Nekem csak egyszer érintőzik az elején, utána felemel, megy a vágási pontra, ott lemegy a fej vágási magasságba, vág, utána felemel, megy a következő vágási pontba és így tovább, de ez a fel le játék kb 5mm. Így sok időt takarítok meg, eddig még nem volt gond vele.
A 2mm lemez alján lévő olvadék a kevés levegő és a lassú vágáseredménye. Vágj egy hosszú egyenest és nézd meg a menetirány hátuljáról vágási résen keresztül a plazmaívet egy hegesztőpajzson keresztül. Az ív olyan mint egy öngyújtó lángja ívesek az oldalai. Az ív legdagadtabb részének kell a lemez közepénél lenni akkor tökéletes a fej magassága az az adott lemezhez.
2mm lemez, 800mm/min, 4-4,5 Bar levegő( hűtetlen, szárítatlan), 25-28Amper. Thc nincs annyi hogy minden egyes vágás előtt érintőzik, abból számol. Az hogy venni kell a "parkszar" helyett plazmavágót felnevettem.
TBS-TEAM | 2802
2020-07-22 12:34:06
[3364]
Ügyes vagy. A láncos hajtással semmi gond nincs nem kell lecserélni. Jól bírja a mostoha körülményeket. ( a plazmánál meg van)
Minimalista vagyok, bár a plazma nem az a kategória, de amit találtam itthon abból készült. 3d nyomtattam ezt-azt, igazából egy kísérletnek indult működik-e, de úgy tűnik igen. Az X tengely láncos, de megvan már a szíjhajtáshoz minden. 1-2-3mm-es vágásokhoz elég szerintem. Ez Hobby és nem tanultam.
Miért kell egy relative korrekt kérdésre, egy Hobby(!) fórumon ilyen paraszt módon reagálni? Most komolyan. Ne essünk már hanyatt attól hogy valaki kezdő és több a lelkesedése mint a tapasztalata. Értem én hogy 68-ban a cumisüvegből is egységugrásfügvény folyt, de ebből nem mindenki kapott
Kevés az infó. Most már tudom 2mm az anyag a képen. Kézzel? vágod? CNC géppel? ? amperrel vágtad? Előtolási sebesség? Fej magasság az anyagtól? Vágógáz: Levegő? ? bár? Szürt? Szárított?
1 kép: A vékony vonalak majdnem egyenesek és 15-30 fokos szögben vannak. A vágási sebesség és az íváram helyes.
2 kép:A vonalak nem egyenesek és ívelt formájúak a felső részen és további részeken A vágási sebesség alacsony. Növelni a vágási sebességet.
3 kép:A vonalak nem egyenesek és ívelt formájúak az alkatrész alsó részén az ábrán látható módon. A vágási sebesség túl magas vagy íváram túl alacsony.
A levegő mennyisége minősége(nedvessége minimum 20 mikron alatti szürő) is nagyban befolyásolja a vágási minőséget.
Minden fejhez a gyártó megadja a levegőnyomás optimális értékét. (általában)
Üdv! Nem találom, pedig volt már téma: Mi okozza a vágási felület ilyen minőségét? Próbáltam lasabban, gyorsabban, +- amperrel, de nem akar szebb lenni. Parksideból próbálom kihozni a jobbat. A pisztolyt kicseréltem egyenesre, de ugyanaz a minőség. Rezonancia talán?
értem a megközelítést, egyenlőre nem terv hogy millió darabszámra kelljen valami... inkáb jó ha van, azt meg fusionban is meg tudnám rajzolni, ha ( elvileg igen) képes 4.5.6. tengelyt is vezérleni
természetesen láttam már általad említett programhoz hasonló progit, valóban ügyes jószág, bár ott is inkább szeretik stl-ben megkapni a már terített cuccot....
szóval tuti nagy segítség, főleg ha nem egyszerű darabolás a cél, mert oda egyértelműen talán még gyorsabb is lehet egy jó keményfémlapkás fűrész mint a lézer...
A gond nem a CNC vezérlőkkel van hanem azzal, hogy megtervezel pl: egy lépcső korlátot ami 50 elemből áll. A kapcsolodó részeknél szét kell választani és legenerálni hozzá a G kodot. Ezekhez speciálisan fejlesztett programok vannak. A SOLIDWORKS-nek is van modulja hozzá 5000.-EUR+3000.-USD+Áfa árat adtak rá és azzal még küzdeni kell a G kód generálásával mert csak DXF-be tudja kiteríteni az alkatrészeket azzal csak X-Y-Z ben tudsz mozogni, nem tudsz ferde szögben vágni. FastCAM software 800.-USD árat kaptunk az sem tud szögben vágni. A tervezésre és a kód generálásra ráfordított idő a leg kritikusabb tényező. A LANTEK ami mindent tud egyben de megkérik az árát. Futottunk benne egy jó pár kört az egyik ügyfelünknek kelett volna zártszelvények darabolásához. Maradt a fűrészgép.
