HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


Arduino



 

Időrend:
Oldal 1 / 32 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

nasda | 4    2020-01-09 19:15:25 [1571]

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem: Marlin V.1.0.2 firmwarehoz szeretnék REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER kijelzőt hozzárendelni de az ellenőrzés folyamán ezt a hibát írja: exit status 1
'MSG_XSCALE' was not declared in this scope

Tudna valaki tanácsot adni?

Köszönöm,

  


szf | 2981    2019-12-23 22:33:19 [1570]

Mi volt a megoldás?

Előzmény: trofro, 2019-12-23 20:52:27 [1569]


trofro | 25    2019-12-23 20:52:27 [1569]

Köszi szépen sikerült megoldani ! :)


morvfer7 | 1424    2019-12-23 13:28:47 [1568]

Szerintem a fordítást mentsd el binárisba, majd a binárist töltsd fel az Xloaderrel.

Előzmény: trofro, 2019-12-23 08:05:28 [1565]


ebalint | 1436    2019-12-23 12:52:06 [1567]

Az UNO kiválasztásnál nincs Old Bootloader lehetőség?

Vagy egy korábbi verzióval pl. 1.5xx próba?

Más programot rá tudsz tölteni?

Előzmény: trofro, 2019-12-23 08:05:28 [1565]

freewind | 72    2019-12-23 09:51:47 [1566]

Sajna rossz hírem van: amikor nekem ilyen hiba jött elő azt utána soha nem tudtam életre kelteni.

Előzmény: trofro, 2019-12-23 08:05:28 [1565]


trofro | 25    2019-12-23 08:05:28 [1565]

Hiba üzenetek

  

Előzmény: morvfer7, 2019-12-22 23:49:45 [1564]


morvfer7 | 1424    2019-12-22 23:49:45 [1564]

ez elvileg jo, de a hibaüzenetnek az elejét is mutasd, mert ott van valami
nyisd nagyobbra az alsó ablakot és gördítsd az elejére

Előzmény: trofro, 2019-12-22 23:40:51 [1563]


trofro | 25    2019-12-22 23:40:51 [1563]

jelenleg egy kínából rendelt arduino UNO-m van !
(ez nem tudom mennyire gond

a képen látszódnak a beállítások

  

Előzmény: morvfer7, 2019-12-22 23:12:24 [1562]


morvfer7 | 1424    2019-12-22 23:12:24 [1562]

akkor kicsit részletesebben..
milyen modulról van szó?
az rendesen van kiválasztva?

Előzmény: trofro, 2019-12-22 22:36:15 [1561]


trofro | 25    2019-12-22 22:36:15 [1561]

elméletileg az jólvan beállítva

Előzmény: morvfer7, 2019-12-22 22:19:05 [1560]


morvfer7 | 1424    2019-12-22 22:19:05 [1560]

rossz port van kiválasztva

Előzmény: trofro, 2019-12-22 21:20:52 [1559]


trofro | 25    2019-12-22 21:20:52 [1559]

sziaszok

mitől lehet az hogy a program feltöltésnél ezt a hibát dobja ki?

Köszi szépen

  


juhasz | 220    2019-11-24 16:55:33 [1558]

void loop-ba teszed.

Előzmény: VViktor, 2019-11-24 12:51:34 [1556]


cree2 | 4412    2019-11-24 14:29:16 [1557]

Csak egy ötlet!

tmpTime = timeSinceStart; kezd el logikát cserélgetni közötte az alapod most=....
Comparison Operators
link

Előzmény: VViktor, 2019-11-24 12:51:34 [1556]

VViktor | 1053    2019-11-24 12:51:34 [1556]

Sziasztok. Hogy lehetne átirni,ezt a részt,hogy nem csak egyszer fusson le?

