HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


Arduino



 

Időrend:
Oldal 1 / 31 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

Devecz Miklós | 2345    2019-11-17 22:43:53 [1555]

Nextion kijelzőt használ valaki?


cree2 | 4305    2019-10-30 08:04:02 [1554]

Elhagytam az enc lib más megoldással jó lett!
Valami miat nem lehet törölni amit akartam...

Előzmény: Jozs, 2019-10-29 21:33:44 [1553]


Jozs | 454    2019-10-29 21:33:44 [1553]

Gombnyomás után nullázod, majd beleteszel valamit ( newPosition = myEnc.read()/4; ), utána kiíratod. Miért maradna 0 ?

Előzmény: cree2, 2019-10-29 17:57:31 [1550]


cree2 | 4305    2019-10-29 19:37:01 [1552]

felvetem külön változoba ide ugyis bentragad...

if( !digitalRead(BUTTON) ){long del= myEnc.read()/4; del=0; Serial.flush();}

Előzmény: horcsab, 2019-10-29 18:24:00 [1551]


horcsab | 407    2019-10-29 18:24:00 [1551]

Gondolom azt a regisztert is törölni kellene, amibe az enkóder beolvas. Meg kellene nézni az encoder.h tartalmát.
myEnc.read() értékét is nullázni kellene.

Előzmény: cree2, 2019-10-29 17:57:31 [1550]

cree2 | 4305    2019-10-29 17:57:31 [1550]

Valakinek van ötlete mért nem nullázódik nyomogombnál newPosition=0; hol ragad be a tárolt érték?




#include <Encoder.h>
long oldPosition = 0;
int feedRate = 1800;
char axis = 'X';
long newPosition=0;


#define BUTTON D0
Encoder myEnc(D1, D2);

void setup(void)
{
Serial.begin(115200);
Serial.flush();


pinMode(BUTTON, INPUT_PULLUP); // Initiate Connectivity
// digitalWrite(LED0, !LOW); // Turn WiFi LED Off

}


void loop()
{

if( !digitalRead(BUTTON) )
{
newPosition=0; // Nem kel újra létrehozni a már meglevő változót.
Serial.println("button");
//Serial.println(newPosition);
delay(100);
Serial.flush(); // Ez minek ide?
Encoder_1();
}


Encoder_1();

}

void Encoder_1()
{
newPosition = myEnc.read()/4;
if (newPosition != oldPosition)
{

oldPosition = newPosition;
//Serial.println(newPosition);
Serial.printf("G0 %c%d F%d\n",axis,newPosition,feedRate);
Serial.println(newPosition);
}

}
Serial.flush();

}


cree2 | 4305    2019-10-07 18:09:33 [1549]

ok!

Előzmény: szf, 2019-10-07 16:51:42 [1548]


szf | 2852    2019-10-07 16:51:42 [1548]

Este megkeresem. PM küldöm.

Előzmény: cree2, 2019-10-07 16:20:56 [1547]


cree2 | 4305    2019-10-07 16:20:56 [1547]

Valaki tud olyan projektet 2 szenzor összehasonlitás alapján pid hömérséglet szabályzást tud!
arduino.. esp8266 alapon...


zoller | 29    2019-08-25 20:53:27 [1546]

A link helyesen :)
https://photos.app.goo.gl/h7qMqYet1KchQmgr1


zoller | 29    2019-08-25 20:51:27 [1545]

https://photos.app.goo.gl/AfZqWxzIKRx4FIGm1

Itt is hasonló a helyzet, igaz nem kézikerék, hanem főorsón van az encoder, és éppen 1:12 áttétel van beállítva...


cree2 | 4305    2019-08-24 23:31:20 [1544]

Stepper_UNO


elektron | 15672    2019-08-24 22:42:10 [1543]

https://www.hestore.hu/prod_10038519.html

Előzmény: Ati, 2019-08-24 22:05:18 [1541]


elektron | 15672    2019-08-24 22:40:58 [1542]

Aha, egy olyasmi jó lehet.

Akkor szinte minden meglenne.


