Corel-ben Adob-ban kijelölöd a betűket majd Control-Shift-O és görbékké alakitja. De jobban megnézve a mellékelt képet nem egyvonalas betű van rajta ha a kitöltést kikapcsolod meglátod hogy ott körvonalak vannak. Ne tévesszen meg egy betűtipusnál ha Hairline az is két körvonalból áll. Csak a single line tipus áll egy vonalból. Ha ezt konvertálod akkor variálhatod hogy milyen sorrendben milyen irányból dolgozzon.
Részleteznéd bővebben? Milyen programmal mit kell csinálni? Esetleg video nem lehet erről? Tényleg fogalmam sincs erről. Sok éve egyesével szerkesztem egymás mellé a betüket.
Ezek között is körülnézhetsz, hátha... -egyvonalas-
Előzmény: Szabó Zoltán, 2024-12-05 21:17:27 [52391]
tibs | 187
Tegnap 06:57:11
[52392]
A text formátumból vonalat kell csinálni. Nekem plotterrel így sikerült.
Előzmény: Szabó Zoltán, 2024-12-05 21:17:27 [52391]
Szabó Zoltán | 196
2024-12-05 21:17:27
[52391]
KIcsit nem jól fogalmaztam meg a problémát. Ha megvan a győngy betű font akkor még egyetlen vonalból is kellene állnia. Mellékelek egy képet mi a baj. Sajnos a lézer kívül belül kőrbe fog menni rajta és randa lesz.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2024-12-04 19:45:58 [52390]
Előzmény: Szabó Zoltán, 2024-12-04 19:24:23 [52389]
Szabó Zoltán | 196
2024-12-04 19:24:23
[52389]
Szeretném kérni segítségetek! Olyan font készletre lenne szükségem ami a Magyar gyöngybetű alsó tagozatos általános iskolai. Ha lehet egyvonalasban. De más megoldás is jó lenne. Köszönöm! vasipar@gmail.com
Sanyesz5 | 33
2024-12-04 11:17:51
[52388]
Szia, azért ragaszkodtam hozzájuk mert náluk volt készlet lapkákkal, és ha már rendelek akkor nem akarok 5 féle eladótól. Egyébként volt náluk is, pár órás keresgélés után elvileg jókat válogattam össze, nagyon átláthatatlan ez az aliexpress.
Na én sem találtam náluk aluhoz való lapkát. De miért is ragaszkodnál hozzájuk? Nem írtad le melyik késkészlet a tiéd. Igazából két féle élhosszúságú lapkakészletet használ. 6mm ( pl.CCMT060204) és 7mm (pl.DCMT070204)lapkákat. A betűsor utáni számsor feloldása: 07:élhossz 7mm 02:vastagság 2mm 04:a csúcs rádiusza 0,4mm
A nagyobb készletnél pedig 9 és 11 mm-es élhosszú lakák vannak. Kikerestem neked a 6 és 7 mm lakákból a neked megfelelőket. A többit rád bízom.
Az IR11 (internal right) a belső jobbos ,az ER11 (external right) a külső jobbos menetvágó lapkákat jelöli. Itt ISO jelölésből válassz, az jó a metrikus menetekhez.
Valaki tud nekem segíteni, a linken lévő kés készlethez szeretnék lapkákat venni ugyanettől az eladótól, de én ebbe a típus rengetegbe bele őrülök... Aluminiumhoz, és puhább anyagokhoz kellene elvileg az a H1-es jelzés, csak szerintem káosz az aliexpressz?
Van készletük aluhoz is, de nem szeretnék ahhoz kést, csak lapkát
Megoldódni látszik a problémám : csűrtem csavartam a default filét de a végén jöttem rá hogy nem szabad ékezetes betűt használni a gerbernél
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2024-12-01 09:25:21 [52384]
ANTAL GÁBOR | 4648
2024-12-01 09:25:21
[52384]
Tegnap csináltam egy nyák tervet Spint Layout ban . Átkonvertáltam gerberbe . Meghívom a Flat Cam et és próbálom megnyitni a gerbert . Nem jelenik meg a kép .(Egy régebbi gerbert szépen megnyit )
Amikor elöször nyitottam meg a Flat cam-et akkor valami lejárt időre panaszkodott . Van biztonsági mentésem a default és reart(?) fájlokból , azt feltettem most nem panaszkodik de mégsem csinál képet .
