Ipari porszívó szívóoldalát szoktuk csatlakoztatni a 200L-es hordó egyik (célszerűen kisebbik)csonkjára, a másikra pedig a porszívó csövét. Mindenféle trutyi kiszedhető vele és a matéria egyenest abba a gyűjtő edénybe fog kerülni, amiben elszállítják majd veszélyes hulladékként.
Igen néztem a képeidet az index fórumon. Nem, az enyém mondhatni egyáltalán nem tagolt. Az elejében a nyílás alatt merevítések nélkül van a tartály, és egy alagút vezet a szivattyúhoz. De már most is szépen átjárható. Majd még folytatom. Mert most úgy kellett a szintezéssel trükköznöm :D
Ok!Sajnos nekem nem oldotta rendesen , pedig azzal is próbáltam.Már azt hittem hogy száraz , de még mindig volt elbújva trutyi. Reméljük a tied nem ennyire elhagyagolt , mint az enyém volt.Sok sikert! Üdv: Sándor
Teszek fel egy képet a mai eredményről. A 1/2L Brigéciol ennyire lett elég. Szépen felhozta a mocskot. fém tiszta már helyenként. Holnap veszek még Brigéciolt és egy 3/4"-os dugót. Az nem volt itthon
Köszönöm mindenkinek ! A megoldás az lett, hogy fúrtam az elejére a tartály aljához egy 25mm-es lyukat, abba vágtam 3/4"-os menetet. Nekem a Brigeciol beválik. szépen oldja fel a beleszáradt mocskot. Holnap majd veszek, mert csak egy 1/2L volt itthon.
Gépipari Szolnok 75 | 308
2019-01-27 11:48:06
[4904]
Ez még a magyar ipar kezdetére tehető. A Német és Csehországból letelepedett, mérnökök szakemberek német szavainak a fordítása. Pl.Schlosskasten -ből lefordítva lakatszekrény. A szerszámgépek részeinek nagy részének a neve német fordítás.
Sziasztok ! Ez lenne a legjobb megoldás a leeresztére, mert az én M1 marógépemen sem volt, leeresztő csavar.Mivel én teljesen szétszedtem a gépet, akkor jöttem rá,hogy olyan labirintus az egész láb, hogy képtelenség egyszerűen kiöblíteni.Meg mi oldja fel az olajos-vizes bázist? Mivel a gép szét volt szedve ezért én az egész talpat kiégettem gázperzselővel. A régi festék is lejött meg a talp is tiszta lett.Utána én külön tartályt csináltam a gépre. Én nem töltök egy gépem vázába sem emulziót.
Szia! Nekem Strigon ME1000 van,és abban sincs megoldva a leeresztés,mint ahogy sok más gépben sem. Én minkét oldalon a lábban fúrtam 27x1,5 menetet ,esztegáltam bele menetes dugókat,így azóta a mosás könnyen megoldható.
Nem ismerem a konkrét típust de sok olyan géppel találkoztam ahol ez nem volt megoldva ( Orosz maró , fűrészgép, eszterga ) Én ilyenkor előveszek egy korábban csinált vízsugárszivattyút amit rákötök egy csapra és azzal kiszívom A szivattyú előnye hogy mindent visz ( emulzió, trutyi , levegő stb , Ha eldugulna akkor a nyomóvezetéket elzárom és visszaöblítek .. Tudom a következő kérdés az az lesz hogy küldjek rajzot ... Elsőre azt mondom hogy kb akkora a szivattyú mint amit a laborokban vacuum előállítására használtak ( ugyancsak a csapra kötve ) De egy vacuumszivattyú is megteszi de kell egy előtét edény .. Terepen szoktam ilyen módon vízmintát venni extrém kis átmérőjű kutakból ( olyankor egy speciálisan átalakított ( koaxiális csatlakozású ) pezsgős üveget használok . ( fontos a láthatóság )
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi KREBS egyetemes marógépen a géplábból az emulziót hol lehet leengedni? Van egy ilyen gépem, és eddig nem volt rajta szivattyú. Ma nagyjából kivakartam a géplábból a beleszáradt mocskot. De át szeretném mosni. amennyire alá láttam nem láttam semmilyen csonkot.
