Volt egy ilyen teszt ahol két kb 30mm átmérőjű darabot ragasztottak össze és egy Wartburgot emeltek fel így. Aztán ezt az emelést jó pár éve megismételték egy 2-es Golffal ugyanazzal a két összeragasztott darabbal. A kettő teszt között eltelt 20-25 év és a ragasztás ugyanúgy megtartotta. Nem kell leírni a ragasztókat ! Autóiparban egyre több helyen ragasztással váltják ki a karosszériaelemek rögzítését, mert törésteszteken bebizonyosodott erősebb mint a csavarozás és a ponthegesztés !
Küldök majd képet, csak a telóm kamerája eltörött. Ez talán még elbírja a menetjavítást, de van egy E400-as gépem, annak is elkopott, mert nem takarították ki a forgácsot a menetek közül és a menet egy harmada dolgozott Az viszont öntvényből van, ahogy nézegetem.
Csuhás | 6722
2017-11-22 11:43:51
[4103]
Működhet a dolog. Magam készítenék/vennék egy bronz anyát, lemunkálnám "H" keresztmetszetűre ( karcsú henger két peremmel ) majd a felbővített eredeti lakatanyába beforrasztanám lágyforrasztással, végül kettéfűrészelném.
Lenne egy, olyan kérdésem, hogy közületek valaki újított-e már fel lakatanyát? Van egy esztergám és bronzból van két félből a lakatanya. van még anyag, amibe azt gondoltam megmélyíteném marógépen a menet részt és a fölösleget lemunkálnám ( a kopott részét.)
oregss49s | 36
2017-11-22 07:19:08
[4101]
Sziasztok ! Nonopapának írt üzeneteim
kérem törölni . már nem esedékes , mail- ben megoldódott
köszönöm
bagesz81 | 82
2017-11-22 06:25:10
[4100]
A motorok Bautz HY-200-3450-700A8 Léptetőmotor, 7A, 80V, 4,9NM. Cart fórumtárstól vettem őket. Egyelőre a maróm vezérlőjére kötöttem rá, ami cncpartos pico-drive, ami csak 3,5A, és 36V van rákötve. Tényleg! Nincs valakinek 5-7 amperos vezérlőjv eladó?
Szép estét. Szétszedték az MF1000-es előtolóját. A képen látható módon sikerült. Tovább nem bírom bontani. A benne lévő kopás javítható. Hogyan. Köszönöm
rippeljozsef | 53
2017-11-21 17:47:27
[4091]
Hello! Küldtem email-t az adatlapodon található címre! Üdv.: Józsi
Szia József! Köszönöm a felajánlott segítségedet, de én nem vagyok érintett ebben a témában. Ne foglalkozz a rosszindulatu kritikákkal, a többség szívesen vesz minden ötletet amiből tanulhat, fel a fejjel! Üdvözlettel:GS
Kérésednek sajnos nem tudok eleget tenni. Privátban szívesen megosztok bármilyen információt, kérésre fényképet is küldök, igény esetén telefonon is beszélhetünk, szívesen elmondom a tapasztalataimat. Sajnos az a tapasztalatom itt a fórumon, hogy a megosztott képekből, ötletekből néhány hozzászólás után köpködés, fikázás, sárdobálás lesz. Az ember a hobby műhelyében először is eldönti milyen mértékű felújítást kíván a gépén végrehajtani, mi lesz a felújított gép elvárt állapota. Ezt követően mérlegeli a lehetőségeit, a rendelkezésére álló eszközöket, átgondolja a technológiát, majd elkezdi a műveletet. Miután tudom, hogy az általam összeállított konstrukció nem a legprofibb megoldás, így ebben a megosztásban én ilyen módon nem kívánok részt venni. Megkeresésedre természetesen szívesen küldök neked is további infókat! A többieket kérem, miután ezt elolvasták, ne fárasszák magukat a csipkelődő hozzászólásokkal, ezeket egyébként is azok teszik, akik ilyenné tették ezt a fórumot!
Sajnálom, megértésedet előre is köszönöm!
Előzmény: Geszti Sándor, 2017-11-19 13:33:15 [4083]
Geszti Sándor | 1139
2017-11-19 13:33:15
[4083]
Kedves József! A szakmai ötleted, ha már fórumlakó vagy ne privátban terjeszd mert sok más társunkat is érdekelheti a jó ötleted. Tedd közkincsé és aratsd a babérokat! Üdv:GS
Én csináltam korábban egy ágyköszörűt, a saját EAN 340/1000-es gépemet meg is csináltam vele. Küldök róla neked néhány infót a privát címedre! Remélem segítségedre lesz! Üdv.: Józsi
Nem vagyok kezdő /veterán / , már segítettél te is többször , ( eszterga , és villany ügyben ) de a legutóbbi belépésemkor az elfelejtett jelszó és nick -re kértem e mail segítséget ,, viszont az oldal nem "válaszolt " .
Így a fiam email-jéről "új" account-ot készítettünk .
