Ez nem az én napom. Amikor a gúgliban rákerestem a silc3r honlapra, a második sorban feldobta a "slic3r magyarul"-t. Naívan azt hittem, hogy létezik magyar verzió, pedig csak annyi történt, hogy valaki már kereste (és persze nem találta).
Ne hidd el amit írok, mert a Repetiert nem ismerem. De úgy tudom a Cura-t használja a szeleteléshez. Én közvetlenül a Cura-val (3.6.0 verzió, a legutóbbi) szeletelek, annyi féle beállítása van, hogy a nagy részéről azt sem tudom mire való. De amit eddig meg akartam oldani vele (gyakran külső segítséggel) mindig sikerült. Szóval én látatlanban Cura párti vagyok. De egész jónak tűnik az ideaMaker és a slic3r is, ezek is ingyenesek és utóbbi magyarul is létezik.
sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy melyik a jobb szeletelő a Cura vagy Repetier, vagy melyik mire jobb ?
PSoft | 18592
2019-01-19 19:34:50
[21232]
Én nálam, másra tippelek. "manipulálom" a filament méretét, meg a fúvókáét is, mert így faxa a réteg,és a nyomat. Majd...leellenőrzöm a sejtésem igazát.:)
Van kimondott műanyagra való alapozó (viz álagu) aztán bármit felvihetsz rá ... De azt kötelező rárakni ha tartósan akarsz műanyagra festeni! Autos boltba kapsz spray változatba is! de van 2 komponensű is..
Lenne egy olyan kérdésem hogy a használt rossz sérült maradék filament eket újra lehet hasznosítani?
elektron | 15859
2019-01-18 20:44:15
[21206]
Egyelőre csak egy RepRap controllernek a display tartóját, de mivel nem sima üveglapra nyomom, hanem kapton szalagra, az meg már nem új, meg emiatt nem akarom cserélni, így a felület nem sima, meg egyébként is ha az lenne, akkor is így egy kis utómegmunkálással akármilyen kinézetet kaphatna.
Bár ez elég drága. Sima poliészter gyantával próbálkoznék. Sokkal olcsóbb.
Lehet autófényezést is csinálni rá, szórókit, meg festék. Profi fényezős boltban kapható cuccok elég jók, én az autóimon mindig ilyennel javítom a sérüléseket, kis felülten semmivel nem rosszabb mint a kompresszoros fújás de nincs annyi macera.
Elvileg van itt is holnap még vagy autós bolt vagy vegyszerbolt festék iylesmi, lehet van itt is akkor. Ez leeht beválna, mert utána arra a rétergre meg azt tesz az ember, amit akar színben is meg felületi érdességben. Akár a felület lehetne utána amolyna apró homokszemcsés is vagy egyéb. Metal festék stb. Igencsak jól mutatna úgy,
Ezt amolyan doboz és hasonlóknak a látszó felületére gondoltam.