A Wildfire-ben van NC-Assembly, 4 és 5 tengelyre is. Aztán, hogy hogy lesz G-kód, hogy postprocessálod, az külön történet. Nekem csak hobbi, virtuális próbáim voltak, van ami sikerül. És Vericut-ban is láthattam. Azt csak autodidakta módon csináltam. Valamikor.
Jelenleg, egy menetszerű pálya a paláston. Meg tudnám oldani egy spec. készülékben hagyományos marón is. De korábban többször kellett volna gravíroznom palástra, amit hagyományos osztófejjel, 3 tengelyes programmal oldottam meg. Most eldöntöttem, hogy a végére járok, hogy a 4. tengellyel megoldjam.
A spirál pálya az a csigavonal, ezt hogyan akarod a palástfelületre rátenni? Lehet hogy menetet akarsz képezni egy henger paláston? Vagy kúpos csavart csigaházszerű valamit? Ezek nálam megoldva 2 tengellyel, az esztergán.
Sziasztok! Akadt egy feladatom, amihez egy 4. tengelyt kell beüzemelnem. Egy hengerpalástra, egy spirál pályát kéne alkotnom. UCCNC használatával.
Eddig proE wildfire progival gond nélkül boldogultam, de a 4. tengely pályát még nem sikerült kicsalnom belőle. Küzdök még vele, de nem találtam halandót aki 3 tengelynél többre használta volna.
Érdeklődnék, hogy milyen alternatív progit ajánlotok, ha ezzel nem sikerülne. Kinek mi vált be?
Elsősorban analóg számítógépek együttható potijai voltak ezek, de minden békebeli analóg szkópon is láthatsz egyet a B időalap késleltetését szabályozta. Pl itt a jobb oldalon a felső sor első tekerője
Mostanra kiszorították ezeket az elektronikus potméter IC-k, meg a digitális programok. A régi, analóg működésű, méregdrága precíziós eszközökben ilyen tíz fordulatú helikálisok voltak. Meg még ilyenebbek, némelyik eszközben egy egész sornyi. Nálam pihen még pár darab nagy méretű, ötven fordulatú helikális példány is.
A G -cod előre meghatározott hossz stb... Pl: 0-ról menjen el 1000mm-re. Menet közben ezt nem tudod megváltoztatni se le se fel irányban. A sebességet tudod módosítani, de az minden tengelyre hatással van. A leírtak alapján nem alkalmas CNC vezérlő rendszer a feladatra.
Sziasztok! Még csak szagolgatom a G-kód rendszert. Tud-e arra valami megoldást, hogy több tengelyt egymástól függetlenül vezéreljek? Sebesség, és elmozdulás hossz, ha elérte vár, visszatér 0pontba, és ismétlés. Feltétlenül tudnom kell menet közben módosítani a kitérés hosszt és sebességet, bármelyik tengelyen, és ha valamelyik hamarabb vissza ér, nem várhat a többi motorra. A paramétereket midi-encoderrel akarom állítani. Jah és ami fontos, a kitérés hossz, és a sebesség állitása, nem lehet egymásra hatással. Van erre opció?
Elsődlegesen megoldást keresek, hogy lehetséges-e, utána némi útmutatásban reménykedem, hogy megtanuljam. Sajnos szűk az idő keresztmetszet, hogy full 0áról kitanuljam.
A tervek szerint Kmotion lesz a progi, de amíg nincs csatlakoztatva eszköz, gyakorlatilag haszontalan a letöltött "free" progi. Viszont ha nem tudom a fentebbi feladatot megoldani, biztos, hogy nem rendelem meg.
Köszi, de nem nálam van, hanem "távjavítás" okán küldtek róla egy fényképet. Azt reméltem valakinek felismerhető a konkrét típusa mert sajnos a betűfoszlányok alapján a gugli nem a barátom.
„A két készülék esete meg panellakásban nem is olyan egyszerű.”
Dehogy nem! Amúgy is "emeletes kivitelűek" a kombinált hűtők. Veszel egy ilyet, meg egy olyat, egymásra pakolod őket, aztán...úgy kapcsolgatod egyiket-másikat, ahogy Neked tetszik. Nehogy már, holmi mikrovezérlős vackok kibabráljanak veled!
Jó ez a fórum, egy tuti válasz után mindig jön egy ellentétes tuti válasz.
A multis bolti eladoktól nem igazán szeretek kérni/kérdezni, bár biztos van közöttük is hozzáértő csak én nem találkozom velūk Ezért először inkább itt szoktam informálódni.
