Nálam be van állítva a késleltetés, hogy ne egyszerre rántsák meg a motorok a tápot, hanem egymástól eltérő időben, késleltetve. Magával a késleltetett enable jellel azt is ki tudod kerülni, hogy a legelső jelszint változást lépésként értelmezze a vezérlő. Szerintem.
- Mi célt szolgálhat az Enable jel késleltetési lehetősége?
Ehhez kapcsolódóan még a következőt nem értem. (UC300ETH-5LPT) Az oké, hogy az áram ráadásakor a kimenetek párszor tíz ms-ra aktívak lesznek, de a bekapcsolási tranziensek lecsengése után, ha elindítom az UCCNC-t akkor mondjuk a szóban forgó "Enable" kimenet miért lesz aktív majd egy másodpercig. A szoftver nem tudja hogy "Reset"-be fog indulni?
Tudom a "Charge-Pump" használatával mindezek kiküszöbölhetőek, csak a miértjére vagyok kíváncsi.
if (exec.GetLED(EnableLED) && (exec.GetLED(M3LED) || exec.GetLED(M4LED))) // Spindle is on and coolant enabled { if (deltaZ != 0.0) { // Ha ki volt kapcsolva (lastValve), akkor valamit be kéne kapcsolni timer = tmrConst; SetValve(-2); } else if ((deltaX != 0.0) || (deltaY != 0.0)) { // Irány bekapcsolása timer = tmrConst; SetValve(valve); } } else if (timer > 0) timer = 1; // Instant off if turned on not enabled
if (timer > 0) if (--timer == 0) SetValve(-1);
Ha kreálok a RUN képernyőre egy LED-et, és elnevezem mondjuk 999-re akkor ennek a LED-nek az állapotát hogy is tudom kivinni valamelyik fizikai kimenetre? Ehhez is makrot kell írni?
A tengelyeknél az "Enable" kimenetek mindössze az E-stoppal vannak kapcsolatban?
Scythian | 171
2019-11-26 22:23:50
[7314]
Köszönöm, már ez is segítség. Menten meg is lesem. Igazándiból nem tudtam megfelelő topicot választani, mert általános vagy nincs, vagy olyan régen szóltak hozzá, hogy valahol leghátul lenne meg. S mivel már majdnem CNC, ezért gondoltam itt megkapom a választ. További szép estét!
szerintem rossz helyre írtál, de ha már így alakult én egyszerűbbet és pláne ingyeneset a Fusion360-nál. vjanos fórumtársunk remek oktató videót is készített róla, ami a YouTube-on elérhető. Ráadásul van külön topikja, rengeteg hasznos infóval illetve közös segítségnyújtási lehetőséggel. Gyakorlatilag pár óra alatt bele lehet jönni az alkatrész készítésbe és a szerszámpálya generálásba.
Az alábbiakban kérném a segítségetek. Keresek egyszerűbb szerkesztő programot ( 2D ), ami képes CAM kimeneti file-t generálni. Hasonlóra gondoltam mint pl. a Coreldraw, de nem szeretnék most hónapokat tölteni egy olyan progi megtanulására, mint az Autocad Toni
Üdv! Egy termék megérkezésére kell várnom maximum 30s ig. Ha megérkezik mehet tovább a program azonnal, ha nem akkor leáll a gép. A for ciklus működik de a fciklus nevű változót nem tudom kiírni. Miként tudom kiíratni? A segítséget előre is köszönöm.
fciklus=1;
for (fciklus = 1; fciklus <=30; fciklus++) { Thread.Sleep(1000);
//Itt szeretném kiírni a Statusmessage boxba a for ciklus állapotát, a fciklus változót
Elég új vagyok az UCCNC felhasználói között, ezért ezt a döntést a tanácsod alalpján tudom meghozni. Számomra a fontos, az automatizált folyamatkezelés és lehetőség szerint, ne legyen verziókövetési gond a későbbiekben.
