Jó az a fűtőpatron mert a hideg gáz nem mindig jó a szoleonid szelepeknek bár...még azt sem tudom én milyeneket fogok felhasználni . Ahogy ismerem magam bontott lesz és azok közül is a jobb minőségűeket eladom a maradék xarokat meg beépítem magamnak .
De mint írtam az előzőekben is lehet és gyakorlatban meleg levegővel deresedést elkerülve így folyamatosan tudtunk vágni téli hideg körülmények között is .De nem érdemes átesni a ló másik oldalára sem ( drága komolyabb párologtató beszerzésére gondolok). Egy PB gáztűzhely sütőjének is nagyobb a gázelvétele mint a lángvágó vágás közbeni teljesítmény igényének .Hevíteni dús lánggal én meg 3 percnél hosszabb ideig nem próbálkoztam , azaz elég volt az átlövéshez. Szóval érdemes szerintem a helyén kezelni a dolgokat - a legegyszerűbb ,olcsó és praktikus megoldás (mint telefonon is beszéltük) lehet neked a két palack közös üzeme mert egy palackkal eleve nem lehet üzemszerűen dolgozni . Azaz csere palack meg mindig kell ami nem hiszem , hogy gondot jelentene egy cégnek 3-4 darab 23 kg-os PB palack megvétele vagy bérlése .Nálad inkább nagyobb probléma a munkavédelmis kolléga helyes útra való terelése . Ja .. kiürítés .. nekem ez úgy volt a legjobb , hogy a palack közvetlen a gépkezelő pult mellett volt elhelyezve . Néha kézzel megmozgattam ( hogy megnyugtassam magam ) no meg amikor már érezhetően nagyon kevés volt benne akkor jobban odafigyelni és megfelelő helyen még le lehetett leállítani a vágást .De tudom neked ebben már nagyobb gyakorlatod van , mi csak kezdők vagyunk hozzád képest.A téma felvetése is inkább diskurzusra volt jó mert biztosan meg tudod oldani az adott helyzethez igazítva .De jó lenne ha aktív maradnál itt és közzétennél egy-két komolyabb videót a gép üzemeléséről .
Azért lassan elgondolkodom: ez csak nálam jelent problémát? Még disznóvágáskor is "melegíteni" kell a palackot. Más nem szokta a PB-t teljesen kiüríteni?
A PB a palackon belül "gázosodik". A szelep után már csak légnemű állapotban jelenik meg! (jó esetben, mert ha kilépéskor is folyékony akkor már rakétahajtóműre hasonlít a hangja) Az utólagos melegítésre hegesztéskor van szükség hogy ne hűtse a varratot (co2).
Én csak egy ilyen mezei PB reduktor beszerzését tervezem + egy hegesztéstechnikában is használatos reduktorra szerelhető gyári fűtőpatront . Az én tapasztalataim szerint alig van gázelvétel vágás közben , inkább a terítékelésnél kell odafigyelni , hogy több átkötés áthidalás legyen a munkadarabok között azaz minél kevesebb átköpés .
"A GCE markolatát még az elődöd "bontotta" le?" Hát ja azt nem vették volna át sárgarézbe . Abban van sérülés a fúvóka ülékében , de így is messze az a legjobb . Én vágtam szét megrendelésre a marháknak az utolsó pécsi villamost . Egy telken volt bódé ,azt mondták vasúti kocsi . Hát a végén nézegettem hogy csak egy ütközője volt ,de akkor már hiába .
"használtan került mind hozzám" Már bocsánatot is kértem!!! A sajátomat a mai napig is letörölgetve rakom vissza a dobozába. (nem kifényesítve! annyira még nem vagyok "zizi") Sok forintocskát segített megkeresni! A szárak és a fúvókák eléggé megviseltek. A GCE markolatát még az elődöd "bontotta" le?
"Szép gyüjtemény. Kár értük!" Hát ezt most nem értem ... Nincsen baj velük . Talán az MMG-T nem használtam , használtan került mind hozzám . Smirglizzem meg ?
Bejövök kávézni és ez a kép fogad. Mit ártottak ezek a gyönyörűségek?! 1. Toldi2000. Jelenleg is ezzel megyek "meghívásos" darabolásra. 2. Az ősToldi.Ezzel (is) tanultam még a suliban. 3. Ő a BS33 ha jól rémlik. 260mm-es lemezt vágtam vele. 4. Ez pdig ha jól azonosítom a maradványokat X511. Szép gyüjtemény. Kár értük!
