Az öngyújtóval melegített zsugorcsövön, szinte mindig ott van a gáz égésterméke, a korom. (fekete csövön nem látszik, de ott van) Ami ugye, nem a legjobb szigetelőanyag. Nem láttam, hogy letörölte volna.
Majd mutatok képeket, én hogy kötöm a nagyfeszt a csőre. Persze, biztos nem az a tuti ahogy én csinálom,(csak nekem):) de... Bevált, soha se volt a kötéssel/szigeteléssel problémám.
köszi srácok... csak mutatóba raktam fel a videót... mert ugye nem ott kellene az ívnek áthúznia a csőben hanem egyel beljebb... az új cső bekötése még odébb van. amúgy rossz nézni ahogy a srác kontárkodik. se folyasztószer. se normális páka és hőlégfúvó...
svejk | 33042
2018-06-03 11:25:40
[15311]
Nézni is rossza ahogy és amit csinál.
Előzmény: Török Tamás, 2018-06-03 10:49:28 [15309]
doil | 652
2018-06-03 11:16:00
[15310]
Szia
na ez a bekötés ami nem jó ha jól megfigyeled az ón nem is tapad rá csak a legtetejére ami semmit sem ér ! én jobban kötöttem be és az le nem lazul a legjobb módszer szerintem a szétszedett csoki kisméretű amibe pont belemegy a csőből kilógó foraszthatatlan vezeték ennyi az nem fog lelazulni már jó ideje igy használom és semmi gond
Előzmény: Török Tamás, 2018-06-03 10:49:28 [15309]
Kösz! Arra gondoltam, nem találom fel a meleg vizet. Ha valaki tudja, nem kutakodok a számolás után (ha, lesz válasz). Egyébként, 1000 x 600 mm. amit kérdeztem.
Előzmény: Keve János Vecsés, 2018-05-31 21:21:36 [15299]
szf | 4419
2018-05-31 21:38:48
[15301]
Nekem írod!
Amikor ingyen kináltam, hogy elvihető senki nem látta benne. Most kellene.
Szia én a variometrumnál vettem tökröket és fokuszlencsét igaz mindegyik nagyobb méret mint ami a k40 be van de cserébe sokkal jobb lett a gép amugy meg régesrég fehérváron dolgoztam az ibm nél és bizonyos hdd-k ben csak üveg disc ek voltak a tesztnél sokszor fel is robbantak a fordulat miatt hehe korábbi hozzászóláshoz , sajna nekem nem jó a plexi és fa rács 100W os lézerhez nem fog megfelelni szerintetek maradjak a fényrácsnál amit linkeltem ?
Gondoltam, a K40-eshez, készítek HDD lemezből új tükröket, mert az eredeti nem túl volt túl szép. (karcos, elég sötét) Az első HDD-ben üveg (vagy üvegszerű ) lemezek voltak, így jól kidobtam, a másodikban csak 1 lemez volt, de az alumínium. Leragasztottam, kivágtam belőle flex-el a köröket, körbeköszörültem, körbereszeltem.. Nem sérültek, még áttörölni sem kellet, amikor a papírt lehúztam róla. Beszereltem, beállítottam őket, és majdnem 50%-os teljesítménycsökkenést tapasztaltam az eredeti tükrökhöz képest. Szeretném megkérdezni, milyen tükröt/lencsét rendeljek hozzá (a választék elég bő...)? Köszönettel:DZ
Keve János és Rico. Köszönöm az infókat. Komplett bekerülési költség jobb lett volna. De, ezekből is látszik mennyire oda kell figyelni, hol vásárolunk.
Kisgépeseknek, kis munkaterű kék lézerhez, ez is egy alternatíva lehet...
Keresni kell egy CO lézeres ismerőst, vinni kell hozzá egy fél táblányi, mondjuk 2 mm-es plexit,és megkérni...vágja fel "csíkokra". Utána már csak össze kell nyomogatni a csíkokat,és kész a kék lézer alá az örökös, könnyen tisztítható plexi rács.:) Meglepően stabil, merev, ragasztás nélkül is. Nálam 'anno bevált a kis kék lézer alatt.
De a plexi előtt, rétegelt lemezből is kivágtam ugyanezt a formát. Az is használható volt.
