Ez jó, megkérdezték tőlem, hogy mi mm-ert használunk? Szerintem azt sem tudják, hogy Eorópában van Magyarország (persze lehet, hogy azt sem tudják, hogy Magyar vagyok...)!
n/a (inaktív)
2005-05-01 12:00:00
[6]
Szét teszteltem az agyam (meg a golyóstól betétemet) és bizony a Mach3 egyenlőre pontatlan! A Mach2 gyönyörű ábrájához képest a Mach3 1-1.3mm-es hézaggal zárja a Spiráltesztet. Úgy, hogy egyenlőre a Mach3-at csak teszteljétek, de ne ezt használjátok munkák végzésére (ez még erősen béta teszt állapotu)!
n/a (inaktív)
2005-05-01 10:58:00
[5]
Egyébként tényleg korrektek! Már egy rakás időzítési adatot és rutin "titkokat" elárultak, hogy ők hogyan csinálják és próbálnak közösen megoldást találni a problémákra (írták, hogy más vezérlőgyártóknak is volt gondja a Dir jel és a Step jel közötti időzítéssekkel). Nekik is az a gondjuk mint nekem, láthatóvá kellene tenni a hibát (tárolós oszcilloszkóppal kellene egy nagy jelrekord sorozatot tanulmányozni és az egymáshoz képesti időzítési gondokat kimutatni). Ráadásul nem mindenkinél jelentkezik a probléma és így nekik tesztelni sem egyszerű... Csak azt tudják amit e-mailben megírnak nekik.
Jó fejek, de legalább egy korrekt banda, foglalkoznak a vevő (te esetedben viszonteladó) panaszaival. Már ezért megérdemlik, hogy ha el jön az ideje (végre összeáll a maróm), vásároljak egy licenszet.
Gondoltam, elkezdek már ezzel is foglalkozni. Lefuttattam (vagy 10) "Spirál tesztet", de sajnos az eredmény ROSSZ! Már minden e területet érintő beállítást végig játszottam. Ugyan olyan záródási hibát produkál mint a Mach2 4uS feletti PreChange értékekkel. Itt viszont nincs lehetőség ezen érték állítására (V7.58 beta). Van viszont egy "Sherline 1/2 Pulse mode", de nem csinál semmit (az eredmény ugyan olyan). Szóvel ez még így nem ok.