Kedves hegeszteni tudók, keresnék egy hozzáértő szakit aki illő díjazás ellenében egy napot rám szánna és Fóton tartana egy kis awi tanfolyamot nekem. Be kell látnom hogy nem tudok hegeszteni, bármit próbálok, legömbölyödik a wolfram habos ronda lesz a varrat. Nyilván valami elemi dolgot rontok el, de magamtól nem boldogulok. Ha valakinek volna kedve tanítani egy kicsit, írjon magánba.
sasi | 1903
2018-01-02 21:00:07
[506]
Egy picike sarokvarratos próbatest, csupán csak azért, hogy ne süllyedjen túlságosan el a téma.
dezso74 | 756
2017-12-31 08:49:40
[505]
Sziaztok Fórumtársak!
Valaki közületek dolgozott már spotterrel?
Mik a legfontosabb technológiai szabályok?
Csikarc | 5045
2017-12-30 20:56:41
[504]
Csak úgy általánosságban : egy kép az inverteres MIG hegesztőgép belsejéről - a fojtó itt nagyobb mint a főtrafó míg hagyományos trafós MIG gépeknél jóval kisebb szokott lenni a főtrafótól ( főleg 3 fázisú gépeknél ) .
Annyit még talán hozzátennék , hogy inverteres gépnél már megoldható az "áram" figyelése és mérés visszajelzés alapján változtatás történhet a kitöltési tényező %-on végeredményben az "áramon" . A macskaköröm nem véletlen mert nem az áram változik a pwm-es szabályozásnál hanem a kitöltési tényező - de a fojtó meg teszi a dolgát .
Nem értem a problémát ill. pontosan miről megyen a vita . Te elektromos szakember vagy ezért jobban tudod - az áram a feszültség és az ellenállás függvénye azaz laikus buta szóval "kialakul" .A feszültséget alaphelyzetben vehetjük állandónak (beállítottnak ) és így marad az ellenállás ami viszont nagyon sok tényezőtől függ például gázminőség és összetevők ,ívhossz - tartás és huzalsebesség és vastagság , rövidzárlatok száma (ha nem permetes )és még persze más tényezők . Egyszerű helyzetre így gondolom és impulzusos meg más technikákat most nem kevernék bele az alap logikába .
Impulzus uzemmodban nem a kitoltesi tenyezovel machinal? Kezi hasznalatnal, normal uzemmodban, ahol nem allando az ivhossz, ott valamibe bele kell szolni menet kozben is. Csak a feszultseget allitgatja?
Jol sejtem, hogy ez a satunak a vege? En lehet, hogy lemarnam es mas anyagbol potolnam, ha nem tul bonyolult forma es hozzaferheto helyen van. Ha a szoritas iranyara merolegesen is csavarozhato, talan az lenne a legjobb.
Most már én is leírom mert más is leírta előttem bizony én sem hegeszteném mert semmit nem érne Messziről lerí róla , hogy rossz tervezés szüleménye . Ragasztanám én is de persze nem úgy mint egy törött porcelán díszt . Előtte áttervezni az alulról hozzáragasztandó tehermentesítőt (amit persze még csavarozol és illesztő csapokat is használsz melléjük nyírónak )valamint a szorító orsó anyájának támasztását is közvetlen a tehermentesítőre készíteném amit csak úgy lehet ha a tört furatnál megtámasztás céljából elsőre anyagot eltávolítasz az öntvényből és oda kerülne a megtámasztó konzol ami nem az öntvényt feszítené . A ragasztás is akkor jó ha nyíró erőben gondolkodsz és létezik jó fémragasztó . Most nem tudom a nevét de például mi is használtunk az üveggyárban anno kétkomponensű ragasztó-bevonó anyagot az üvegfúvó gépeknél például az öntöttvas csepp csatornák bevonására amin az 1100-1200 fokos olvadt üvegcsepp csúszott a gépek formáiba de fém ragasztásra is kiváló volt így használtuk is . Másodpercek alatt elérte a szilárdsága 80%-át hő hatására bár mi a bevont felületű csatornákat átengedtük a 30 méteres hűtőszalagon és míg átért addig rá is égett (kb. 1 óra ). De az biztos én csak törötten venném meg a satut azaz senkiben nem bíznék meg hogyan oldaná meg a javítást így azt mondom ha nincs vele terved és nem akarod megtartani akkor így add el mert ugye még képvisel valami értéket törötten is .Elnézést mindenkitől akinek nem tetszik a hozzászólásom mert valószínű így röviden leírva talán nem is érthető a mondandóm .
