Most kerestem rá a négyes bevont elektródára . 110-170 amper . Rutilos . T34 et valószínűleg tényleg nehéz lenne hegeszteni vele , de azt azért viszonylag ritkán is kell . Volt itt egy a "téren" . Megnéztem ám a hátfal hegesztéseit ,azért az nem semmi .
"Miért kérded ? De most úgy komolyan , mi a túrót akarnának avval a 300 Amperrel ?"... Jani ne komolytalankodjál már! Inkább nézem a Maci Lacit a tévében.
Szia. Nekem az a furcsa hogy mintha nem lenne nagyfreki indítás. mintha mindig hozzáérintené a wolframot . És mi az a fém a porcelánon? Persze tudom hogy az alap az awi. Én is szoktam pontozgatni.
A következő videó amit feldobott hideghegesztő gépként írja le. Én szoktam így hegeszteni az AWI-val, ha viszonylag vékony anyagra, szép hegesztést akarok tenni, tulajdonképpen pöttyözök, nagy áramon egy- egy pillanatnyi gombnyomással. Ha lenne egy közbeiktatott elektronika ami tudná a kapcsolgatást így hullámszerűen irányítani, még az időintervallum is variálható lenne akkor ez a végeredmény. Ez is AWI hegesztés, csak ahogy látom a folyamatos üzem mellett lehet állítani 0 és a felső beállított áramerősség közötti kapcsolgatások frekvenciáját.
Miért kérded ? De most úgy komolyan , mi a túrót akarnának avval a 300 Amperrel ? A 180 as om szépen viszi a négyes pálcát . Jóvan 10 es anyagnál lehet nem elég akkor így egy varrat , de mégis mit hegeszthetnek 300 Amperral ,és ahhoz milyen pálcát használnának ? Most már érdekelne .
ez stromo van nekem is, javíthatónak is javítható ha véletlen elszállnának az igbt-k benne... olcsóbb is érdemes szétkapni és minden félvezetőt ami hűtőbordára megy átkenni pasztával még 1x és hajrá
Üdv, kineztem egy hegesztő gépet, pontosabban Flinke MMA-300A Inverteres hegesztőt. Meguntam a trafóst emelgetni, tologatni... Véleményekre lennék kíváncsi, hogy mennyire megbízható és használható ez az általam megálmodott gép, vagy allmodjak tovább? 21 ezresért megkapnám...
jani300 | 12257
2019-12-21 20:41:56
[1838]
Szia ! Már nem fogom látni a gépet eladta , tegnap beszéltünk telefonon . Vett inverterest , azt pedig még nem láttam .
Gondolom van egy valamilyen szempontból optimális érték amit kis mértékben felfelé és lefelé is módosíthatsz. ( Hasonlóan mint amikor a hőmérsékletet Celsiusban adod meg Kelvin helyett )
Valaki kapcsolja már fel a lámpát a fejemben. Miért van szükség az elektronikus fojtás tartományában negatív ill. pozitív tartományra? A fojtás nem csak negatív érték lehet?
Linde szerint ha saját a palack, akkor csak 150bar argonnal toltenek. Ha berelt palack csak akkor lehet 200baros. Mivel nekem sajat a palackom lesz ezért 150 baros. De a kerdesemre nem kaptam valaszt, hogy pontosan milyen az argon csatlakozójának kulső átmérője? Nincs valakinek otthon hogy lemerje nekem?
Egy kis technológia: https://www.facebook.com/ferencbertok1973/videos/2153758071391515/ Bocsi a FB linkért, de még csak hasonlót sem találtam a YT-on. Remélem meg tudja mindenki nyitni. De ha nem, akkor kézi lézeres hegesztést mutat be. Elég szupernek tűnik a dolog.
jani300 | 12257
2019-12-19 10:41:27
[1831]
Nekem meg még átfejtő csövem is van ... Vagy tiszta bolondok vagyunk , vagy tudjuk mit csinálunk De hagyjuk ezt mert még megpróbálja valaki , utánozni . Majd alkalomadtán akciósan én is szeretnék egy áramlás mérős reduktort . Ja meg most megint jó magas vérnyomásom is ,basszus
De, hogy még tovább növeljem a káoszt, nekem nagy oxigén palackban van az argon gáz töltve és oxigén reduktoron keresztül használom úgy, hogy magamnak keverem a corgon gázt a hegesztéshez. A palack kiürülése után meg vagy viszem a MÉH telepre vagy felhasználom más gázzal való szabálytalan használatra!CO2 gázhoz viszont mindenképp rotacsöves fűtőpatronos reduktort használok... "természetesen" ezen is buharált, átalakított csatlakozó van mert nem eredeti EU-s szabvány menete volt a hollandernek.
Üdv ! Logikus amit írsz ! Abban azért van némi ellentmondás hogy az oxigénreduktor menete viszont teljesen megegyezik a CO palackéval . Na hát ebből kifolyólag én oxigénreduktort használok a CO palackon . Hogy megelőzzek néhány hozzászólást tudom , most már illene befektetnem azért egy rendes CO reduktorba ...
