Az előadás videója feltöltve! Több helyről is elérhető (Fémöntés házilag menü vagy Tárház)! Köszönjük!!!
Balu | 1039
2005-12-09 09:18:00
[148]
Sziasztok! Ha megnézed a két időpontot lthatod, hogy bőven a megadott idő utn kérdeztem rá! Üdv! Balu
n/a (inaktív)
2005-12-09 06:50:00
[147]
Ja! Tegnap este már ki kellett kapcsolnom a gépet és csak a fele van fent! Ma befejezem és utána aktív lesz a link (egyébként már nincs hely a www.hobbycnc.atw.hu-n ezért létrehoztam még 1-et, www.hobbycnc2.atw.hu de ez be lesz ágyazva az eredeti tárházba)! Ezzel a filmmel együtt már több mint 1GB anyag van fent a hobbycnc.hu oldalon!
A tárházból az öntés videót nem lehet letölteni, sima szövegként látszik az öntés.avi. Ez azért van mert még nincs fent, vagy csak lemaradt a link?
Kristály Árpád | 3084
2005-12-08 23:22:00
[144]
Hallihó! Kálmán! Megkaptam a küldeményt! Köszönöm, végre átélhetem azt az érzést mint a többiek, már több honapjaT Köszönöm! Üdv.: Árpád
n/a (inaktív)
2005-12-08 17:15:00
[143]
Nem sikerült összébb nyomni, úgyhogy meg eredeti formájában (345 MB, feltöltési idő több mint 4h!!!)!
n/a (inaktív)
2005-12-08 15:29:00
[142]
Kálmán! Megérkezett a CD-d, most nézegetem! Remek, köszönjük! Most gyürkészem, hogy fel is férjen a Tárházba (345MB)!
n/a (inaktív)
2005-12-06 13:29:00
[141]
Balu!
Ha csak alumíniumot akarsz önteni bele akkor ötvösöknél van egy gipszfajta (30 eFt+Áfa/ 20kg) Felületképzésre tökéletes. Hígra keverve ecsettel felületre felvihető. Száradás után homokággyal megtámasztva önthető. A nagyon vékony öntvények önthetők még a centrifugál öntésen kívül vákuumban is, de az nehezebben megoldható és költségesebb. Az Imi #139 által mutatott technika tülajdonképpen az általam javasolt technikának egy szinte végletekig automatizált változata. A különböző mozgatások elvégezhetők kézzel, illetve a kötés gyorsítására én fűtőventillátort szoktam alkalmazni. Ez szinte mindenkinél van otthon. A habmintás és Hunka Tibor által ajánlott viaszmintás technika kisebb részletek kivételével hasonló. Ha igénylitek csinálok kisebb áttekintő táblázatot az öntési technikákról, mert mindig a konkrét feladat szabja meg hogy melyiket célszerű az adott esetben gazdaságosság és méretpontosság szempontjából alkalmazni.
Láttam a videókat de nem vagyok benne biztos, hogy feltétlenül hightec gépek kellenek egy feladat megoldásához! Hiszen itt majd mindanyiunk rendelkezik cnc-géppel vagy épülőben lévővel, mégsem költött rá egyikünk sem milliókat! Ez igaz az öntésre is gondolom!
n/a (adathiba) |
2005-12-06 11:30:00
[139]
Öt sorral lejjebb három videót ajánlottam a T. Nagyérdemű szives figyelmébe. Ha megnézted a "CYCLONE" nevűt akkor képet alkothatsz az eszköz és anyagigényéről.
És ez az anyag hozzáférhető? Milyen kiszerelében és árban van kb?
n/a (inaktív)
2005-12-06 07:28:00
[137]
Szia Balu!
A kerámia bevonat a felületre való felhordáskor szuszpenzió (szilárd részeket is tartalmazó folyadék. A szárítási folyamat során nagy hőállóságú (kb. 1600 °C) szilikáttá alakul át. Az izzítása fontos, hogy először meghatározott program szerint történjen, mert első alkalommal nem bírja a gyors felfűtést, később igen. Lehet hogy megfelelne a céljaidra.