Tegnap házasítanom kellett egy darab öntvényt szénacéllal. Sikerült, a frigy létrejött és minden jel szerint tartós lesz.
jani300 | 12257
2017-12-29 21:48:41
[494]
Köszönöm . Nem nagyon akarom meghegeszteni sem ,pláne hogy egy másik is hasonló módon van eltörve . Nem eladásra megy , mondjuk a vaterán Szögben billenthető gépsatu , ha nem bírja repül ,törik néhány dolog , nem próbálnám ki . Egy lakatos satunál max leesik a munkadarab .
Lehet akkor pont arra az öt százalékra van szükség most Gondolom értem mire utalsz , de egyelőre még a szakmai tartalom csak a hozzászólók által van lektorálva . De ahogy gondolod . Meghallgatok minden ötletet , de megyek azért a saját fejem után ...
Írd nyugodtan ! Már írtam ,nem én törtem el . Azt is tudom hogy nem tudok hegeszteni Nem problémázok én itt semmin . Még a mozgó pofa is másik törött satué ,nem lehet ez jó konstrukció .
Kerestem egy kétkörmös lehúzót , hát nem találom ... De a múltkor emlegetett egyik törött satu megkerült . Nem tudom ,itt nem igazán bízom az öntvény hegesztésben . Nincsen olyan ötletem ,amire azt mondanám hogy szerintem jó lesz .
Csikarc | 5045
2017-12-29 07:30:55
[486]
Igen , én viszont helyesbítek mielőtt valaki belekötne a meghatározásba mert a "fénycső fojtószerűség" nem táp hanem pontosan csak egy 60W-os 230/12 V-os transzformátor .
Erre gondoltam . Egy nagy trafóval egyszerűbb persze . Ez csak szemléltetés inkább ,feszültség és teljesítmény ,szempontjából . Rengeteg kasznis dolgot néztem .
Valószínű , hogy jobb lesz mint a mikrónak a trafójából készített és elég gyorsan megtekercselhető is valamint a szekunder feszültséget belőni így - már mint ami a videón látható 3 fázisú trafón .
Egy olyannak is nekiálltam , tizen éve . A dupla keret azért tetszik mert rá lehet állni , és huzatásra biztosan csak ritkán lesz használva nálam . 90X90 es zártszelvényem van . Ma is pakoltam aknadeszkát vágtam . A keret összeállításának még nem álltam neki ,mert akkor megint nem tudok beállni míg nem lesz kész .
Három mikrótrafóval megy ! A primerek párhuzamosan , a három 1,5 volt körüli szekunder sorban . A netem láttam . A gyári gépek adatlapja is 5-7 voltot ír . Hát ja ehhez fel kell készülni előre . Ja megnézem a linket , írtam először
Van egy ellenálás hegesztő könyvem. De most a hegesztő kellene, nincs időm tekergetni, próbáltam mikrohullámú trafóból, de nem vált be, még megpróbálom 12 volton.
Valakinek van ötlete, hogyan tudnák karosszériára felponthegeszteni kihúzóalátétet? Sajnos nincs karosszériás ponhegesztőm... Gondoltam szalagfűrész forrasztóra, de az kevés.
svejk | 33035
2017-12-26 20:12:44
[462]
Nem lehet, hogy csak MMA üzemmódban működik az "amper beállítás"? Esetleg impulzus üzemben?
A huzalelőtolást szerintem nem piszkálhatja, hiszen az nagyon meglátszana a varraton, főleg automata gépeken ahol a varrat készítés sebessége állandó.
Üdv! Szerintem pedig van. hiszen kell ,hogy legyen , viszont a huzal előtolását ,automatikusan végzi , s van még egy állítási lehetőség , beégetünk , vagy felrakunk. Amikor kezdtek ezek a gépek megjelenni , sokat láttam belülről . S teszteltem is rendesen.