Valahogy aktualizálni kellene a Flat cam et . Bárdos Zoli fia nagy spiller benne de vasárnap nem hívom . ( hátha olvassa )
Ha valaki tudja a megoldást akkor azt szívesen veszem ( ma nyákot akartam marni )
sarktibsi | 674
2024-11-30 12:50:28
[52383]
Nekem Hecht benzines damilos kaszám van , kb. 6-éve nyúzom , eddig jól bírja a fejet már le kellet cserélnem , a szegély elkoptatta. Szerencsére a Husqvarna fej pont passzol rá. Meg egyszer benzincsövet is ki kellet cserélni.
Ja meg van egy keletnémet lemezből készült fűnyíróm is 1500 W-os használtan vettem a lomistól hibásan úgy 25-évvel ezelőtt , de még teszi a dolgát.
Előzmény: Timár László, 2024-11-30 11:16:49 [52381]
Na, azért van jó tapasztalatom is. Nyugdíjba mentem, majd én nyírom a füvet. Karácsony előtt két nappal vasárnap elmentem a Hechtbe. Fűnyíró kell, benzines, önjáró. Megvettem a legkisebbet. cserélgetem évente az olajat. De akár én, akár a nejem, az első tavaszi indításkor az első rántásra beindul. A nejemnek is. Szerintem az a kis fosbosch a bekapcsoláskor letépi a fogat a kés felgyorsításakor.
Fűnyíró, ágdaráló, és a többiek... Bosch...Makita...bármelyik ami "mai", "divatos", a fogyasztói társadalomnak borsos áron kínált hányinger, szemét! Aki nem szegődik kurvának, az ma...elveszik.
Ő csinálja jól... Kihagyja az elejét, Ő nem a boltba megy vásárolni, mert pár hónap után úgyis mind odakerül. Ott, meg lehet venni ugyanazt a szemetet kilóra is.
A manapság divatos villanyfűnyírókat elnézve, a babakocsikerekes, csővázas, házibarkács gépem, IMI OZF80-as motorral nagy túlélő lesz. Bűn nehéz, de nem probléma, ha itt-ott kikandikál valami fásszárú, meg ha szükséges, akkor a téglabejárót is el lehet vele egyengetni.
Előzmény: Timár László, 2024-11-29 20:58:57 [52373]
svejk | 33048
2024-11-29 21:07:44
[52374]
A 7 fog meg van.
Előzmény: Timár László, 2024-11-29 20:58:57 [52373]
Timár László | 247
2024-11-29 20:58:57
[52373]
Nekem ez egy kicsit soványkának tűnik. Nem tudom, olyan kevésnék látszik az átfogási szög. Bosch fűnyiróban ide tettek egy feszítőgörgőt, rugósat. De azértz volt nálam, mert eltűntek a fogak arról a kiskerékről. De alapvetően nálam érthetetlen egy bordás hajtás egy fűnyírőban, mert a tuskónál, diónál, gallynál ha megáll a kés valami törik. Nincs megcsúszási lehetőség, kuplung, vagy tangelykapcsoló, súrlódó. Nyilván, az már pénz. akkor nem veszik meg.
Nemrég csináltam valami hasonlót , alig volt hely , így inkább raktam bele 2db reteszt szembe egymással. Nevezhetném inkább lapos retesznek is amit beleraktam. A lényeg , hogy működik.
Ha van hely, akkor o.k., de nálam már a retesz is visítva fér el benne. Eredetileg valami konyhai tálas mixer 21 fogú szíjkereke, 12-es tengelyre való, felfuratolva 1/2"-ra, csökkentett magasságú retesszel szerelve. Nincs egyéb rögzítés - elég húzósan illeszkedik az átmérőn.
1. Vegyél vissza a motoráramból 20-30%-ot, és így már a vezérlő, motor, motortápegység is kevésbé fog melegedni. 2. Azért azt is érdemes lenne megnézni egy szkóppal, hogy amikor elkezd zajosan, lépésvesztéssel működni, a step/dir jelek rendben vannak-e.
Rabb Ferenc megoldása a jó. Azzal egészítem ki, hogy ha kúpos végű süllyesztett imbuszos csavart nasználsz akkor éppen csak a kúp mélységig készítsd el a besüllyesztést. Ha mélyebra fúrsz akkor elrontod a hernyócsavar menetét. Erre is van megoldás de fölösleges macera. A legjobb a és legegyszerűbb a lapolás. Ennek van ráadásul a legnagyobb hibatűrése. Weldon befogónak hívják ezt a megoldást az iparban.
Na ezek tényleg kicsik , fúrd meg a tengelyt a csavarok helyén , úgy szerintem jó lesz kb. 1-1.5 mm mélységben. De a tengely végét is ki lehet fúrni (tengely irányban) ha van váll a tengelyen , akkor egy M3-as bkny csavar nagy alátéttel is sokat fog.
