Vegyél mikro usb ajzatot 3 db. 1 ADUINO panelt. 1 Bluetoot panelt. https://de.aliexpress.com/item/4000484202812.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3dbf626c0rw3q2&algo_pvid=82fd2a72-f4af-4a3c-92fd-dff0368c22f4&algo_expid=82fd2a72-f4af-4a3c-92fd-dff0368c22f4-2&btsid=0ab6fb8315883352817117603e9b48&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ 3 db mérőlécet.vezetékkel. Ennek a csatija kell passzoljon a mikro usb-hez.
Telepits play store-ról Touchdro app bluetoot kapcsolattal. Arduinot programozd föl mérő proggal./ezt keresem hex formában/ Ha esetleg találod én is vevő vagyok rá! később küldöm. Az usb-arduino között vezetékelj a video kép szerint, nem nagy dolog. Kalibrálás a video szerint. https://thewikihow.com/video_byHIOPmnQvI https://thewikihow.com/video_s4Aa1Q9zOc0
Köszi! Összedobtam már pár ilyen robotot, de egyik sem volt ilyen kifinomult szabályzású. Persze azok sima DC motorosok voltak, nem léptetősek, nyilván nem tud így műköni. A PID szabályzó is elég egyszerű volt bennük, ebben azért jól meg van írva, már amennyire én látom, mert csak a töredékét értem. Tervben van még egy, de ahhoz kell még pár cucc, így várom a zöld kapátos bácsit.
A fejlesztő elkezdett valamit, ami soha nem lesz befejezve. 2018 november 10. osztotta meg az akkori állapotot, azóta hozzá sem nyúlt a projekthez. Nincs wifi, Bluetooth vezérlés, ami azért elég lényeges lenne, ha már beígérte. Javasolnám, hogy ezt engedd el, helyette írd be a google keresőbe "balancing robot" és találsz olyan projekteket, amikkel boldogulni fogsz az IDE-vel is, és készen is vannak.
Köszi mindenkinek a gyors válaszokat, de én most tettem fel a kezem. Ez az Atom platfom, meg hozzá 10 másik alkamazás telepítése, azt sem tudom merre van az előre és még a közelében sem vagyok a megoldásnak. Elbsztam rá két estét, és már nagyon felbosszantott. Miért nem lehet közzétenni egy ilyen játék robotot úgy, hogy a hülye is meg tudja oldani, mint én. Nem fejleszteni akarok, meg kódot írni, csak feltölteni arra a nyavajás proceszorra. Az IDE-vel elboldogulok, de egyelőre ebből most elegem lett.
Igazából az az érdekes, hogy telepítette a drivert tehát a telepítéskor nem kummogot mint ahogy szokott az aláírásért, csak nem működött, felkiáltójeles maradt.
Biztos vagyok benne, hogy a windows frissítése megoldotta volna, de ezt a gépet szűzen akarom tartani amíg lehet.
Igen telepíti, írtam hogy valami ilyesmi gond lehet.
Mos tmeg is néztem valóban írja is:
"A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)"
Nem egyértelmű, amit írsz. NEM telepíti a drivert, mert nincs aláírva, vagy telepíti, de nem működik? Ha nem telepíti a drivert, mert nincs digitálisan aláírva, akkor újra kell indítani a Win7-et, és az indításkor nyomkodni kell az F8-at, ott ki lehet választani, hogy elfogadja a nem aláírt drivereket is. Így is próbáltad?
Amikor ilyeneket írtok, mindig a fejem vakarom, hogy mi a fenét csinálok én másként, mint Ti? Nekem is Win7(64) van rajta, és nekem nem volt ilyen gondom. Először csinálj egy rendszer-visszaállítási pontot(mentést) Sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok->Majd a füleken a rendszer biztonság->Visszaállítási pont létrehozása. Ha ez megvan, akkor távolítsd el magát az eszközt(törlés), és úgy próbáld meg újratelepíteni.
Arduino Mega 2560 panel. Xp rendesen látja, meg van a COMx port.
