bocs, meg mindig nem vilagos Ezuttal kinek az erdekeit s mikent sertettem meg? Legalabb dobhatna a kollega egy mailt...
"Sajnálattal vettük túdomásul, hogy a forúmon nem szokásos stílusban tette meg, ezért törlésre került." ---- //Ez viszont tobb szempontbol is helytelen mondat, hianyzik a targy, meg van benne par ekezeti hiba is//
Ismet vegigbogarasztam, tenyleg nem lelem mult heti hsz-em... felhomalyositana valaki egy miert-re adott valasszal ? A multkori ISEL-es dolgot Istvan legalabb megemlitette mailben, s bar tovabbra is tartom magam ahhoz, amit allitottam azt meg megertem, es mivel nem az en forumom ez, elfogadom... (es legalabb szoltatok, hogy ilyet itt nem ohajtotok)
n/a (adathiba) |
2005-12-16 23:40:00
[86]
Elnezest, de mintha megint ki lettem volna moderalva? Legalabbis mintha hianyozna egy hozzaszolasom a forditassal kapcsolatban... megint valami rosszat szoltam? (szerintem nem)
Hunka Tibor | 8036
2005-12-12 18:18:00
[85]
T Mindenki!! Aszt hiszem elmult a rontás ami a gépen volt!! Mostmár minden normális . Tibor
Kristály Árpád | 3084
2005-12-11 23:37:00
[84]
Hallihó! Szia Tibor! NEM TE lettél moderálva, mivel már ismerjük egymást vettem volna a fáradságot és magán emailben írtam volna számodra. Az illetőnek szándékosan nem irom le a nevét sem, hiszen nem ismerjük! Üdv.: Árpád
n/a (inaktív)
2005-12-11 08:17:00
[83]
T Tibor! Félre éretettél valamit! Nem Te lettél "cenzúrázva"!
rekalaca | 550
2005-12-10 20:56:00
[82]
Üdv! Tibor igazad van a Humor létezik, de félreértés van! Nem a Te hozzászólásod törölte Árpi. Nem nyelte el a bermuda háromszög, még lehet valami a vírusirtással , mert a mach2 -be írtad, és tényleg humoros.
T Árpi! Humor még létezik!! Humor volt !! Sajnálom , hogy nem voltál rá vevö Tibor UI : nem tudom másként lekezelni ezt a jelenséget.
Kristály Árpád | 3084
2005-12-10 16:31:00
[79]
T. hozzászóló! Sajnálattal vettük túdomásul, hogy a forúmon nem szokásos stílusban tette meg, ezért törlésre került. Nem hinném, hogy ezen "szinvonal!?" alá szeretnénk menni! Köszönöm! Üdv.: Árpád
victorhu | 225
2005-12-08 14:01:00
[78]
SZiasztok! Tipikusan az az eset, hogy olyan áron vállalta, amiért nem éri meg neki. Így aztán az öszes többi munka előrébb sorolódik.
Hallihó István! Addig van szerencséje, amig csak a lelkiismeretét taposod. Most valahogy eszembe jutott a "Tízenkét dűhős ember" - Nem hinném, hogy a fickó őrülne neki, hogyha az a huszonegynéhány ember aki szerintem az "összefogás" ma sem bánta meg, számonkérné az ökörködését! Azért ebben azt találom a legnagyobb csibészségnek, hogy azért egy pár embernek jól jött volna ez a munka a mai világban. No sorstársaim azért probáljuk még egy kicsit várni s ha nem lesz eredmény lehet, hogy a fickónál fogjuk a következő CNC talit rendezni! Hallihó!
n/a (inaktív)
2005-12-07 12:20:00
[76]
Próbálom kezelni a dolgot (lovetta még nincs fizetve semmi), és ösztökélem a lehetőségemhez mérten! Már elég sok munkája van benne (2 nagy fejezet amit meg is kaptatok), ezért már ő sem szeretné elbukni a pénzt, de a szóbeli abajgatáson kívül nem tudok mit tenni. Nincs messze tőlem (kb. 3 szoba), ezért naponta többször is megyek hozzá abajgatni (taposom a lelkiismeretét)!