Ati | 935    2019-08-24 22:05:18 [1541]

Egy ilyen jó lenne. https://www.ebay.com/itm/MAX7219-LED-Dot-matrix-8-Digit-0-56-LED-Display-Tube-Control-Module-For-Arduino/173060000548?hash=item284b2e0b24:m:mHhRQlYBlnRSUBC7YSUb76A

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:53:50 [1540]

Ati | 935    2019-08-24 21:53:50 [1540]

Van Arduino uno, nano,is csak kijelző nincs, ki kellene találni milyen kell, nagy méretű led vagy oled lenne jó,5.6 karakter, 1 tizedes pontosság elég.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 21:44:49 [1539]


Ati | 935    2019-08-24 21:44:49 [1539]

Motor és vezérlő van, step/dir jel kellene neki. Egy akármilyen, pár százas osztású encoderre gondoltam kézikeréknek.

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:11:13 [1538]


elektron | 15672    2019-08-24 17:11:13 [1538]

Mekkora motor kell hajtani ?

Ahhoz is van már vezérlőd ?

Előzmény: elektron, 2019-08-24 17:10:44 [1537]


elektron | 15672    2019-08-24 17:10:44 [1537]

Van már hardvered is hozzá ?

Kerékre gondolok.

- Kerék pozíció beolvas.
- Ha változott motor léptetése
- Kiírás képernyőre.

Lehet kapni is ilyesmit, ki tudja, mindenesetre nem túl bonyolult feladat.

Arduinoban egy encoderrel, amit forgatsz, jó bemenetnek, keréknek, a többi is alap dolog, step-dir-es léptető vezérlőnek meg jelet kell csak kiadogatni.
Impulzusokat.

Képernyőre kiírás is egy alap dolog, ahhoz sem kell túl sok mindent csinálni.

Előzmény: Ati, 2019-08-24 15:40:02 [1536]


Ati | 935    2019-08-24 15:40:02 [1536]

Sziasztok! Valaki valaki tudna nekem csinálni egy olyan programot, amivel léptetőmotort, egy kézikerék segítségével tudok forgatni, és kiírja a pozíciót egy kijelzőre? Csak egész lépés kell, 5mm emelkedésű orsó direktbe lenne hajtva.
Természetesen megfizetem.
Vagy ha esetleg van valami ilyen Kínai kütyü.....


ebalint | 1406    2019-08-10 07:17:50 [1535]

Nekem ezzel kapcsolatban minden új.

A leírás szerint csináltam, szerintem úgy, ahogyan írtad.

G.-fiókkal bejelentkeztem a sz.gépről, a telefonra letöltöttem az alkalmazást, stb.

Nagy előnynek látszik számomra, hogy az AI magyar nyelven is tud.

Majd egy kis gyakorlás után kipróbálom.

Most a HC05-el "küzdök". A kapcsolat a telefonnal ok.

Ardudroid -al pillanatnyilag.

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 20:46:34 [1534]


Jozs | 454    2019-08-09 20:46:34 [1534]

Szia !

Szerintem az AI -nál nem kell komolyan venni a telefonod aggályait, elég komoly hátterű cuccról van szó, kizártnak tartom, hogy bármi probléma adódhatna.
Egyébként - bocs ha nem mondok újat, de - van egyszerűbb módszer is az elkészített program futtatására/kipróbálására, ha a géped és a telefonod is ugyanarra a hálózatra ( routerre ) kapcsolódik. Felteszed a telefonra a MIT AI2 Companion alkalmazást, elindítod, a fejlesztőrendszerben pedig az "Adatkapcsolat" -nál kiválasztod az "AI Companion" -t. Ekkor néhány másodperc után a telefonon már el is indul az alkalmazásod. Sőt, ha csinálsz a "kódban" valami változtatást, pl. nagyobbra veszel egy gombot, az egyből megjelenik a telefonodon is. Nagyon praktikus, bár időnként összezavarodik, és akkor "tiszta lappal" kell indulni.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 15:02:12 [1533]


ebalint | 1406    2019-08-09 15:02:12 [1533]

Szia!

