Attól hogy az ív elkanyarodik szerintem még kellene legyen kilépő lézer sugár. Szerintem inkább a tükrök nincsenek megfelelően beállítva. Így igen, valószínű selejt cső.
valaki gravírozott már ilyen alumínium névkártyát? mik a tapasztalatok vele? milyen lézerrel érdemes?
Smith | 114
2024-08-28 11:43:36
[19098]
Sziasztok, Egy kis segítséget szeretnék kérni. Porosodik 2 eve egy co2 lezerem, 1 eve vettem.kb uj csövet, mert a régi elgyengult sok év után. Most volt alkalmam tesztelni,gondoltam osszerakom. De a kilepő oldalon elhuz egyik oldalra a sugár, nincs kilépő sugár. Selejt lenne a cső? Csatoltam egy képet. Köszi
Gbarna | 1
2024-08-18 19:24:48
[19097]
Kihasználatlanság miatt el szeretném adni Edge 6,2W lézer modulomat. Irányár 95000 Ft
FCS tronic | 24
2024-08-10 16:01:37
[19096]
Szia, kösz. A rudia vezérlő nincs benne sajnos, csak ha nem töröm fel.
Sziasztok Lézergravirozó vágó gépet szeretne az egyik asztalos barátom. Kb.500e ft lenne a max rá. Tudnátok ajánlani valamit? A creality falcon 2 pro 40 és 60w ost néztük eddig. Köszi
Kalman01 | 3
2024-07-27 19:52:10
[19090]
Sziasztok.Nagyon kezdö vagyok... Valaki segiten hogy lehet csempére.üvegre gravirozni?? Elöre is köszönöm.
Stélik | 1
2024-07-27 15:32:31
[19089]
sziasztok : egy olyan kérdésem lenne hogy egy diodás lézervágom van kb fél éve ( még mindig kezdő ) egy olyan problémába ütkőztem , hogy amit eddig 400 as erősségel ki tudtam vágni azt most csak 100 al tudom megtenni.
ha valami ötlet a javitásra volna kérlek segitsetek
köszi.
Kalman01 | 3
2024-07-26 16:30:45
[19088]
Sziasztok. Valakinek nincs véletlenül elado NEJE 80 W CNC lézermodul A40640 lézer? 80 W lézer is érdel.Köszönöm.
indy43 | 1
2024-07-03 19:53:50
[19087]
Sziasztok !
Segítséget kérnék! Van egy two trees tts-55 lézergravírozóm. nem tudok rácsatlakozni azt írja:probléma a lézer a gép elfoglalt vagy szüneteltetve van. Mi lehet a gond?
Sziasztok! Nem tudjátok a Lightburn 1.2.01-nél van okosabb verzió is?
Neo2a | 8
2024-05-21 05:48:23
[19083]
Ha esetleg valaki szeretne egy YAG lézert építeni vannak hozzá alkatrészeim. Léghűtéses 20W lézer fej komplett vezetékekkel Tápegység a gerjesztéshez, vezérlőkártyák, PC....stb. Már nincs sajnos időm újra összeszerelni.
Ahogy TBS-Team írja! Közösíteni kell a negatívokat. Én Neje 40640-et tettem rá. Agybajt kaptam, mire kiderült, hogy a neje ttl kábele fordítva van bekötve. De mióta rájöttem, tök jól megy a masina! Nekem ugyan az újabb S9 alaplapom van, de a leírása szerint, csak ha jól emlékszem 2,5-3A-t bír, úgyhogy nálam úgy van, hogy egy nagyobb táp van elosztó kábellel rákötve a fejre és az S9-re. + megy a ttl jel a fejbe. Ma is ment vagy 4 órát... Imádom! Köszi TBS-Team, hogy segítettél hajdanán!
Akkor ez még az elöző S9 verzió panel ami csak 12v-ról megy. A lényeg olyan Lézer modult akaszthatol rá aminek a vezérlés TTL bemenete van. A tápfeszültség: S9 panel 12V tápegység hagyod úgy ahogy van jelenleg. Új lézer 24V tápegység minuszt össze kell kötni a LÉZER kimenet 12V minusszal és a TTL minusszal (panelen a TTL kimenet G ).
