Tegnap, szinte egész nap ezzel baxakodtam, meg még ma délelőtt is pár órát. Nem volt egyszerű kiépíteni sem a majdnem hogy "bennszülött" régi orsókat, sokat kellett hozzá visszabontani a gépből. (ezért is húztam, halasztottam, már régóta) Kerekeket cseréltem, fúrtam, faragtam, esztergáltam, dörzsáraztam az új kerekek furatait, csapágyakat illesztettem, hézagoltam az orsókon, stb.
De úgy gondolom, -és mostmár látom is- megérte a ráfordított munkát/időt. Megint jobb lett egy kicsit a masina.
Csak kíváncsiságból maszkoló lemez pla 0.25/Fv 0,6mm magas...
NickE | 428
2019-08-20 15:43:55
[23231]
Tanulmányozom a Trinamic vezérlőket. Én eddig maradtam az A4988 és DRV8825-nél. Azt látom, hogy ezekkel a motor szépen halkan jár, alacsony a rezononcia, ami jó.
Azt már kevésbé értem, hogy miért jó az SPI vagy UART-on keresztüli meghajtás a hagyományos STEP/DIR-el szemben. Nekem kifejezetten bonyolultabbnak tűnik egyszerű léptető impulzus helyett SPI/UART kommunikáció használata. Persze nem kötelező ezt a módot választani.
PSoft | 18696
2019-08-20 15:29:46
[23230]
Már, hogy ne volna!
Itt egy Seinmeyer igaz, csak kb. 50 mm a hasznos hossza, 5 mm körül van az orsó átmérője.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-08-20 14:10:02 [23223]
Rabb Ferenc | 4387
2019-08-20 14:10:02
[23223]
Gratula! Aki tud, az gumicsizmában is tud.
Már b@szom is ki a 2mm-es emelkedésű orsóimat és cserélem négy bekezdésűre. A 8mm-es "hullámosság" valóban nem annyira feltűnő mint az 1.25 (M8 orsó) vagy a 2mm-es trapézmenetesé. Nagy felismerés!
Persze mindezt majd csak akkor, ha készen leszek a fürdőszoba felújítással...
Köszi a képeket a "kétkedők" nevében is... Vagy az csak én vagyok
Nem kell hozzá más, mint egy vonalzó, két/három csipesz, darabka mágnes, meg egy valamilyen "mutató", ami esetemben, egy melák varrógéptű. És, kész is a "kontroll" összeállítás. Itt, épp a "Z" tengely "kontrollja" látható, de kis fantáziával, bármelyik tengelyre adoptálható.
PSoft | 18696
2019-08-20 13:18:49
[23220]
„Kíváncsi vagyok, hogy ennyi merev poziciójú, fix pontot hogy sikerül egyenesbe hozni.”
Kérdezte Rabb Ferenc lentebb, a "Z" orsócsere tervemmel, vagy elképzelésemmel kapcsolatban.
Jelentem, talán...sikerült. Az első teszt(eket) nézve, hozta a várakozást az orsócsere. Szemmel is láthatóan, tisztábbak, "simábbak" a nyomat oldalai, mindkét irányban.
szf | 4462
2019-08-19 22:10:17
[23219]
A rectract az biztos. A büdös az marad. Lassan tudtam vele nyomtatni mert különben szétválnak a rétegek. Ezen a fejen a hőfokot nem akarom feljebb vinni. 300-on biztos szaporábban menne. De ez van ezt esszük.
Dehogynem. Te adtad nekem, PMMA változó keresztmetszetű. Kicsit simogattam a gépet. Evvel a cuccal kell nyomtatni csak a tiedével kísérletezgettem. Nem lesz a kedvencem .
PSoft és cree a jóember akinek kellet a nyomtató régóta olvassa ezt a "sárga" fórumot. Sajnos nem publikál és nem is szól hozzá. A felhívásomra csak egy emberke jelentkezett az is másnak az ajánlására. Összehoztam kettőjüket, tudtommal az eladó leszállította és be is üzemelte. Mivel a szomszéd faluban van így előbb utóbb csak bejön az én utcámba (ha más nem filametért ) és akkor majd több infót szerzek.
Amit először linkeltem, az nekem 64 bites Win7 home pro alatt nem ment, az otthoni win10-en (az is 64 bites) viszont csont nélkül. (Ettől még esetleg más verzión ki lehet próbálni) Ez, az első a jobb. A második megy a Win7 alatt is, de az én dual core-s gépemet nagyon leterheli, viszont a "nézet-> nagy ikonok"-t választva szépen megjeleníti az STL tartalmát képszerűen.