Fel tudok menni én is.

Csináltam egy próbafile -t, majd amikor a telefonomra le akartam tölteni, a telefon "azt mondta", hogy erről az oldalról ne töltsek le semmit. / adataim veszélyben, stb /

A letöltési lehetőséget meghagyta, de nem mertem kipróbálni...

Előzmény: Jozs, 2019-08-09 10:14:56 [1532]


Jozs | 454    2019-08-09 10:14:56 [1532]

Asztali gépről fel tudok menni simán.
Szoktam használni az AI2 -t, bár nem túl magas szinten.

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:42:35 [1531]


ebalint | 1406    2019-08-09 09:42:35 [1531]

Jó link

Előzmény: ebalint, 2019-08-09 09:41:32 [1530]


ebalint | 1406    2019-08-09 09:41:32 [1530]

Basszus ... már megint mi van?

Kezdtem magam beleélni a mobilkommunikációba, de az erről az oldalról történő használatot a mobilom nem javasolja.



Van magyar nyelv is, így a fejlesztőprogram használata egyszerű is lehetne.

Hasapp invertor ai2


Használta már valaki, ill. hasonlót?


cree2 | 4305    2019-08-06 10:46:52 [1529]

Espnek vannak hülyeségei (wdt) de ki lehet küszöbölni pár trükkel és használható is...

Előzmény: ebalint, 2019-08-06 08:04:49 [1528]


ebalint | 1406    2019-08-06 08:04:49 [1528]

Ilyesmivel próbálkoztam, jól működött. A hatótáv ipari környezetben 10-15 m volt.

Tetszik is a dolog, de csak hobbi-szórakozás.

Az esp-ből valamelyiket ki fogom próbálni.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 22:35:28 [1526]


cree2 | 4305    2019-08-05 22:38:29 [1527]

Miklosé az esp32 kevesebb a lib támogatás rá bár már nem drága ha csalódnál benne...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:29:16 [1524]


cree2 | 4305    2019-08-05 22:35:28 [1526]

Valami rádios átvitelt keresel?
esp alap járaton 80...100ma ....
hc05 meg elvan 10...20ma

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 20:32:00 [1525]


ebalint | 1406    2019-08-05 20:32:00 [1525]

Lehet, hogy kipróbálom.

HC05 -öt próbáltam már, érdekes volt, de nem használom jelenleg.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 16:33:53 [1523]


ebalint | 1406    2019-08-05 20:29:16 [1524]

Köszönöm Neked is.

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


cree2 | 4305    2019-08-05 16:33:53 [1523]

Modul ugyan az mindkét lapon ESP-12E /F csak a foglalat más..
De az 3.3V i/o vannak azon is uno méreten...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 15:48:39 [1520]


Devecz Miklós | 2345    2019-08-05 15:59:48 [1522]

hárám = három

Előzmény: Devecz Miklós, 2019-08-05 15:59:28 [1521]


Devecz Miklós | 2345    2019-08-05 15:59:28 [1521]

Kisérleti panel, GRBL, telefonról vezérelhető hárám tengely.

  

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 15:48:39 [1520]

ebalint | 1406    2019-08-05 15:48:39 [1520]

Köszi a választ!

Én ilyenre gondoltam.

Előzmény: cree2, 2019-08-05 15:40:50 [1518]


cree2 | 4305    2019-08-05 15:48:19 [1519]

D1 mini pro + külsö anterna lehetöség sma kábeles...
De a Sima D1 felszerkezhetö kis trükel ha igény van rá...

  

Előzmény: cree2, 2019-08-05 15:40:50 [1518]


cree2 | 4305    2019-08-05 15:40:50 [1518]

Igen ilyet használok 90%ba!
D1 mini pro van akku litium kezelés + 16M külsö flash 3$ ha nagyobb a igény (project)...

Előzmény: ebalint, 2019-08-05 13:54:12 [1517]


ebalint | 1406    2019-08-05 13:54:12 [1517]

Ilyent használ valaki?