Oké, a 45° rendben. El kéne viszont döntened, hogy mit és hol szeretnél megoldani. Előzőleg makrót emlegettél, most meg a post-ban oldanád meg. Akkor most melyik? Mindkettőnek van létjogosultsága. Ha a post-ot módosítod, akkor azt az új verziókon is át kell majd vezetned. A makrók nem tudhatják, hogy következetesen állítasz-e elő g-kódot. Mivel két rendszert akarsz illeszteni, előre érdemes kitalálnod, hogy melyik részfeladatot hol végzed el és utána ehhez tartanod is kell magad, mert egyébként káosz lesz.
Pillanatnyilag ez egy teszt, hatha eleg a ketto, es jobban tavolitja el a forgacsot min negy. X-hez kepest 45 fokban elforgatva kerulnek a gepre. Ez definialja az aktiv iranyukat.
Az elkepzelesem az, hogy a postban lenne definialva, ahogy a maromotor logikaja is, hogy mely retegnel hogy viselkedjen. A feed height retegre kotnem a mistet, ha elerheto a postbol. Az iranynak mi a logikaja?
Az idén már valakinek csináltam 4 szelepeset, de ott nem számított a magasság, csak az irány. Hogyan szeretnéd a magasságot megadni és hogyan definiálod a két szelep lefedettségét?
Udv, az alabbi kerdesekre keresek megoldast az UCCNC konfiguralasaban: - A kodhutot szeretnem ciklikusan kapcsolni amibol ket fuvokam van jelenleg es a marasi iranynak megfelelot kellene bekapcsolnom. - A kodhuto jelenleg a marasi munka megkezdesekor aktivalodik, ami nem hatekony. Szeretnem, ha az anyagba lepes elott aktivalhatnam es az anyagbol kieólepeskor leallitanam. Amennyiben a clearance tartomanyon belul van a kes, a hutes marad bekapcsolva es ha kozben valtozik az irany, annak megfelelo fuvoka aktivalodik.
Remelhetoleg itt kapok segitseget. A makro prograozasban nincs gyakorlatom.
Az operációs rendszer az 64 bites. Rosszul írtam még jelenleg az 1.2049 UCCNC-t használom. Ezzel gondolom még valóban nem kompatibilis. Mert próbáltam az AutoLeveller két verzióját is. 1.0048 és az 1.0049-et. Tényleg magasabb verzióra kell váltanom az UCCNC-t.
Hümm. Letöltöttem az angol fórumról (gondolom, te is), és nálam megjelenik a plugin listában. Nálam 64 bites Win fut. Nézd meg, hogy nálad a Win hány bites, mert - mint írtam - előfordulhat, hogy csak 64 bitre fordította Cahit a programot és nálad 32 bites a rendszer.
Bocsánat. Valóban nem mondtam melyik pluginnal szenvedek. AutoLeveller 1.0049 verziót szerettem volna elindítani UCCNC 1.2112 verzióval. Elvileg ha jól láttam a 1.0049 verzió most a legfrissebb az AutoLevellernél.
Sikerült az, csak nem jó verziók találkoztak. Ha konkrétabban leírnád, hogy mivel küzdesz, akkor jobban tudnék segíteni.
Két fontos változás volt a rendszerben: 1.2102-től .Net2 helyett .Net4, 1.2103-tól csak 32 bites helyett 32 vagy 64 bites környezethez készült. A plugin-ok szempontjából ez a következőt jelenti: - 1.2102 előtti UCCNC nem látja a .Net4-es plugin-okat - 1.2103-tól a plugin-oknak úgy kell lefordítva lenniük, hogy az éppen futó UCCNC bitszámával megegyezzenek, tehát 32 bites oprendszeren a plugin-nak kell 32 biten futnia (vagy úgy van fordítva vagy 32/64 bitesre), illetve 64 biten is ugyanígy.
Az UCCNC nem fogja azokat a plugin-okat megmutatni, amiket nem tud futtatni, ezért nem látod.
Ha például az Autoleveler-rel próbálkozol, akkor figyelni kell, mert Cahit hajlamos csak egy rendszer alá fordítani. Nála megy, neked meg vagy ugyanaz a környezet vagy így jártál...