Tisztában vagyok vele, hogy nem átlagos az igényem, de hátha kis mókolással megoldható. (bár az is igaz, hogy egy rendesen megcsinált mikrovezérlös cucc nem nagyon szoktam hagyni magát)
A két készülék esete meg panellakásban nem is olyan egyszerű.
No mindegy majd vadászok valamit, köszönöm a tanácsokat.
Mostanában váltószeleppel oldják meg a külön-külön zónavezérlést(kb a 150 ezres kategóriától felfelé), pont azért, hogyha nagyobb hőigény van az egyik térben mint a másikban, akkor ne legyen az, hogy mondjuk mire a fagyóban lehűl a cucc, addigra fagy a hűtőtérben is.
Ha ilyen zónavezérelt hűtőt nézünk, abban alapvetően "csak" egy progamozási kérdéskör, hogy ki van-e kapcsolva az egyik zóna. Ezeknél már jellemzően elektromos, termisztoros(10 vagy 100k ntc) vezérlés van, nem a régi, mechanikus "klixon". Ezeken jellemzően már valami "csicsa" digitális, érintőgombos kijelző van, stb. Mivel nem átlag felhasználói igény az, hogy az egyik zónát nem használod, így jó eséllyel a legtöbb gyártó nem így készíti el a berendezését. De!: Ha ki lehet kapcsolni függetlenül a zónákat, a használatiban szinte biztos benne van, meg pl egy médiamarkt-ba ha bemész akkor megmondod, hogy ilyet akarsz venni, bedugják neked és kapcsolgathatod, ahogy szimpatikus, meg tudod nézni tudja-e.
Ha jót akarsz akkor szerintem (is) no-frost jellegű gépet veszel(ezek a drágábbak) vagy ha "mindenelromlik" babonád van, olyat, amiben látszó elpárologtató van, így ha kell, lehet javítani. Ha nofrost-ban zöldséget akarsz tartani, figyelj arra, hogy legyen "zöldségtárolós" műanyag rekesze, ez ugyanis úgy van kialakítva, hogy onnan(amennyire ez értelmezhető) a párát, nedvességet ne húzza ki, ezzel tovább marad friss.
Én ha lehet no-frostra szavaznék, DE: ha ennyit nem használod a fagyót, praktikus lenne egy külön fagyasztószekrény meg egy külön hűtőszekrény? Ha a minőség a legfontosabb Liebherr-t veszel, azután Miele, majd Haier/Bosch/Elux/LG/Samsung, stb jön kb egy szinten,(ezeknek minden al és felmárkája kb ugyan az más dizájnnal), majd a nonamebb dolgok.
Én inkább a kétkompresszoros 3* os hűtőket javasolnám , a nofrost rendszerű 3-4 év múlva olvasztóbetét klixon szakadás miatt lefagy és és nem hűt , minden tipus csak a saját olvaszóbetétjét "fogadja el" (30-40....)
Amiről te olvastál az a nofrost hűtő , ott a két tér közt van egy elpárologtató és a ventillátor által befújt levegő mennyiségével szabályozza a két tér hőfokát . Ott sem lehet teljesen külön használni a két teret ....
Először én is így vélekedtem, de a 200 ezer környékieknél külön lehet állítani a két tér höfokát.de a teljes kikapcsolásrol nem ír a fáma. Ezek általában LCD kijelzösek és azt írják róluk, hogy kettős elektronikus szabályozásnak.
Igen a régi szép időkben az NDK ban gyártottak váltószelepes kombihűtőket , de ott az volt a baj hogy ha megpakoltad friss árúval a fagyasztót a normál tér nem hűtött amig le nem fagyott minden rendesen ..
Kombinált alulfagyasztós volt a regi, az év cirka 300 napjában a fagyasztó rész kikapcsolva.
Ma már úgy látom csak 1 kompresszorosakat lehet kapni, ezeknél megoldható a fagyasztó rész teljes kikapcsolása. ? (technikailag szelepekkel gondolom nem lehetne akadály)
Ilyen jellegű infókat nem olvasok a tulajdonságaik közt.
hegedűs györgy | 68
2023-05-27 22:30:51
[50388]
A Gergely azt mondja, hogy PCB-re megefelel. Az árából kiindulva egy próbát megér. . . https://www.cncpart.hu/maroszerszamok/kukorica-maro/kukorica-maro-4x22mm
Imerős vett egy használt ruhaszárítót .hőszivattyúsat vagy mi a bánat . Most ebbe valami közeges kompresszor lehet ? Fektetve rakta a csomagtartóba és E90 es elektronkai hibát ír ki . Használt ,kintről lomizott gondolom . Csak érdeklődöm nem e az a baj hogy elfektette ,és röbtön bedugta otthon (mint a hűtők)