...illetve kiegészítve Dezsoe irását, még ha van is valamiféle kommunikáció, akkor sem 100%, hogy azt a CNC programod tudja is kezelni... ...de mint írtam, ez csak egy lehetőség.
Gondolat ébresztő Egy régebbi projektben szükségem volt egy olyan modulra, ami programból változtatható ellenállást tesz lehetővé. Akkor ezt egy ismerősöm megcsinálta nekem, de most az alin böngészve beleszaladtam egy hasonló "tudású" (többféle is van) kütyübe. Hogy mire jó ez? Arra, hogy sok olyan frekiváltó van, ami tud kezelni potméteres inputot, tehát felprogramozás után egy potméter tekergetésével lehet a fordulatszámot állítani. Innen kezdve már csak egy arduino kell, és akár programból, akár a CNC vezérlővel összekötve (rs232,rs485, MODBUS...) vezérelhető a frekiváltó ezzel az alternatív megoldással is. (Igen, tudom, a cnc vezérlő oldaláról is kell némi programozás, de ha valakinek normál módon nem illeszthető a frekiváltója, annak esetleg ez is megoldás lehet) Ja, a lényeg, a kütyük linkje: AD623 Programmable Gain Digital Potentiometer Module és ez X9C104 Digital Potentiometer Module Programmable Resistors
pepu | 3
2020-03-01 02:20:12
[1576]
Nekem van. Próbáltam is. Van némi kódolási ügyefogyottsága.
Anno még régebben vásároltam pár STM32F szériás mikrokontrollert, mert nagyon izgatta a fantáziámat. Egy két programocskát feltöltöttem rá az elérhető demók közül, de sokkal töb időm nem volt vele foglalkozni, aztán úgy is maradt... Bár már korábban is írtam róla (valaki kérdezte), hogy pár egyszerű lépéssel az Arduino IDE felületéről is lehet ezeket a kütyüket programozni, de most belefutottam egy egyszerű (és nagyszerű) leírásba, ami végigvezet a beállításokon, és a leírás segítségével közvetlenül az USB porton keresztül lehet csatlakozni/programozni az STM32 eszközöket. Kipróbáltam, működik!Itt található a leírás: Bootloader + Driver for STM32
nasda | 4
2020-01-09 19:15:25
[1571]
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem: Marlin V.1.0.2 firmwarehoz szeretnék REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER kijelzőt hozzárendelni de az ellenőrzés folyamán ezt a hibát írja: exit status 1 'MSG_XSCALE' was not declared in this scope
Gondolom azt a regisztert is törölni kellene, amibe az enkóder beolvas. Meg kellene nézni az encoder.h tartalmát. myEnc.read() értékét is nullázni kellene.
pinMode(BUTTON, INPUT_PULLUP); // Initiate Connectivity // digitalWrite(LED0, !LOW); // Turn WiFi LED Off
}
void loop() {
if( !digitalRead(BUTTON) ) { newPosition=0; // Nem kel újra létrehozni a már meglevő változót. Serial.println("button"); //Serial.println(newPosition); delay(100); Serial.flush(); // Ez minek ide? Encoder_1(); }
Van Arduino uno, nano,is csak kijelző nincs, ki kellene találni milyen kell, nagy méretű led vagy oled lenne jó,5.6 karakter, 1 tizedes pontosság elég.
- Kerék pozíció beolvas. - Ha változott motor léptetése - Kiírás képernyőre.
Lehet kapni is ilyesmit, ki tudja, mindenesetre nem túl bonyolult feladat.
Arduinoban egy encoderrel, amit forgatsz, jó bemenetnek, keréknek, a többi is alap dolog, step-dir-es léptető vezérlőnek meg jelet kell csak kiadogatni. Impulzusokat.
Képernyőre kiírás is egy alap dolog, ahhoz sem kell túl sok mindent csinálni.