Én amikor belefogtam egy inverteres hegesztő építésébe rengeteg orosz oldalakat olvastam, egy számítógép tápba belepréseltek egy 120A hegesztőt megfelelő hűtéssel tudtam vele folyamatosan hegeszteni.
Egyet biztosan nem tud. Hosszabb távon a hegesztőgépként üzemelni. Szerintem egyébként nem a gyártó a hülye , hanem aki megveszi és elvárja tőle a ráírt paramétereket. Attól, hogy valaki nem szakmabeli még elvárható lenne egy minimális gondolkodás.
Régen írtam, és talán sokan nem is tudjátok, de forgácsolós könyveken kívül van egy elektronikai könyvgyűjtemény is. Magam is ajándékba kaptam, bővíteni nem szándékozom, de megőrzöm.
Nem kötekedni akarok, csak a pontosságával van egy kis gond. Az illető elhagyja a tizedeseket, mert talán nem tud vele mit kezdeni.
Ha megfigyeled a videón 533 lépés egy osztás, 3 osztásnál már van egy lépés hiba, a körbefordulásnál két lépes hiba adódik. És nem beszéltünk arról, ha az ember többször körbe járatja.
Ha valaki 90 osztás akar egy fogaskerék gyártáshoz, és ugyan ezzel a szisztémával osztja el a program, akkor több mint egy fog híja lesz a fogaskerekének. Viszont, ha tíz körül oszt csak, akkor sokkal pontosabb lehet a pontozásnál.
Szép gyűjtemény! A makro(mikro)méter tetszett.. Eszembe jutnak erről a technikumi tanulmányi kirándulásaink. Ilyeneket láttam: Ganz Villamos Művek (az Assuáni gát egyik Ganz generátorában sétáltam) 1970-ben adták át a gátat. Csepelt meg ipari őrőkkel kellene védeni, mert az EXEL Csepel-ben még megvannak ezek a nagy forgácsoló gépek, még éppen nem lopták el, igaz, munka nincs rá. Én még láttam dolgozni ezeket. Gyártottak úrrakéta kúpokat készítő gépeket is már Oroszországnak. Aztán voltam a Ganz-Mávagban, a szolnoki járműjavítóban (most Stadler motorvonatkészítő), a cementgyárakban, Beremend, Bélapáthalva, Hejőcsaba, Parádsasváron, az üvegyárban, sőt Orosházán, Karcagon is. A MOM-ban láttam a lencsecsiszolást, a száloptika készítést. Ganz-Mávagban, KFKI-ban, BME tanreaktorban, Rábában, stb. Nem tudom, most ez hogy van, a szakmunkások, leendő technikusokat körbeviszik e a magyar gyárakban? (ha még vannak)
Bővítettem a CAD mintafeladatok sorát. Kérlek ha használod őket akkor jelezd a _mi_ez.txt fileban hogy lássam van-e igény a példasor további bővítésére
Köszönöm a többiek nevében is! Eszméletlen, hogy miket nem találsz Aki esetleg le akarja tölteni, próbálkozzon a Chrome böngészővel, az alapból fordít, és van, ahol el van dugva letöltési link a szövegbe.
Egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem erre az oldalra.Kicsit furcsán írnak, de ha a képek melletti kék kockára kattintasz, akkor már le is töltötted.Amint kitömörítetted, nevezd át, és már használhatod is.