tudom sokan szeretik itt a yaskawa frekiváltókat. (V1000) Nekem első próbálkozásom. 2.2kW léghűtéses kínai csodát hajtok meg vele. Saját paneljén vittem be a paraméter adatokat, E1-01-től E1-13-ig, amikben nem vagyok teljesen biztos, hogy minden stimmel. Odáig eljutottam, hogy sikerült megforgatni a motort, de nem sikerült teljes fordulat skálán kipróbálni..
A paraméterezést szeretném PC-ről folytatni. Feltelepítettem a DriveWizard Industrial-t csak azt nem tudom sima ethernet kábel megfelelő nekem?
Ami még nem tiszta: A1-02 Szabályozási mód: U/f vezérlés? B1-01 4: Impulzussorozat bemenet (RP) - step impulzus ehhez megfelel? (axbb-e, uccnc-ről szeretném hajtani)
Szívesen fogadok bármiféle tanácsot ezzel kapcsolatban!
cnv | 143
2021-11-22 22:09:43
[5358]
Köszönöm! Alul van 3 jókora puffer elkó, abból egy van felpúposodva, a másik kettő nem. A panelen nem látszanak égésnyomok sehol.
A távjavítás nehézkes nem is szeretem, de a betáp a DC busz és a motor sorkapcsokra rá tudsz mérni, hogy van -e zárlat. Szétszedni mindenféleképp szét kell mert a pufferelkók valószínűleg kidurrantak, mert ezekben aligha van VDR ami elvinné a balhét. Kicsi az esély hogy jó lesz.
"De akkor mi a tüdő az a 220V 3 fázis amit a manual ír? Hol terem olyan?"
Pl. Japán vagy USA.
Nálunk pedig azért van ilyen sok közkézen ezekből mert szinte minden távolkeleti gép 3x200 V-os és nálunk egyszerűen eléraknak egy 3x400/3x200 V-os trafót.
Persze csodák vannak, egy-két mérést megér a híd, végül is nem menet közben szált el. Az a baj ezek a kínaiak nem nagyon pakolják tele védelemmel a cuccukat.
Azt hiszem hibát követtem el... Kérem erősítse meg aki ért az VFD-khez és a 3 fázisú meghajtások lelki világához
Adott egy hidraulika szivattyú, aminek a 3kW-os motorját szerettem volna próbaképp meghajtani egy szintén 3kW-os VFD-ről (kínai, HY03D023B). (a cél az volt hogy 50 Hz alatt hajtsam, lassabban mint az üzemi fordulatszám)
A bekötés: Az eredetileg a motorra menő 3 fázis vezetéket (U V W) bekötöttem a VFD input termináljaira (R S T).
A VFD output termináljait (U V W) rákötöttem a motorra.
Amikor megpróbáltam áram alá helyezni (a szivattyú eredeti indítógombjával), a VFD diszkréten elfüstölt (és vitte magával sorban az összes kismegszakítót amivel dolga volt, beleértve az egyik fázis 63 amperes megszakítóját az épület betápnál).
Tipp 1: A motor indításánál lehet valami trükk, lágyindítás vagy ilyesmi, ami miatt így nem megfelelő betápot kapott a VFD? (ez egy régi, holdraszállás korabeli elektronika, nem számítottam bonyodalomra e téren)
Tipp 2: eleve szar volt a VFD? (Ez lett volna az első tesztje)
Kérdés 3: Valaki hajlandó lenne jó pénzért megszakérteni és esetleg megjavítani a VFD-t, ha érdemes?
altrix | 100
2021-09-02 09:55:22
[5351]
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Bonfiglioli AgilE frekiváltó amit nyomógombal Impulzus szerűen szeretnék indítani( nem kapcsolóval).Melyik paraméternél lehet ezt beállítani?
PSoft | 18591
2021-08-06 22:16:34
[5350]
Van fényképezőgépem de nem használom mert...nem tudok fényképezni.
Így ahogy írod, itt van a kezembe. Bemegy a 12V és kijön a ventire, és van egy termisztor rajta, ami talán hozzá ért a bordához, de ragasztva nem volt.
