Sándor a gyertyánt ajánlanád inkább, talán hozzájutni is egyszerűbb.
Előzmény: Geszti Sándor, 2021-03-03 20:43:45 [46546]
Kelepeisz Lajos | 3561
2021-03-04 06:45:51
[46551]
Igen ilyent szeretnék!
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-03-03 20:35:11 [46545]
pacman123 | 19
2021-03-03 21:24:07
[46550]
A Zatikkal csak egy baj van. Főleg az egzóta fákkal. Főleg ha be is megy az ember az üzletbe, "nézelődni". Az isten pénze nem elég ... nekem egyszer Pesten volt dolgom, és úgy alakítottam hogy a céges szekérrel útbaejtettem a vecsési áruházat. Egy szép darab bíborszív (purple heart vagy még amaranth néven emlegetik) darabbal jöttem ki, valami 5 ezer pénz körül fizettem érte. Nagyon szép és különleges fafajtákat lehet ott venni, elég borsos áron. Viszont ha kell akkor: van.
Nem mertem azonnal válaszolni, elébb megkérdeztem egy pár kollégát is, olyat is aki szerszámbeszerzés terén is tevékenykedik, de megerősítették: A színkódolás teljes mértékben gyártó/márka függő. Egyezőség csak a véletlen műve.
Szia! Sok jóval nem bízatlak. A Sony kínosan ügyel arra, hogy sokkal fapadosabb legyen a konkurenciánál pl. a Samsungnál vagy az LG-nél. Két Sony TV-nk is van, a régebbiben még WiFi modul sincs, de lehet hozzá USB-s WiFi adaptert kapni. Természetesen sok ilyen van a piacon, de csak és kizárólag a Sony spéci adapterét fogadja el, potom 25 000 Ft-ért. Az újabb TV már okosabb, abban helyből van WiFi. Az is bosszantó, hogy amikor megvettük a TV-ket még tele voltak hasznos APP-okkal, majd ahogy jöttek a frissítések ezek sorra eltűntek belőlük. A régi TV-ből eltűnt a Youtube, az újon még rajta van, de ki tudja meddig. Egyszerűbb volt egy HDMI-s TV "okosítót" venni, ami ugyan Androidos, de úgy viselkedik mint egy normál számítógép a TV meg csak monitorként funkcionál. Azzal nincs semmi gond simán kezeli a vezeték nélküli billentyűzetet meg az egeret is. Természetesen gond nékül csatlakozik a WiFi routerre is.
Kedves Istvan, gyorsan rakerestem, es ugy tunik, hogy noha Linux megy a TVn, az USBk driver hianyaban nem fogadnak ilyen eszkozoket. Esetleg bluetooth-on keresztul erdemes megprobalni, illetve itt egy eszkoz, ami talan mukodik: https://www.alzashop.com/logitech-wireless-touch-keyboard-k400-plus-d2734930.htm. A Sony eleg zarkozott, es modding aktivitas se nagyon latszott.
Segítséget szeretnék kérni TV-hez értő szakemberektől. Egy idős ismerősöm(90 éves) szeretne billentyűzetet használni Sony Bravia KD-43XE7005 televízió készülékén.
Eddig próbáltak USB billentyűzetet csatlakoztatni ami nem működött. Ugyanígy jártak Bluetooth-os eszközzel is. A készüléken az Opera böngészőt szeretné használni.
Ha valaki ismeri ezeket a készülékeket és tudja a választ kérem segítsen.
zsirosgergo | 1
2021-03-02 12:53:58
[46529]
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Cortini L300S kis léptetőmotoros Marógépem. A problémám, hogy a paramétertárban amit előzőleg lefotóztam, nyomtam egy "Total Memory Erase"-t, és azóta nem tudom hogyan kell visszakapcsolni a szerszámváltót. Minden adatot ugyanúgy visszairok a paramétertárba és mégsem működik. (megjegyzem korábban sem ment, éppen ezért próbálkoztam) Van három pneumatikus szelep ami a szerszámváltó kart irányítja, és az egyik mindig kinyújtva marad, mert jön neki a jel. A paraméter kinullázása után már egy másik is ezt a tünetet produkálja, ezért gondolom, hogy visszaállítható a dolog. Már mindent átnéztem a könyvében lefordítgattam de semmi. Tudnátok segíteni?
