Gondolom azt a regisztert is törölni kellene, amibe az enkóder beolvas. Meg kellene nézni az encoder.h tartalmát. myEnc.read() értékét is nullázni kellene.
pinMode(BUTTON, INPUT_PULLUP); // Initiate Connectivity // digitalWrite(LED0, !LOW); // Turn WiFi LED Off
}
void loop() {
if( !digitalRead(BUTTON) ) { newPosition=0; // Nem kel újra létrehozni a már meglevő változót. Serial.println("button"); //Serial.println(newPosition); delay(100); Serial.flush(); // Ez minek ide? Encoder_1(); }
Van Arduino uno, nano,is csak kijelző nincs, ki kellene találni milyen kell, nagy méretű led vagy oled lenne jó,5.6 karakter, 1 tizedes pontosság elég.
- Kerék pozíció beolvas. - Ha változott motor léptetése - Kiírás képernyőre.
Lehet kapni is ilyesmit, ki tudja, mindenesetre nem túl bonyolult feladat.
Arduinoban egy encoderrel, amit forgatsz, jó bemenetnek, keréknek, a többi is alap dolog, step-dir-es léptető vezérlőnek meg jelet kell csak kiadogatni. Impulzusokat.
Képernyőre kiírás is egy alap dolog, ahhoz sem kell túl sok mindent csinálni.
Sziasztok! Valaki valaki tudna nekem csinálni egy olyan programot, amivel léptetőmotort, egy kézikerék segítségével tudok forgatni, és kiírja a pozíciót egy kijelzőre? Csak egész lépés kell, 5mm emelkedésű orsó direktbe lenne hajtva. Természetesen megfizetem. Vagy ha esetleg van valami ilyen Kínai kütyü.....
ebalint | 1774
2019-08-10 07:17:50
[1535]
Nekem ezzel kapcsolatban minden új.
A leírás szerint csináltam, szerintem úgy, ahogyan írtad.
G.-fiókkal bejelentkeztem a sz.gépről, a telefonra letöltöttem az alkalmazást, stb.
Nagy előnynek látszik számomra, hogy az AI magyar nyelven is tud.
Majd egy kis gyakorlás után kipróbálom.
Most a HC05-el "küzdök". A kapcsolat a telefonnal ok.
Szerintem az AI -nál nem kell komolyan venni a telefonod aggályait, elég komoly hátterű cuccról van szó, kizártnak tartom, hogy bármi probléma adódhatna. Egyébként - bocs ha nem mondok újat, de - van egyszerűbb módszer is az elkészített program futtatására/kipróbálására, ha a géped és a telefonod is ugyanarra a hálózatra ( routerre ) kapcsolódik. Felteszed a telefonra a MIT AI2 Companion alkalmazást, elindítod, a fejlesztőrendszerben pedig az "Adatkapcsolat" -nál kiválasztod az "AI Companion" -t. Ekkor néhány másodperc után a telefonon már el is indul az alkalmazásod. Sőt, ha csinálsz a "kódban" valami változtatást, pl. nagyobbra veszel egy gombot, az egyből megjelenik a telefonodon is. Nagyon praktikus, bár időnként összezavarodik, és akkor "tiszta lappal" kell indulni.
Csináltam egy próbafile -t, majd amikor a telefonomra le akartam tölteni, a telefon "azt mondta", hogy erről az oldalról ne töltsek le semmit. / adataim veszélyben, stb /
A letöltési lehetőséget meghagyta, de nem mertem kipróbálni...