Hát az jó régen volt... talán a slot1-es alaplapok idejében? ...viszont én úgy emlékszek, hogy ezeknél nem közvetlenül a ventire ment a jel, hanem volt alaplapi bemenet, ami fogadta a hőmérsékleti adatokat. Tavaly, mikor a kutyaól-fűtéssel szarakodtam, kezembe került még egy ilyen érzékelő, -évekig őrizgettem, hogy még egyszer jó lesz valamire- de sem ardunioval, sem mással nem mentem vele semmire... könnyes szemmel búcsúztam tőle
Régi PC tápokban, meg sok más helyen is volt... Fél bélyegnyi kis panel a ventinek egy termisztorral, ami az adott hűtőbordára volt rögzítve. Nem pörgött a venti folyamatosan ész nélkül ezerrel, csak "alapjáraton". Ha termisztor kérte hogy mostmár kell a hűtés a bordának, akkor emelkedett a venti fordulata.
Hályogkovács vagyok, picikét sem fogok belenyúlni. „ Annál a felhasználásnál amit te írtál valószínűleg egyáltalán nem lesz a hűtésre szükség. Van rá példa nem egy.” Ezért én is úgy gondoltam, hogy esetleg az eredetinél kicsit kisebb légszállítás nem fog gondot okozni. Teljesen azért semmiképp nem hagynám el, mert egy dobozban azért mások a viszonyok. Egy kis cirkuláció mindenképpen célszerű még akkor is, ha van a dobozon szellőzőnyílás. No, majd nálam is a gyakorlat dönt ...
Ha jobban bele mersz nyúlni akkor érdemes a teljesítmény tranzisztorok közelébe rakni egy 40-50 foknál kapcsoló hőérzékelőt és sorba kötni a ventivel. Csak akkor fog bekapcsolni a hűtés ha szükséges. Annál a felhasználásnál amit te írtál valószínűleg egyáltalán nem lesz a hűtésre szükség. Van rá példa nem egy.
Jó összehasonlítási alap. Ehhez képest a választottamnál kb. 80% a felvett teljesítmény, 65% a légszállítás, de lényegesen kisebb a zaj 41 dB -> 30,5 dB.
Továbbra is szimpatikus a Pana ASFN 60372, és ez is két vezetékes. Pana venti
Nekem ilyen ventilátor van a SycoTec frekiváltómban. Szerintem egy sugárhajtómű sem sokkal hangosabb... Átkötöttem 12V-ra, így egész barátságos lett a hangja. Hogy eleget fúj-e, az majd kiderül élesben, most csak asztalon ment és teljesen hideg volt a hűtőborda, úgyhogy bizakadom. (Szerencsére van egy 12V-os kimenet is a nemlétező enkódernek.)
Köszönöm. Megnézem, milyen beállítások kellenek ehhez. A rövid, szakaszos üzem esetén ez jó kompromisszum lehet.
Egyébként találtam alternatív beszerzési forrást,kedvezőbb áron. (TME) Ez egy Panasonic, azonos 60x60x25 méretben, 24V DC, 0,1A is azonos. Légszállítás 36,6 m3/h ; 4050 f/min ; 30,5 dBA. Nem hiszem, hogy ilyen sok azonos paraméter mellett nagyon más lenne a légszállítása mint az eredetinek.
Nem lesz hajszolva. A névleges 2,2 kW helyett 1,1 kW motort fog hajtani. Rövid, kb. félperces, szakaszos üzem, óránként 5-10 alkalom. Ami most előre látható.
Igen kétvezetékes. Kapható is, ugyanez a típus szám, de zömmel a három vezetékest hirdetik. Érdekes kavalkád az árakban, de szumma 40-66 USD. Nem ez lesz az első ....
Bekötözgettem egy YASKAWA G7 (200V - 2,2kW) frekvenciaváltót. Régi szerzemény, most kerülne használatba. Barátságos volt velem, egyelőre alapfokon azt csinálja amit szeretnék. 1,1 kW motort forgat külső kezelőelemekről, még alig terhelve. Biztosan lesznek még érdemi kérdéseim, de ami most feltűnt: A frekvenciaváltó saját kis hűtőventilátora igen nagy hangzavart csinált. Túlzás nélkül sokszorosan hangosabb, mint amennyi zajt a mellette lévő aszinkron motor kelt.
Ezek eleve ilyen hangosak? Nincs összehasonlítási alapom, lehet, hogy a sok-sok üzemóra hatása? Egyébként a készülék nem látszik leharcoltnak. Próbálkozzak ventilátor cserével?
