Egy eszterga építése merült fel,de csak akkor lenne érdekes ha a főorsó fordulatát és helyzetét szinkronizálni tudja az előtolást végző motorokkal. Mikor készül el a fordítás?
Konkrétan nem tudok róla, menetmarásra van benne varázsló (thread milling). Esztergálást abban az esetben tudom elképzelni ha a mach szabályozza a motor fordulatát.
Lakatos | 599
2005-12-06 20:08:00
[68]
Szerintetek lehet menetet esztergálni a Mach3-mal?Vagy esetleg ismertek ilyen vezérlő szoftvert?
Balu | 1039
2005-12-02 18:09:00
[67]
Felhívnám mindenki figyelmét a rendszer optimalizlási leírsra! http://www.machsupport.com/ oldalon legalsó ikon =>Optomisation File. Én csak egy két dolgot állítottam be és nagyon simán megy a vezérlő! Érdemes pl a cnc program indítása előtt átkapcsolni a sajátgép jobbgomb->tulajdonságok->peciális->teljesítmény->speciális->processzorvezérlés-t a háttérszolgltatásokra átkapcsolni.
Balu | 1039
2005-12-02 16:43:00
[66]
Megvan véletlen a régi nyák beállításait llítottam be
Balu | 1039
2005-12-02 15:45:00
[65]
HEURÉKA! A .bat file bejött!!! Nem akarom elkiabálni de nem fagyott le és a motorok is megmozdultak! Igaz még valami gond van a beállításnál mert a Z tengely csak egy irányba megy, Y meg nem megy, meg Y a Z, és X az Y de már alakul! Köszi István!
Balu | 1039
2005-12-02 09:26:00
[64]
Köszi! Megpróbálom, meg a support site-on találtam egy rendszer optimalizálási leírást azt is végignézem!
n/a (inaktív)
2005-12-02 06:27:00
[63]
Valszeg az alaplapod nem fekszik neki! Egy .bat file-ban van egy alternatív driver lehetőség, esetleg ezt is kipróbálhatod (hátha)!
Hát megnéztem! Valóban a driver a baja. Le is fagyott ahogy kell... Telepítettem egy vinyóra üres xp-t majd mach3 (egyébként automatikusan felrakja a drivert) és ott is fagy. Amikor futott valami kinyírta a drivert mert fent volt csak nem igazám működött. Hát ez van...
Balu | 1039
2005-12-01 08:48:00
[61]
Az fent van úgy emlékszem, de majd megnézem ha hazamegyek!
n/a (inaktív)
2005-12-01 07:51:00
[60]
Kicsit olvas vissza a Mach2-nél kiveséztük a Driver tesztjét is (...ocxdriver)!
n/a (inaktív)
2005-12-01 07:50:00
[59]
Hát a Mach3 pulsening driver-jára (nézd meg a Sajátgép/tulajdonság/Hardvereszközök)!
Az update-tól függetlenül mennie kell (természetesen)! Ellenőrizd a beállításokat! A fordítás eleve Mach3-ra készül (-get). Lehet, hogy azért nem fagyott, mert nem is ment a drivere?
A minap letöltöttem a mach3 legutóbbi verzióját, gondoltam adok még egy esélyt a proginak. Mivel eddig minden verzió pár másodpercen belül fagyott(mach1-2-3), nem is nagyon foglalkoztam vele. Valami nagyot alkottak az alkotók mert tegnap több mint egy órát szórakoztam vele és semmi fagyás!!! Viszont a vezérlő meg sem moccan. A picem még nincs update-elve, jövő héten küldöm neked István! Van ennek köze a mozdulatlansághoz? Vagy csak valami beállítási gondom van még? A mach2 alapján állítgattam be a 3-ast, meg olvasgattam a forumot is de nem találtam meg a hibát. Üdv! Balu A hármashoz is lesz fordítás? Akkor abba én is beszállnék! Vagy érdekel a kettes leírása!
n/a (inaktív)
2005-11-24 15:59:00
[55]
Mach3? Dehogynem! Próbáld a következőt: Step Pulse: 4; Dir Pulse:4!
Nem sikerűlt megszüntetnem a nullpont mászást a Mach3-al. A Mach2 tökéletesen működött. Sajnos ez a vezérlő most nem kompatibilis az új programmal.
n/a (inaktív)
2005-11-23 09:19:00
[53]
Sziasztok Tudna valaki segíteni abban hogy a Mach 4 nem indul el G kódot be tudok lodolni de a számláló nem indul el! A vész stoppot reseteltem Esetleg a mach 4 általános beállításairól van valakinek valamilyen irománya ? Köszönettel
n/a (inaktív)
2005-11-23 06:48:00
[52]
Nem tudom, még én le sem töltöttem a 4-est! Ott hogyan, miben lehet megadni ezeket az időzítéseket?
