Sziasztok! Egy kis segítség kéne... A Thingiverse-ről szeretném ezt a sűrített levegős motort kinyomtatni. A gondom a lendkerekekkel van. Nem tudom miért, de a tervezője a középső hengeres részt nem tömörre hanem vékonyfalú csőként rajzolta, és a Cura emiatt nem rak bele merevítőrácsot hanem csak a külső héjjal foglalkozik. Addig nincs is baj, amíg fel nem ér az extruder a tetejére, de a fedél alátámasztás nélkül elég hullámos lett, és a tengelycsonk sem tapadt meg rendesen, egy idő múlva letörte az extruder. Hogyan lehetne a középsó hengert "tömörré" pontosabban belső merevítőrácsossá tenni?
PSoft | 18678
2019-01-07 19:22:25
[20776]
Honnan szedted azt a kockát?(stl)
Valamiért nálam sem ok, "hézagos is".:( Több másikat próbálva, nem mondom hogy tökéletes, de egész más az eredmény.(10x10x10 mm mindegyik) Pld. ezzel...
0.15 a réteg, 20% kitöltés, 205C° fej, 60C° asztal, Herz-es PLA, a többi paraméterről lentebb írtam, ugyanazokkal ment most is. '3D nyomtatás' téma, 20625. hozzászólás
Érthető, azért próbálok segíteni, ha tudok valahogy. Engem is anynira zavart valamelyik nap az a Neon lámpa, hogy addig nem hagytam abba a hiba okának keresését, amíg meg nem javult.
Segíts nekem ebben légyszi! '3D nyomtatás' téma, 20689. hozzászólás Nem értem a logikáját, az én általam már félig-meddig megszerkesztett configot hogy tudom beolvastatni vele?
Mivel nem ismerem a pontos előzményeket gyanítom, hogy épp az a gond, hogy nincs semmi használható CAD programja ami megnyitná a letöltött/kapott DWG/DXF fájl, ezért kéne valahogy STL-re konvertálni amit bármelyik szeletelő beolvas.
Nem versenyként írom csak olyan tesztként az otthoni gépe erre a kis modellre minőségre ide dokumentálhatná (képek,nyomtatási paraméterekkel) hogy sikerült nem sok műanyag... xyz_tube_10mm
Törölt felhasználó
2019-01-05 16:36:51
[20757]
agyaggalamb | 307
2019-01-05 16:26:13
[20756]
Sziasztok! TCM2130 kompatibilis a 3D nyomtatóknál ismert RAMPS1.4-el? Ha nem átalakítható vagy forgalmaznak hozzá saját shield-et?
Törölt felhasználó
2019-01-05 16:14:38
[20755]
Jó moka volt dvr8825 kísérlet 16/32 sem hozott várt javulást nálam legalábbis csak negativot inkább vezérlőnél... vissza kerültek az a4988 talán még egy diódás megoldás meg érdemelnének (simitásként)...
Müködne a dolog fesz megoszlik a 2 ventin sorosan! Kiss ventiket használtam soros power elenálásal hegesztő gépekbe nagyobb feszről tulfesz az ellenálláson eset az áram meg a venti állitja be !
És ha sorba kötöm a két 12V-ost? Egyenáram szempontjából ok lenne, de mégiscsak valami indukciós szerkentyűk. Nem tudom mennyire "fájna" a vezérlésnek...
Szerintem a legegyszerűbb... Fogass fel magára a 12V-os venti(k)re egy, vagy egy-egy stab. kockát,és meg van oldva a probléma. Ha úgy teszed fel rá, hogy a légáram is érje, még hűtve is lesz, de szerintem szükségtelen.
Sziasztok! Mennyire eretnek dolog a tárgyhűtés 1 db 24V-os ventilátorát 2 db 12V-os sorbakötött ventilátorra cserélni? Mert 24V-os csak az van ami a nyomtatómon, 12V-os meg van vagy 8-10 db, több egyforma is. Így egyszerűbb lenne két oldalról hűteni, mint a meglevő ventilátorra nyomtatni valami szűk kétágú fúvókát. Vajon a tárgyhűtés "vezérlése" mit szólna a két sorbakötött ventihez? Probléma lenne, vagy tenné a dolgát mint az 1 db 24V-osnál?
frob | 2337
2019-01-05 12:27:48
[20748]
Szia, köszi, ennyit nem szánok rá, nekem is csak játék lenne, sima madzagos 3D nyomi az van, de vannak dolgok amelyket macerás azzal elkészíteni, főleg a piciknél kérdéses, meg ha valami nagyon vékony cuccot kell, szóval ritkán van rá szükség, de akkor működik frankón, és ez a lényeg!
Láttam lötyit jó árban alin, rpi lcd párosítás uv ledekkel nem gond, lesz egy kis idő majd foglalkozom tovább a témával egyébként gondolkodtam hogy nem a pici lcd-t hanem ahogy más is írta egy nagyobb méretűt áldozok be rá, még is csak legyen már egy jó nagy méret ha építek...
Tudna segiteni valaki, ATOCAD DWG, vagy DXF bol STL formátum konvertálása.
vonal rajz, nem kellene kitoltes.
keri | 14085
2019-01-05 08:59:41
[20744]
Ezt meg minek? Nem csinál semmi olyasmit a Slicer elején sem, ami bármit befolyásolna ezen a téren.
Én csak annyit tettem a Cura start rutinjába, hogy a Homing után elküldöm parkoló pozícióba ahol befűzi 35mm hosszan a filamentet, letörli a fejet és úgy kezd nyomtatásba.