Megnéztem ,sajnos csak 12 v os a tápegysége. Ilyen lézerre szeretném lecserélni, "elegoo phecda 20w"hogyha lehetséges. Nem értem pontosan a tápegység kötését,a TTL gnd - ,az közös legyen és a +24 v menjen a lézerre?
Az S9 a honlapjuk szerint megy 24V-ról is. Megnézed a vezérlő panelt biztos rá van írva a tápfeszültség érték. Megoldható akár külön tápról is csak a tápok és a TTL GND-nek kell közösnek lenni.
Sziasztok. Adott egy sculpfun s9 90w lézergravírozó,ami ugye 12v és 3A tápegységet igényel a lézer,le szeretném cserélni nagyobb teljesítményű lézerre,viszont az 24v 3A es. Szerintetek megoldható a csere,vagy a Feszültség véget nem jó? Vagy valami megoldás lehetséges? Köszönöm. Üdv,Csaba
morvfer7 | 2517
2024-04-12 20:36:03
[19074]
Épp Zanzibáron élveztem a hakuna matata érzést.
Végül is számomra az itteni kommunikációból nem derült ki, hogy megtörtént a rendelés vagy még várakozón van.
De valójában csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy alin is érdemes megnézni az eladókat és akiknek van itt EU-ban székhelye, azokkal nagyon jól lehet alkudozni.
Volt már így, mikor a kínai pla-kat szereztem be akkoriban itt a fórumon elég sok elment belőle.
Persze az sem mindegy ilyenkor, hogy mennyi kell, de akár 1 darab esetén is kb 30%-al olcsóbban lehet hozzájutni, ha az ali kimarad a játékból. Amikor nagyobb tétel kell, akkor nem ritka, hogy a kikiáltási ár 35-40%-ért hozzá lehet jutni.
jaj, össze ne vesszetek! Én speciel a neje.shop-ról rendeltem. Múlt héten még 269 dodó volt, tegnap előtt óta 169 dodó, ingyen szállítással, európából. Tegnap reggel rendeltem, estére jelzett a Német DHL, hogy bent van a rendszerükben a szállítószám, ma délben pedig, hogy a központi raktárukban van a csomag. Megmondom őszintén, kicsit féltem, mert nem találtam értékelést a neje-ről, de már kevésbé izgulok. A DHL-t ismerve, hétfőn, vagy kedden fog jönni a csomag... (elvileg)
TBS-TEAM | 2723
2024-04-12 19:00:17
[19072]
Hol voltál ??? mikor ajállani kelett. Esső után köpönyeg.
az ok, hogy vásároltok, de ez a neje importőr franciában van és ha már itt van, akkor érdemes tőle direktben vásárolni és nem közbeiktatva valakit, aki rátesz még 30%-ot az árra.
persze, ha sok a pénzed, akkor tartsd meg a jó szokásod.
Nagyon sok mindent vásárolunk Aliról nincs vele gond. Ha lehet 5-7 vagy 15 napos szállítást választunk. NEJE 40640 onnan van Rozsdamentesre is gravirozunk vele.
A szabványos TTL áramkörök 5 V-os áramforrással működnek. Impulzus-szélesség moduláció (PWM) ez lehet 5V maximum feszülltség szint is. Arduino alapu GRBL CNC vezérlők 5V feszültségű PWM jelet adnak amely tökéletesen megfelel a lézer vezérlődnek.
