Super! Akkor már csak arra kellene rájönni, hogy miért “veszti el vagy állitódik” el a Z ha pl feljebb állok a tengellyel, mert kicserélem a szerszámot?
Jo a kérdés! Ezt a technikat nem én találtam ki! Egy itthoni kollégám használja ugyan igy az ő maró gepét(haas tm1) Tőle lestem el a dolgot. Szóval amikor ráállok a munkadarabra Z- irányban ugye a tasterral 0-0 -ig megyek majd nullázom a tengelyt az uccnc-ben. Van egy bemérő állvány-szerkezet amibe a tasternek a 0-0 hoz van kinullazva a tolomérő, és ha beleraksz bármilyen más szerszámot, meg is kapod azt a hosszt amivel a gepi 0-pontot kellene eltolnia a G43-nak, de csak ha a H-is stimmel!! T2-H2 Ha igy sem világos nyomatok még egy prezentációs videót a dolog működéséről
Visszavonom az ezelőtti írásomat mert dezsoe által írtnak megfelelően már értem hogy lehet negatív érték.Csak mikor írtam a hozzászólást ezt nem vettem észre.
A jelenség a kovetkezo! Ma már 1x mukodott a rendszer, tobb szerszámnál is!
Invontor 2016hsm-et használok, be is rakja szépen a korrekciot(g43)
Mikor betoltom a gcode-ot rá állok a tasterrel mindenki 0-0-0, ugye csinaltam egy alvanyt hogy be tudjam mérni a szerszamokat, jelen esetben a T2 volt (H2) ami -31.81-volt a sz. Hossz az orahoz kepest! Elinditom a programot es valahogy megvaltozik a Z magassag, de nem a korrekcio szerint.Mar nincs benne a videoban, de ha le megyek a Z tengelyel addig kb ahol kellene lennie a 0pontnak olyan 22-23 mm-t irt negativban.Nekem az a meglatasom, hogy ha pl csak siman keziben feljebb alok a z tengellyel akkor mashonnan kezdi a korrekciot.. Igazabol mas otletem nincs...... :/
Még egy észre vétel amit nem értek a Taszterrel a munkadarab nullpontját veszed fel nem a szerszámét. A videó elején azt mondod hogy a T2 Szerszámod -31.88. Ez sem tiszta számomra. Ami nem világos hogy lehet a szerszám hossza negatív az Offszetbe, illetve a taszternek külön korekcióval kell rendelkeznie amit meg is hívsz a bemérésnél. Igaz nem értek az UCCNC-hez de siemens vezérlőn dolgozok és ott is ugyanilyen taszterrel mérem be a munkadarab nullpontot.
A szerszámok hosszát a bemérő hosszához képest méri, ez rendben van. Csak az a gyanúm, de a videón nem látszik, hogy a nulla pont felvételekor nem a megfelelő szerszámhossz korrekció az aktív. (Konkrétan G43 H0.)
Szia, sztem ott van a hiba hogy a taszternek a hossza nincs bent az offszetbe. De lehetséges hogy tévedek. Elsőnek sztem a taszter hosszát mérd meg, ezt rakd be a tárba pl.bemerő vagy bármi más néven és minden bemérésnél ezt hívod meg a korrekciójával együtt.Így minden szerszámod bemérőhöz képest pontos lesz. Nyilván +- mérési hiba. Remélem tudtam segíteni. Üdv H.Attila
Sziasztok! Tömören narráltam a problémám a videóban! Ha valakinek van ötlete szivesen kipróbálom
frob | 2276
2019-04-06 21:33:32
[6745]
Sziasztok van valami kacifánt a mostani win verzióban vajon ami miatt nem indul el a 1.2049 verzió uccnc?
Gondoltam már nem csattogok le a masina mellé, itt kipróbálom a gépemen mit mutat, frissiben hopp letöltöm az uccnc-t és nyomatnám, erre sajna mindenféle mellébeszélés nélkül el sem indul...
hát ha van valami jó kis ráolvasás vagy valami vajákos trükk?
előre is kösz!
svejk | 33038
2019-04-04 09:19:04
[6744]
Nehéz okosnak lenni. Ráadásul ki tudja mit hoz a jövő, vajon merre mozdul el a kínai, hobbystákat célzó hajtástechnika.
