Pongyola megfogalmazásom figyelő fülekre talált. Alu kábelre gondoltam, aminek a felületét rézzel vonták be, hogy azért úgy tűnjön minta. De tőlem lehet acélsodrony is, ami rezezve, vagy ezüstözve van.
Volt egy régi munkahelyemen egy Réz vezetéknevű kollégám. Valamiért nem örvendett nagy népszerűségnek a fejlesztők körében. Ezért aztán egy napon valaki kiragasztott az osztályvezetői iroda ajtajára (ahol név és beosztás is szerepelt) egy méretes feliratot, miszerint - Nem minden Réz jó vezető!
Nem volt ott sokáig, de ahhoz elég ideig, hogy egy hétig rajta röhögjön az egész fejlesztési igazgatóság.
"Ki kellene próbálni már egy ilyen csodát ."... Sokan megveszik ezt a csodát mert igen nagy "találmány" volt a kínaiaktól, hogy bármit rá lehet írni egy készülékre. Rengeteg csodaváró ember van és ezekre van alapozva a piac: NASA technológia a normál termék ár tizedéért!Ezeket az embereket meg kell hagyni a hitükben mert ... nem is folytatom mert megsértenék jó pár embert.
Ma belebotlottam egy ajánlatba lásd kép lent. Az ember ilyenkor mindig arra gondol, hogy mi benne az átverés? Aztán persze lehet, hogy a régen (10 éve) 60E Ft-os inverteres hegesztők ma már leolcsósodtak, mert célgépekkel gyártják őket, amik ontják magukból nagy mennyiségben. Kialakult a technológia, nem kell hozzá sok anyag, a súlyuk pehelykönnyű. Konténerekkel érkeznek meg hajókkal, és nem győzik eladni az áruk alacsonysága és a kereslet miatt. Azt is el tudom képzelni, hogy a kereskedő árrése még így is 50%.
Lehet hogy a kábel nem réz, hanem vezetővel befuttatott alu?
gondolkodom, hogy lecserélem az awi hegedálót, egy kicsit többet tudóra, mondjuk amivel már alut is tudok összeereszteni
tudtok ajánlani bevált típust , lehetőleg nem ökör áron, 200-300e max, de ha olcsóbb is tudja az sem baj, nem folyamatos üzemre kell, néha kell varrni 20-30cm varratot és ennyi..
Ma vettem egy Herkules 150 es co hegesztőt . Már én sem tudom minek Belenéztem ,csak azt nem néztem van e mágnesszelepe ... Vagy elektronikusan kapcsol vagy sehogy .... Majd még szétszedem ,egyszer .
sasi | 1903
2019-06-04 05:09:35
[1341]
Ha ilyet látok, kezdem azt hinni, hogy én tudok hegeszteni..... pedig nem! .
160 A nél több nekem még nem igazán kellett ... Persze nem mértem , csak a gomb skálára hagyatkoztam . 4 es drótnál vastagabb azért nem igazán kell , kisiparban sem . Nagyobb áramhoz be kell fektetni modern bevont elektródába . Ha tudnának 300 ampert akkor nem bírná a 230 as hálózat . Mire használnátok 200 A felett ? Csak kíváncsi vagyok . Nagy árammal szeretek hegeszteni ,nem lesz zárványos
Nekem is ilyen hasonló csodákra képes 18e Ft-os inverteresem van. Olyan szépeket írtak róla, hogy a sorok közt is tudtam olvasni. Így aztán mikor a múltkor kitörött a keményfa stoki lába, nem is haboztam tovább. Kivittem a műhelybe, inverteres bekapcsol, befogtam egy hurkapálcát, aztán 40 A-rel szépen körbevarrtam a stoki lábát. Azóta is azon ücsörgök...
A szemrevételezéses vizsgálaton (VT) megfelel, habár az "MSZ EN ISO 17637, Hegesztett kötések roncsolásmentes vizsgálata. Ömlesztőhegesztéssel készített kötések szemrevételezéses vizsgálata" című szabvány vizsgálati elve nem pontosan erről szól, viszont ez életszerűbb!
Ami kifogott abból kiszedtem a merülőcsövet én is. Szerencsére keveset használtam ezt a palackot még. A folyékony co2 bemegy a reduktorba és attól megy tönkre?
Lehet,hogy csinálok a palack és a reduktor közé egy párologtató közdarabot, vagy fejtetőn használom.
Merülőcsöves palacktól a reduktor megy tönkre . A tűzoltópalackot simán megtöltik , én kivettem egy hétkilósból a merülő csövet . Szólni kell viszont a töltőnek hogy át van alakítva .
Nekem is van szinte ugyanez más névvel . Porbeles huzalhoz van ez inkább . 5 ért átvettem a havertól de már szabadulnék tőle És tényleg nem kapcsolja trafót a pisztolygomb ... Mágnesszelep sincsen benne . Gondoltam tartaléknak , de már a tartalék is sokkal jobb ennél . Izé esetleg még egy De le van lakva az is eléggé ,de a huzal előtolása megy . Fénykép nem lesz mert éppen csak kilátszik most
2Kg-os CO2 tűzoltópalack. Igaz, hogy lent van a cső az alján, ezért fejtetőre fordítva használják, de nekem nem kellett, mert én kevés gázzal hegesztek. Hideg volt de nem fagyott el. A töltéshez ismeretség kell valószínűleg, én majd a 10kg-osból engedek bele, ha elfogy.
A baj az, hogy mire használhatóvá teszed a gépet addig annyit kellene rákölteni amennyiért már egy használhatót is vehettél volna. Akkor indulásnak kel bele egy 24 V-os mágneskapcsoló, egy elfogadható előtoló, pár darab kondenzátor,egy kis segéd transzformátor, egy elfogadható működésű előtoló vezérlő, és akkor talán lehet vele hegeszteni. Nem véletlenül ajándékozzák el ezeket a gépeket. Olcsón megveszik de hozzáértés nélkül használhatatlanok. Neked egyszerűbb a helyzet mert értesz az elektronikához és egyszerű ötletekkel olcsón használhatóvá tudod varázsolni. A palack ügyben nem tudok segíteni mert én hivatalosan veszem a gázt ill. cserélem a palackokat. Valószínűleg létezik kis méretben akár eldobható is csak én nem foglalkozom ezekkel így nem tudok róluk.
Bekapcsoltam. Hiányzik a gázterelője. Az előtolóban valami fogaskerék le van darálva mert hol, megy hol nem és furcsa hangok jönnek belőle. Ami érdekes, hogy a fesz állandóan kint van a pisztolyon.
Vajon lehet ilyen kis palackot töltetni, vagy kapni ilyet eldobósban?