A k40-eshez a BAUHAUS-ban vettem expandált acéllemezt, kb. 6x12 mm-es rácsmérettel, 1600 Ft-ért. Már kettőt is, mert az elsőt elhasználtam a rugós asztal megoldáshoz, a másik a motoros asztalemelőshöz lesz... Kínából ezt néztem ki, de szerintem az expandált lemeznek is olyan kicsi az érintkező felülete, hogy nem rendeltem ilyet: asztal
amúgy van ilyen is de ebből is 4 db kellene úgy meg már drága
doil | 652
2018-05-31 19:01:05
[15289]
jogos
én a bevagdosást 0,8 as vágókorongal gondoltam , de azóta is azt vagdosnám
Rabb Ferenc | 4361
2018-05-31 18:56:33
[15288]
Csak egy beleböffenés... Ha egy lemezcsík egyik oldalát "kicakkozod" akkor az az oldal megnyúlik, a fésű kardos lesz.
Célszerűbb dupla széles lemezből egyszerre két, pofával szembe fordított rácsot egyszerre lukasztani aztán középen kettévágni, így nem lesz deformáció.
Vagy akár több ilyen párost is egymás mellett - aztán szeletelni
igen erre gondoltam először énis hogy bevagdosom csak rengeteg idő lett volna nomeg itthoni barkácsolós bevagdosás tuti nem pontos ezért maradt a sima vonalas ötletem , de ha ezt valaki télleg csinálná amit leirtál szerintem lenne rá kereslet
Mivel sokan lézerezünk és gyakran előjön a "rács" kérdése, azon gondolkodtam, hogy valakinek (akinek van hozzá gépműhelye) össze kéne dobni egy kézi stancolót avagy lyukasztót alu csíkhoz. Nem kéne állíthatónak sem lenni. Lenne rajta egy ütköző és pl. 20 mm-ként a lemezszélesség feléig a lemezvastagság szélességével megegyező nyílásokat vágna/lyukasztana. Ezzel mindenki gyárthatna magának olyan széles és hosszú rácsot amilyet szeretne. Ha nem érthető mire gondolok, megpróbálhatok valami vázlatfélét összetákolni...
én is utánnanéztem régebben de drága akárhogy nézem akkor marad az ötletem hogy veszek 1mm vastag 20mm széles alutekercset valahol és felvagdosom 105 cm es darabokra beteszem egy keretbe és egyenként megfeszítem őket igaz hogy nem lesz rács de csíkok is megfelelnek
Sziasztok! A rács kínai gyártótól lenne rendelve. Tőlük vettem a gépemet és emiatt kértem árajánlatot. Sajnos a szállítás annyiba kerülne a méretei miatt mint a 200kg-os gép behozatala volt. A vám és áfa lenne a kisebb tétel. Érdeklődtek páran üzenetben, de sajnos az ár így is magas lenne , ezért letettem a kínai beszerzésről. Hobby célra tényleg nem éri meg
Keve János Vecsés | 21
2018-05-31 16:04:03
[15280]
Egy anyagból készült,vagy hullámosított lemezekből összerakott,keretes vagy natúr,esetleg fénykép ? Kisméretű 400mm*300mm-es érdekelne,ártól függően!
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valakit érdekelne-e méhsejtrács?
doil | 652
2018-05-30 18:16:22
[15276]
Szia
lehet furán fog hangzani de én 3 as rétegeltet ha vágok akkor inkább egy kis csövön szivatom el a füstöt , lehet csökken ici picit a teljesítmény hogy ugye nem adok neki oxigént , viszont cserébe nyoma nincs égésnyomnak persze nem tudom milyen vastagságról van most szó
Igen. Ha lényeges, hogy ne maradjanak füstnyomok/lerakódások a munkadarabon, én is a papír maszkolószalagot használom. (akár, mindkét oldalt takarva) Van belőle 100 mm széles is.
Sziasztok! Előzőleg írtam, hogy nem vágott a gépem. A gyártó küldött másik csövet garanciában. Úgy néz ki, hogy ez volt a baja és megoldódott a probléma. Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
rolandver | 29
2018-05-30 11:20:11
[15270]
Sziasztok,
Rétegeltnél milyen védő fóliát lehet használni a füstös felületképződés ellen? konkrét típus érdekelne, hogy mit vegyek. van erre vmi vinyl matrica, vagy papír alapú vagy micsoda. Köszönöm
Elég rég vágtam ilyen anyagot. Nem emlékszem a sebességre. De megpróbálom megkeresni az anyagát. Arra emlékszem, hogy fújatni kell és a túl lassú sebesség se jó, mert szenesedik. Egy fogásból, ha száraz, jó minőségű, csomómentes az anyag.
Attól függ, hogy hány menetben... 5.5W-os leddel 23 menetben sikerült, az alsó felét csúnyán megégette. 40W-os CO lézerrel 3-4 menetben átvitte, még csúnyábban elégetve... Intenzív levegő fújással talán lehet szépen, de azt még nem tudtam kipróbálni, mert a CO-40-esemben csak egy kis inhalátor kompresszor van.