István! Ne érts félre, nem neked kell mentegetőzni, én Téged is áldozatnak tekintelek.
n/a (inaktív)
2005-12-07 11:53:00
[74]
Ezt a "baklövés" én követtem el, nem tagadom, de annak idején senki nem "vállalta" ennyi pénzért a fordítást (nem volt jobb), és akkor ez volt az egyedüli lehetőség!
Ügyesek, okosak vagyunk mi, hobbysták, de egymás között halkan bevallhatjuk, hogy eddigi legnagyobb baklövésünket akkor követtük el, amikor ezzel az állítólagos fordítóval szóbaálltunk. Szerintem rászolgált, hogy legalább a nevét közzétegye István itt a fórumon. Lóvátett társaim, Ti hogy gondoljátok?
n/a (inaktív)
2005-12-07 07:59:00
[72]
Értem, a feladat nem olyan egyszerű... Fórdítás? Most keresek verőlegényeket és emberrablókat! Abajgatom állandóan! Mindig van kifogás...
Egy eszterga építése merült fel,de csak akkor lenne érdekes ha a főorsó fordulatát és helyzetét szinkronizálni tudja az előtolást végző motorokkal. Mikor készül el a fordítás?
Konkrétan nem tudok róla, menetmarásra van benne varázsló (thread milling). Esztergálást abban az esetben tudom elképzelni ha a mach szabályozza a motor fordulatát.
Lakatos | 599
2005-12-06 20:08:00
[68]
Szerintetek lehet menetet esztergálni a Mach3-mal?Vagy esetleg ismertek ilyen vezérlő szoftvert?
Balu | 1039
2005-12-02 18:09:00
[67]
Felhívnám mindenki figyelmét a rendszer optimalizlási leírsra! http://www.machsupport.com/ oldalon legalsó ikon =>Optomisation File. Én csak egy két dolgot állítottam be és nagyon simán megy a vezérlő! Érdemes pl a cnc program indítása előtt átkapcsolni a sajátgép jobbgomb->tulajdonságok->peciális->teljesítmény->speciális->processzorvezérlés-t a háttérszolgltatásokra átkapcsolni.
Balu | 1039
2005-12-02 16:43:00
[66]
Megvan véletlen a régi nyák beállításait llítottam be
Balu | 1039
2005-12-02 15:45:00
[65]
HEURÉKA! A .bat file bejött!!! Nem akarom elkiabálni de nem fagyott le és a motorok is megmozdultak! Igaz még valami gond van a beállításnál mert a Z tengely csak egy irányba megy, Y meg nem megy, meg Y a Z, és X az Y de már alakul! Köszi István!
Balu | 1039
2005-12-02 09:26:00
[64]
Köszi! Megpróbálom, meg a support site-on találtam egy rendszer optimalizálási leírást azt is végignézem!
n/a (inaktív)
2005-12-02 06:27:00
[63]
Valszeg az alaplapod nem fekszik neki! Egy .bat file-ban van egy alternatív driver lehetőség, esetleg ezt is kipróbálhatod (hátha)!
Hát megnéztem! Valóban a driver a baja. Le is fagyott ahogy kell... Telepítettem egy vinyóra üres xp-t majd mach3 (egyébként automatikusan felrakja a drivert) és ott is fagy. Amikor futott valami kinyírta a drivert mert fent volt csak nem igazám működött. Hát ez van...
Balu | 1039
2005-12-01 08:48:00
[61]
Az fent van úgy emlékszem, de majd megnézem ha hazamegyek!
n/a (inaktív)
2005-12-01 07:51:00
[60]
Kicsit olvas vissza a Mach2-nél kiveséztük a Driver tesztjét is (...ocxdriver)!
n/a (inaktív)
2005-12-01 07:50:00
[59]
Hát a Mach3 pulsening driver-jára (nézd meg a Sajátgép/tulajdonság/Hardvereszközök)!
Az update-tól függetlenül mennie kell (természetesen)! Ellenőrizd a beállításokat! A fordítás eleve Mach3-ra készül (-get). Lehet, hogy azért nem fagyott, mert nem is ment a drivere?
