Sziasztok! Valaki valaki tudna nekem csinálni egy olyan programot, amivel léptetőmotort, egy kézikerék segítségével tudok forgatni, és kiírja a pozíciót egy kijelzőre? Csak egész lépés kell, 5mm emelkedésű orsó direktbe lenne hajtva. Természetesen megfizetem. Vagy ha esetleg van valami ilyen Kínai kütyü.....
ebalint | 1769
2019-08-10 07:17:50
[1535]
Nekem ezzel kapcsolatban minden új.
A leírás szerint csináltam, szerintem úgy, ahogyan írtad.
G.-fiókkal bejelentkeztem a sz.gépről, a telefonra letöltöttem az alkalmazást, stb.
Nagy előnynek látszik számomra, hogy az AI magyar nyelven is tud.
Majd egy kis gyakorlás után kipróbálom.
Most a HC05-el "küzdök". A kapcsolat a telefonnal ok.
Szerintem az AI -nál nem kell komolyan venni a telefonod aggályait, elég komoly hátterű cuccról van szó, kizártnak tartom, hogy bármi probléma adódhatna. Egyébként - bocs ha nem mondok újat, de - van egyszerűbb módszer is az elkészített program futtatására/kipróbálására, ha a géped és a telefonod is ugyanarra a hálózatra ( routerre ) kapcsolódik. Felteszed a telefonra a MIT AI2 Companion alkalmazást, elindítod, a fejlesztőrendszerben pedig az "Adatkapcsolat" -nál kiválasztod az "AI Companion" -t. Ekkor néhány másodperc után a telefonon már el is indul az alkalmazásod. Sőt, ha csinálsz a "kódban" valami változtatást, pl. nagyobbra veszel egy gombot, az egyből megjelenik a telefonodon is. Nagyon praktikus, bár időnként összezavarodik, és akkor "tiszta lappal" kell indulni.
Csináltam egy próbafile -t, majd amikor a telefonomra le akartam tölteni, a telefon "azt mondta", hogy erről az oldalról ne töltsek le semmit. / adataim veszélyben, stb /
A letöltési lehetőséget meghagyta, de nem mertem kipróbálni...
millis-t rakd ki egy külön függvénybe ami a loopban meghívódik benne pedig csak a szükségesnél nem több bool változó ami a ketyegést mutatja
a loop-ban lévő if-nek és ott már ha pl a millis 1 sec ütemet ad akkor értelemszerűen az if en belül számolod pl ha 1 perc kell és nullázod majd megvárod a következőt
valahogy így
if(millisbool==1){ masodperc++; millisbool=0; }
if(masodperc==60){ valamitortenik(); }
a millis függvényében meg csak annyi van hogy a bool változót 1 re állítod amikor megmérted az 1 sec et..
ami a lopban pöröghet mint állat...
és amikor már megvan a perces if, ott számolhatsz órát is... vagy is pontosabban utána, mert vagy ott nullázod ki a masodpercet , vagy a az előtte lévö ifben...
} ---------------------- periudikus lenne de ez nem müködik? if(millis() - time_now >= period){ //good no overf... time_now = millis(); Serial.println("1"); time_now += period; } else {
Serial.println("0"); }
----------------------
Törölt felhasználó
2019-07-26 16:37:11
[1509]
millisel vakarozom.. a fö kodbol pár helyröl ki akarom venni a delay megoldást sajnos multi loop ez nem olyan egyszerü megoldani pl loop 2 ha nem fut épen (nincs meghivás) millis áll benne (nem ketyeg) de eben meg van olyan rész aminek csak loop2 meghiváskor kéne csak futni...
Korai volt az öröm az ora kodjába beraktam fö loop részbe ott az up változó ha if ugrik nem + egyet ad hozá percenként hanem egymás után gyorsan 5 ad hozzá ez mi a franc csinálhatja tulfut az up változó?
if ( now.minute() = 0 && now.second() < 1){ valtozo = valtozo + 1 ;} if valtozo = 5 { (ide amit szeretnél csináltatni) valtozo = 0 ; } Úgy is küldtem át neked, ne rakd bele a now.hour()-t.
Ez elrontja szerintem: now.hour() <= 1 Nem kell figyelni az órákat, csak a perceket, ha 0 perc akkor egész az óra Így most csak 0 és 1 órakor ad hozzá a változóhoz.
Probáltam! ha ora perc másodpercet van egyben ora változot nem veszi sosem figyelembe akárhogy rako kissebb nagyobb vagy egyenlő jelet az ora fügvényhez... pedig a 3 változó int jelegű (rtc lib)
if (now.hour() <= 1 && now.minute() <= 1 && now.second() < 1){ up = up + 1;} //if ( now.minute() < 1){ up++;}
if (up == 5) {digitalWrite(led,HIGH); up = 0; } else { digitalWrite(led,LOW);
Szépen leírják a feltételeket csak a lényeg sosem teljesül célirányosan 24h többször kell futnia nem csak egyszer csak az igaz feltételnek csak 1 secre! Ekkora feladat lenne ez 5 orénkét 1s igaz feltétel? Egyenlőre nem sikerült a kívánt megoldás 2 forumon sem! Sajnos a lenti ora projektem 3..4 hét munkám volt valaki egy köszönöm sem méltatót (cserébe a forrásért) vissza meg ilyen kiss kérdésre meg semmi válasz sem méltatóak akik ez kisujjak kiráznánk....
elegánsabb és memóriatakarékosabb ha bool változót használ ha megtörtént 1, ha újra meg kell hogy történjen ott 0 és majd amikor megtörtént megint 1 egyszer ellenőrizni kell hogy az 5 óra letelt e, ha igen akkor 1 ekkor lefuthat a másodperces cucc
egyébként meg óránként mérnék és ahogy mondod is egy változó értékét növelném és ott amikor az 5 re vált kinulláz a másodpercet engedélyezném, amikor lefutott akkor meg tiltanám, így biztos csak egyszer fut le 5 óránként...
Vagy lehet még jobb lenne, ha egy változóhoz minden óra 0 perc 0 másodperckor hozzáadnál +1-et. Amikor a változó értéke 5, lefutna aminek le kell, és nullázódna a változó. Bár biztos van erre elegánsabb megoldás is.