Üdv:Gergő
jani300 | 12314
2021-02-28 19:35:41
[46528]
Én nem tudom sosem láttam még menetfúrón színjelölést . Két okra gyanakszom ... Vagy nem nagyon töröm , vagy az a néhány kiló ami már megvan ,kitart életem végéig . Utoljára a bányász szomszédom vett , mert szerelt kereket Egyébként még után is szoktam köszörülni kézből a bekezdőrészt ,ha egyébként még jó . De nem fúrok ezres szériákat az is igaz .
No de, ha jól emlékszem volt Neked akkor ott, egy másik diódalézeres mechanikád is, valóságos "Y" tengellyel. Azon készült a Robsy-teszt "sakktábla", amivel végül is a hirdetett, két indulósra sikeredett lézeres "versenyt" nyerted. Az a gépecske valóságos diódalézerrel/teljesítménnyel rajzolta sorról sorra a tesztábrát.
Én, sajnálom hogy nem arról készült akkor videó, illetve ha készült is, nem az lett publikus. A másik, "pirosledes"-ről amit lentebb linkeltél...ismered a véleményemet. Azt írtad lentebb TBS-TEAM postjára... 'Segítség, béna vagyok!!!' téma, 46467. hozzászólás
„2. Az újabb fejezeted viszont nevetséges a szakember szemével nézve, hiszen egyiken se szerepel a motorok típusa, meghajtó típusa, és a legfontosabb a motorok áttételezése, vezérlő csúcs sebesség és gyorsulás adatközlés. Így ez a két videó igazi összehasonlítási alapot, eredményt nem adhat. Sikerült ezzel a sok millió szórakoztató kategóriájú, látványpékség CNC felvétel közül kettőt ide linkelned a netről.”
Szerintem az egy hasznos információ, ha valaki sorazat gyártánál (de akár csak egy kép esetén is) a monitoron láthat egy ilyen %-os elkészültségi fokot, hiszen így nem kell lézersugaras gép munkatér környezetbe nézni. De ha valakit ez végképp zavar, a lézer vezérlő program setup fájlban letilthatja ezt a kijelzést.
Egy bemutatón az elsődleges a közönség védelme. Teljesen egyetértek és, hogy hol a határ a sebességben nem tudható
1898. december 18. villanymotorral hajtott autó 63.15Km/h ért el.
A két gázturbinás sugárhajtóművel felszerelt jármű 1997-ben 1228 km/h átlagsebességet ért el az egy mérföldes pályaszakaszon, miközben átlépte a hangsebességet is.
1. Szakmailag NEM IGAZ az, amikor "a technológia megkövetelte sebességhatár túllépésének" hiszed már az 1 m/s lézergravírozási sebességet is.
2. Egy tengelyes demo bemutató esetén nem lehet lézerrel, égetni, mert könnyű belátni, hogy így a bemutató egyetlen egy képsorból állhatna csak a több száz helyett.
3. Mindenféle védelem, burkolat nélkül hogyan lehetne akár csak egy 5W-os, netán 50W-os valós lézer teljesítménnyel egy kiállításon a nézőközönség veszélyeztetése nélkül bemutatót tertani? SEHOGY.
4. Az előzőek mentén a tévedéseidre építve betetézed a hibáidat, amikor el kezded azt sugallni, hogy ezen demo videó kapcsán szerinted mit kellene másnak érezni.
Előzmény: Szalai György, 2021-02-28 09:35:18 [46506]
PSoft | 18696
2021-02-28 09:58:34
[46507]
Értem én virág elvtárs, de most... Béke van, végre...béke van!
Előzmény: Szalai György, 2021-02-28 09:35:18 [46506]
Szalai György | 9544
2021-02-28 09:35:18
[46506]
„A kémek sohasem dolgoznak úgy, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De épp az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már, Pelikán?” (Virág elvtárs)
Az elejétől tudtam, hogy ebben a kisvideóban valami nem bűzlik. De csak most villant be, hogy mi az. Nincs füst! A technológia megkövetelte sebességhatár túllépésén túl, még a füstmentes képégetés esete is meg van rajta örökítve. Kinek a képe kell, hogy égjen ez miatt?
A motor vagy a hajtott szíjtárcsa oldalon 2 db ferde hatásvonalú csapágy "O" elrendezésben előfeszítve vagy párosított csapágyakkal, az orsó másik végén mezei mélyhornyú csapágy mely axiális irányban el tud mozdulni a házában a hőtágulás miatt.
(Hobby gépeknél előfordulhat a kétsoros 3xxx sorozatú csapágy alkalmazása is a fix oldalon.)