- Az S görbe kíméli a mechanikát, ami ugye a hobbyban mindig gyenge. - A start-stop freki használata gyorsítja a léptetős gépet
A step-dires szervok meg átlagolnak, vagy megbolondulnak.
Most ugye Kína elkezdte nyomni a visszacsatolt léptetős hajtásokat, de mi lesz holnap?
De, természetesen növeli a ciklusidőt, hiszen mindenképp gyorsabb a trapézos gyorsítás, amikor nincsen S görbe. Viszont S görbével a gyorsítás változása egyenletesebb. Úgy tervezzük, hogy lesz egy S paraméter ami ha 0, akkor nincs S görbe, akkor trapézos a gyorsítás, ha meg nem 0 akkor minél nagyobb érték, annál nagyobb sugarú a görbe.
Nem, eszterga támogatás nem szerepel a közeli tervben, ezért a G96 sem. Még ha jól emlékszem a G95-öt és pár apróságot belerakunk a szoftverbe aztán valószínűleg le lesz állítva a fejlesztés legalább 6 hónapra, mert az S görbés pályatervezőt szeretnénk megcsinálni, de ahhoz le kell minden más fejlesztést állítanunk.
(Interneten rendelt termék, magánszemély esetén kézhezvételtől számított 14 napig indoklás nélkül visszaváltható... ) Amúgy beszéld meg Dezsoe-val privátban. Korrektül szokták kezelni a dolgokat.
Szomorú vagyok , Akartam rendelni egy AXBB-t a + licensz miatt de elfogyott , vettem egy UC300 at , pénteken kaptam meg . Most olvasom hogy ajándék licenszel lesz a talin .
Telepítsd az 1.2109-et, majd Innen töltsd le az Autoleveler 2.0049-es verzióját.
Ha problémád adódik az 1.2109 telepítésével (Win10 Defender és még néhány vírusirtó nem szereti, vírust jelez), akkor ideiglenesen kapcsold ki a Defendert, amíg telepítesz. Add hozzá az UCCNC mappát a vírusirtó kivételeihez. A program nem vírusos, de a feltörés elleni védelem, plusz a 32/64 bit váltás miatti dll másolások együtt gyanúsak a vírusirtónak, ezért nyafog.
A hétvégi debreceni találkozó ideje alatt a következő kedvezmények lesznek: - HDBB2, UCBB, UCSB és UCR201: 10% kedvezmény - UCxxx mozgásvezérlőkhöz ajándék UCCNC licenc
A termékeket most is a szokott módon a webshop-ban kell megvásárolni. A találkozón felírjuk, hogy ki milyen terméket fog megrendelni, milyen néven és címen, és ezekre a rendelésekre lesz érvényes a kedvezmény.
farkastibor | 670
2019-04-01 19:44:16
[6729]
Látom a deksztopon ott virít a MastercamX5-ös ! használod is ? hobby célokra .
Attól függ, hogy melyik verziót használod, ugyanis aki írta az Autolevelert, az eltévedt a verziók között, mert időközben az újabb verziók már 64 biten is futnak. A hangsúly az IS-en van, mert a régi Autoleveler csak 32 bites volt, az új meg csak 64 bites, nem fordított belőle olyat, ami mindkettőt tudja. Itt tudsz utánaolvasni, vagy nemsoká tudok majd segíteni, de kell, hogy melyik verziót futtatod.
Nos szeretném kiprobálni az autolevelert és NYÁK marogatást. Sejtettem, hogy nem lesz tök egyszerü de én már itt elakadtam Elég sok verziot meg sem birtam nyitni, de ami valahogy mukodott és kitudtam csomagolni azt meg nem látja az uccnc!?
Valaki feltudna világositan ennek a menetéről ha megkérem?
Meg olvasok valami macrokat is meg m300 akat, de tyuuuu hát ezt inkább megkérdezem.