WeMos D1 WiFi Arduino UNO R3 kompatibilis panel ESP-12E

Megéri


B.Zoltán | 1168    2019-08-04 17:56:10 [1516]

Előzmény: cree2, 2019-08-04 17:40:29 [1515]


cree2 | 4305    2019-08-04 17:40:29 [1515]

Műhelyes verzió erősáramú szekrénybe foglal majd helyet...



Csuhás | 5639    2019-08-02 07:53:36 [1514]

Találtam egy nagyon jónak tűnő oldalt arduinó témában. Kezdőknek nagy segítség lehet.

https://www.ob121.com/doku.php?id=:hu:start


cree2 | 4305    2019-07-27 12:21:27 [1513]

köszönöm!

Előzmény: frob, 2019-07-27 09:03:24 [1512]


frob | 1583    2019-07-27 09:03:24 [1512]

millis-t rakd ki egy külön függvénybe ami a loopban meghívódik
benne pedig csak a szükségesnél nem több bool változó ami a ketyegést mutatja

a loop-ban lévő if-nek
és ott már ha pl a millis 1 sec ütemet ad akkor értelemszerűen az if en belül számolod pl ha 1 perc kell és nullázod majd megvárod a következőt

valahogy így

if(millisbool==1){
masodperc++;
millisbool=0;
}

if(masodperc==60){
valamitortenik();
}



a millis függvényében meg csak annyi van hogy a bool változót 1 re állítod amikor megmérted az 1 sec et..

ami a lopban pöröghet mint állat...

és amikor már megvan a perces if, ott számolhatsz órát is...
vagy is pontosabban utána, mert vagy ott nullázod ki a masodpercet , vagy a az előtte lévö ifben...

és akkor nem fog megakadni...

Előzmény: cree2, 2019-07-26 16:37:11 [1509]


cree2 | 4305    2019-07-26 22:56:41 [1511]

Ha nincs net a közelbe...


cree2 | 4305    2019-07-26 16:42:49 [1510]

50 nap probléma megoldva ezel...

int period = 1000;

unsigned long time_now =0 ; //4294967295 max

void setup() {
Serial.begin(115200);
}

void loop() {


if(millis() - time_now > period){ //good no overf...

time_now = millis();


Serial.println(millis());
Serial.println("Hello");

}
----------------------
periudikus lenne de ez nem müködik?
if(millis() - time_now >= period){ //good no overf...
time_now = millis();
Serial.println("1");
time_now += period;
}
else
{

Serial.println("0");
}


----------------------


cree2 | 4305    2019-07-26 16:37:11 [1509]

millisel vakarozom.. a fö kodbol pár helyröl ki akarom venni a delay megoldást sajnos multi loop ez nem olyan egyszerü megoldani pl loop 2 ha nem fut épen (nincs meghivás) millis áll benne (nem ketyeg) de eben meg van olyan rész aminek csak loop2 meghiváskor kéne csak futni...

Előzmény: juhasz, 2019-07-26 16:27:13 [1508]


juhasz | 219    2019-07-26 16:27:13 [1508]

Akkor már csak azt kell kitalálni, mivel lehet a delay-es várakozást kiváltani.

Előzmény: cree2, 2019-07-26 10:00:04 [1507]


cree2 | 4305    2019-07-26 10:00:04 [1507]

várakozást percre irtam ott megtörténik e a fügvény (ne keljen orát várni)
delay 1000 megoldja a problémát up nem pörög és cak 1 ugrik...

köszi a kitartásért!

Előzmény: juhasz, 2019-07-26 06:09:04 [1506]


juhasz | 219    2019-07-26 06:09:04 [1506]

if ( now.minute() <= 0 && now.second() < 1){ up = up + 1;}

Ez a videón:

if ( now.second() <= 0 && now.second() < 1){ up = up + 1;}

Ezt javítsd előbb. Aztán ha még mindig nem működik, tegyél már a { up = up + 1;} után próbából egy delay(1000)-et.

Előzmény: cree2, 2019-07-25 22:04:41 [1505]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 31 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