startButtonState = debounce(lastStartButtonState,button4Pin);
if (startButtonState != lastStartButtonState)
{
Serial.println("Start gomb megnyomva!");
Serial.print("ido (s) az LED1-en: ");
Serial.println(time1);
Serial.print("ido (s) a LED2-en: ");
Serial.println(time2 / 1000);
Serial.print("ido (s) a LED3-en: ");
Serial.println(time3 / 1000);
startButtonCounter++;
}
timeSinceStart = round(millis() / 1000);
int millisSienceStart = millis();

if(startButtonCounter % 2 == 1)
{
if (timeSinceStart > tmpTime && time1 != 0)
{
tmpTime = timeSinceStart;
time1--;
selectedLed = 1;
Serial.print ("Megmarado ido LED1: ");
Serial.println (time1);
analogWrite(ledPin1, brightnessLvlLED1);
analogWrite(ledPin2, LOW);
analogWrite(ledPin3, LOW);
}
else if (timeSinceStart>tmpTime && time2 != 0)
{
tmpTime = timeSinceStart;
time2--;
selectedLed = 2;
Serial.print ("Megmarado ido LED2: ");
Serial.println (time2);
analogWrite(ledPin2, brightnessLvlLED2);
analogWrite(ledPin1, LOW);
analogWrite(ledPin3, LOW);
}
else if (timeSinceStart>tmpTime && time3 != 0)
{
tmpTime = timeSinceStart;
time3--;
selectedLed = 3;
Serial.print ("Megmarado ido LED3: ");
Serial.println (time3);
analogWrite(ledPin3, brightnessLvlLED3);
analogWrite(ledPin1, LOW);
analogWrite(ledPin2, LOW);
}
else if (startButtonCounter % 2 == 1 && time1== 0 && time2 == 0 && time3 == 0)
{
Serial.println ("Time is up");
analogWrite(ledPin1, LOW);
analogWrite(ledPin2, LOW);
analogWrite(ledPin3, LOW);
selectedLed = 0;
startButtonCounter++;
}
}
if (selectedLed == 1)
{
displayNumbers(time1);
}
else if
(selectedLed == 2)
{
displayNumbers(time2);
}
else if
(selectedLed == 3)
{
displayNumbers(time3);
}
}


Devecz Miklós | 2375    2019-11-17 22:43:53 [1555]

Nextion kijelzőt használ valaki?


cree2 | 4412    2019-10-30 08:04:02 [1554]

Elhagytam az enc lib más megoldással jó lett!
Valami miat nem lehet törölni amit akartam...

Előzmény: Jozs, 2019-10-29 21:33:44 [1553]


Jozs | 482    2019-10-29 21:33:44 [1553]

Gombnyomás után nullázod, majd beleteszel valamit ( newPosition = myEnc.read()/4; ), utána kiíratod. Miért maradna 0 ?

Előzmény: cree2, 2019-10-29 17:57:31 [1550]


cree2 | 4412    2019-10-29 19:37:01 [1552]

felvetem külön változoba ide ugyis bentragad...

if( !digitalRead(BUTTON) ){long del= myEnc.read()/4; del=0; Serial.flush();}

Előzmény: horcsab, 2019-10-29 18:24:00 [1551]


horcsab | 410    2019-10-29 18:24:00 [1551]

Gondolom azt a regisztert is törölni kellene, amibe az enkóder beolvas. Meg kellene nézni az encoder.h tartalmát.
myEnc.read() értékét is nullázni kellene.

Előzmény: cree2, 2019-10-29 17:57:31 [1550]


cree2 | 4412    2019-10-29 17:57:31 [1550]

Valakinek van ötlete mért nem nullázódik nyomogombnál newPosition=0; hol ragad be a tárolt érték?




#include <Encoder.h>
long oldPosition = 0;
int feedRate = 1800;
char axis = 'X';
long newPosition=0;


#define BUTTON D0
Encoder myEnc(D1, D2);

void setup(void)
{
Serial.begin(115200);
Serial.flush();


pinMode(BUTTON, INPUT_PULLUP); // Initiate Connectivity
// digitalWrite(LED0, !LOW); // Turn WiFi LED Off

}


void loop()
{

if( !digitalRead(BUTTON) )
{
newPosition=0; // Nem kel újra létrehozni a már meglevő változót.
Serial.println("button");
//Serial.println(newPosition);
delay(100);
Serial.flush(); // Ez minek ide?
Encoder_1();
}


Encoder_1();

}

void Encoder_1()
{
newPosition = myEnc.read()/4;
if (newPosition != oldPosition)
{

oldPosition = newPosition;
//Serial.println(newPosition);
Serial.printf("G0 %c%d F%d\n",axis,newPosition,feedRate);
Serial.println(newPosition);
}

}
Serial.flush();

}


cree2 | 4412    2019-10-07 18:09:33 [1549]

ok!