Mekkora értéket ajánlatos beírni a Mach3-ba a step pulse és a dir pulse-ra a már módosított profi 4.1-es vezérlő esetén. Nem tudom "konvertálni a Mach2 uS értékeket.
Volt már valakinek 3nál több tengelyes géppel dolga amit Mach progival vezérelt?
Olvastam hogy készült vmi fordítás eme nagyszerű programocskáról, ezt hogyan lehetne megszerezni??!
n/a (adathiba) |
2005-11-07 11:10:00
[48]
TCPIP-t is fog tudni, humm...
n/a (inaktív)
2005-11-06 16:10:00
[47]
Már letölthető az első tesztpéldánya a MachIV-nek!
n/a (inaktív)
2005-11-06 08:57:00
[46]
Biztos nézegetitek Ti is az új Mach support site-ot időnként. Ott olvastam, hogy lesz Mach4 is! Van világtérkép is, ahol bejelölhetitek, hogy Ti hol használtok Mach által vezérelt CNC-t. Én már Miskolcot be is jelöltem!
n/a (inaktív)
2005-11-03 16:50:00
[45]
Figyelem! Elküldtem az 5. fejezetett mindenkinek (részvényeseknek)! Aki nem kapta meg, jelezze! Aki nem részvényes, ne abajgasson e miatt!
n/a (adathiba) |
2005-11-02 14:09:00
[44]
Na, meg is jott a valasz, indul a bonyodalom (de legalabb hajlando a kommunikaciora a ficko)
n/a (adathiba) |
2005-11-02 12:25:00
[43]
Egy atfogo mail ment a fenerty@artofcnc.ca cimre... kivancsi leszek mit mondanak.
n/a (inaktív)
2005-11-02 09:42:00
[42]
Honlapjukon van a legtöbb infó, mást nem tudok ajánlani!
Oks, megkerdezhetem oket, csak ne az legyen, hogy mashova iranyitanak Forditasosdit is megkerdem, ha mar egyszer irok nekik mailt. Megnezesre mit ajanlasz? (honlapjukon kivul) Az itteni MACH2forumot vegigolvastam mar.
Szerintem amire szükséged van információkra, azokat az Art of CNC-től bátran kérdezd meg e-mailben! Úgy is Te tudod jól megfogalmazni mi kellene (de azért olvasd át a mostani infóikat is mert nagyon sok minden kint van)!
n/a (adathiba) |
2005-11-01 18:05:00
[39]
Ja, es majdnem elfelejtettem: Ha az ArtOfCNC belemegy, akkor megoldhato a teljes progi, help, menu stb magyarositasa. ehhez persze szukseg volna a lentebb emlitett boseges explanation kotegre (hogy ne csak vaktaban legyenek leforditva a dolgok) Juttatas meg szintugymehet bartellban, nem ebbol akarok meggazdagodni, par hasznos kapcsolat sokkal jobban szamit...
n/a (adathiba) |
2005-11-01 17:59:00
[38]
Esetleg egy ilyen leiras kieroszakolasaert cserebe ---(ami reszletesen leir MINDEN beallitast, mi mire jo, mi mit csinal, plusz USB- soros -egyeb dolgok hogy muxenek stb //huh, remelem azert ertheto kb mire gondolok//)--- megoldanam a magyarra forditast. Vagy bartellban egy regisztracioert cserebe
n/a (adathiba) |
2005-11-01 17:25:00
[37]
Ez az orsokompenzaci meg STB nagyon jol hangzik, ha tizenparezer fitying a licensz, es jol muxik a program siman megeri az arat (ez lenne az elso szoftver amit idegenbol penzert vennek) Mi is csinalgattunk mindenfele okossaggal biro vezerlot, de ez uberelne mindent!
