoz.

 

Időrend:
Oldal 1 / 28 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

kadaszog | 51    2020-03-27 09:33:17 [1377]

Úgy gondolod a generátorból vett jelet, hogy íváramot és ívfeszültséget fogsz mérni-feldolgozni és visszacsatolni az előtolásnak?

Előzmény: sanyi84, 2020-01-30 08:14:17 [1367]


dezsoe | 1967    2020-03-26 12:47:08 [1376]

No, hát nem lettem okosabb. Igaz, hogy nem ugyanezzel a Mach verzióval tudtam megnézni, de nem is hozta a jelzett hibát. Cserébe csinált másikat. Szólok, ha jutottunk valamire.

Előzmény: meszka, 2020-03-25 09:40:45 [1368]


meszka | 3    2020-03-26 07:18:12 [1375]

Köszönöm!

Előzmény: dezsoe, 2020-03-25 20:24:59 [1373]


BOSMOS | 2    2020-03-26 06:16:30 [1374]

Köszönöm! Várjuk a fejleményeket!?

Előzmény: dezsoe, 2020-03-25 20:24:59 [1373]


dezsoe | 1967    2020-03-25 20:24:59 [1373]

Most jutottam el a gépig, lehet, hogy már csak délelőtt lesz belőle eredmény. Írok, ha meg tudtam nézni.

Előzmény: BOSMOS, 2020-03-25 19:40:24 [1372]

BOSMOS | 2    2020-03-25 19:40:24 [1372]

Sikerült kideríteni valamit?!

Előzmény: dezsoe, 2020-03-25 10:46:03 [1371]


dezsoe | 1967    2020-03-25 10:46:03 [1371]

Értem. Megnézem délután.

Előzmény: meszka, 2020-03-25 10:26:44 [1370]


meszka | 3    2020-03-25 10:26:44 [1370]

Kedves dezsoe,

Amíg a kézikereket tekerem, addig mozog, ha megállok a tekeréssel, és újra tekerem, már nem mozog.

Előzmény: dezsoe, 2020-03-25 09:52:42 [1369]


dezsoe | 1967    2020-03-25 09:52:42 [1369]

Szia!

Ezt egy kicsit részletezd, légy szíves: "Vagyis mozognak amíg a mozgás folyamatos."

Előzmény: meszka, 2020-03-25 09:40:45 [1368]


meszka | 3    2020-03-25 09:40:45 [1368]

Sziasztok!Problémám lenne a Mach3-UCR201 vezérlővel!A vezérlőn az össztes gomb megfelelően működik viszont a tengelyeket nem hajlandó mozgatni.Vagyis mozognak amíg a mozgás folyamatos.A Mach3 verziószáma 3.043.066


sanyi84 | 1233    2020-01-30 08:14:17 [1367]

Igen, "csak" gyors legyen effektíve. Ha ugy alakul huzalt szeretnék építeni. Generátorból vett jel adja az előtolás változást. Kicsit "parasztos" megoldás, gyári a szervó körrel operál. De arduinora lehet tenni sokféle cél áramkört, ha kell nagyon sokszor mér.
Nagyon nagyon jó, rezonanciamentes hajtás kell ehhez.

Előzmény: dezsoe, 2020-01-29 15:42:33 [1366]


dezsoe | 1967    2020-01-29 15:42:33 [1366]

Oké. Egy Arduino párszáz forintért megoldja modbus-szal, ha elég a 10 bites felbontás.

Előzmény: sanyi84, 2020-01-29 15:34:04 [1365]


sanyi84 | 1233    2020-01-29 15:34:04 [1365]

Köszönpm. Lehet pont amire szeretném így szűrővel nem lesz jó. De még mindig ott a modbus lehetőség.

Előzmény: dezsoe, 2020-01-29 11:21:49 [1364]


dezsoe | 1967    2020-01-29 11:21:49 [1364]

Szia! Válasz Polgárdi Balázs-tól: "12 bites, de a 0 és a max-nál van egy kis holt terület, hogy tutira 0 vagy maxnak érzékelje a bemenetet minden darabnál. Szóval 4096 lépésben tudja érzékelni, ami fel van skálázva 0-65536-ra a Mach3-ban. a bemenő sávszélessége pedig ~5-10Hz. Van benne egy szűrő, hogy ne ingadozzon a bemenő zavartüskére."

