HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


Arduino



 

Időrend:
Oldal 1 / 31 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

zoller | 29    2019-08-25 20:53:27 [1546]

A link helyesen :)
https://photos.app.goo.gl/h7qMqYet1KchQmgr1


zoller | 29    2019-08-25 20:51:27 [1545]

https://photos.app.goo.gl/AfZqWxzIKRx4FIGm1

Itt is hasonló a helyzet, igaz nem kézikerék, hanem főorsón van az encoder, és éppen 1:12 áttétel van beállítva...


cree2 | 4052    2019-08-24 23:31:20 [1544]

Stepper_UNO


elektron | 15514    2019-08-24 22:42:10 [1543]

https://www.hestore.hu/prod_10038519.html

Előzmény: Ati, 2019-08-24 22:05:18 [1541]


elektron | 15514    2019-08-24 22:40:58 [1542]

Aha, egy olyasmi jó lehet.

Akkor szinte minden meglenne.

Ati | 848    2019-08-24 22:05:18 [1541]

Egy ilyen jó lenne. https://www.ebay.com/itm/MAX7219-LED-Dot-matrix-8-Digit-0-56-LED-Display-Tube-Control-Module-For-Arduino/173060000548?hash=item284b2e0b24:m:mHhRQlYBlnRSUBC7YSUb76A

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:53:50 [1540]


Ati | 848    2019-08-24 21:53:50 [1540]

Van Arduino uno, nano,is csak kijelző nincs, ki kellene találni milyen kell, nagy méretű led vagy oled lenne jó,5.6 karakter, 1 tizedes pontosság elég.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:44:49 [1539]


Ati | 848    2019-08-24 21:44:49 [1539]

Motor és vezérlő van, step/dir jel kellene neki. Egy akármilyen, pár százas osztású encoderre gondoltam kézikeréknek.

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:11:13 [1538]


elektron | 15514    2019-08-24 17:11:13 [1538]

Mekkora motor kell hajtani ?

Ahhoz is van már vezérlőd ?

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:10:44 [1537]


elektron | 15514    2019-08-24 17:10:44 [1537]

Van már hardvered is hozzá ?

Kerékre gondolok.

- Kerék pozíció beolvas.
- Ha változott motor léptetése
- Kiírás képernyőre.

Lehet kapni is ilyesmit, ki tudja, mindenesetre nem túl bonyolult feladat.

Arduinoban egy encoderrel, amit forgatsz, jó bemenetnek, keréknek, a többi is alap dolog, step-dir-es léptető vezérlőnek meg jelet kell csak kiadogatni.
Impulzusokat.

Képernyőre kiírás is egy alap dolog, ahhoz sem kell túl sok mindent csinálni.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 15:40:02 [1536]


Ati | 848    2019-08-24 15:40:02 [1536]

Sziasztok! Valaki valaki tudna nekem csinálni egy olyan programot, amivel léptetőmotort, egy kézikerék segítségével tudok forgatni, és kiírja a pozíciót egy kijelzőre? Csak egész lépés kell, 5mm emelkedésű orsó direktbe lenne hajtva.
Természetesen megfizetem.
Vagy ha esetleg van valami ilyen Kínai kütyü.....


ebalint | 1382    2019-08-10 07:17:50 [1535]

Nekem ezzel kapcsolatban minden új.

A leírás szerint csináltam, szerintem úgy, ahogyan írtad.

G.-fiókkal bejelentkeztem a sz.gépről, a telefonra letöltöttem az alkalmazást, stb.

Nagy előnynek látszik számomra, hogy az AI magyar nyelven is tud.

Majd egy kis gyakorlás után kipróbálom.

Most a HC05-el "küzdök". A kapcsolat a telefonnal ok.

Ardudroid -al pillanatnyilag.

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 20:46:34 [1534]


Jozs | 440    2019-08-09 20:46:34 [1534]

Szia !

Szerintem az AI -nál nem kell komolyan venni a telefonod aggályait, elég komoly hátterű cuccról van szó, kizártnak tartom, hogy bármi probléma adódhatna.
Egyébként - bocs ha nem mondok újat, de - van egyszerűbb módszer is az elkészített program futtatására/kipróbálására, ha a géped és a telefonod is ugyanarra a hálózatra ( routerre ) kapcsolódik. Felteszed a telefonra a MIT AI2 Companion alkalmazást, elindítod, a fejlesztőrendszerben pedig az "Adatkapcsolat" -nál kiválasztod az "AI Companion" -t. Ekkor néhány másodperc után a telefonon már el is indul az alkalmazásod. Sőt, ha csinálsz a "kódban" valami változtatást, pl. nagyobbra veszel egy gombot, az egyből megjelenik a telefonodon is. Nagyon praktikus, bár időnként összezavarodik, és akkor "tiszta lappal" kell indulni.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 15:02:12 [1533]


ebalint | 1382    2019-08-09 15:02:12 [1533]

Szia!