A minap letöltöttem a mach3 legutóbbi verzióját, gondoltam adok még egy esélyt a proginak. Mivel eddig minden verzió pár másodpercen belül fagyott(mach1-2-3), nem is nagyon foglalkoztam vele. Valami nagyot alkottak az alkotók mert tegnap több mint egy órát szórakoztam vele és semmi fagyás!!! Viszont a vezérlő meg sem moccan. A picem még nincs update-elve, jövő héten küldöm neked István! Van ennek köze a mozdulatlansághoz? Vagy csak valami beállítási gondom van még? A mach2 alapján állítgattam be a 3-ast, meg olvasgattam a forumot is de nem találtam meg a hibát. Üdv! Balu A hármashoz is lesz fordítás? Akkor abba én is beszállnék! Vagy érdekel a kettes leírása!
n/a (inaktív)
2005-11-24 15:59:00
[55]
Mach3? Dehogynem! Próbáld a következőt: Step Pulse: 4; Dir Pulse:4!
Nem sikerűlt megszüntetnem a nullpont mászást a Mach3-al. A Mach2 tökéletesen működött. Sajnos ez a vezérlő most nem kompatibilis az új programmal.
n/a (inaktív)
2005-11-23 09:19:00
[53]
Sziasztok Tudna valaki segíteni abban hogy a Mach 4 nem indul el G kódot be tudok lodolni de a számláló nem indul el! A vész stoppot reseteltem Esetleg a mach 4 általános beállításairól van valakinek valamilyen irománya ? Köszönettel
n/a (inaktív)
2005-11-23 06:48:00
[52]
Nem tudom, még én le sem töltöttem a 4-est! Ott hogyan, miben lehet megadni ezeket az időzítéseket?
Mekkora értéket ajánlatos beírni a Mach3-ba a step pulse és a dir pulse-ra a már módosított profi 4.1-es vezérlő esetén. Nem tudom "konvertálni a Mach2 uS értékeket.
Volt már valakinek 3nál több tengelyes géppel dolga amit Mach progival vezérelt?
Olvastam hogy készült vmi fordítás eme nagyszerű programocskáról, ezt hogyan lehetne megszerezni??!
n/a (adathiba) |
2005-11-07 11:10:00
[48]
TCPIP-t is fog tudni, humm...
n/a (inaktív)
2005-11-06 16:10:00
[47]
Már letölthető az első tesztpéldánya a MachIV-nek!
n/a (inaktív)
2005-11-06 08:57:00
[46]
Biztos nézegetitek Ti is az új Mach support site-ot időnként. Ott olvastam, hogy lesz Mach4 is! Van világtérkép is, ahol bejelölhetitek, hogy Ti hol használtok Mach által vezérelt CNC-t. Én már Miskolcot be is jelöltem!
n/a (inaktív)
2005-11-03 16:50:00
[45]
Figyelem! Elküldtem az 5. fejezetett mindenkinek (részvényeseknek)! Aki nem kapta meg, jelezze! Aki nem részvényes, ne abajgasson e miatt!
n/a (adathiba) |
2005-11-02 14:09:00
[44]
Na, meg is jott a valasz, indul a bonyodalom (de legalabb hajlando a kommunikaciora a ficko)
n/a (adathiba) |
2005-11-02 12:25:00
[43]
Egy atfogo mail ment a fenerty@artofcnc.ca cimre... kivancsi leszek mit mondanak.
n/a (inaktív)
2005-11-02 09:42:00
[42]
Honlapjukon van a legtöbb infó, mást nem tudok ajánlani!
Oks, megkerdezhetem oket, csak ne az legyen, hogy mashova iranyitanak Forditasosdit is megkerdem, ha mar egyszer irok nekik mailt. Megnezesre mit ajanlasz? (honlapjukon kivul) Az itteni MACH2forumot vegigolvastam mar.
Szerintem amire szükséged van információkra, azokat az Art of CNC-től bátran kérdezd meg e-mailben! Úgy is Te tudod jól megfogalmazni mi kellene (de azért olvasd át a mostani infóikat is mert nagyon sok minden kint van)!