Előzmény: sanyi84, 2020-01-29 07:42:51 [1363]


sanyi84 | 1233    2020-01-29 07:42:51 [1363]

Mekkora felbontású az AXBBE analóg bemenete? Leírásba nincs, elég szűkszavú analóg be és kimenet terén.

svejk | 29682    2020-01-02 08:27:46 [1362]

Jobb helyet nem találtam a kérésemnek.
Nem tudom megoldható-e, de nem lehetne ezt a servokonfig segédprogit újrafordítani, hogy Win10 alatt is menjen rögtön és ne kelljen a netrfremework-ökkel kavarni?


dezsoe | 1967    2019-12-22 10:13:43 [1361]

Előzmény: csewe, 2019-12-22 10:02:24 [1360]


csewe | 2550    2019-12-22 10:02:24 [1360]

Mégegyszer megnéztem, és nem volt letiltva, nem is engedi, így aztán bepipáltam az activ low-ot, és jó lett.
Köszi a segítséget.

Előzmény: dezsoe, 2019-12-22 09:55:48 [1358]


csewe | 2550    2019-12-22 09:59:21 [1359]

A port end pins nél le van tiltva, és emulálásra van állítva.
Amúgy meg nincs bekötve E-stop gomb.
Figyelmen kívül kellene hagynia az UC100-nak.

Előzmény: dezsoe, 2019-12-22 09:55:48 [1358]


dezsoe | 1967    2019-12-22 09:55:48 [1358]

Ott pilácsol az Emergency, pont ezért nem tudod oldani a reset-et. Nézd meg az EStop bemenetet.

Előzmény: csewe, 2019-12-22 09:47:22 [1357]


csewe | 2550    2019-12-22 09:47:22 [1357]

így néz ki a diagnosztika képernyő.

  

Előzmény: dezsoe, 2019-12-22 09:27:33 [1356]


dezsoe | 1967    2019-12-22 09:27:33 [1356]

Értem én, hogy elvileg, de mit látsz a diagnosztika ablakban? Hátha mégis van valami, mert - szintén elvileg - ok nélkül nem tilt le.

Előzmény: csewe, 2019-12-22 09:19:57 [1355]


csewe | 2550    2019-12-22 09:19:57 [1355]

Minden input sugnal tíltva van, és csak két tengely van beállítva.Így elvileg ez nem okozhat gondot.

Előzmény: dezsoe, 2019-12-22 09:08:29 [1354]


dezsoe | 1967    2019-12-22 09:08:29 [1354]

Szia!

Nézd meg a diagnostics ablakban, hogy valamelyik limit vagy az emergency nem aktív-e. Ha csak az UC100 van bedugva és nincs rajta további elektronika, akkor a bemenetei mind magas szinten lesznek, mert felhúzó ellenállások vannak a bemeneteken. Az LPT porton nincsenek ilyen felhúzók, azok üresen alacsony szintet adnak. Ha tehát van egy olyan láb beállítva, ami aktív magas és hibát jelez, akkor LPT-re állítva megy, UC100-ra állítva nem megy.

Előzmény: csewe, 2019-12-22 08:49:29 [1353]


csewe | 2550    2019-12-22 08:49:29 [1353]

Még annyit megfigyeltem, hogy a RASET-re kattintva víllanik a zöld led egyet. Egy asztali gépen, és egy laptopon is kipróbáltam.


csewe | 2550    2019-12-22 07:34:27 [1352]

Sziasztok!

UC100-assal próbálkozom, de nem tudom oldani a RESET-et, hiába állítóm be az E-stop-ot emulálásra, vagy hiába tiltom le.
Ha az LPT portot választom indításkor, akkor nincs gond.
Mindkét led világít a mozgásvezérlőn.


svejk | 29682    2019-11-11 06:41:01 [1351]

Mert a Picospeed egyszerű, optobemenettel ellátott RC tag egy emitterkövetővel megfejelve.

Az AXBBE-ben pedig valószínű valami műveleti erősítő is lapul.

Anno pont ez miatt született meg a kényszer fapados megoldás, mert a precíz bonyolult áramkör nagyon háklis volt egyes frekiváltókra.