Szia J-Steel. A PB-Oxigén kombináció viszi a 120mm vastag vas anyagot is. Én vágtam vele,kb 9 évig vágtam lánggal,Csak a fúvoka átmérője legyen nagyobb. Nem tudom,Toldi,varga,vagy gépi vágófejet használsz,mert nem olvastam végig.De nem gyorsabb a flexxel való vágás.
Megnéztem most maga a gáz nem drágább . Hát azt hittem ,cserélhető a tartály mint a palack . Ha megy a bolt akkor pedig ez a legegyszerűbb mint , baszakodni a palackokkal .
A 3 köbös tartályos PB drágább mint a palackos ? Nem tudtam . Akkor egy üres tartály , és belefejteni néhány 23 kilóst . Egy töltést ,lehet be kell vállalni hogy ne dudogjanak
Egyszerre a három tanácsra: Fűtőkábel és temperált víz: Nem végeztem számításokat de hasraütés alapján megduplázom a palackcsere árát! Vajon mekkora teljesítményre lenne szükség?
DE NINCS 4m-es LÁBAM!!!
Csikarc | 5045
2019-03-22 21:37:02
[1094]
Miért nem érted a hőlégfúvást ?Hideg volt , fűtetlen helység , vasajtó gyakran elhúzva a targoncás adagolás -leszedés miatt és még a PB palack sem didergett .Nem tudott az túlmelegedni féloldalasan .
Nem értem a holégfúvást. 40 fokra temperált vízbe nem lehet beleállítani a palackot? Létezik szivattyús temperáló, ami forgatja a vizet is így nem kell amiatt aggódni, hogy egyenetlen hőmérsékletü a palack palastja.
Csikarc | 5045
2019-03-22 21:15:39
[1092]
"De hát én a lábamat melegítem !" ... meg csak egy lábmozdulat és nem a palackra menne a meleg levegő ... oszt tehet egy szívességet a munkavédelmis .
Az oxigénnél nem okoz gondot, de ha a PB-t sugárzó hővel melegítem féloldalasan, 40 foknál magasabb hőmérséklettel, a véletlenül bekukkantó munkavédelmis gratulálna az újításomhoz!
Csak ismételni tudom magam . A 23 kg-os gázpalackkal semmi gond nem volt a télen úgy , hogy egy 3 kW-os hőlégfúvó levegője melegítette kb. fél méteres távolságból . Sima beton alatta .A bündel reduktor meg így nézett ki (egy telefonos fényképet készítettem róla) és 35-80 mm-es lemezvágás ment szinte folyamatosan napokig .
Fejmagasságban +10, szigeteletlen beton, 3-4 óra után a palack odafagy a betonhoz, nem lehet "rázogatni". Fábol vágtam alá talpat, így a "rázogatás" nem okoz nehézséget!!!
Igen , most a télen is dolgoztam ilyen cnc géppel és egy óra folyamatos vágás mellett sem volt gond a gáznyomással( pl. 80-as lemezt) Egyszerű , olcsó és semmi deresedés (kivétel a bündel de az szabad ég alatt volt)és még a lábamat is melegítette .
Gép! Elindítom a kódot és a következő szünetig csak akkor állítom le, ha a "szükség" úgykívánja! Sugárzó hő? Féloldalas melegítés? 40 fok? Inkább közösíteném!!!
Kizárt! Pillanatnyilag drága! Földgáz? Pillanatnyilag drága! Kevés a nyomás. PB? Pilanatnyilag a legbarátibb megoldás! De még nyár közepén is lefagy a 23kg-os is!!!
Nagyon örülnék neki !Biztosan meg tudnánk egyezni .Holnap reggel megyek a műhelybe és megnézem pontosan melyik méret hiányzik. Amúgy jó hozzá a GCE is .
Darupálya alatt van egy vaslemezekkel körbevett terület , kis ajtóval , ez a "törő". Oda híddaruval bepakolnak apró néha több tonnás öntvényeket . Mágnessel felemelnek egy méretes vasdarabot ,és nemes egyszerűséggel ráejtik a klassz szerszámgépekre . E helyett kellene a lángvágó , de nem lehet vágni az öntvényt ,termelékenyen , ennyi .