Fel tudok menni én is.

Csináltam egy próbafile -t, majd amikor a telefonomra le akartam tölteni, a telefon "azt mondta", hogy erről az oldalról ne töltsek le semmit. / adataim veszélyben, stb /

A letöltési lehetőséget meghagyta, de nem mertem kipróbálni...

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 10:14:56 [1532]


Jozs | 440    2019-08-09 10:14:56 [1532]

Asztali gépről fel tudok menni simán.
Szoktam használni az AI2 -t, bár nem túl magas szinten.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:42:35 [1531]

ebalint | 1382    2019-08-09 09:42:35 [1531]

Jó link

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:41:32 [1530]


ebalint | 1382    2019-08-09 09:41:32 [1530]

Basszus ... már megint mi van?

Kezdtem magam beleélni a mobilkommunikációba, de az erről az oldalról történő használatot a mobilom nem javasolja.



Van magyar nyelv is, így a fejlesztőprogram használata egyszerű is lehetne.

Hasapp invertor ai2


Használta már valaki, ill. hasonlót?


cree2 | 4052    2019-08-06 10:46:52 [1529]

Espnek vannak hülyeségei (wdt) de ki lehet küszöbölni pár trükkel és használható is...

Előzmény: ebalint, 2019-08-06 08:04:49 [1528]


ebalint | 1382    2019-08-06 08:04:49 [1528]

Ilyesmivel próbálkoztam, jól működött. A hatótáv ipari környezetben 10-15 m volt.

Tetszik is a dolog, de csak hobbi-szórakozás.

Az esp-ből valamelyiket ki fogom próbálni.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 22:35:28 [1526]


cree2 | 4052    2019-08-05 22:38:29 [1527]

Miklosé az esp32 kevesebb a lib támogatás rá bár már nem drága ha csalódnál benne...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:29:16 [1524]


cree2 | 4052    2019-08-05 22:35:28 [1526]

Valami rádios átvitelt keresel?
esp alap járaton 80...100ma ....
hc05 meg elvan 10...20ma

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:32:00 [1525]


ebalint | 1382    2019-08-05 20:32:00 [1525]

Lehet, hogy kipróbálom.

HC05 -öt próbáltam már, érdekes volt, de nem használom jelenleg.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 16:33:53 [1523]


ebalint | 1382    2019-08-05 20:29:16 [1524]

Köszönöm Neked is.

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


cree2 | 4052    2019-08-05 16:33:53 [1523]

Modul ugyan az mindkét lapon ESP-12E /F csak a foglalat más..
De az 3.3V i/o vannak azon is uno méreten...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 15:48:39 [1520]


Devecz Miklós | 2304    2019-08-05 15:59:48 [1522]

hárám = három

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


Devecz Miklós | 2304    2019-08-05 15:59:28 [1521]

Kisérleti panel, GRBL, telefonról vezérelhető hárám tengely.

  

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 15:48:39 [1520]


ebalint | 1382    2019-08-05 15:48:39 [1520]

Köszi a választ!

Én ilyenre gondoltam.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 15:40:50 [1518]


cree2 | 4052    2019-08-05 15:48:19 [1519]

D1 mini pro + külsö anterna lehetöség sma kábeles...
De a Sima D1 felszerkezhetö kis trükel ha igény van rá...

  

Előzmény: cree2, 2019-08-05 15:40:50 [1518]


cree2 | 4052    2019-08-05 15:40:50 [1518]

Igen ilyet használok 90%ba!
D1 mini pro van akku litium kezelés + 16M külsö flash 3$ ha nagyobb a igény (project)...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 13:54:12 [1517]


ebalint | 1382    2019-08-05 13:54:12 [1517]

Ilyent használ valaki?

WeMos D1 WiFi Arduino UNO R3 kompatibilis panel ESP-12E

Megéri


B.Zoltán | 1138    2019-08-04 17:56:10 [1516]

Előzmény: cree2, 2019-08-04 17:40:29 [1515]


cree2 | 4052    2019-08-04 17:40:29 [1515]

Műhelyes verzió erősáramú szekrénybe foglal majd helyet...



Csuhás | 5585    2019-08-02 07:53:36 [1514]

Találtam egy nagyon jónak tűnő oldalt arduinó témában. Kezdőknek nagy segítség lehet.

https://www.ob121.com/doku.php?id=:hu:start


cree2 | 4052    2019-07-27 12:21:27 [1513]

köszönöm!

Előzmény: frob, 2019-07-27 09:03:24 [1512]


frob | 1540    2019-07-27 09:03:24 [1512]

millis-t rakd ki egy külön függvénybe ami a loopban meghívódik
benne pedig csak a szükségesnél nem több bool változó ami a ketyegést mutatja

a loop-ban lévő if-nek
és ott már ha pl a millis 1 sec ütemet ad akkor értelemszerűen az if en belül számolod pl ha 1 perc kell és nullázod majd megvárod a következőt

valahogy így

if(millisbool==1){
masodperc++;
millisbool=0;
}

if(masodperc==60){
valamitortenik();
}



a millis függvényében meg csak annyi van hogy a bool változót 1 re állítod amikor megmérted az 1 sec et..

ami a lopban pöröghet mint állat...