A vége ciklusban 30mm-t visszahúz, lehűti a munkadarabot, és ekkor lejátszik egy dallamot, majd elmegy parkoló pozícióba.
Gondolom az Ender nyomtatónak saját firmwareje van, és azt ismeri amit Marlinra átírt a kolléga, vagy nem az eredeti konfig van benne. Ebben az esetben sima custom i3-ast érdemes állítani és kézzel beállítani a méreteket, így a legtisztább...aztán ha akarod adhatsz saját nevet is a nyomtatónak hogy ne zavarjon a más márkanév.
Marlint favort kell beállítani. Nekem mindig egyből jó.
Ha több extruder van beállítva vagy a Marlinban vagy a Curaban, esetleg nem a hivatalos extruder kimenetet használja akkor lehet kavarodás.
Illetve lehet több extruder is beállítva, mert tud kettőt kezelni alapból az Arduino, csak akkor Cura-ban is úgy kell beállítani és a megfelelőt kiválasztani szeleteléskor.
Legegyszerűbb ha megnézi G kódban, mert nem olyan nagy ördöngösség. Ha 1 extruder van akkor simán E(szám) van az extrudálás parancsra. Ha több extruder van akkor E0(szám)..E1..E2 Ha a marlinban csak egy extruder van akkor nem fogja megérteni a számozást, ha nem az a szám van vezérelve akkor megint nem fogja tekerni.
A korábbi Cura-ban még nem volt Ender3 nyomtató. Prusa i3-t választva működött csak a munkatér méretét kellett átírni. Azt se kellett volna, mert a prusaé kisebb. A Cura 6.4 verzió már ismerni véli az Ender 3-at. Frissítés után az x tengely meg se nyikkant, az asztal bal szélén rohangászott a fej. Visszaállítottam i3-ra, azóta megint gond nélkül nyomtatok. Lehet, hogy a gcode fejlécében van a hiba, az i3 fejlécet be kéne másolni az Ender3 fejlécéhez a Curaban de még nem próbáltam.
Kollégám épített egy nyomtatót. Ha Slic3r-rel generálja a g-kódot akkor megy az extruder és nyomtat a gép. Elfogadható a nyomat. Ha Curá-val generálja a g-kódot akkor mennek a tengelyek de az extruder áll. De a Cura-ban a Machine settings-ben a GCode Flavor-t beállítja UltiGCode -ra akkor ömlik az anyag az extruderből. Marlin van a gépen. Mit kell beállítani a Curában, hogy azt is tudja használni?
Így állítottam be én is az enyémet. Repetier-ben, tesztkocka nyomtatása közben,és mindjárt a következő rétegeken látható is volt a változás. És...tényleg látható volt.
Jerket legmagasabbra veszed, amikor még nem téveszt lépést. Aztán elkezded visszavenni addig, amikor a tesztnégyzet nyomtatásakor megszűnik a szellemkép a sarkok után, vagy elfogadható méretű lesz, azt be is van lőve a mechanikához a jerk. Túl alacsonyra sem érdemes venni, mert alacsony sebességen a léptetők léptetési frekvenciája is könnyen egybe eshet a mechanika valamelyik saját rezonanciájával ezeken a hurkapálcika gépeken, aztán meg panaszkodnak hogy zörög a gép
Nem akarlak lebeszélni egyik programról sem, mindegyik programnak vannak nagyon jó lehetőségei, amit az ember szívesen átrakna a másikba, és összegyúrna belőlük egy igazán jó szeletelőt, de sajnos erre nincs lehetőség.
Mi a múltkoriban a fiammal két héten keresztül próbálgattuk a különböző programokat, többek között a Simplify3D-t is. Nekem csak egy nagyon egyszerű elvárásom lett volna, hogy ki tudjak nyomtatni egy műszerdobozt, úgy, hogy teljesen tömörré tegye a nyomtatást. Ugyanis utólagos esztétikai alakításoknál kellemetlen lenne, hogyha a sarkoknál vagy akárhol máshol megjelenne egy lyuk.
A Simplify annyira alulteljesített ebben a dologban, hogy azt mondtam, soha többet nem akarok vele próbálkozni. Nem akarom részletezni, akkoriban le akartuk fényképezni, hogy mit csinált, de kiakadtam rajta. A Slic3r-nél hasonló helyzetek voltak.
Úgyhogy elő kellett venni a régi öreg Cura 15.04-t, akit már nyugdíjazni szerettünk volna, és ő nyomtatja a dobozokat, meg amit még kell. Kezdésnek a legegyszerűbb program a Cura, nekem is ezt javasolták, amikor elkezdtem a nyomtatással való ismerkedést, és igazuk volt.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a többi programok nem jók, sőt, nagyon jó dolgokat tudnak csinálni, de mindenképpen tanácsolom, hogy a szeletelés előnézetét nézd végig, mert ott kiderül, hogy hol csinál esetleg nagy disznóságokat.
Az a Jerk annyit jelent, hogy amikor a motort mozgatja mondjuk álló helyzetből elinduláskor, a kezdősebesség rögtön annyi ami ott be van írva, tehát nem nulláról gyorsul, a léptetőmotorok is, van amelyik 50 fordulat/perccel el tud indulni vagy még többel is van amelyik meg lassabban tud elindulni csak, persze mikor lépteti ott valójában hiába ad ki rögötn olyan jelet a vezéslés a motor amit fizaikailag bír annyival gyorsul csak, ha ez elég kis érték, akkor nem fog leakadni.