Van kimondott műanyagra való alapozó (viz álagu) aztán bármit felvihetsz rá ... De azt kötelező rárakni ha tartósan akarsz műanyagra festeni! Autos boltba kapsz spray változatba is! de van 2 komponensű is..
Lenne egy olyan kérdésem hogy a használt rossz sérült maradék filament eket újra lehet hasznosítani?
elektron | 15859
2019-01-18 20:44:15
[21206]
Egyelőre csak egy RepRap controllernek a display tartóját, de mivel nem sima üveglapra nyomom, hanem kapton szalagra, az meg már nem új, meg emiatt nem akarom cserélni, így a felület nem sima, meg egyébként is ha az lenne, akkor is így egy kis utómegmunkálással akármilyen kinézetet kaphatna.
Bár ez elég drága. Sima poliészter gyantával próbálkoznék. Sokkal olcsóbb.
Lehet autófényezést is csinálni rá, szórókit, meg festék. Profi fényezős boltban kapható cuccok elég jók, én az autóimon mindig ilyennel javítom a sérüléseket, kis felülten semmivel nem rosszabb mint a kompresszoros fújás de nincs annyi macera.
Elvileg van itt is holnap még vagy autós bolt vagy vegyszerbolt festék iylesmi, lehet van itt is akkor. Ez leeht beválna, mert utána arra a rétergre meg azt tesz az ember, amit akar színben is meg felületi érdességben. Akár a felület lehetne utána amolyna apró homokszemcsés is vagy egyéb. Metal festék stb. Igencsak jól mutatna úgy,
Ezt amolyan doboz és hasonlóknak a látszó felületére gondoltam.
A 3D nyomat felületén milyen anyagot lehetne úgy használni, hogy valami kikeményedő gittféle javító anyaggal bekenni, majd lepolírozva végül ami festhető lenne.
Egy érdekes videó, hogy hogyan változik a PLA szakítószilárdsága különböző hőmérsékletű nyomtatáskor.
keri | 14085
2019-01-17 12:43:30
[21181]
Szerintem ez pont ugyan úgy működik mint a régiekben. A felfűtést még a start script előtt végrehajtja. Beállításokban meg lehet adni, hogy mennyi legyen a kezdőrétegnél az asztal és a fej, meg mennyi a többi rétegnél ugyan ezek.
Ettől függetlenül a scriptbe is beleírhatsz ilyeneket, ha akarsz, de felesleges.Ezek az anyaghoz rendelt paraméterek alapból.