Elöre is köszönöm szépen a segitséget!
@win10x64&&uc400eth
dezsoe | 2934
2019-03-27 21:47:06
[6726]
(Kicsit szokatlan, hogy teszt verziót kell használni, de annyira új az AXBB, hogy még nincs hozzá stabil verzió.)
Koszonom, ramutattal a hibara. A amit kaptam leirasban levo link az 1.20xx verziora mutatott es en nem vettem eszre csak felraktam, mint legujabb. Ez nem teljesiti az altalad irt minimumot (1.21xx)
A működéshez két dolog kell, ha a gép rendesen fel van telepítve: UCCNC minimum 1.2108-as verziója (jelenleg az 1.2109 a legfrissebb) és az AXBB-nek az 5V-os táp. Ha ez megvan, akkor jöhet az UCCNC\Util\UCxx_utility.exe, amivel beállítod a hálózatát. Innentől működnie kell.
Teljesen mindegy hány Giga RAM és hány GHz proci, ha mondjuk nincs fenn a hálózati kártya driver az problémát fog okozni nagy valószínűséggel. Vagy ha nincs fenn a videókártya driver az pedig túl tudja úgy terhelni a gépet, akármilyen erős is, hogy az szintén probléma lesz.
Ha nincs hálózati kártya hiba, akkor valószínűleg a videó kártyával lesz a gond. Próbáld meg felrakni azt a drivert amit a gyártó adott a géphez, vagy töltsd le a legfrissebbet a gyártó oldaláról.
Ma megprobaltam osszedugni en is. (csak az AXBB + tap)
I7-4770K proci, 16G ram, ssd, gigabites halozat. (internetrol 350Mbps, sajat halozatrol ket gep kozott ennel tobb az adatforgalmi sebesseg...) Jelenseg ugyanaz mint elobb jeleztek, hogy elindulni sem tud
Az, hogy lassu nehezen fogadom el....
A halozatrol kap ip cimet, utkozes nincs, tudom pingelni (100 csomagnal nincs vesztes, <1ms)
Ha indulás után szakad meg a kapcsolat, akkor nagy valószínűséggel hálózati beállítási probléma (például IP konfliktus vagy túlterhelt hálózat.), vagy hálózati kártya probléma. Esetleg a számítógép túl lassú, amit okozhat például fel nem telepített videó kártya driver. Ugyanis a hibaüzenet amiatt jelenik meg, hogy a vezérlő és a számítógép között nem működik jól a kommunikáció. Az adat csomagok késve, túl későn érkeznek meg, emiatt a vezérlő megszakítja a kapcsolatot, mert nem lenne biztonságos folytatni, hiszen nem kap elég adatot a vezérlő a megfelelő működéshez.
Érdekes jelenség. A múlt héten találkoztam egy pont ilyennel, ott a másik gépre költözés megoldotta. Valami volt az első géppel, mert sem közös, sem közvetlen hálókártyával nem működött. A másikon csont nélkül. Hálókártya illesztőprogramja fent van? Nem mindig elég, amit a Windows felrak, hanem a gyártótól származóra gondolok.
A már jól ismert hibaüzenet (képen). Betölt az UCCNC program. Felismeri a vezérlőt. Random, egyszer rögtön indítás után felugrik a hibaüzenet, de van, hogy 1 perc működés után csak.
1.2109 verzió, 5V-24V biztosítva, a géppel közvetlenül kábellel összekötve, 64 bites oprendszerrel. PC-ről és Laptopról is kipróbálva , cserekábellel is próbáltam, ugyan ez a jelenség. Lassan kifogyok az ötletekből...
Üdv, segítséget szeretnék kérni UCCNC + AXBB-E vezérlésem beüzemeléséhez. Van esetleg itt valaki, aki használ ilyet? Illetve hiba nélkül üzemel is neki?
Attól függ, hogy mit kötsz rá. Mivel ebben nincs optikai leválasztás, csak olyat köss rá, aminél ez nem okozhat hibát. Pl. optocsatolós bemenetű motormeghajtót.