Előzmény: RogerCo, 2019-11-10 20:59:53 [1350]


RogerCo | 1127    2019-11-10 20:59:53 [1350]

Megoldódott
Kicseréltem a kábelt az AXBB és a frekiválltó között árnyékolt kábelre, láss csodát, megoldódott.
Csak érdekesség képpen a régi picospeed-el működött a nem árnyékolt kábel is, bár az a frekiválltó +,-, és bemenet-ből állt.
Itt meg csak a - és a bemenet volt használva.
Egy a lényeg, működik !

Előzmény: RogerCo, 2019-11-10 19:45:17 [1349]


RogerCo | 1127    2019-11-10 19:45:17 [1349]

Köszi, már van részeredményem.
Az mitől van, hogy a plugin azt mutatja 100%-on van az AO1,
de a kimeneten nem ad ki, csak 9.0-9.5 V-t azt is ingadozva.
A tápot 5.00 V-ra állítottam.
Így nem hajtja meg a frekiválltót rendesen, és ingadozik a fordulatszám.

Köszi

Előzmény: CNCdrive, 2019-11-10 05:12:20 [1348]


CNCdrive | 410    2019-11-10 05:12:20 [1348]

Az AXBB-E mach3 plugin oldalon van egy beállítás, amivel hozzá tudod rendelni a spindle PWM kitöltési tényezőt az analog kimenethez. Szóval ezt nem a mach3-ban tudod beállítani, mert az nem ismer analog jeleket, hanem az AXBB-E pluginjában, amit a mach3/plugins menüben tudsz megnyitni.

Előzmény: RogerCo, 2019-11-09 17:13:08 [1347]


RogerCo | 1127    2019-11-09 17:13:08 [1347]

Hali,
LPT porttal működik, használom is.
Két kimenet kell. egy start/stop és egy PWM láb
Itt most az a kérdésem, hogy az Analog kimenet-et hogyan kell megmutatnom a Mach3-nak. Az melyik port hanyas lába?
Köszi

Előzmény: dezsoe, 2019-11-09 11:14:04 [1346]


dezsoe | 1967    2019-11-09 11:14:04 [1346]

Keresnem kell valami doksit, mert halvány elképzelésem sincs, hogy a Mach-ban mit hol kell beállítani...

Előzmény: RogerCo, 2019-11-09 08:50:47 [1344]


RogerCo | 1127    2019-11-09 08:54:04 [1345]

Helyesbítek.
Csak akkor kell felreléznem, ha az izolált kimeneteket akarom használni ChargePump funkcióra.
Pl léptetőmotor vezérlők Enable jel vezérlésére.

Előzmény: RogerCo, 2019-11-09 08:50:47 [1344]


RogerCo | 1127    2019-11-09 08:50:47 [1344]

Köszi neked is !
Ez felett valahogy elsiklottam. Ez már működne, csak fel kell relézzem.
A következő kérdésem még mindíg áll:
Az Analog out-ot hogyan hivatkozom meg a Mach3-ban Főorsó 0-10V vezérlésre ?
Köszönöm.

Előzmény: dezsoe, 2019-11-09 07:29:17 [1343]


dezsoe | 1967    2019-11-09 07:29:17 [1343]

A PC felől tudja fogadni. Magyarul: az O1-et kell beállítani charge pumpnak. O2-től O17-ig mind szabadon konfigurálható, ebből az O1-O8-ig leválasztottak a kimenetek.

Előzmény: remrendes, 2019-11-09 07:04:40 [1342]

remrendes | 2773    2019-11-09 07:04:40 [1342]

"kmeneten tudja fogadni"? Nem a 0V-ot kapcsolja az O1-re?

Előzmény: CNCdrive, 2019-11-09 00:22:32 [1341]


CNCdrive | 410    2019-11-09 00:22:32 [1341]

Charge pump jelet az izolált O1 kimeneten tudja fogadni.

Előzmény: RogerCo, 2019-11-08 21:49:03 [1339]


CNCdrive | 410    2019-11-09 00:21:45 [1340]

Igen, a vezérlő adatlapjában le van rajzolva és írva.