Előzmény: szf, 2019-10-07 16:51:42 [1548]


szf | 2981    2019-10-07 16:51:42 [1548]

Este megkeresem. PM küldöm.

Előzmény: cree2, 2019-10-07 16:20:56 [1547]


cree2 | 4412    2019-10-07 16:20:56 [1547]

Valaki tud olyan projektet 2 szenzor összehasonlitás alapján pid hömérséglet szabályzást tud!
arduino.. esp8266 alapon...


zoller | 31    2019-08-25 20:53:27 [1546]

A link helyesen :)
https://photos.app.goo.gl/h7qMqYet1KchQmgr1


zoller | 31    2019-08-25 20:51:27 [1545]

https://photos.app.goo.gl/AfZqWxzIKRx4FIGm1

Itt is hasonló a helyzet, igaz nem kézikerék, hanem főorsón van az encoder, és éppen 1:12 áttétel van beállítva...


cree2 | 4412    2019-08-24 23:31:20 [1544]

Stepper_UNO


elektron | 15768    2019-08-24 22:42:10 [1543]

https://www.hestore.hu/prod_10038519.html

Előzmény: Ati, 2019-08-24 22:05:18 [1541]


elektron | 15768    2019-08-24 22:40:58 [1542]

Aha, egy olyasmi jó lehet.

Akkor szinte minden meglenne.


Ati | 965    2019-08-24 22:05:18 [1541]

Egy ilyen jó lenne. https://www.ebay.com/itm/MAX7219-LED-Dot-matrix-8-Digit-0-56-LED-Display-Tube-Control-Module-For-Arduino/173060000548?hash=item284b2e0b24:m:mHhRQlYBlnRSUBC7YSUb76A

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:53:50 [1540]


Ati | 965    2019-08-24 21:53:50 [1540]

Van Arduino uno, nano,is csak kijelző nincs, ki kellene találni milyen kell, nagy méretű led vagy oled lenne jó,5.6 karakter, 1 tizedes pontosság elég.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:44:49 [1539]


Ati | 965    2019-08-24 21:44:49 [1539]

Motor és vezérlő van, step/dir jel kellene neki. Egy akármilyen, pár százas osztású encoderre gondoltam kézikeréknek.

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:11:13 [1538]


elektron | 15768    2019-08-24 17:11:13 [1538]

Mekkora motor kell hajtani ?

Ahhoz is van már vezérlőd ?

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:10:44 [1537]


elektron | 15768    2019-08-24 17:10:44 [1537]

Van már hardvered is hozzá ?

Kerékre gondolok.

- Kerék pozíció beolvas.
- Ha változott motor léptetése
- Kiírás képernyőre.

Lehet kapni is ilyesmit, ki tudja, mindenesetre nem túl bonyolult feladat.

Arduinoban egy encoderrel, amit forgatsz, jó bemenetnek, keréknek, a többi is alap dolog, step-dir-es léptető vezérlőnek meg jelet kell csak kiadogatni.
Impulzusokat.

Képernyőre kiírás is egy alap dolog, ahhoz sem kell túl sok mindent csinálni.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 15:40:02 [1536]

Ati | 965    2019-08-24 15:40:02 [1536]

Sziasztok! Valaki valaki tudna nekem csinálni egy olyan programot, amivel léptetőmotort, egy kézikerék segítségével tudok forgatni, és kiírja a pozíciót egy kijelzőre? Csak egész lépés kell, 5mm emelkedésű orsó direktbe lenne hajtva.
Természetesen megfizetem.
Vagy ha esetleg van valami ilyen Kínai kütyü.....


ebalint | 1436    2019-08-10 07:17:50 [1535]

Nekem ezzel kapcsolatban minden új.

A leírás szerint csináltam, szerintem úgy, ahogyan írtad.

G.-fiókkal bejelentkeztem a sz.gépről, a telefonra letöltöttem az alkalmazást, stb.

