Az utóbbi néhány napban sikerült egy kicsit több időt foglalkoznom a nyomtatóval. Sikerült beállítani a tengelyeket, a görgők és szíjak nem megfelelő feszessége okozta a problémát. Nekiálltam saját dolgokat nyomtatni, az első projektem készül el lassan. Szóval köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Ui: A hulladék PLA-val mit csináltok? Jelenleg szépen gyűjtögetem, de gondoltam rá, hogy valami hasznosat is lehetne belőle csinálni. Esetleg erre valami ötlet?
Azt írod teljes hosszba meg olvad a fejben a műanyag? A közlő csöved evezteti a höt a tömbre (felsö) rész ez nem ok pont hogy a hö hid lenne ed3 hasonló fejeknek a lényege ezért is van ko anyagbol a közlő csö nyaknál kikönyvelve (részben) ne vezesse hőt csak a fúvókat fűtjük amit kell... Igy is nagy probléma ha félfűtőt fejbe pihen a műanyag mert arra kiss időre kezdi a beöregedést (pár tizperc) is elég neki aztán ez szép duguláshoz vezet állatába... Teflonak 250c felet már gumi szerű lesz és az elbomlása is elkezdődik...
Nem gondolom, hogy az a hiba. A nagyobb átmérőjű rész a vékony felé kúposodik. A kúp aljába szokott lenni a bent maradt filament. Amikor szétszedem van, hogy még magától kiesik pedig tűzforró az egész de olykor meg beleszorul teljes hosszában.
Sajnos nincs még csere darab bár valaki már ígérte, hogy készít nekem......
Én, mindenképp az elszíneződött torok körül keresném a hibát. Akár még arra is gondolva, hogy az "égett" teflon jobb hővezető lehet, mint a nem égett. Ha így van, akkor az is lehet a hiba, vagy a "bennszakadás" okozója. Gondolom, másik torok nincs, hogy cserélni tudnád?
Szinkron rendben. Azért fekete mert első alkalommal zárlatba ment a szilárdtestrelé azt elszaladt a hőfok 350-re. De utána nyomtattam és nem volt vele gond. Csak most, hogy visszaraktam a fejet(2db csavar + csatlakozók) jött elő a hiba.
Tegnap, szinte egész nap ezzel baxakodtam, meg még ma délelőtt is pár órát. Nem volt egyszerű kiépíteni sem a majdnem hogy "bennszülött" régi orsókat, sokat kellett hozzá visszabontani a gépből. (ezért is húztam, halasztottam, már régóta) Kerekeket cseréltem, fúrtam, faragtam, esztergáltam, dörzsáraztam az új kerekek furatait, csapágyakat illesztettem, hézagoltam az orsókon, stb.
De úgy gondolom, -és mostmár látom is- megérte a ráfordított munkát/időt. Megint jobb lett egy kicsit a masina.
Csak kíváncsiságból maszkoló lemez pla 0.25/Fv 0,6mm magas...
NickE | 428
2019-08-20 15:43:55
[23231]
Tanulmányozom a Trinamic vezérlőket. Én eddig maradtam az A4988 és DRV8825-nél. Azt látom, hogy ezekkel a motor szépen halkan jár, alacsony a rezononcia, ami jó.
Azt már kevésbé értem, hogy miért jó az SPI vagy UART-on keresztüli meghajtás a hagyományos STEP/DIR-el szemben. Nekem kifejezetten bonyolultabbnak tűnik egyszerű léptető impulzus helyett SPI/UART kommunikáció használata. Persze nem kötelező ezt a módot választani.
PSoft | 18592
2019-08-20 15:29:46
[23230]
Már, hogy ne volna!
Itt egy Seinmeyer igaz, csak kb. 50 mm a hasznos hossza, 5 mm körül van az orsó átmérője.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-08-20 14:10:02 [23223]
Rabb Ferenc | 4361
2019-08-20 14:10:02
[23223]
Gratula! Aki tud, az gumicsizmában is tud.
Már b@szom is ki a 2mm-es emelkedésű orsóimat és cserélem négy bekezdésűre. A 8mm-es "hullámosság" valóban nem annyira feltűnő mint az 1.25 (M8 orsó) vagy a 2mm-es trapézmenetesé. Nagy felismerés!
Persze mindezt majd csak akkor, ha készen leszek a fürdőszoba felújítással...
Köszi a képeket a "kétkedők" nevében is... Vagy az csak én vagyok
Nem kell hozzá más, mint egy vonalzó, két/három csipesz, darabka mágnes, meg egy valamilyen "mutató", ami esetemben, egy melák varrógéptű. És, kész is a "kontroll" összeállítás. Itt, épp a "Z" tengely "kontrollja" látható, de kis fantáziával, bármelyik tengelyre adoptálható.
PSoft | 18592
2019-08-20 13:18:49
[23220]
„Kíváncsi vagyok, hogy ennyi merev poziciójú, fix pontot hogy sikerül egyenesbe hozni.”
Kérdezte Rabb Ferenc lentebb, a "Z" orsócsere tervemmel, vagy elképzelésemmel kapcsolatban.
Jelentem, talán...sikerült. Az első teszt(eket) nézve, hozta a várakozást az orsócsere. Szemmel is láthatóan, tisztábbak, "simábbak" a nyomat oldalai, mindkét irányban.
szf | 4419
2019-08-19 22:10:17
[23219]
A rectract az biztos. A büdös az marad. Lassan tudtam vele nyomtatni mert különben szétválnak a rétegek. Ezen a fejen a hőfokot nem akarom feljebb vinni. 300-on biztos szaporábban menne. De ez van ezt esszük.
Dehogynem. Te adtad nekem, PMMA változó keresztmetszetű. Kicsit simogattam a gépet. Evvel a cuccal kell nyomtatni csak a tiedével kísérletezgettem. Nem lesz a kedvencem .
PSoft és cree a jóember akinek kellet a nyomtató régóta olvassa ezt a "sárga" fórumot. Sajnos nem publikál és nem is szól hozzá. A felhívásomra csak egy emberke jelentkezett az is másnak az ajánlására. Összehoztam kettőjüket, tudtommal az eladó leszállította és be is üzemelte. Mivel a szomszéd faluban van így előbb utóbb csak bejön az én utcámba (ha más nem filametért ) és akkor majd több infót szerzek.