Megrendeltem az A40640-et. A videók alapján az igényeimnek megfelel. Majd írok róla tapasztalatot. Most egyébként eléggé jó árban van. Viszont úgy döntöttem, hogy nem akarom összefüstölni a cnc-met, úgyhogy építenék egy külön lézergravírozót/vágót. A mechanika nem gond, az az egyszerűbb. Viszont a vezérlés... Kicsit (nagyon) elbizonytalanodtam a tudásomban... Minél többet olvasok a témában, annál jobban nem értem. Egyik helyen ezt írják, a másikon az ellenkezőjét... Van esetleg valaki, aki rám szánna egy kis időt, és helyre rakná a dolgokat? A leírás, ami alapján készíteném a masinát: https://howtomechatronics.com/projects/simplest-cnc-machine-with-minimum-parts-possible-diy-laser-engraver/#comment-81550 Annyi lenne a különbség, hogy keretes lenne a gép két y motorral, nem karos, és más lézert használnék. Az A40640 dokumentációja: https://www.workmatejigs.com/Documents/NejeA40640.pdf Itt már el is akadtam, mert nem is értem, hogy pwm vezérlést használ, de ttl bemenetei vannak... (Az előbb az egyik helyen azt olvastam, hogy a ttl és a pwm, ugyanaz. Előtte meg azt, hogy a ttl a feszültség változtatásával, a pwm pedig frekvenciával vezérli a lézerfejet...) Ha valaki segítene rendet rakni, azt megköszönném! (Nagyon szeretném ezt a lézert, mert "örökbefogadtam" a lányom ovis csoportját, és szeretnék nekik még több játékot készíteni. Persze a gyerekek már leadták, hogy miket szeretnének, csak győzzék majd a gépeim... :D )
frob | 2270
2024-04-08 14:30:37
[19066]
nézd meg ezt a videót, lehet hogy befutó lehet a kisebbik verzió...
Sziasztok! Keresnék valami ledes lézert, ami átvágja a 4-es rétegelt lemezt. Más igényem nincs vele kapcsolatban. Lehet akár lézer fej a cnc-mre, akár komplett megoldás. Jó lenne, ha 100-ban megállna. Kreatív és karitatív cuccokat készítenék, nem ipari mennyiségben. Ha van valakinek bevált típusa, szívesen olvasnék véleményt! A net tele van "ilyenekkel", csak félek, hogy csak a szokásos reklám megy, én meg befürdök és lesz egy drága garvírozóm. (garvírozóm már van a cnc-n) Előre is köszi!
erdelyi72 | 747
2024-03-28 06:47:34
[19063]
Köszi, lehet, hogy élnék a lehetőséggel. Keresni foglak.
Egy kínai szar az egész, bár eddig rendesen működött. A SW is tele van kínai részekkel. Szóval inkább nem nyúlnék hozzá... Jobb híján marad a biztos út, mókolunk rá egy külső fényforrást. Szerinted milyen teljesítmény kell oda, egy valamirevaló pont világító 5mW lézer modul picit megdöntve oldalról?
A gyári lézerforrások nem engedik az egyidejüséget. Ha külső pointert akarsz használni akkor semmi. A zöld jobban látható világosban. Talán helyre kellene állitani szoftveresen. Van biztonsági mentés?
A program kapcsolja ki be a lézergenerátorba a vörös lézert. Ha be van kapcsolva a jelölő akkor tiltja a főmodult. Ha ki akkor lehet lőni vagy vágni. Kommunikációs probléma van, vagy a szoftverbe ki lett kapcsolva.
OK. Én a generátor dobozában csak a két optikai szálat láttam ami egy "közösítőbe" fut be. Mindkettőn vagy 4db pump module hűtéssel együtt, szimmetrikus felépítéssel. Ott nem láttam semmilyen plusz fényforrást. Az utólag a fejre épített "pointer" működhet?
Sziasztok, bocsánat, ha nagyon amatőr kérdés, de hátha...
Adott egy ipari lézervágó, amivel lemezeket szabdalnak. Egy RayTools BM111 head van beépítve a mozgató mechanikába. Egyik napról a másikra, megszűnt létezni a vörös színű jelölő pont. Gondolom ennek a fényforrása a head belsejében van valahol, szétszedni nem szeretnénk. Van valami ötletetek arra, hogy mivel lehetne ezt helyettesíteni? Gondolok valamilyen külső pontszerű, kis teljesítményű laser modulra, amit kis szögben oldalról rászerelnénk és a fókuszát belőnénk a vágási pontba. Esetleg létezik ilyen cucc készen, a kommersz pointereken kívül?
Köszi előre is!
Kurrent | 90
2024-03-21 11:20:18
[19054]
Sziasztok!
Valakinek van ilyen típusú lézerrel tapasztalata? Alumíniumot szeretnék feliratozni vele.