Ez egy kísérletezős nyomtató (Anet A8), a 3. féle hűtés készült rá. Érdeksségként felhívom a figyelmet az X tengely jobb oldalán utazó motorra. Az ellensúly miatt sokkal stabilabban nyomtat Ez a hűtő van a komoly gépen is:
Ugy gondolom a "Z" emelésnek "átlépéskor" lenne inkább jelentősége, egy még nem jól optimalizált/beállított nyomtató esetén, hogy a fúvóka esetleg ne ütközzön átlépéskor,és ne lökje el a nyomatot. Ebből számomra az következik, hogy nem szoktak a rétegvastagságnál nagyobb értéket adni emelésnek.
Az egy rétegvastagságnyi emelés, még nem jár olyan látványos "rángatózással".
Szerintem te nagyon jól finomhangoltad a sebesség-hűtés-visszahúzást. Bizonyos esetekben "Z" mozgatása szükséges én gyakran használom. Bár ilyen jellegű tesztet még nem hajtottam végre.
Régebben, nyomtattam "Z" emeléssel, akkor előnyösebbnek láttam, jobbnak tűnt akkor az a nyomat. (egyszer, veled is beszélgettünk róla) Közel sem volt azon a nyomaton ennyi visszahúzás mint ezen az erre kihegyezett teszten van. De talán, ez általában is igaz.
Gyakorlatilag nem csináltam mást mint elvettem a "Z" emelést, most anélkül van a szál visszahúzás.
Kíváncsiságból elvégeztem a tesztet. A híd teszt saját gyártmány, erősen érződik a tervező program hibája (ívek szögletesek). A híd úgy ragaszkodik az üveghez mintha oda lenne betonozva, pedig az asztal hideg. Megy a csap alá
svejk | 33042
2019-01-10 19:18:08
[20927]
Majd megkeresem a curában a lehetőséget, de elfogyott az idő.
[alterations_0] start.gcode = ;Sliced at: {day} {date} {time} ;Basic settings: Layer height: {layer_height} Walls: {wall_thickness} Fill: {fill_density} ;Print time: {print_time} ;Filament used: {filament_amount}m {filament_weight}g ;Filament cost: {filament_cost} ;M190 S{print_bed_temperature} ;Uncomment to add your own bed temperature line ;M109 S{print_temperature} ;Uncomment to add your own temperature line G21 ;metric values G90 ;absolute positioning M82 ;set extruder to absolute mode M107 ;start with the fan off G28 X0 Y0 ;move X/Y to min endstops G28 Z0 ;move Z to min endstops G1 Z15.0 F{travel_speed} ;move the platform down 15mm G92 E0 ;zero the extruded length G1 F200 E3 ;extrude 3mm of feed stock G92 E0 ;zero the extruded length again G1 F{travel_speed} ;Put printing message on LCD screen M117 Printing... end.gcode = ;End GCode M104 S0 ;extruder heater off M140 S0 ;heated bed heater off (if you have it) G91 ;relative positioning G1 E-1 F300 ;retract the filament a bit before lifting the nozzle, to release some of t
Most, hogy nézegetem a Gkodot, akár elsőként, vagy utólag rajzolja a külső köröket, a fejet mindig beviszi a belső kerületekre. Tehát nem biztos, hogy jelent valamit, hogy mikor rajzolja a kerületeket a szálazás szempontjából.
Ennek az STL filéjét nem találtam, ezért csak a Béla 4 kúpos első képét tudtam kinyomtatni. Az nekem se csinált egy szőrszálat sem.
A Cura alapbeállításban először a kitöltés csinálja utána a külső vonalakat, ezt ajánlatos megfordítani, hogy először csinálja a kerületeket,és utána töltse ki.
Ilyen esetben bent fejezi be és nem a kerületen, és onnan viszi a fejet, így nagyobb esély van rá, hogy nem szálaz.
Ezt a retrakcion tesztet gyönyörűen ki lehetett nyomtatni, egy szálat nem húzott át, és a "varrás" (ahogy barátunk fordítja a kezdet és vég találkozását) is teljesen jó.
Nyomtattam azt a Porsche-t, "áttetsző pirosból" az unokámnak. Úgy..."jó tenyérnyi" darabot akartam, délutánból, másnap reggelig ívelő projekt lett belőle. De faxa lett! A 825 darab másikra hetekig rá se nézett, a piros Porsche-t toligálta hetekig a szőnyegen.:)