Win7 64 bit-en sárga kérdőjeles az eszközkezelőben és persze nem látja egyik program sem. Ha frissíteni akarom a drivert azt mondja márpedig ez a driver jó. (egyébként CH341-es az USB illesztő rajta)
A win7 nincs frissítgetve, nem is szeretném. valószínű abból hiányzik neki valami. Nincs erre egyszerűen csak valami spxxxxx file vagy dlld ami elég lenne neki?
A múlkor a 24MHz-es kis logikai analizátorral jártam így az sem települt fel a míg nem frissítettem a win-t. De most erre a gépre végkép nem szeretném ráengedni a Windows Update-et.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy E1N Esztergám es szeretném a hossz és a kereszt szánt motorral mozgatni és Arduinoval vezérelni.Az összeépítés sikerült is és lézeres programmal szépen is megy,viszont nem nagyon találtam esztergához való programot.Esetleg tudna valaki ajánlani ehhez való programot? Előre is köszönöm a segítséget!
somma | 327
2020-03-22 09:14:42
[1591]
Nem a láthatósággal van a gond, hanem ez egy meghirdetett, élőben közvetített esemény lett volna. De az utolsó utáni "pillanatban" derült ki, hogy nem jött össze. A technika, mivel be volt állítva minden, automatikusan elindult, de csak a startkép volt látható, meg az érdeklődő kommentek sokasága. Kb. 15-20 perc múlva jelezték későbbi időpontban fogják pótolni.
...illetve kiegészítve Dezsoe irását, még ha van is valamiféle kommunikáció, akkor sem 100%, hogy azt a CNC programod tudja is kezelni... ...de mint írtam, ez csak egy lehetőség.
Gondolat ébresztő Egy régebbi projektben szükségem volt egy olyan modulra, ami programból változtatható ellenállást tesz lehetővé. Akkor ezt egy ismerősöm megcsinálta nekem, de most az alin böngészve beleszaladtam egy hasonló "tudású" (többféle is van) kütyübe. Hogy mire jó ez? Arra, hogy sok olyan frekiváltó van, ami tud kezelni potméteres inputot, tehát felprogramozás után egy potméter tekergetésével lehet a fordulatszámot állítani. Innen kezdve már csak egy arduino kell, és akár programból, akár a CNC vezérlővel összekötve (rs232,rs485, MODBUS...) vezérelhető a frekiváltó ezzel az alternatív megoldással is. (Igen, tudom, a cnc vezérlő oldaláról is kell némi programozás, de ha valakinek normál módon nem illeszthető a frekiváltója, annak esetleg ez is megoldás lehet) Ja, a lényeg, a kütyük linkje: AD623 Programmable Gain Digital Potentiometer Module és ez X9C104 Digital Potentiometer Module Programmable Resistors
pepu | 3
2020-03-01 02:20:12
[1576]
Nekem van. Próbáltam is. Van némi kódolási ügyefogyottsága.
Anno még régebben vásároltam pár STM32F szériás mikrokontrollert, mert nagyon izgatta a fantáziámat. Egy két programocskát feltöltöttem rá az elérhető demók közül, de sokkal töb időm nem volt vele foglalkozni, aztán úgy is maradt... Bár már korábban is írtam róla (valaki kérdezte), hogy pár egyszerű lépéssel az Arduino IDE felületéről is lehet ezeket a kütyüket programozni, de most belefutottam egy egyszerű (és nagyszerű) leírásba, ami végigvezet a beállításokon, és a leírás segítségével közvetlenül az USB porton keresztül lehet csatlakozni/programozni az STM32 eszközöket. Kipróbáltam, működik!Itt található a leírás: Bootloader + Driver for STM32
nasda | 4
2020-01-09 19:15:25
[1571]
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem: Marlin V.1.0.2 firmwarehoz szeretnék REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER kijelzőt hozzárendelni de az ellenőrzés folyamán ezt a hibát írja: exit status 1 'MSG_XSCALE' was not declared in this scope