Szia. A lakatszekrényből kiálló hasáb a hossz szán előtolását állítja meg mindkét irányban,kell hozzá egy a szánra szerelhető ütköző. Mivel az EAN-nak colos emelkedésű a vezérorsója,csak colos menet vágásánál van esély,hogy a lakatanya oldása után,kézzel visszatekerve a lakatszekrényt,lakatanyát újra kapcsolva visszatalálj a menetárokba. Egyébként a csillagkereket ilyenkor nem kell 'megállítani',elég a lakatanyát oldani. Metrikus menetnél marad a kés kiemelés,motor állj,majd visszafelé irányba forgatva vezérorsóval visszajárás a menet elejéig. Hosszabb menetnél azt szoktam csinálni,hogy a kés kiemelése után,mikor megállítom a motrot,előbb nagyobb fordulatszámra állítom,és így járok vissza a menet elejéig.
Nekem a vágás minősége a lényeg. Nem mindegy mennyit kell lemunkálni utána, hogy az sík legyen. Például hűtőbordáknál, alu profiloknál a vágott felület szinte kész felület, már nem kell hozzányúlni. Azért dobtam össze most egy ilyen párizsi szeletelőkét. Az előtolást most egy parabolamozgató tolómotorja végzi. (ebből volt néhány kéznél) Mondjuk ha nem a második képen látható márkájú tárcsa lenne rajta nem is hozna ilyen eredményt 185 RPM mellet. A videón szereplő gépet biztos nem fogja megközelíteni se, de homemade tökéletes.
E egy hossz szán ütköző. Vannak gépek amik az ütközőnek előtolással nekimennek és automatikusan mindig ugyanott kikapcsolnak. Pl. a TOS. szériánál nagyon előnyös,- de pl az is megakadályozza, hogy a tokmányt lesztergáld, ha beállitod, és kikapccsol előtte. Mi kérsz érte cserébe?
Annak a kb. 12x 21 mm es négyzetacélnak az a szerepe, hogy az eőtolást kikapcsolja, ha a szán ütköző rögzitve van. nekimegy előtolással és azt a pis csapot függőlegesen lenyomva oldja kia az előtolást. Utána vissza kel mennie balra, vagy jobb végéről visszatolni.
Nincs rá szükségem, elcserélném, megválnék tőle, de nem tudom mi ez.
Bocsánatt az Off-ért.
On!
oregss49s | 36
2017-11-08 20:29:45
[4065]
Sziasztok !
Megint béna vagyok ! Ki tudna segíteni a következő kérdés ügyében ?
-- EAN 170 /1000 eszterga lakatszekrényében felül vízszintesen van egy négyszögacél Kb 12x12 mm .
jelenleg ez a jobb oldali irányba áll ki kb 80 100 mm-t .
Amikor összeraktam /előtte is így volt / láttam hogy ennek van egy másik állása is ... balra csúsztatható , és kettő db
függőleges rúdacélt /ami felül 45 fokban le van marva / nyom fel ,vagy le .
Azt szeretném tudni : MI A SZEREPE ennek a négyzetacélnak , a jobbra , vagy balra való elcsúsztatásának ?
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm . Üdv : Öreg
Ui. Menet vágáskor , ha a vezérorsót megállítom (csillagkerék ) nem fogom tudni újra ugyan abba a pozícióba állítani ? Csak a vezérorsóval "mehetek " vissza ? új fogásra stb ....?
You Tube -on láttam (Igaz az amerikai gép ) : Menet végén
Kivette fogásból , és előtolásból ... Kézzel gyorsan vissza és kitt-katt új fogás , és pontosan a korábbi pozícíóba (menetárok ) állt be ....vagy az egy modern több funkciójú gép ?
Köszönöm bárki is felvilágosít .
Üdv : Öreg (balek )
Csikarc | 5045
2017-11-08 18:10:12
[4064]
Alig bírtam megemelni inkább csak gurítani lehetett - mint írtam brutál súlya volt .Ugyan láttam már nagyobbat is de ott már az alsó kerék beton gödörbe süllyesztett volt meg persze nagyon komoly váz is tartozott hozzá . Egy asztalosnak bőven elég a 800-1000 mm-es kerék . Nagy méret rönkvágáshoz jó .
Szerinted én hol kezdtem a napot ? 90X90X4 zártszelvény 3 3 méters darab . Negyedik sajna nincsen , megint cumi van , toldozgathatom 6méter még jó lenne ...
Szallagfűrész ... ma vittem vasat leadni a MÉH telepre - hát mit láttam : két brutál méretű kb. 1200 mm-es küllős gyári öntöttvas szalagfűrész kerék kidobva a hulladék közzé . Sajnáltam , gondolkodtam is rajta de hát ki a fene használ ekkora kereket .
Először is megnéztem a tokmányt ,hát meg van szorulva csak egy kicsit mozog ide -oda . Persze még nem adtam fel . A fémfűrészről pedig : Nem emiatt szokták függőbe felállítani a gépeket ? Nem kell satuzni , vezető mellett is vághatsz . Mindha lenne itt is egy esztergályos ,aki álló gépet épített .