Nagy előnynek látszik számomra, hogy az AI magyar nyelven is tud.

Majd egy kis gyakorlás után kipróbálom.

Most a HC05-el "küzdök". A kapcsolat a telefonnal ok.

Ardudroid -al pillanatnyilag.

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 20:46:34 [1534]


Jozs | 482    2019-08-09 20:46:34 [1534]

Szia !

Szerintem az AI -nál nem kell komolyan venni a telefonod aggályait, elég komoly hátterű cuccról van szó, kizártnak tartom, hogy bármi probléma adódhatna.
Egyébként - bocs ha nem mondok újat, de - van egyszerűbb módszer is az elkészített program futtatására/kipróbálására, ha a géped és a telefonod is ugyanarra a hálózatra ( routerre ) kapcsolódik. Felteszed a telefonra a MIT AI2 Companion alkalmazást, elindítod, a fejlesztőrendszerben pedig az "Adatkapcsolat" -nál kiválasztod az "AI Companion" -t. Ekkor néhány másodperc után a telefonon már el is indul az alkalmazásod. Sőt, ha csinálsz a "kódban" valami változtatást, pl. nagyobbra veszel egy gombot, az egyből megjelenik a telefonodon is. Nagyon praktikus, bár időnként összezavarodik, és akkor "tiszta lappal" kell indulni.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 15:02:12 [1533]


ebalint | 1436    2019-08-09 15:02:12 [1533]

Szia!

Fel tudok menni én is.

Csináltam egy próbafile -t, majd amikor a telefonomra le akartam tölteni, a telefon "azt mondta", hogy erről az oldalról ne töltsek le semmit. / adataim veszélyben, stb /

A letöltési lehetőséget meghagyta, de nem mertem kipróbálni...

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 10:14:56 [1532]


Jozs | 482    2019-08-09 10:14:56 [1532]

Asztali gépről fel tudok menni simán.
Szoktam használni az AI2 -t, bár nem túl magas szinten.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:42:35 [1531]


ebalint | 1436    2019-08-09 09:42:35 [1531]

Jó link

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:41:32 [1530]


ebalint | 1436    2019-08-09 09:41:32 [1530]

Basszus ... már megint mi van?

Kezdtem magam beleélni a mobilkommunikációba, de az erről az oldalról történő használatot a mobilom nem javasolja.



Van magyar nyelv is, így a fejlesztőprogram használata egyszerű is lehetne.

Hasapp invertor ai2


Használta már valaki, ill. hasonlót?


cree2 | 4412    2019-08-06 10:46:52 [1529]

Espnek vannak hülyeségei (wdt) de ki lehet küszöbölni pár trükkel és használható is...

Előzmény: ebalint, 2019-08-06 08:04:49 [1528]


ebalint | 1436    2019-08-06 08:04:49 [1528]

Ilyesmivel próbálkoztam, jól működött. A hatótáv ipari környezetben 10-15 m volt.

Tetszik is a dolog, de csak hobbi-szórakozás.

Az esp-ből valamelyiket ki fogom próbálni.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 22:35:28 [1526]


cree2 | 4412    2019-08-05 22:38:29 [1527]

Miklosé az esp32 kevesebb a lib támogatás rá bár már nem drága ha csalódnál benne...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:29:16 [1524]


cree2 | 4412    2019-08-05 22:35:28 [1526]

Valami rádios átvitelt keresel?
esp alap járaton 80...100ma ....
hc05 meg elvan 10...20ma

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:32:00 [1525]


ebalint | 1436    2019-08-05 20:32:00 [1525]

Lehet, hogy kipróbálom.

HC05 -öt próbáltam már, érdekes volt, de nem használom jelenleg.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 16:33:53 [1523]


ebalint | 1436    2019-08-05 20:29:16 [1524]

Köszönöm Neked is.

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


cree2 | 4412    2019-08-05 16:33:53 [1523]

Modul ugyan az mindkét lapon ESP-12E /F csak a foglalat más..
De az 3.3V i/o vannak azon is uno méreten...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 15:48:39 [1520]


Devecz Miklós | 2375    2019-08-05 15:59:48 [1522]

hárám = három

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 32 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