Sajnos a sarkok rádiuszosok. Így igazából a rádiusz x 2 maróval is elkészíthető. Max. előtte ki kell nagyolni. Elég régi találmány de talán e miatt nemigen terjedt el.
Hogyan tudunk négyzet alakú lukat fúrni... Különben semmi bajom, sőt a gyógyszerem sem gurult el... Négyzetes luk készítése...
Csuhás | 6364
2017-11-28 20:01:19
[3626]
Ismét bővült a könyvtár:
268 Szenczi Gyula Esztergálási feladatok MKK Budapest 1962 ef.pdf
269 Drabek Lajos Fogaskerék gyártása MKK Budapest 1974 Fgy.pdf
270 Dr Vörös Imre Gépelemek 1. Tankönyvkiadó Budapest 1970 G1.pdf
jani300 | 10834
2017-11-26 14:58:05
[3625]
https://www.youtube.com/watch?v=jYlr55tpspM Egy érdekes gépépítés . Mutat néhány dolgot .
TROMF22 | 1208
2017-11-23 19:29:52
[3624]
Ez a link tényleg telitalálat volt. Ez a kis szerkezet szinte egy pici szerszámgép. Hihetetlen műgonddal, használhatósági előrelátással konstruálva és kivitelezve.
Spotter pisztoly A kasznis dolgait szoktam nézni ,de ezt most találtam meg a linked alapján .Eddig nem értettem hogy alakítják át a kenyőcs nyomót . Mostmár megvan
Publikus a projekt, a csávó megcsinálta hozzá az irányító betanító szoftvert is. Arduino alapú, akár más hasonló robotkar mechanikához is jó lehet... Itt vannak további videók is.
Nézegetve ezeket a cnc videókat mindig olyan érzésem van hogy feleslegesen dolgoznak. Az egyik fázisban kimarnak valamit ( itt egy hatszög formát ) simogatják, szinte le is sorjázzák, majd a következő fázisban kört "esztergálnak" belőle.
No igen a készítés mikéntjét úgy általában tudjuk, csak a megfelelő alapanyag beszerzése szokott lenne a nagyobb probláma. Pici rugóknál még elmennek a hagszer húrok, de az erősebeknél?