Szia! A gépet nem reklámoznám! annyit hogy kisipari, "készen" vettem, szépen és pontosan dolgozik de mindig van valami amit javítani vagy beállítani kell. a marószerszámok az 1mm-estől a 8cm-ig mindenféle, van 1-2-3-4dbszinte már olyan nincs hogy nincs, amit akarok és amikor csak akarom meg tudom csinálni, nem kell a postást várni, nem kell élezni mert amit sokat használok a mind cserelapkás, ami meg nem abból van több.
Üdv Dolgoztam pár éve egy anyaggal, sajna az istennek nem jövök rá, nem emlékszem mi volt a neve. 6mm es, Valami nagynyomáson préselt fekete szinű, rohadt kemény anyag volt aminek a két oldala fehér réteggel volt bevonva. Szépen vitte a maró. Azt sem tudom hogy keressek rá. Vagy hasonló anyagot ha tudtok azt megköszønném. Dekor célü alkatrész, burkolatnak kellene, fehér 2mm vastag anyagból. Vagy hol kereshetek ilyen anyagokat? Köszi.
LakEl | 164
2022-05-07 20:43:20
[20907]
Én is arra számítottam hogy égetni fog de még nem tette, egyébként a faipari lapkák élszöge legalább 20 fok de lehet hogy több, nekem a gyémánt lapka ami legélesebb volt ezért esett rá a választás, de valószínű égetni fog idővel mert már megjelent a vágóél mögötti lerakódás (gyakrabban kel tisztogatni). Van egy hasonló a videóban szereplő fa menetfúróm, 60 fokos a menetprofil szöge annak is. A gyalupadok orsója általában tényleg gyertyán fa, az az európai szerszámfa, apró és tömör a rostszerkezete, nehezen hasad, legtöbbnek élég kesze-kusza a száliránya és kopásálló.
Előzmény: Szalai György, 2022-05-06 06:52:21 [20904]
RJancsi | 5811
2022-05-06 08:48:41
[20906]
Előzmény: Szalai György, 2022-05-06 06:52:21 [20904]
Érdekes, hogy működik. Gyémántbetétes lapka? A famaróknak nem pont ilyen az ideális élszöge. De ha jó, akkor jó.
(A régi asztalos gyalupad satujának facsavarja milyen faanyagból készülhetett és milyen menetprofillal? Rémlik, mintha gyertyánból lenne és a famenethez is létezett volna kétkaros menetmetsző.)
Sziasztok! Már egy ideje foglakoztat, hogy hogy tudnék fába sima kiszakadás mentes menetet vágni, néha jó lenne doboz vagy tégely fedelét így készíteni, meg jól is mutat szerintem. Sajnos a célnak megfelelő marót nem találtam, így a tegnap nekiláttam és készítettem egyet és ma ki is próbáltam. Úgy néz ki sikerült elérni amit szerettem volna, M30-as menet jobbos-balos, diófa az anya, akác a csavar. Mivel próbának indult a csavar és anya formáját és arányait kérem figyelmen kívül hagyni mert az utólag lett kozmetikázva kézi munkával szemmértékre!
Közös a munka TAKIDEKOR barátommal. Nekem csak Cut2D Pro programom van, ezzel sajna nem tudnám legenerálni a 3D-s modelleket. Attila legenerálja a szerszám pályát Vectric progival én meg ráengedem a masinát. 6 mm gömbvégű maró a "textura" és 10 mm 90 fokos V-bit maróval a betű. 5 mm egy fogással. 240 perc.
Én inkább mérnöki dolgokat szeretek tervezni, mint ez a nyomógomb
Köszönöm szépen! Méretek 230x265 a legmagasabb pontja 23mm. Táblásított bükk, pác és matt lakkal kezelve. Marás kónikus R1 göbvégűvel kb. öt és fél óra. Nagyolás most kihagyva, csak simítás volt:)