Hát minden bizonnyal ez ügye specifikus csak erre... Közben nézegettem kicsit uccnc postprocesszorát, elvileg benne van mind a 6 tengely lehetősége. xyz mm ben, abc pedig fokban adható meg, és ebből kiindulva azt gondolom fusion képes is legenerálni hozzá a kódot...
Pusztán kíváncsiság.... Aki csinált plazmavágót netán uccnc-vel, más hsonló nagyobb tudás szoftverrel hajtva, az megoldotta esetleg a szögvágáshoz szükséges dolgokat?
tehát pl 45°-os vágást mondjuk kör mentén?
érdekelne bármi ami ezzel kapcsolatos mivel generált hozzá pályát, netán fusion 360?
Előre is köszi!
R.
remrendes | 4150
2020-05-29 05:54:32
[3344]
CAD-ben itt valoban csak egy pont szerepel a rajzon. Aztan SheetCAM-ben pl a furas opcio tud ilyet.
ÜDv! Valaki tudna segíteni Fusion360-ban ezt ami a videóban történik 0:19mp-nél hogy lehet kivitelezni. "pontozás" Vagy milyen progi tudhat ilyet? https://www.youtube.com/watch?v=jiWw54SDrSI
boyrob | 20
2020-05-27 00:01:24
[3342]
Köszönöm, 4-5mm-ig nekem teljesen elég ha jól működik.
Sziasztok ki hogy oldotta meg a thc érzékelőt, már mint nem az elektronika érdekel, hanem a kis tányéros rugóstagos érzékelő.
Előre is kösz!
paradipiro | 102
2020-05-25 20:55:59
[3340]
Vágási tapasztalatom, hogy 25-30 A max áramerősségnél a fúvókák viszonylag sokáig bírják. Vágási minőség 4-5mm-es lemezvastagságig jó, aztán elkezd romlani. Csak acéllal próbáltam eddig.
Hello, nem a problémádhoz tartozik de az valószínűleg már meg is oldódott ennyi idő alatt. A Parkside plazmáról kérdeznék hogy mi a tapasztalat vele, milyen minőségben tud vágni, nyilván 50k-ért nem kell csodát várni gondolom? De éri az árát használható cucc?
Sziasztok csak azért rakom ide a videót, mert ilyen szép vágást ritkán látok plazmával pláne szögben és ilyen vastagságban jó kis plazma forrás lehet mögötte
Bontós | 10
2020-04-25 06:36:08
[3335]
Szó sincs licitről. Gondoltam hogy valakit ebben a topicban érdekelhet. Az árát tudom. E-bay stb.
Sziasztok! Szeretnék egy CNC plazmavágót készíteni. A váz már kialakításra került, de sajnos a többi elektronikus kütyühöz és vezérléshez nem értek. Esetleg lenne valaki, aki elmagyarázná nekem pontról pontra mit és hogyan kell kiválasztani az alkatrészeket?! Egyáltalán mi kell egy komplett CNC plazmavágóhoz?! A szervó motoroktól, a végállás kapcsolókon át a kötő dobozik... Mindenképp azt szeretném, ha érteném is mit miért csinálok. Esetleg ezek valahol össze vannak szedve? Egyenlőre lelkes vagyok, de most úgy érzem, hogy ezen a ponton teljesen elvesztem.
remrendes | 4150
2020-03-27 14:00:43
[3330]
A pisztoly legyen jó, szertintem többet számít, mint az inverter.
A marketingeseknek nem hiszek, ezért lennék kíváncsi a tapasztalatotokra. Van nekem egy ALFAWELD TUCANA 205 DigiPulse gépem, ami 20-50A plazmavágó funkcióval rendelkezik. Az én tapasztalatom, hogy 2-3 mm-ig szépen elvágja az alumínium lemezt. 5-6 mm nagyon ronda, vastagabbal nem is próbáltam. Egy 100 A-es vajon elfogadható minőségben elvágja a 10mm-es ALU lapot? A vágás minősége, mélysége szempontjából mennyire számít a fej minősége? Szeretnék egy gépi fejet, mit javasoltok ár érték arányban mi lehet a legjobb?