Különben az én esetemben, van logikus magyarázat.(is) Én úgy méreteztem az asztalt, hogy a nyák lap teljes felületére tudjak nyomtatni. Így akkor...evidens volt, hogy a nyák síkjából kiálló bizbaszok alul legyenek.
Sziasztok! Fel tennék egy buta kérdést ! Az MK2B fűtött asztalt hogy kell elhejezni a tárgy asztalon az üveg alatt mert elég sok minden ki áll belőle pl:vezeték forrasztás meg a hömérséklet érzekelő+ a vezetékek
B.Zoltán | 1721
2019-05-22 19:33:22
[22341]
Egész jó műveket összehoz néha. Tegnap a nejem megjegyezte, hogy "szépen zenél a nyomtató". Szerencsére nálunk mindenki szereti hallgatni.
Múltkoriban olyan volt a nyomat formája/tagoltsága, hogy...hallani véltem egy komplett, szabályosan megkomponált zeneművet. Zenei ismereteim hiánya miatt nem tudtam hova tenni, de...tetszett.
Először, én is sokáig vadásztam a kis 40x40-es golyóscsapágyas, hosszú életű, nem gagyi ventilátorokra. Sikerült is innen-onnan pár db.-ot összekukáznom, örültem is neki. Az én nyomigámon, ha a táp,és a GT2560 fetjeinek a hűtését is számolom, öt ventilátor kergeti a levegőt.
Aztán rájöttem, a névtelen, olcsó, siklócsapágyasak...sokkal csendesebbek. Igaz, hogy közel sem bírnak olyan élettartammal, mint a golyóscsapágyas társaik, no de...valamit valamiért. Mostmár mind az öt, a csendesebb "gagyi".
Első megoldás, tedd a négy sarkát rugalmas szivacs szerű anyagra. Ha így még mindig hangos, akkor az előttem már beírták a megoldást. Én szeretem hallgatni a léptető vijjogását, de aludni nem lehetne mellette az biztos.
A másik, hogy a "Z" tengely trapézorsóját grafittal megkentem, mert a szál-visszahúzáskor történő fej emelésnél ronda nyikorgó hangot adott. A grafittól teljesen elnémult. Jobb mint bármilyen zsír vagy olaj, mert a grafitba nem tapad bele a por.
Húzd ki a hálózati csatlakozót! Komolyabbra véve nekem is Ender 3 van de szerintem egyáltalán nem hangos. Legalábbis a léptetők nem. A hűtő ventilátorok igen, de azokra meg szükség van. Szerencsémre(?) a fejhűtő csapágya elég gyorsan tönkre ment, kicseréltem a Lomex-nél vásárolt 40x40x20 mm-es siklócsapágyasra. Ez ugyan kétszer vastagabb mint a gyári, de hely van és sokkal csendesebb.
Marlin fut rajta? Ha igen, akkor nincs nagy varázslat benne. M303 a PID autotune kódja. Lefut és megadja a beállítandó PID-paramétereket. https://reprap.org/wiki/PID_Tuning
Helló ! Olyan embert keresek aki jártas PID programozásban. Egy 230 V 600W 350×350 mm szilikon fűtőasztalhoz kellene a segítség, Külön tápról egy SSR relével és MKS Sbase V1,3 lappal lenne összekötve. Előre is köszönöm !
B.Zoltán | 1721
2019-05-17 18:41:47
[22327]
TPU-t nyomtattam ultimaker nyomtatóval. Az bovdenes, csodálkoztam, de nem volt gondom. 226 fok 50-60 fokos asztal. Ha begyűri, akkor csináld meg, hogy egész a bordás kerékig érjen a teflon cső vagy egy kis tollbetétből csinált cső.
Van-e valaki aki tud TPE-t, TPU-t vagy más flexibilis anyagot nyomtatni? Ha igen, milyen géppel, extruderrel, milyen hőmérsékleten, stb. Azért kérdezem, mert vettem egy-egy tekercs TPE-t és TPU-t, de olyan puhák, hogy kapásból begyűri a gép. Még kézzel sem tudom úgy betolni a felfűtött fejbe, hogy ne hajoljon ki.
Nem biztos, hogy jó helyre teszem, de majd kiderül. A mellékelt képeken átható ventilátorházat szeretném kinyomtatni vállalkozó kedvű emberkével.Feltéve ha nem horror áron dolgozik. Meglesznek hozzá holnapra az stl fájlok is. Ha lehetne, akkor a hétvégéig szeretném ha elkészülne. Egy prototípus hűtése lenne azt vagy beválik, vagy nem. Olyan kéz meleg levegőt kellene folyamatosan szállítani. A többit privátba. Elvileg bent vannak az adataim. Üdv.
De gondoltam dupla Z hajtás úgy is lessz megoldva csak a kép hamarabb készült A nyomtatott kötőelemek is ideiglenesek, azért kelletek hogy lássam megfelelő e a váz mérete a 220x220mm-es bed-hez.
Alumínium fűtőlapon 5mmes üveglapra nyomtatok PLA-t, vízen kívül mással soha nem szoktam tisztítani. Minden nap egyszer egy papírszalvétát megnedvesítek és letörölöm. Semmi ragasztó nem kell PLA-r. A tárgy jól ragad ha az asztal jól be van állítva na meg ha az asztal nem túl forró. A hőmérsékletet ki kell próbálni, mert minden PLA más, még akkor is ha ugyan az a neve meg a színe mint az előzőn használtnak.
akinek van gyantás SLA nyomtatója és tudna nekem nyomtatni egy kis dísztárgyat akkor az kérem írjon rám valamelyik elérhetőségemen. Természetesen a munkát nem kérem ingyen.
Köszönöm
ivanovp | 219
2019-05-08 19:58:10
[22312]
Még annyit jegyeznék meg, hogy a nozzle véletlenül se feküdjön fel az alu blokkra, legyen mondjuk 0.5mm rés (ahogy cree2 képén is látszik). Így biztos, hogy a fúvóka a heatbreak végéhez van szorítva.
Én is üvegre nyomtatok, de... Az én mosogatógépem bablevessel működik, nem bíznák rá ilyen "kényes" dolgot.
Tudom, mindenki másra, én a sulis ragasztó stiftre esküszöm, nálam jól bevált. Az üveg takarítása meg, -ha már nagyon ótvaros- vizes szivaccsal áttörlöm úgy nagyjából... Aztán, mehet rá a következő, friss kenés a stift-ből.
55-60 °C az asztal PLA-nál. Mióta a stiftet használom, sose vált még föl a nyomat, pedig voltak "vastag sarkú/falú" tömör cuccok is. Ezen a hőfokon, igen nehéz levenni is, főleg a nagyobb felületű tárgyakat.(volt már kagylós törésem az 5 mm-es tükörlapnál) Ha végzett,és ha kell, megfűtöm még kicsit az asztalt, 70 °C körül már enyhe feszítéssel is szépen enged a ragacs.