TBS-TEAM | 2802
2021-08-04 08:11:20
[5327]
felajálja azon az oldalt, hogy el lehet darabolni. Az eredetibe nézd meg melyik oldalak a programozáshoz kötöttek és azokat szeleteld ki a nagy doksiból. A lényeg csak a lényeg
Helló! Egy bontásból hozzá jutottam egy Delta MS300 szériás frekvenciaváltóhoz.Egy adagolómotor fordulatszám és irány vezérlését szeretném megoldani vele. A youtube-on láttam is vele számomra is (kiindulásnak)használható megoldást. Letöltöttem a kezelési leírását, ami angol. Sajnos az angol sem az a nyelv amit nagyon értek, így elég kevés az az információ, amit ki tudok hámozni belőle. A kérdésem a következő lenne, nincs valakinek magyar nyelvű leírása ehhez a frekvenciaváltó családhoz? ha van és megosztaná velem annak nagyon örülnék.
Köszönöm ,hogy írtál! Nem értem mi miatt a no ról nem tudom áttekerni yes re. A másik ini villog nyomok egy entert folyamatosan ég ,de nem vát a választási lehetőségre (yes no)mi lehet a gond ?
Segítséget szeretnék kérni egy Schneider ATV32 Frekvenciaváltó programozásával kapcsolatba. Külső potméterről szeretném állítani a frekvenciát ,bekötöttem a rajznak megfelelően a com A/1 10v csatlakozásokra. A start jobbra balra forgás szépen működik +24 u/1 és u/2 váltásával. De nagyon lassan vontatottan pörög fel 40 s ,annak ellenére ,hogy az acc 3,0 és a dec is 3,0 . Egy kis előtoló motort 0,37kw 230/400 50Hz 1,92/1,11 A 1370 min 0,74 cos ,szeretnék szabályozni vele. A potméterre beállítások hiányába nem reagál.Sikerült mindent jól elállítani ,próbáltam a gyári beállításokat visszahozni ( conf-fcs-fcsi-ini-enter ) de nem láttam változást. A kijelző nem a frekvenciát mutatja hanem a feszültséget 400 pár volt körülit. Milyen lépések sorával tudnám elérni a megfelelő működést? A segítséget nagyon megköszönném üdv :Zoli
Törölt felhasználó
2021-07-06 10:09:02
[5314]
Itt is lehet látni a problémát:
„https://youtu.be/JrIEI-4Iupo?t=1256”
AT1 = Single-phase input and three-phase output (for AT1) AT2 = Single-phase input and output (for AT2) AT3 = Three-phase input and output (for AT3)
Neked AT1 kellett volna.
ERR6 = Overcurrent. Nem csoda hogy forró lett a motor. Lehet hogy el is égett. Keress egy villanyszerelőt vagy valakit aki ért hozzá és kérd meg hogy ellenőrizze. Ha szerencséd volt akkor túlélte a motor.
Attól függ mit jelent "kissebb fordulat". Én használom az én 1,5kW-os motoromat 4500 fordulattal is alumínium és műanyag fúrásra, de marásra nem nagyon megy 12000 fordulat alatt. „pedig egy állandó nyomatékú motor” Az nem a motortól hanem az invertertől és annak beállításától függ. A motor csak egy egyszerű háromfázisos motor.
Úgy látom hogy a tengelyt 12000 fordulattal megfogod és lassítod. Az nekem furcsa, mert az én motoromat nem mernéd megfogni két újaid között akkora sebességgel. Itt valami nincs jól beállítva szerintem, mert forog erő nélkül.
Kicsit keresgéltem információt mert nekem egy Bosch Rexroth EFC 5610 inverterem van, nem ugyan az mint a tied. Sajnos úgy látom a problémáidat az okozza hogy egy háromfázisú motort akarsz azzal az inverterrel használni, ami úgy látom egyfázisú motorra való. Szerintem az a problémád. A te motorodra XSY-AT1 kell.
Franciául nem tudom hogy értesz, de itt egy videó ami mutatja és magyarázza a különbségeket.
Gondolom ez rossz hír, de vásárlás előtt kellett volna kérdezgetni ezekről. Szerintem tartsd meg ezt, lehet hogy jó lesz másra, de vegyél egy új invertert ami háromfázisú motorra való. Azt nem fogod meg 12000 fordulaton.