Én a kúpos illesztést tartom a legjobbnak kb.4-fokos kúpszög, természetesen retesszel , kicsit macerás legyártani de megoldható. De van gyári megoldás is (kúpos szorító hüvely)
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne: lineáris (kör)tengelyre hogyan tudok úgy HTD3M szíjtárcsát rögzíteni, hogy még véletlenül se tudjon a tárcsa megcsúszni? Bejelölöm az imbuszcsavarok helyét, és ott azon a területen kissé ellapolom a tengelyt egy reszelővel? Vagy van jobb, szakszerűbb megoldás?
Előre is köszönöm!
Robsy1 | 298
2024-11-25 16:46:55
[52358]
Kellene pár konkrétum is, mert erre így lehetetlen válaszolni. Pl.: Mik a motor fő adatai? Milyen vezérlő elektronika hajtja? Milyen vezérlésből érkeznek a step/dir jelek? Mekkora a max. sebesség? Mekkora a max. gyorsulás? Mekkora a step/mm adata a hajtásnak?
Olyan kérdésem van a tőlem jártasabbaktól, hogy egy bipoláris léptetőmotor adott beállításokkal tökéletesen működik, kb 2 óra használat után előbb a magasabb frekvencián jelentkezik lépéstévesztés, közben jelentkezik (az addigihoz képest) működési zaj az alacsonyabb frekvencián üzemeléskor is, de ott még pontosan teszi a dolgát. Mitől lehet ez a jelenség? A hőmérséklete ekkor kézzel bírható, kb 50Cfok.
Timár László | 247
2024-11-23 20:14:21
[52356]
Ott van egy 32 mikrofarád írva. Az a 750W-hoz megy is, gondolom.
Egy kis segítség kellene. A sógor elhozta a félig szétszedett (Bácska?) szivattyúját hogy cseréljek benne csapágyakat és kondikat. A csapágycserével boldogultam is, de a kondik beazonosítása nem sikerült. Az egyik meg van sérülve(a képen ez már nincs rajta, leszereltem), de a másikról is már lekopott a felirat. Az adattáblájáról nem derül ki számomra a kondik kapacitása. Hány mikros kondik lehetnek ezek?
Timár László | 247
2024-11-23 10:19:18
[52354]
Okos és érzékeny. Van egy Samsung erősítőm, több bemenettel. Ha kikapcsolom, utána csak egy CD reset után lehet a TV kimenetre váltani. Ezért mindig be van kapcsolva. Nem volna baj, de van benne egy ventilátor, és feszt hallom. Lehúztam a csatiját. Erre kiirja, nem is indul el, hogy le van húzva a ventilátor. Na, azanyád. Beleesett a fedele áram alatt, kiment a biztije, megpatkoltam, azóta ez van.
A töltőben valóban 100pF 2kV kondik vannak a földelés és a -DC kimenet felé is.Az inverter töltője az akku feszültségét figyeli és a beállított értékig tölti akkora árammal,ami rendelkezésére áll.Azért előbb kipróbálom egy kisebb trafós töltővel,kisebbre állítom a feszültségét,mint az inverteré és diódával elválasztom.Az 5-600 W-os töltéshez már elég nagy trafó kell(ami nincs),a veszteségről nem is beszélve,ezért gondoltam a kapcs.üzeműt.
A napelemes rendszerekkel semmi tapasztalatom, de úgy gondolom ott maga az akkumulátor egy elég érzékeny pont, nem illik himi-humi töltőkkel próbálkozni.
Azonkívül elég okosak ezek a szerkezetek meglehet észlelné a külső töltést, vagy legalábbis megzavarná a saját töltőjét.
Nekem is ezzel van gondom.Egy fázison van hibrid inverter akku pakkal,másik kettőn betáplálós,össz 10 kW napelem.Miután legtöbb gyártó elhagyta a trafós leválasztást,a napelemre,a hibridnél az akkura is kikerülhet valamilyen váltó komponens.Ez a rendszer borús időben is termel 5-600 W-t fázisonként,de ez a hibrides fázison nem elég az akku teljes feltöltéséhez.Arra gondoltam egy másik fázisról(akár mindkettőről) rásegítek egy kapcsoló üzemű töltővel,amikor azon felesleg van.Viszont a töltő DC kimenetén is jelen van 100 V körüli váltó komponens és már két különböző fázis találkozik az akkunál.Nos ilyenkor mi a helyzet,okoz-e problémát,vagy maradjak a jó öreg trafós töltőnél?