Előzmény: RogerCo, 2019-11-08 21:49:03 [1339]


RogerCo | 1127    2019-11-08 21:49:03 [1339]

Sziasztok!
Az AXBB-E vezérlőhöz létezik vmi port lista amivel a Mach3 port beállításait el tudom végezni?
Ami most érdekelne, melyik lábon fogadja a ChargePump jelet?
Hogyan kell meghivatkoznom az OUT1-et a maró motor freki válltójához?
Köszi


dezsoe | 1967    2019-09-24 13:31:17 [1338]

Nagyszerű! Valószínűleg nincs a helyzet magaslatán a poti, mert 5k-val is jónak kéne lennie, pláne, ha teljesen letekered. Gyanús, hogy szakadt vagy kontaktos az a poti.

Előzmény: ifarkas, 2019-09-24 13:19:09 [1337]


ifarkas | 216    2019-09-24 13:19:09 [1337]

Igen a potival volt a gond.
Elnézést kérek, figyelmetlen voltam, nem jó értékű potmétert használtam, 2kohm a jó, nálam meg az FRO 5kohm volt.

Előzmény: dezsoe, 2019-09-23 19:32:13 [1335]


ifarkas | 216    2019-09-23 19:55:55 [1336]

Köszönöm, most már csak holnap tudom megmérni.

Előzmény: dezsoe, 2019-09-23 19:32:13 [1335]


dezsoe | 1967    2019-09-23 19:32:13 [1335]

Aha. Akkor ott a potival lesz valami gubanc. Mérd meg, hogy a csúszkán a feszültség végigmegy-e 0-tól a másik végéig. (Ha jól emlékszem, akkor 12V-ot ad ki az analógra.) Leginkább a 0 a gyanús, ha nem tudod levinni.

Előzmény: ifarkas, 2019-09-23 18:40:39 [1334]


ifarkas | 216    2019-09-23 18:40:39 [1334]

Változik, kizárólag 200%-tól 250%-ig.
Amint pipát teszek az FRO-hoz, felugrik 200-ra, és ettől kezdve lefelé nem lehet szabályozni.
Egyébként az In/Out Monitor-ban is az látszik, hogy 80%-tól 100%-ig szabályoz.

Előzmény: dezsoe, 2019-09-23 18:20:49 [1333]


dezsoe | 1967    2019-09-23 18:20:49 [1333]

Igen, azért változik, mert onnantól a potméterrel vezérled az FRO-t. Pipáld be és tekergesd a potit, változnia kell, mert pont azt kéred tőle a pipával. Azért lett 200%, mert éppen úgy állt a poti. Ha nem változik, akkor van gond.

Előzmény: ifarkas, 2019-09-23 16:52:16 [1332]


ifarkas | 216    2019-09-23 16:52:16 [1332]

Köszönöm a választ!
Igen, van potméter az SRO és FRO bemeneteken.A két képen azt szerettem volna mutatni, hogy ha nincs pipa(100%) és ha van pipa(200%), hogy változik az FRO DRO.

Előzmény: dezsoe, 2019-09-23 16:18:33 [1331]


dezsoe | 1967    2019-09-23 16:18:33 [1331]

Szia!

Van potméter az analóg 2 bemeneten? Ha azt bepipálod, akkor a potméterrel akarod szabályozni az FRO-t. Ugyanez érvényes az SRO pipára is.

Előzmény: ifarkas, 2019-09-23 16:03:46 [1330]


ifarkas | 216    2019-09-23 16:03:46 [1330]

Sziasztok!
Valaki találkozott-e már az következővel: ha be jelölöm az UC300ETH+Mach3-nál az FRO négyzetet, 200%-ra változik a DRO. Lefelé szabályozni, vagy törölni nem lehet, csak 250%-ig állítani(200-250%).

    


ANTAL GÁBOR | 4157    2019-05-11 09:25:02 [1329]

köszi : tettem volna áramkorlátozót de hezitáltam mert ha lett volna benne akkor meg lehet hogy sok lett volna ( a summa)

Előzmény: svejk, 2019-05-11 08:42:11 [1328]


svejk | 29682    2019-05-11 08:42:11 [1328]

Nincs ellenállás, nem is lenne értelme.

Maga a 74HC14 adatlapján olvashatod a 20 mA-t.

Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-05-11 06:53:48 [1327]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 28 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