Lelőtted a poént . Nézegetem egy ideje ilyesmire jutottam én is . Elvileg a fékdob van csapágyazva a tengelyen a szíjtárcsával egy egységként . Akár hernyócsavar is lehet a motortengely és a ráreteszelt külön tengelydarab közt hosszirányú rögzítésként .
A videódat elnézve mégis lehet itt valami "csavar". Kívül az alu. harang, úgy látom egyben az ékszíjtárcsákkal. És belül egy második harang, ennek az agy részét hajtja a motor tengely. Ezt a kettőt nem tudod szétválasztani.
Furák ott az alu fedélen belül azok kamra-szerűségek. Mégis lenne benne valami hydrodinamika? Egyelőre nem világos, hogy mi nyitja a röpsúlyokat, ha az ellendarabot (a harangot) forgatja a motortengely.
Hoppá ! ez egyre jobb! Ez egy alu harang , benne egy öv.fékdob szerű öntvénnyel?Akkor ne is erőltesd lehúzóval , csak akkor ha az agyat tudod megfogni. Én tovább gondolnám azt a négyfuratos körmöskulcsos dolgot. Szerintem avval van felfogva az agyra a" fékdob".
Ok. Gondolkodjunk tovább! Ha ez az olaj keni az agy-szíjtárcsa csapágyazást,akkor a tulsó végén kifolydogálhatna az olaj,tehát tömíteni illik .Pl; szimmeringgel ami mögött lehet zéger. Vagy ;az ékpályát sem szokás olaj ellen tömiteni, itt miért nem szivárok ki az olaj? (Csak hangosan gondolkodom )...
Jó a sejtésed. Szerintem ebben az idézetben: „Csak hidro röpsúlyos 5.5kw motorral!” a hidro nagyon gyanús. Inkább csak annyi lehet az eltérés a Gyula65 rajzától, hogy nem kúposak, hanem hengerpaláston működnek a röpsúlyos betétek. Akkor pedig szerelés is az ábra szerint lehet.
Fotózd már le amit kivettél a hombárból!A nyomiváltó szerintem túlzás ,még a kuplung is csak állandó olajtöltetű röpsulyos. Ha jól emlékszem ez a motor mindig egy irányba megy mert van külön irányváltó ,két lamellás elektromos kuplunggal? Lehet tévedek.
Sajnos, a saját magyar nyelv gépkönyve, nem tartalmaz ábrát erre vonatkozóan. Feltételeztem, hogy a motorról való levétel hasonló, mint az E400-ról. Remélem sikerülni fog! Üdv!
Szia! Szinte biztos,hogy elöl le kell bontani a hajtóműház elülső burkolatát,és csak az után van lehetőséged lehúzni a szíjtárcsát,mert nagy a valószínűsége,hogy a házon belül is a motor tengelyen biztosítva van a nagy ház,(Csapágyazás)egy körmös anyával,zéger gyűrűvel. Kérhetek majd képeket,még nem találkoztam ilyen kialakítással. Köszönöm,remélem tudtam segíteni.
ÜDV!SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI! E400 SZERETNÉK A MOTORBA CSAPÁGYAT CSERÉLNI CSAK MEGAKADTAM AZ ÉKSZÍJTÁRCSA LESZEDÉSÉVEL!!! ÖTLET VALAKINEK! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
Végre sikerült vennem esztergát! Sok gond miatt elengedtem a 16k20 és az ee-500-01!De lett belőle egy e400m1000! Remélem ezt a típust is ismeri valaki jól mert a jővőben lehet hogy lesz pár kérdésem!!!A sok segítségett meg mégegyszer köszönöm az említett tipusokhoz!
Ezt épp most néztem . Amikor az ember jól eltalálja egy ilyen kés köszörülését , és a 630 as gépben viszi mint a vajat , na az egy élmény . De persze minek pöcsölni köszörülgetéssel ,cserélhető lapkás kés azt jóvan És még marad is egy szép darab hulladék .
sufnituning | 3465
2021-11-11 00:19:22
[46605]
Szalagfűrészhez való kerekeket tudok pl. felszabályozni, vagy felnit, vagy bármit, még ha semmi értelme se lesz, de azt nagyon felszabályzom.