Amint aktuális lesz és megterveztem az áhitott csigát megkereslek vele! Ez a kerámia bevonat viszont szemetszúrt. Hogy is van ez? Ez valami folyékony cucc? Rég óta keresek ilyet nagy teljesítményű ellenállás beöntésére. Nekem az lenne a lényeg, hogy jól bírja a hőt és kemény legyen.
n/a (inaktív)
2005-12-05 15:49:00
[135]
Balu! A habos technikával kb 3-4 mm vastagságig lehet önteni. Az általad kívánt vastagságot csak precíziós öntéssel lehet. Ettől még lehet habbal mintát készíteni, csak a kész mintát kerámia bevonattal kell ellátni és célszerű centrifugál öntéssel önteni, hogy a vékony részek is kifollyanak. Én már öntöttem ilyen célra csónak modellekhez való hajócsavarokat. Elég jól sikerültek. Itt egy másfajta ötvözetet kell használni. Összetétel kb 3-5% Mg, 0,5 Ti 0,5 Si többi Alumínium. Nehezen önthető, ezért gáztalanítás, oxidmentesítés, szemcsefinomítás feltétlenül szükséges. Viszon ennek hatására amikor kifutott a partra a csónak nem csak nem törött a hajócsavar, de kiegyengethető volt. Januártól beindítom az öntést és ha kell szívesen öntök ilyeneket, illetve meg lehet nézni akkor nálam a gyártást. (csak hobby dolgokat vállalok)
Szeretnék további három mould making videót a figyelmetekbe ajánlani. innen. Én eredetileg a műanyag vákuumöntésre akartam rárepülni, a rapid prototype technológia volt a mániám, de nem részeletezendő okok miatt már múlóban van.
T Electrick A linket én is megtaláltam , most veszem fel velük a kapcsolatot a "viasz " ugyben. Tibor
n/a (inaktív)
2005-12-05 08:36:00
[132]
Sziasztok!
Eltűntem egy időre, mert sürgősen külföldre kellett utaznom. Ismét vagyok. De egy két nap kell hogy felvegyem a fonalat.
Üdv mindenkinek
Electrick | 112
2005-12-04 18:48:00
[131]
Tiszteletem urak! Szeretnék megosztani veletek egy most felfedezett linket erősen kapcsolódva az öntészeti témához: Mold making videos Üdv.
Bicska | 974
2005-12-04 16:17:00
[130]
Hello
A voipbusterrel is ingyen lehet telefonálni, akár Amerikába is. (1 hívás mx 3 perc) Ha átutalsz 1 eurót, akkor korlátlan bárhová.
Kristály Árpád | 3084
2005-12-03 20:42:00
[129]
Hallihó! A saját tapasztalatom az, hogy skype nem függ anyira az intrernet sebességétől (mármint a beszélgetés minősége)mint a messenger.Sőt a Neopon kártya feltöltés segítségével bármilyen vonalas telefont tudsz hívni igen kedvező percdíjjal! Gyakorlatilagúgy használható mint egy IP telefon. Egy hátúlütője van csak akkor tudnak hívni ha gép be van kapcsolva. IP telefon nálam üzemelt egy darabig, a jó hanghoz nagy sebesség kell 2-4 MB. Üdv.:Árpád Hallihó!
Balu | 1039
2005-12-03 15:59:00
[128]
Az is megvan! De azzal már megjártam! Mert hát felajánlotta az újabb verzió telepítését, de a régit nem szedte le és összeakadt saját magával...
Bicska | 974
2005-12-03 15:44:00
[127]
Nem szeretnék OFF-olni, de a messenger a legelterjedtebb a dumálásra, tudtok videóbeszélgetést folytatni, dumálni, fájltcserélni stb...További infoitt
A skype-ot ismerem! Én szívesen megismerném a technolohiát de sajnos öntésre még nem sok lehetőségem van. Panelban lakom, de remélem ez belátható időn belül változni fog. (1-2év) Max nagyon kis dolgokat tudnék önteni egyenlőre ami egy garázsban megcsinálható és egy kis gázlámpa elég hozzá.
Hunka Tibor | 8036
2005-12-03 15:01:00
[125]
T Balu Én Szentmártonkátai vagyok ,de Györ a kedvenc városom , sokat jártunk oda . Az öntés témárol és már hobbys dolgokrol szivesen beszélgetnék veled , most én használok egy programot amivel a neten lehet beszélgetni , csak agy fejhalgatos mikrofon kell meg a programot kell telepiteni " skype " honlaprol letölthetö. Ha tényleg lenne rá válalkozo aki honositaná a technologiámat nagyon szivesen átadom dijmentesen csak arra kérem , hogy nekem dijmentesen öntsön. Nem fogok tonnákat kérni!! Tibor
T Balu Gratulálok és épitem a gátat a Sárga Irigység ellen!!!!! Az öntést szerintem precizios teshnikával kitünöen lehet megoldani , nekem van saját eljárásom rá , ha érdekel elmondom személyesen , nem azért mert nem publikus hanem mert kicsit bonyolult. Tibor
Ja azt elfelejtettem, hogy a deskprotoban azt is meg tudod adni, hol legyen a Z0 fent vagy lent. Ad egy méretet a kiindulási tömbnek amit érdemes egészre kerekíteni. Ilyen vastag hungarocell darabot kel felfogatni és akkor a felületét elég megérinteni.
n/a (inaktív)
2005-11-28 11:10:00
[116]
Köszi! A mélység 0-zásánál csak simán megérinted a hungarozel tetejét? Akár a csapokra is fel lehetne fenni a 0-pontot, nem?
