Ez még a korai verzió, ami Autocad-ben készült, de sokat csináltam belőle, ettől függetlenül mindenki nézze át, hogy van e benne elbaszás, mert a felelősséget nem vállalom.
Egy jó minőségű PDF-et - ami egy kapcsolási rajz- kellene recognitázni, hogy kereshetőek legyenek a vezetékszámok.
Kipróbáltam pár online progit de elég gyatra eredményt adtak.
Melyiket ajánlanátok a feladathoz?
Vetesi75 | 1666
2024-12-30 20:07:10
[52431]
Melóhelyen ezeket használjuk napi szinten. Ha be van állítva rendesen, akkor a helyzetet 2 század szóráson belül lehet tartani vele.(Ritka, hogy természetes úton elkopjon 1-1db - bár én még csak "kerámiát" törtem eddigi pályafutásom alatt.)
én ilyet vettem 3D finder amikor beüzemeltem a gépet 2018-ban. 2 ezredes Mitutoyo tapintóval frankón be lehetett állítani. Sajnos pár év múlva valami gallyra ment benne, aztán cseréltem egy olcsóbb magyar cuccra.
Szia! Köszönöm, ilyenem (is) van. Ez is képes tizedet is tévedni. A másik, ami rugós erőhatás elven működik és max 600 fordulattal tud dolgozni, sok véleményt olvastam róla, sokan dicsérik. Köszönöm gondolatodat. Elteszem.
Szia! Köszönöm a gondolatot. Igen, ezt már próbáltam, hogy az asztalon egy rögzített pontot vettem fel és ahhoz illesztettem a sablont. Mach 3-ban pedig a 5-ös síkot használtam a LEGO-nak. De még így sem volt tökéletes, valahogy mégis "elmászott" a nullpont.
Ezt találtam közben. Nem automatikus, nem is épp a legolcsóbb, de talán hosszú távon megéri a befektetés.
Szia! Profi környezetben erre vannak kitalálva a "nullpontos" befogórendszerek. Ez mindig valami tájolóelemet jelent az oszlopon, palettán, alap megmunkáló síkon. Gyk. a készülék, sablon mindig ugyanabban a helyzetben kerül rögzítésre, amivel elkerülhető a visszaálláskor a munkadarab bemérés. Ilyenkor célszerűen a program tartalmazza a referenciához képest az eltolásokat is - a mdb nullpont a programban jegyződik. Rendszeresen visszatérő melóknál időben kifizetődő lehet, de nem veszi figyelembe a gépgeometria "esetenkénti" megváltozását. A tájoló elemeknek nem feltétlen kell kőbe- (ill. asztaba) vésettnek lennie, amatőr viszonylatban a T-horonyhoz, asztalvéghez/oldalához ütköztetett ideiglenes segédeszközök is játszhatnak, amivel a sablon ismételt helyzete reprodukálható. Ez az eljárás mindenféleképpen feltételez egy a helyzet tekintetében megbízhatóan felvehető referenciapontot, másképp nem lesz pontos.
Sziasztok! Egy kis gondolat segítséget kérek. Van egy saját kézzel épített marógépem. Szeretnék vele LEGO darabokat készíteni alumíniumból. Egy-két-tíz darab el is készült már vele.
A problémám onnan kezdődik, hogy mást is készítek a géppel. Ilyenkor a "sablon" darabot leszedem az asztalról, felrakok egy másik fajta sablont, dolgozom vele pár napig, majd ismét vissza térek a LEGO sablonhoz.
A tanácsot abban kérem, Ti, miként tudjátok ugyanoda visszaállítani a munka "0" pontot, hogy ismét tökéletesen dolgozzon a gép?
Néztem ilyen-olyan tapintó érzékelőket, de amire azt mondanám, ez már jó nekem, az 700.000+ÁFA...
Abban nincs CAM, csak CAD. Ami cad-cam az már drága. Persze nem biztos, hogy szükség is van egy prémium verzióra.
Ha csak a fusion 360 éves előfizetés díját nézem amit minden évben ki kell fizetni, akkor ahhoz képest is túl van árazva a ZWCAD. Legalábbis az én véleményem szerint. Éppen most nézegettem a ZWCAD frissítések árait. Azok sem olcsók. Még egy nagyobb cég is meggondolja hogy kiadjon e ennyit egy szoftverért, magánembernek meg megfizethetetlen.
