Bárcsak a robotika is olyan gyorsan fejlődne mint a filmtrükkös szakma..
designr | 3492
2019-11-17 21:28:13
[3804]
TCFM 100 kis horizontál a neked való..de vannak még ilyen eszterga-marók más tipusban is..HOMMEL, Murad.. De szerintem lin egységekből is összerakható..
Előzmény: Szalai György, 2019-11-17 21:13:42 [3803]
Szalai György | 9415
2019-11-17 21:13:42
[3803]
Kis gépet is el tudok képzelni, nagy fantáziával.
Előzmény: Varga László, 2019-11-17 20:59:04 [3800]
jani300 | 11849
2019-11-17 21:12:44
[3802]
Ezt tanultuk úgy hogy amerikai késtartó ? De mutat egy hónolófejet is ,az is tetszik . Kicsit lenyugszom ,végignézem
Van egy köríves betét a kés alatt, azt billentve kis tartományban állítható a késmagasság. Magam is készítettem ilyen betétet a hátsó késtartómhoz, ott a két kést leszorító csavar eltérő meghúzásával lehet billenteni a kést.
Előzmény: Szalai György, 2019-11-17 12:21:04 [3799]
Varga László | 1198
2019-11-17 20:59:04
[3800]
Egy kisebbet is marha nehezen tudna a fa alá tenni a Jézuska ! Azzal azért legyél tisztába. A régi munkahelyemen volt egy ,csak 8 tonna volt.
Előzmény: Szalai György, 2019-11-17 08:46:35 [3797]
Szalai György | 9415
2019-11-17 12:21:04
[3799]
12:40-nél meg egyszerűen fogja és lejjebb állítja a kést. Vagy ötször megnéztem, mire rájöttem, hogy a kés egy köríven fekszik fel, a késtartó alján. Én meg itt hézagolgatok az ehhez képest modernnek számító masinámon.
Előzmény: Szalai György, 2019-11-17 12:14:58 [3798]
Na, köszi! Nem gondoltam volna, de bekövetkezett. Ennyi év HobbyCNC fórum nézegetés után, megváltoztak a nézeteim, az univerzális hobbygép felépítését illetően.
De ha már belekotyogtam a hsz.-aidba:"Ha még érvényes az Ohm törvény és néhány egyéb régi begyöpösödött szabály akkor valószínűbb, hogy a növekvő áramhoz csökkenő feszültség tartozik "- nem, itt ívfeszültségről és hegesztő áramról van szó. Például: 0 A-20 V, 100 A-24 V, 200 A-28 V, 300 A-32 V. De van erre egy egyszerű képlet is: V(ív)=20+(áram( amper érték)x 0,04).
Hát izé ... Nem akarom engedni hogy elvegyék a 35 éves kocsimat . Nagyon nem akarnak vizsgára engedni vele , de megcsinálom mert vagy húsz éve megvan . Szinte mindenki tudja már itt hogy gyalogkakukk vagyok most . Egy 3 napos útvonalengedélyt már váltottam hogy kicsit megmozgassam . Röviden ennyi ,mert kérdezted . Nagy kutyakaki az a kocsi ,de hát ez az ára ... Van vizsgás utánfutóm ,és van futóképes alváz is kézikocsinak . Csak kis böllenkedés volt a link , de hát ez az ára , értéke . Nem írom tovább mert megint le leszek tolva ... Én soha nem panaszkodásnak szántam az írásaimat , gyűjteni sem kell hogy meg tudjak élni A nyomatékkulcs az komolyan érdekel azt veszek valamilyent .
Jani! Ez a csővázas kis vászon szerkezet majdnem 3000.-Ft/kg. A gyártónak biztosan jó, de én nem látom értékarányosnak. Mi volt a célod a linkeléssel? Mint helytakarékos mechanika érdekes, de hogy a strapát bírná-e kérdéses.
Kézikocsi Mostanában ezzel szemezek A nyomatékkulcsra visszatérve . Az általam linkelt állítólag 3,5 kiló akku nélkül . Az ára olcsóbb kellene hogy legyen hiszen nincsen akkumulátor benne . Ezt azonos teljesítmény melletti összehasonlításra értem . De persze a próba döntene . Az akkusok sokat fejlődtek ,de még mindig nincsen igazán bizalmam hozzájuk .
Vannak egyébként ilyen kúpos szárú íves reteszhorony-maróim, tömörkemények, nagyon sok T-hornyot megcsináltam velük, de most már tudom, hogy rosszul tettem.
Ha még érvényes az Ohm törvény és néhány egyéb régi begyöpösödött szabály akkor valószínűbb, hogy a növekvő áramhoz csökkenő feszültség tartozik
Az eredeti "kérdésem" ezért inkább csak amolyan költői kérdés volt... Nehéz elképzelni hogy egy ennyire minimál-dizájn eszköz keresztülpréseljen magán kb 4kW-ot büntetlenül. 60% a megadott bekapcsolási arány. De mennyi a teljes ciklusidő???
Én amikor belefogtam egy inverteres hegesztő építésébe rengeteg orosz oldalakat olvastam, egy számítógép tápba belepréseltek egy 120A hegesztőt megfelelő hűtéssel tudtam vele folyamatosan hegeszteni.
Egyet biztosan nem tud. Hosszabb távon a hegesztőgépként üzemelni. Szerintem egyébként nem a gyártó a hülye , hanem aki megveszi és elvárja tőle a ráírt paramétereket. Attól, hogy valaki nem szakmabeli még elvárható lenne egy minimális gondolkodás.
Régen írtam, és talán sokan nem is tudjátok, de forgácsolós könyveken kívül van egy elektronikai könyvgyűjtemény is. Magam is ajándékba kaptam, bővíteni nem szándékozom, de megőrzöm.
Nem kötekedni akarok, csak a pontosságával van egy kis gond. Az illető elhagyja a tizedeseket, mert talán nem tud vele mit kezdeni.
Ha megfigyeled a videón 533 lépés egy osztás, 3 osztásnál már van egy lépés hiba, a körbefordulásnál két lépes hiba adódik. És nem beszéltünk arról, ha az ember többször körbe járatja.
Ha valaki 90 osztás akar egy fogaskerék gyártáshoz, és ugyan ezzel a szisztémával osztja el a program, akkor több mint egy fog híja lesz a fogaskerekének. Viszont, ha tíz körül oszt csak, akkor sokkal pontosabb lehet a pontozásnál.