Gondolom üzemszerűen is le kellett időnként engedni az elöregedett emulziót.
Köszi: Roger
csukiatti | 188
2019-01-21 08:52:47
[4898]
Mégegyszer köszönöm az infókat már meg is rendeltem egy útmérőt. Gratulálok a felújításokhoz. Nagyon szép gépek. Sok szerszámgép felújító cég nem végez ilyen precíz munkát.
Szevasz Sándor! Lehetne tudni a gépfelújításaidról?De legalább a festés előkészítésről,festékről röviden.Pld a régi festéket levereted öntvényig?A prizmákat is látom hogy felújitottad,de miként? Ha másokat nem érdekel ,szivesen olvasnám magánban is. Köszönöm.
Sajnos nem a születési évem , hanem az érettségi dátumom a szolnoki Gépipariban. Majd utána a főiskola.De ott tanultam meg majdnem mindent, amiért a föiskola nem volt megerőltető.Jó emlékeim vannak. Az örökösöm , még három éves.Sokáig kell élnem , hogy betanítsam.
A keresztszán az 250mm+140mm ,a hosszszán 1000+140 mm. Egy picit hosszabb mindegyik mint a szánok útja.A 140mm a két oldali felfogatási rész, amivel hosszabb az egész léc.A tiszta mérési út a 250 és 1000mm.Egyébként a honlapon ott vannak a választható méretek.
Az átlátszó hűtőfolyadékcső élelmiszeripari? Mínusz időn belül kemény lesz az emulziótól mint a fagyott kutya lába. ha más, pl. szilikon akkor nem szóltam.
Sziasztok ! Szerintem nem érdemes szenvedni a barkácsolással. Ennyiért úgysem tudod kihozni. kb 40.000 ft.Egy hét alatt megjött. A rendelés után e-mailban kell megadni két darab milyen hosszúságú lécet kérsz. Nekem ilyen van két éve.Annyi funkciója van, hogy nem értem még a végére.
Az csak ellenőrézsre lenne jó, de nem feltétlen kell.
Amit Magi Pista leprogramozott DRO-t az sem téveszetett sosem, legalábbis a kézi rángatást leképezte. Igaz az PIC30F4012-nek is van két kitüntetett hardveres quadratura bemenete.
Nem vacak! Csak a mai lehetőségekhez az a proci szerintem butaság. Az biztos hogy nincs benne Quadrature encoder interface. Ha picit is gyorsabban meghúzom a jeladót akkor aztán kezdődik az adatvesztés és még akkor csak egy tengelyen próbáltam. Ahol nincs gyorsmenet oda jó.
Nem tapasztalatból mondom, csak netes bogarászás után, hogy ha olcsóbb megoldást keresel, és van egy pici elektronikus gyakorlatod, akkor jó megoldás lehet a kínai mérőlécek és a android dro párosítás. A mérőléc érzékeny a szutyokra tehát gondosan kell felszerelni, a dro pedig jól elfut valami levedlett tablet gépen.
Nekem Ditron kijelzős van az esztergán,az útmérők, 1000mm x 250mm-esek ha jól emlékszem! A Klaviótól vettem annó, kb 120e Teljesen jól működik sok év óta. ez az
No szóval ha egy linket szeretnél beilleszteni akkor kijelölöd a böngészőben majd CTRL-C. Megírod a hozzászólásod, majd ahova illik a link ott kattintasz a beíró ablak feletti [url+] gombra, itt kéri a linket így nyomsz egy CTRL-V-t majd OK, azután a következő mezőbe beírod a nevet és ismét OK, pl az előbb azt hogy dro. Ennyi az egész. Ha az előnézetre kattintasz akkor látod hogyan jelenik meg a fórumon. ( Ha youtube linket akarsz akkor [yt] gombot, míg ha képet akkor leginkább a szövegmező alatti képbeillesztést válaszd.