Itt látható az energia lánc alkatrész DesignSpark Mechanical képe és a megvalósult és beépített elem. Most épp tesztelés alatt áll, hogy a PETG mit bír el ipari környezetben. Ez egy kötőgép energialánca, a kábelek kb. 10 mm átmérőjűek.
Minap olyat nyomtattam, amibe két db M4 anyát kellett belerakni. A Cura-ban a "filament csere" beépülővel oldottam meg. Így nem kellett ott állni a gép mellett és lesni mikor kell megállítani a nyomtatást. A zsebek elkészültekor a fej kiment home pozícióba, a vezérlő ronda hangon vinnyogott, jelezve, hogy én jövök. Betettem a két anyát és tovább küldtem a nyomtatást. Egész jól sikerült a művelet, bár az újrakezdésnél egy kis anyag "csomóval" kezdte a réteget. Úgy tűnik a retrack-ot finomítanom kell még mert többet tolt vissza mint amennyit visszahúzott. A jobb oldalon látszik az egyik zseb amibe az anya kerül.
Így van. Megállsz pause-val. Én emelni is szoktam a Z-n 20 mm-t. Kihúzom a lefogyottat, be az új. Kicsit kézzel "átöblítem" az újjal a fúvókát, csipesszel elveszem az elejéről, Z vissza, aztán...mehet tovább.
Az enyém is mozgó asztalos, nem okoz az leválási problémát, még "teltebb", súlyosabb nyomatoknál sem. Inkább a mechanika "gyengesége" mutatkozik -ha van- úgy 100 mm körüli magasságnál a nyomaton.
Basszus, eddig akrillakkot használtam, de most elcsentem az asszony hajlakkját. El is engedte mire elkészült a talp. Hogy is van a járt utat járatlanért...?
Ez nem az én napom. Amikor a gúgliban rákerestem a silc3r honlapra, a második sorban feldobta a "slic3r magyarul"-t. Naívan azt hittem, hogy létezik magyar verzió, pedig csak annyi történt, hogy valaki már kereste (és persze nem találta).
Ne hidd el amit írok, mert a Repetiert nem ismerem. De úgy tudom a Cura-t használja a szeleteléshez. Én közvetlenül a Cura-val (3.6.0 verzió, a legutóbbi) szeletelek, annyi féle beállítása van, hogy a nagy részéről azt sem tudom mire való. De amit eddig meg akartam oldani vele (gyakran külső segítséggel) mindig sikerült. Szóval én látatlanban Cura párti vagyok. De egész jónak tűnik az ideaMaker és a slic3r is, ezek is ingyenesek és utóbbi magyarul is létezik.
sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy melyik a jobb szeletelő a Cura vagy Repetier, vagy melyik mire jobb ?
PSoft | 18678
2019-01-19 19:34:50
[21232]
Én nálam, másra tippelek. "manipulálom" a filament méretét, meg a fúvókáét is, mert így faxa a réteg,és a nyomat. Majd...leellenőrzöm a sejtésem igazát.:)