és amikor már megvan a perces if, ott számolhatsz órát is...
vagy is pontosabban utána, mert vagy ott nullázod ki a masodpercet , vagy a az előtte lévö ifben...

és akkor nem fog megakadni...

Előzmény: cree2, 2019-07-26 16:37:11 [1509]

cree2 | 4052    2019-07-26 22:56:41 [1511]

Ha nincs net a közelbe...


cree2 | 4052    2019-07-26 16:42:49 [1510]

50 nap probléma megoldva ezel...

int period = 1000;

unsigned long time_now =0 ; //4294967295 max

void setup() {
Serial.begin(115200);
}

void loop() {


if(millis() - time_now > period){ //good no overf...

time_now = millis();


Serial.println(millis());
Serial.println("Hello");

}
----------------------
periudikus lenne de ez nem müködik?
if(millis() - time_now >= period){ //good no overf...
time_now = millis();
Serial.println("1");
time_now += period;
}
else
{

Serial.println("0");
}


----------------------


cree2 | 4052    2019-07-26 16:37:11 [1509]

millisel vakarozom.. a fö kodbol pár helyröl ki akarom venni a delay megoldást sajnos multi loop ez nem olyan egyszerü megoldani pl loop 2 ha nem fut épen (nincs meghivás) millis áll benne (nem ketyeg) de eben meg van olyan rész aminek csak loop2 meghiváskor kéne csak futni...

Előzmény: juhasz, 2019-07-26 16:27:13 [1508]


juhasz | 217    2019-07-26 16:27:13 [1508]

Akkor már csak azt kell kitalálni, mivel lehet a delay-es várakozást kiváltani.

Előzmény: cree2, 2019-07-26 10:00:04 [1507]


cree2 | 4052    2019-07-26 10:00:04 [1507]

várakozást percre irtam ott megtörténik e a fügvény (ne keljen orát várni)
delay 1000 megoldja a problémát up nem pörög és cak 1 ugrik...

köszi a kitartásért!

Előzmény: juhasz, 2019-07-26 06:09:04 [1506]


juhasz | 217    2019-07-26 06:09:04 [1506]

if ( now.minute() <= 0 && now.second() < 1){ up = up + 1;}

Ez a videón:

if ( now.second() <= 0 && now.second() < 1){ up = up + 1;}

Ezt javítsd előbb. Aztán ha még mindig nem működik, tegyél már a { up = up + 1;} után próbából egy delay(1000)-et.

Előzmény: cree2, 2019-07-25 22:04:41 [1505]


cree2 | 4052    2019-07-25 22:04:41 [1505]

ora kodjába....

Előzmény: juhasz, 2019-07-25 21:29:00 [1504]


juhasz | 217    2019-07-25 21:29:00 [1504]

Küld már el. Nem lehet hogy ötször is lefut a loop egy másodpercen belül?

Előzmény: cree2, 2019-07-25 21:22:45 [1503]


cree2 | 4052    2019-07-25 21:22:45 [1503]

Korai volt az öröm az ora kodjába beraktam fö loop részbe ott az up változó ha if ugrik nem + egyet ad hozá percenként hanem egymás után gyorsan 5 ad hozzá ez mi a franc csinálhatja tulfut az up változó?

Előzmény: juhasz, 2019-07-25 20:57:05 [1502]


juhasz | 217    2019-07-25 20:57:05 [1502]

Előzmény: cree2, 2019-07-25 17:04:39 [1501]


cree2 | 4052    2019-07-25 17:04:39 [1501]





Előzmény: juhasz, 2019-07-25 16:16:04 [1499]


cree2 | 4052    2019-07-25 16:23:26 [1500]

Akkor még egy probát teszek...

Előzmény: juhasz, 2019-07-25 16:16:04 [1499]


juhasz | 217    2019-07-25 16:16:04 [1499]

if ( now.minute() = 0 && now.second() < 1){ valtozo = valtozo + 1 ;}
if valtozo = 5 { (ide amit szeretnél csináltatni) valtozo = 0 ; }
Úgy is küldtem át neked, ne rakd bele a now.hour()-t.

Előzmény: juhasz, 2019-07-25 16:13:49 [1498]


juhasz | 217    2019-07-25 16:13:49 [1498]

Ez elrontja szerintem: now.hour() <= 1
Nem kell figyelni az órákat, csak a perceket, ha 0 perc akkor egész az óra :)
Így most csak 0 és 1 órakor ad hozzá a változóhoz.

Előzmény: cree2, 2019-07-25 15:43:57 [1496]


cree2 | 4052    2019-07-25 15:45:21 [1497]

5 oránkét 1s igaz feltétel...


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 31 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