A Co2 palackban cseppfolyós állapotban van a gáz. A folyadék fázis fölött kialakul egy gáznyomás ami az egyensúlyt fenntartja . ( ha növelnénk a nyomást akkor cseppfolyósodna a gáz , illetve ha elpárolog a folyadék akkor átmegy gáz fázisba . Ez a nyomás egy átlag szoba hőmérsékleten kb 45 bar
Az argon palackban csak sürített gáz található aminek a nyomása 150-200 bar is lehet . Nem lenne célszerű ugyanazt a reduktort használni ( mert pl a primer órák méréstartománya is eltér )
Persze hekkelni azt lehet , A nagynyomású reduktor megy minden hová ,ha készítesz egy menetes átváltót . ( a dissuus kontra PB is hasonló . Sokunk használ dissous reduktort PB re egy átváltóval )
Olyan kérdésem lenne, hogy a Linde cseretelepen azt mondták nekem, hogy az argon palacknak kisebb a csatlakozása a co2 palackhoz képest, ezért más reduktor köll rá. Nekem ez furcsa volt, mert a neten árult reduktorok esetén mindig azt írják, hogy co2-re és argonra is jó. Később azt is megtudtam, hogy a kevert gázt tartalmazó palacknak is akkora a csatija mint a co2-nek.
Utánanéztem a neten, és nekem az jött le, hogy mindkét csatlakozó 14 menetű egy coll hosszon (14 TPI) párhuzamos jobbmenet, a különbség a menet külső átmérőben van, ami - a co2-nél 21,8mm - argonnál 20,95mm (szabványos 1/2 colos menet)
Igaz ez? Akkor most a co2 reduktor nem használható argon palackkal?
frob | 2276
2019-12-18 10:02:03
[1825]
Csíkarc, jogos a kérdés!!! Szerencsére annyi meló van, hogy nem jutottam idáig, ami bosszant is, mert kb minden itt van a próbához, csak legózni kellene... Amint lesz valami, jelentkezem vele!
Fázishasítós a szekundere az biztos . De lebontott oldallal voltam rá kíváncsi ,és nem is láttam sokszor , így nem tudom ez a gép -e . De nem hinném ezekből túl sokféle magyar gép lenne .
Ha már hegesztés, tulajdonképen plusz anyag hozzáadás, valaki próbált már házilag fémszórást? Fémport lehet kapni, még csak nem is eszeveszett dolog, talán még ha nagyon küzdök acetilén és oxigén is kerül...
Na de itt sok embernek van awi is otthon, gondoltam azzal kellene valahogy összehozni, plazmát csinál, nagy sebességgel belelőni a port ahol felizzik és beleütközik a felszórandó felületbe.... persze lehet hogy kell hozzá valami különálló fej, de vajon működhet?
Azt láttam hogy normál esetben huzalosal szokták ezt megoldani, de hát az ember ötletel
Igen, igaza lehet a hegesztő szakinak. Sajnos nálam is gondot okozott néha, hogy ha megy a plazmavágó és beindul a kompresszor ezzel egy időben blokkol a számítógép és leáll a vágás. Sajnos gyenge minőségű a vezeték hálózat kiépítése az épületben.Ugyan szünetmentessel kivédhető de még lusta voltam, hogy beüzemeljek egyet.
Azt azért nem állítom hogy picit nem irigylem , de nem bosszant . Beszélgettem picit az awi hegesztővel ,már nem bánom hogy kihagytam a trafós plazmavágót , azt mondta ahhoz "erőmű" kell .
Tudod, ha lehet-hagyod akkor igen, bosszantalak.Nem kicsit félek ettől a géptől ugyanis ha komolyabb alkatrészt kell cserélni (panelt) akkor egy vagyonba kerül. Ami tetszik rajta az a nagy kerék a palack oldalon, vízhűtéses,kombi inverter, külön előtolómű, elektronikus fojtó, aránylag könnyű, az amper állító potméter fölött a digitális kijelző az állítólagos értéket mutatja. Mondjuk a legutóbbit majd biztosan leellenőrzöm egy 400A-es shönttel és egy analóg műszerrel hegesztés közben mert ugye hitetlen ember vagyok.
Bosszantani szeretnél ? Haver akar eladni egy trafós Co t. Magyar , elektronikusan szabályozza a szekunder áramot , nincsen primer fokozatkapcsolója . Egyszer próbáltam erősnek tűnt . Át kellene néznem vevő szemmel ,nem kér érte sokat . Van még vagy öt ilyen áruházi trafós akármin ,azt csokorban meg kéne hirdetnem ,és ezt megvehetném érte Azt nem is írtam ,láttam alu hegesztést awi val ,na az azért picit földhöz vágott , nem hittem hogy ennyire frankó ,dolog .
"Meglepően jó a pici inverter , 2,5 pálcával 100 -110 amperrel hibátlanul bírta . A gyújtó feszültsége is éppen tökéletes ."Jók azok a kicsi inverterek, könnyű velük hegeszteni. Nekem is mai téma az inverter vásárlás. Óccó volt de ellenében hibás is. Ma már próbáltam életet lehelni bele, úgy néz ki véletlenül sikerülni is fog.Ugyan MIG gép de tud pár ampert MMA-ban is.
Nézem egy ideje a videóikat , egy nálunk már elmúlt világra emlékeztetnek , de mindent megoldanak szandálban meztéláb !
Ma meghívtak némi hegesztgetésre az általam már csak Muki truck ként emlegetett kompániához Na amiért írtam . Vettek egy kis vacak mini invertert , olyan kenyérpirító méretűt . 3 órát segítettem nekik hegeszteni egy még hulladéknak is ocsmány kisteherautó alvázat . Meglepően jó a pici inverter , 2,5 pálcával 100 -110 amperrel hibátlanul bírta . A gyújtó feszültsége is éppen tökéletes .
nyotti | 61
2019-12-12 07:22:58
[1811]
Egyet próbáltam, nekem kezdő hobbi hegesztőként nem nagyon sikerült életre kelteni. Majd ha lesz valamikor rá idő, akkor kicsit nagyobb elánnal megpróbálom újra. Ha nem, akkor szívesen megválok tőle, hátha tudja valaki használni.