2 éve használom, igaz a fogók néha baszakodnak, ezen kívül semmi problémám vele, megelégedéssel használom, műszaki rajzokhoz tökéletes. Kaptam egy állandó licencet, nem kell évente fizetnem jóval többet. Ami a javára írható, nekem fontos, hogy .dwg formátumot tudjak menteni.
Most találtam rá a DeskProto nevű CAD programra aminek van ingyenes verziója is és csak 248€ az ára . A kérdésem az lenne, hogy használja ezt valaki itt a csoportban és érdemes próbálkozni vele?
tekes | 144
2024-12-16 22:30:50
[52410]
Ja, és a rossz kapcsolók mechanikusan továbbra is működnek, azaz a hőfok elérésekor átbillennek, csak nem bontják az áramkört.
Ez az eredeti. Az utángyártotton kevesebb felirat van, de amíg működik, ugyanúgy működik, néhány másodperc intenzív forrás után lekapcsol. Nyitott a szerkezet, csatlakozók, érintkezők fürdenek a gőzben.
Szétszedtem, itt egy fotó a belsejéről:
Az 1-es a hiba helye, ép állapotban itt van egy kiálló rész a műanyag alkatrészen, ez nyomja a 3-as érintkezőből hiányzó részt (az már a kezemben tört le) de idővel leolvad, és a látható csonk marad.
A 2-es érintkező ~gyári állapotban van, csak a színe más , persze maga az érintkező nem látszik, csak a povt hátulja. Ez alatt volt a 3-asból hiányzó rész úgy, hogy zugalmasan alapból zárt, a kapcsolóról leolvadt pöcök bontja a kontaktust.
Nem csak az zavar, hogy nem működik, hanem az is, hogy ez a kapcsoló a kanna fogantyújának a tetején van, gyakorlatilag az ember markában, a csatlakozói még bontott állapotban is feszültség alatt vannak, amíg le nincs emelve a kanna a tartójáról, és minden úszik a forró vízben-gőzben.
A kép az eredetit mutatja, vagy azt amire cserélted? Ha azt amire cserélted akkor a másik kérdés: az is 125°C kapcsoló mint a képen? Mert ha minden adatai egyenlők akkor furcsa hogy két hetenként kell cserélni, bár ha olcsó szar (nem eredeti) akkor lehet hogy nem bírja tovább.
Most néztem az eBay -ben, LUHAO "márkáról" soha nem hallottam, és furcsa hogy nyitott az alja. Az eredeti is ilyen volt?
A gyári évekig bírta. Elromlott, kicseréltem -látszólag- ugyanolyanra, két hétig bírta. Újra kicseréltem, újra két hét.
Mit csinálok rosszul?
Hogy működik ez egyáltalán? Nekem elég furcsa, hogy a kapcsolón direktben átfolyik a forró gőz. Kész csoda, hogy a gyári kapcsolóval egyáltalán működött.
KS588A típus:
Messer | 536
2024-12-13 17:54:04
[52406]
Köszi! Az volt a gond, hogy a haladó beállításoknál, a fájlnevek kódolásához nem "sima" UTF-8 volt beállítva. Már majdnem kipróbáltam Gizsgutyával...
Valaki legyen olyan rendes és írja meg nekem privátban, hogy mi lett a KiskutyaFarkaVégén... helyett az FTP tárhely új jelszava + kiszolgáló neve, felhasználói név. Köszönöm!
Szedlay Pál | 1901
2024-12-11 13:55:03
[52402]
Megkérdeztem az AI-t közzel-hellyel meg is válaszolta a kérdésemet. Lehet mégsem ezt a nagy dögöt rakom bele.
Van dögivel 100W ilyen motorom , de sajnáltam volna egy olyan alkalmazásra elhasználni ahol csak egy tengelyt kell forgatni állandó fordulatszámmal, illetve lehet változó, de ehhez vettem egy kicsi invertert, ami méretre kisebb mint a motor. Nem is néztem megrendeléskor a motor méretét csak a teljesítményét. Amikor megkaptam akkor eszméltem rá milyen iszonyat súlya van és milyen nagy a mérete. Nekem erre nem volt rálátásom, tapasztalatom. Bevallom még mindig hihetetlenül nagy a különbség, ráadásul a motor és az inverter majdnem annyiba került mint a szervomotor a vezérlőjével.
Én meg hitetlen vagyok. Nem hiszem hogy nem tudod. A szervómotorok permanens mágneses forgórésze és a vezérlésükben lévő különbség az oka. De ezzel egy könyvet meg lehetne tölteni..