Az a kar a kéziszán orsóra kapcsolja a hajtást egy körmöskapcsolóval , és a másik állásban függetleníti az orsót a hajtástól . Ezt a részét láttam ,van ilyen kéziszánom ,de igen rossz állapotban .
Ha jól rémlik , akkor a hossz nóniusz és a keresztszán kurbli közt levö ki-be tologatóssal lekapcsolod le keresztszán mozgást,feltehetőleg onnét van hajtása... de nehogy bevigyek bár kit is megint az erdőbe.
Nekem kézi szán! A hátsó késtartóba is szoktam kést befogni, az meg a kereszt szánon van, és van tolás is rajta. Irigységből mutattam a videót! Sajnos nem látszik a működtetés,de egy régebbi videón úgy emlékszem hogy nem fúrópisztolyos.
Neki egyszerűbb dolga volt mert a gyárban beépítették a hajtást. Ez az én verzióm. A morse kúpos szerszámbefogók készítése miatt csináltam annak idején. Négy elötolási sebesség választható. 3 perc alatt fel lehet szerelni amikor szükség van rá.
Nem csak bevonatot, alapanyagot is jelöl. - UE6020 sima szénacélhoz való, akár hűtés nélkül 80...90m/min* vágósebességgel ajánlom, - US735 elsősorban rozsdamenteshez, intenzív hűtéssel 70...80-as* vágóval, - VP15TF vegyes felhasználásra könnyű megmunkálási feltételekkel, 100...130-as* vágóval. (* Kinaihoz saját tapasztalati érték kb. 20min éltartammal, kötött forgácsolási paraméterek esetén.)
a belső kést hova kellene pontosan állítani,eddig klasszikus késekkel dolgoztam ,az OK,de ezekkkel a lapkásakkal nehéz a megfelelő helyzetet eltalálni,mondanál valami okosat.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-12-16 20:32:18 [46777]
cezarr | 185
2021-12-16 22:02:29
[46779]
biztos kihámozható,de nem egyszerű,próbálkozok.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-12-16 20:32:18 [46777]
Virbo | 1124
2021-12-16 21:20:02
[46778]
Az a baj, hogy én se tudom.
De a "rendes" márkáknál igen nagy különbség van lapka és lapka között, hiába CCMTakármi... Ami kódsor utána jön sokmindenre utak még, csak hát annak értelmezése nem a hobbisták kiváltsága.
ok,már mindet kipr´báltam és nem vettem észre külömbséget,vettem eredeti sandvik ,pramet iscar lapkákat is ,nem mindig észleltem külömbséget,csak az árban,amúgy csak hobbizásra használom,szórakozás számomra kösz az infokat,féltem ,hogy valami hasonló a szitu
A CCMT... az a lapka méret, kialakítás és csúcssugár. A befogó szárhoz némi infó, illetve az élszögekhez. Amit a kollega kérdez valószínűleg a bevonat, esetleg a forgácstörő (bár elég egyformák), élszalag, ajánlott anyag kérdéskörében adna választ.
A képen mind ugyanaz a típus van, elméletileg mind ugyanolyan. Gyakorlatilag tapasztalatom szerint jobban megéri a márkasabb lapkát venni, amit a kínai küldött nekem maximum hobbizásra való, normál munkára nem.
HELLÓ,tudna valaki segíteni mit jelentenek az az alábbi megjelölések,esztergalapkák az ali expresen.
VP15TF,UE6020,US735
köszi
TROMF22 | 1487
2021-12-16 14:08:45
[46770]
Feltűnhetett volna, hiszen csapágy méretsorba pont beleillik. De mivel készen kapható, fel sem tűnt, hogy ezzel éppen le is lehetne gyártani. (Így azért mégsem olyan haszontalan.)
Az az igazság hogy már nem kínlódok ilyesmivel mint a szibériai barátunk, mer van hobbicnc esztergám! A csavart élű 17x1-es menetfúrókkal tudsz majd furatban trükközni, de minek?
Emlékszem... Én nem martam, hanem esztergáltam m8-as menetet furatba, egy ilyen herélt menetfúróval, egy fogásból teljes menetprofilú késsel ( persze műanyagba )egy csavart élű m8-as menetfúróból hagytam meg pár fogat, ezzel így sorja mentesen gyönyörű felületű menet készült sorozatban, mivel a csavart élű menetfúró szépen kivezette a forgácsot.
Eszembe is jutott, hogy van két lehetetlen méretű menetfúróm a fiók hátuljában. (vagy tíz éve) Gondoltam kipróbálom, feláldozom őket. Előszedem, DC Swiss M17x1(!) gyönyörűek, gyári viaszban. Hát nem mind a kettő csavartornyú!
Fúratban is lehet menet fúróval menetet vágni, értelemszerűen nagyobb furatban, vagy kikel herélni a menetfúrót. Korábban írtam is, hogy menetfúróbol csináltam menetmarót.
7. perctől: külső kúpos menet vágása menetfúróval! Amúgy biztosan ismeritek ezt a trükköt csak emlékeztetőnek szánom. Azt azért bánom, hogy Slava barátunk mindíg nekimegy a falnak! Orosz módszer!:)
ab | 706
2021-12-14 18:58:12
[46759]
Első körben feltétlenül ezt nézd meg. Nekem is ue. volt a gond.
Volt hasonló problémám. A retesznél volt a hiba. Nem kellett szétbontani a sebváltót, kihúzható felfelé a tekerő. Első körben ezt kellene megnézni, mielőtt szétkapnád az egészet! Üdv!
Nem biztos hogy ki kel(lene) szerelni a főhajtóművet.
Lehet hogy elég ha a helyén hagyod a főhajtóművet... Kiszereled a sebváltó kerék fedelét a kerékkel együtt (334). Utána meg a főhajtómű fedelét.. (331) Szerintem a "léptető(kulissza)" rendszerben van a hiba. Műszaki ember vagy, a rajz alapján megérted...
Én csak használtam ezt a típust.. -soha nem kellett javítani- A rajzot az eredeti E3N gépkönyvből fényképeztem...