"Szép gyüjtemény. Kár értük!" Hát ezt most nem értem ... Nincsen baj velük . Talán az MMG-T nem használtam , használtan került mind hozzám . Smirglizzem meg ?
Bejövök kávézni és ez a kép fogad. Mit ártottak ezek a gyönyörűségek?! 1. Toldi2000. Jelenleg is ezzel megyek "meghívásos" darabolásra. 2. Az ősToldi.Ezzel (is) tanultam még a suliban. 3. Ő a BS33 ha jól rémlik. 260mm-es lemezt vágtam vele. 4. Ez pdig ha jól azonosítom a maradványokat X511. Szép gyüjtemény. Kár értük!
Szia J-Steel. A PB-Oxigén kombináció viszi a 120mm vastag vas anyagot is. Én vágtam vele,kb 9 évig vágtam lánggal,Csak a fúvoka átmérője legyen nagyobb. Nem tudom,Toldi,varga,vagy gépi vágófejet használsz,mert nem olvastam végig.De nem gyorsabb a flexxel való vágás.
Megnéztem most maga a gáz nem drágább . Hát azt hittem ,cserélhető a tartály mint a palack . Ha megy a bolt akkor pedig ez a legegyszerűbb mint , baszakodni a palackokkal .
A 3 köbös tartályos PB drágább mint a palackos ? Nem tudtam . Akkor egy üres tartály , és belefejteni néhány 23 kilóst . Egy töltést ,lehet be kell vállalni hogy ne dudogjanak
Egyszerre a három tanácsra: Fűtőkábel és temperált víz: Nem végeztem számításokat de hasraütés alapján megduplázom a palackcsere árát! Vajon mekkora teljesítményre lenne szükség?
DE NINCS 4m-es LÁBAM!!!
Csikarc | 5045
2019-03-22 21:37:02
[1094]
Miért nem érted a hőlégfúvást ?Hideg volt , fűtetlen helység , vasajtó gyakran elhúzva a targoncás adagolás -leszedés miatt és még a PB palack sem didergett .Nem tudott az túlmelegedni féloldalasan .
Nem értem a holégfúvást. 40 fokra temperált vízbe nem lehet beleállítani a palackot? Létezik szivattyús temperáló, ami forgatja a vizet is így nem kell amiatt aggódni, hogy egyenetlen hőmérsékletü a palack palastja.
Csikarc | 5045
2019-03-22 21:15:39
[1092]
"De hát én a lábamat melegítem !" ... meg csak egy lábmozdulat és nem a palackra menne a meleg levegő ... oszt tehet egy szívességet a munkavédelmis .
Az oxigénnél nem okoz gondot, de ha a PB-t sugárzó hővel melegítem féloldalasan, 40 foknál magasabb hőmérséklettel, a véletlenül bekukkantó munkavédelmis gratulálna az újításomhoz!
Csak ismételni tudom magam . A 23 kg-os gázpalackkal semmi gond nem volt a télen úgy , hogy egy 3 kW-os hőlégfúvó levegője melegítette kb. fél méteres távolságból . Sima beton alatta .A bündel reduktor meg így nézett ki (egy telefonos fényképet készítettem róla) és 35-80 mm-es lemezvágás ment szinte folyamatosan napokig .
Fejmagasságban +10, szigeteletlen beton, 3-4 óra után a palack odafagy a betonhoz, nem lehet "rázogatni". Fábol vágtam alá talpat, így a "rázogatás" nem okoz nehézséget!!!
Igen , most a télen is dolgoztam ilyen cnc géppel és egy óra folyamatos vágás mellett sem volt gond a gáznyomással( pl. 80-as lemezt) Egyszerű , olcsó és semmi deresedés (kivétel a bündel de az szabad ég alatt volt)és még a lábamat is melegítette .
Gép! Elindítom a kódot és a következő szünetig csak akkor állítom le, ha a "szükség" úgykívánja! Sugárzó hő? Féloldalas melegítés? 40 fok? Inkább közösíteném!!!
Kizárt! Pillanatnyilag drága! Földgáz? Pillanatnyilag drága! Kevés a nyomás. PB? Pilanatnyilag a legbarátibb megoldás! De még nyár közepén is lefagy a 23kg-os is!!!
Nagyon örülnék neki !Biztosan meg tudnánk egyezni .Holnap reggel megyek a műhelybe és megnézem pontosan melyik méret hiányzik. Amúgy jó hozzá a GCE is .
Darupálya alatt van egy vaslemezekkel körbevett terület , kis ajtóval , ez a "törő". Oda híddaruval bepakolnak apró néha több tonnás öntvényeket . Mágnessel felemelnek egy méretes vasdarabot ,és nemes egyszerűséggel ráejtik a klassz szerszámgépekre . E helyett kellene a lángvágó , de nem lehet vágni az öntvényt ,termelékenyen , ennyi .
"akkor elég a gáznak és puskának megfelelő fúvókát beszerezni!".. ezzel csak az a problémám , hogy én is éppen beszerzés alatt vagyok mert a lángvágó gépi fejem Esab és hiányzik a fúvóka sorozatból egy méret . No a múlt héten beviharoztam egy Miskolci hegesztéstechnikai márkakereskedésbe és bizony megvigasztaltak : egy darab gázkeverékes fúvóka cca. 15000 Ft lesz és rendelni kell . Persze van árkedvezmény ha többet rendelek !
Én azt javaslom , hogy ne félj a kísérletezéstől mivel acetilénest rendszert használsz propán-butánnal . A propán-butánnak (mint írtam) harmada az égési sebessége mint az acetiléné így az acetilénre tervezett injektor szűk keresztmetszetnél biztosan nem tud könnyen visszaégni a fejben a gáz ... max kisebb fűtőteljesítményt érsz el mert kevés gáz áramlik át . Ezt azért kompenzálja a PB magasabb fűtőértéke ( nem keverendő a max. láng hőmérséklettel mert az acetiléné a magasabb ). De nézd meg a nagy gyártók is mindkét rendszert alkalmazzák ( itt most a gázkeverés rendszerére gondolok - injektoros vs. gázkeverő fúvókás rendszer). A lényeg - próbáld ki , sokat nem veszítesz vele .
Poradagolásos lángvágás vasporral. A vaspor egyig resze egesmelegevel elosegiti a grafitlemezek elegeset, masik resze az omledek szentartalmat annyira csokkenti, hogy olvadaspontja a gyulladasi homerseklet fole emelkedik s lehetove teszi a langvagast.
Ha az injektor "beépített" ne birizgáld!!! Ha a keverés a fúvókánál jön létre, akkor elég a gáznak és puskának megfelelő fúvókát beszerezni! A legtöbb gépi fej ilyen de a képek szerint nagyon "karcsú" a nyaka a tiédnek.