Balu | 1039
2005-11-28 07:01:00
[115]
Szia István! Igen megfordítotam! A deskprotoban lehet kétoldalas marást csinálni. A pozicionálást meg két csappal oldom meg. Deskprotoban úgy állítom be, hogy a nullpont a tárgy közepén legyen. A hungarocellt egy MDF lapra szorítom le, a hungarocell kb közepénél nullázom a gépet majd ebben a vonalban fúrok két lyukat a darab széleinél (ami látszik is a képen). A két furat persze belemegy az MDF-be is, majd belenyomok két csapot. Ha kész az egyik oldal csak megfordítom és a csapokra helyezem vissza a darabot. Így tuti a pozíció!
n/a (inaktív)
2005-11-28 06:36:00
[114]
Hogyan csináltad meg a két oldalát (megfordítottad)?
Szia Árpi! A fordulat 10000-körül, mivel lassúcska a gépem ennyi is elég. A szerszám egy 2,5-ös jobb minőségű csigafúró aminek a végét rádiuszosra köszörültem. Ha rendes aluhoz való éles maróval csinálod sokkal jobb felületet kapsz, nem lesznek ilyen kis "bolyhok" rajta. Csak a maróm sajnos eltörtént. Üdv! Balu
Kristály Árpád | 3084
2005-11-27 23:40:00
[112]
Szia Balu! Mekkora fordulaton és mivel martad ki ezt a csigát? Különben szerintem profi! Üdv.: Árpi
Balu | 1039
2005-11-27 20:46:00
[111]
Szia Árpi!
A mechanikám nem eszi az alut ezért gondoltam az öntésre. Majd ha egyszer elkészül az új vas azzal már nem lesz gond kimarni aluból. Meg persze izgatja a fantziámat az öntés megtanulása is
Kristály Árpád | 3084
2005-11-27 20:12:00
[110]
Hallihó Mindenkinek! Balu gratulálok! Nem tudod ezt kimarni aluból? Vagy sokat akarsz csinálni? Egy amatőr kérdései......! Üdv.: Árpád
Balu | 1039
2005-11-27 18:35:00
[109]
Sziasztok!
Kalmus mesterhez lenne egy kérdésem! A hab magos megoldásnál milyen vékony méretig lehet elmenni úgy, hogy az anyag kitöltse a formát? Konkrétan hajócsavart kellene önteni kis méretben. A lapátok kb 1-2mm vastagok lennének és 20-30mm szélesek. Ez megoldható vagy felejtsem el? Ma csinltam egy próba marást, ami 46mm átmérőjű.
Amatőr | 2184
2005-11-26 16:21:00
[108]
Már csemegézünk belőle egy másik topicban, kár hogy nem tudsz hozzászólni . Írj valami kedveset billgécnek!
T Mindenki A rendszergazda minden sütit engedéjezett , enek ellenére csak ide tudok beirni!! Tibor UI : sok érdekes megoldást senki nem nézte meg??
Kristály Árpád | 3084
2005-11-21 21:28:00
[106]
Hallihó Mindenkinek! Szia Tibor! Rajtam nem múlik, ha gondolod gyere ki hozzám, csak telefonon jelez, vagy az E-mailen. 20/361-4563 Hallihó!
n/a (inaktív)
2005-11-21 17:59:00
[105]
Szia Tibor!
Engedélyezned kell a sütiket (cookie) a böngésződben. A bejelentkezésed ebben a gépeden tárolt munkamenet fájlban van rögzítve. Így ha ez a fájl nem létezik a fórum pl. egy frissítés után nem tekint bejelentkezett felhasználónak. Ha nem akarod engedélyezni akkor abban a topikban jelentkezz be, ahova írni szeretnél. HALI!
Árpi az a probléma , hogy hiába jelentkezem be a bezárás után nem történik semmi csak a fémöntés topicnál jelenik meg az ablak
Hunka Tibor | 8036
2005-11-21 14:00:00
[102]
Árpi lehet az , hogy ahol netezek melletem álandoan letöltedek giga dolgokat??? Másik téma szeretnék veled találkozni mert rengeteg tanácsra lenne szükségem. Tibor
Hunka Tibor | 8036
2005-11-21 13:57:00
[101]
T Mindenki Segitsetek abban , hogy most rajzolom a gépemet OneCnc programmal és szeretném a renderelt képet kinyomtatni . Hogyan csinálnátok. DE nincs nyomtatom . Tibor
Kristály Árpád | 3084
2005-11-20 19:05:00
[100]
Hallihó Mindenkinek! Tibor! Mégegyszer nagyon köszönöm! Ez számomra egy kincsesbánya!!!!!!!!!! Üdv.: Árpi Hallihó