Ha kapcsolatban all a hobbyCNC a prog keszitoivel nem tudna toluk RESZLETES (nekem spec. angol is megtenne) leirast kerni? Gondolok itt olyanra, hogy sokminden nincs megmagyarazva, hogy mire valo. Pl; USB, meg valami sherline csoda
T István azt hiszem nem vagyok egyedül aki lekéste a forditást , de én is kifizetném az eredeti összeget ! Kikéne találni valami megoldást a késön ébredökre ! Tibor
Kristály Árpád | 3080
2005-10-19 20:27:00
[34]
Hallihó Mindenkinek! A javaslatom a következő lenne: Mivel Istvántól megkaptuk a fordítást... Jó lenne, ha az angolul tudok, mármint a jól tudok ráolvasnának. Ha jól emlékszem régebben egy társunk... amikor a fordítás szóba jött az írta, hogy megkérdezem édesapám rá ér -e,elvállalja -e, ha még létezik ez a lehetőség segítségét kérjük. Nem bizalmatlan vagyok, csak nem tudok angolul azt hiszem vagyunk egy páran.... sajnos! Tehát úgy érzem ,hogy elkélne a rektorálás! Köszönöm! Hallihó Mindenkinek!
n/a (inaktív)
2005-10-19 10:21:00
[33]
Aki nem kapta meg a Mach3 fordítási előzetest (Chapter3.), kérem jelezze és rejtett módon letölthető lesz a weblapomról (csak a részvényeseknek)! Hozzáférési adatokat privát mail-ben küldöm számukra!
n/a (inaktív)
2005-10-09 08:34:00
[32]
Az említett Toshiba notebook időzítései:
Normál beállítással használhatatlan, de 14; 14 értékekekkel már ok!
n/a (inaktív)
2005-10-06 12:15:00
[31]
Két új érdekes tapasztalat: 1. Ha bekapcsoljátok a képernyő nyújtását az a Mach3 esetén működik visszafelé is (alacsonyabb felbontásnál össze nyomja a felületet, Mach2-őn csak nyújtani tud)! Ez laptoppoknál jól jön (pl a Profi1.set működik 800×600-es TFT-n is)! 2. Azt tudja mindenki, hogy a driver ocx tesztelésénél látható az impulzusok egyenletessége vagy épp az időzítési hibák. Ez erősen rendszerfüggő dolog (alaplap, környezet, stb.). Alkalmam volt tesztelni agy Toshiba notebookkon amin förtelmes görbét rajzolt és a motorok hangján is halható volt az egyenetlenség. Viszont az időzítéseket (pulse width; Dir pulse) felemelve 14; 14-re a motorok már szépen futottak (bár a görbe nem változott). Ezt a Mach2 nem produkálta. Ez is újjítás lehet (más a pulse drivere)!
n/a (inaktív)
2005-10-06 12:07:00
[30]
Egyre vadabb a Mach3 verzió számozása!
n/a (inaktív)
2005-09-11 16:50:00
[29]
Az új Mach3-on nyomjatok a képernyő elemein egy jobb egérgombot (Merlin)! Jópofa!
n/a (inaktív)
2005-09-10 02:07:00
[28]
Megtudná valaki mondani Mach3 nál hogyan lehet beálítani a digitalizálást, Input signal-nál nincs digitize amit kijelölhetnék. A másik kérdés a homing speed-et hogyan lehet álítani mondjuk ezt Mach2-nél sem tudom,a motor tuning nál beálított sebességnél sokkal gyorsabban forognak a motorok van amikor már nem is forognak csak rángatóznak a home gomb lenyomására.
Nem győzöm letöltögetni az ujabbnál ujabb verziókat, már meguntam a folytonos tesztelgetéseket! Leírást sem készítek addig mígnem legalább 3 hónapik nem változik a verziószáma. Ez jó is meg rossz is, hevesen fejlesztik...
n/a (inaktív)
2005-08-19 11:03:00
[25]
Pontosan! Ez annyira igaz, hogy teljesen mád drivert használ a két progi! A Mach3 időzitésénél a Direction nem uS, hanem impulzus egység (nézd meg és próbáld átállítani)! Az Arto által adott információk szerint a Mach3 Direction PreChange-éja egy teljes megszakítási ciklussal meg lett nyújtva (ami azt jelenti, hogy 0 érték mellett is minimum kb. 50uS). De ez az egyik tulajdonság amit folyton módosítgatnak...
Az update után a Profi1 Vezérlő abszolút hibamentesen dolgozik a Mach3 (Version RC4.0)-el! Beállítások: Pulse Widht=1 Dir pulse=0 (!)
Hunka Tibor | 8036
2005-08-09 13:38:00
[22]
T VIctor Nekem csak cad_cam programom van és most g-kodot generálok rajzokrol , ha majd lessz gépem akkor legyen tapasztalatom. Észrevételeim :1sor ok 2sor ok 3sor G90 a fó 4sor ok 5sor ok 6sor T szerszám azonosito 7 sor motor be 8 sor S1500 Föorso fordulatszám x sor F150 Elötolás érteke Igy nagyon gáz a többi jo . Ha kitörlöd a hibákat probáld meg. Tudom ez béta verzio . Azt hogy miéert csinálta nem tudom mert nekem még feltelepiteni sem sikerült Tibor