„Egy jeles napról van ma szó...Ma van a kézművesség világnapja.”
Köszönöm a felvilágosítást, ezt nem tudtam. De Te, nyilván megbocsájtod a magam fajta -a kézművességhez nem sokat konyító- "egyszerű földi halandó" tudatlanságát.
„Alkotni jó, alkotni nemes cselekedet.”
Ebben is igazad van, magam is így gondolom! De... Továbbra sem értem, mi az összefüggés a "kézművesség világnapja" és a mutatott gumi, vagy krumpli, vagy akármilyen bélyegzővel nyomkodott sorminták között. Ha csak az nem, hogy a...saját két kezeddel nyomkodtad a bélyegzőket.
Egy jeles napról van ma szó. Az egész világon megemlékeznek erről az alkalomról. Ma van a kézművesség világnapja. Alkotni jó, alkotni nemes cselekedet.
Ahogy a telefonban igértem... az első képen egy egyszerű szerszám kilökővel a másodikon a kiterített felrögzítés.. a szerszámot ne nézd az egy mindenkor mindenre jó próba baba... hívj,ha mégis jó lesz a "láb"-nak a POM-ból
Az első gépem.(jobb oldali)......kb 250ezrbe került,de már 5x vissza hozta az árát. Egy primitív egyszerű felültöltős gép max 60x90mm-s szeszámot lehet befogni.
Ezek a dolgok 100-200-300db/rendelések visszatérők és így már megéri... mid alu szerszámok aránylag gyorsan elkészíthetőek és bírják a "tsrapát" akár több tízezer darabig!(főleg,ha keméy réteget is tetetek fel)
Előzmény: Szalai György, 2022-06-07 07:54:15 [654]
Igy van ! De ez valóban egy gondolat kísérlet volt .A régi munkahelyemen volt erre nagy igény , orvosi műszer dobozokat gyártottam , szilikon formába + PU gyanta vákuum öntéssel . Ott lett volna bevezetve . De megszakítottam a viszonyt .
Gazdag amatőrnek hobbiból akár egyhez is megéri. Gazdaságilag attól függ, mit gyártanak vele.
De meggyőződésem, hogy egy egyedi gyártású kézműves beton-kerámia-vagykitudjaezenahétenmibőlkészült alkotást elcseszni egy gagyi műanyag kacattal - Isten ellen való vétek. Még rá gondolni is bűn, költeni rá pedig büntetendő cselekmény.
Előzmény: Szalai György, 2022-06-07 07:54:15 [654]
Szalai György | 9355
2022-06-07 07:54:15
[654]
Hány darabos szériától éri meg szerszámot gyártani egy ilyen ügyes kis fröccsgéphez?
frob | 2181
2022-06-07 07:32:30
[653]
Macromelt lesz a barátod. Egyszerűbb még a készülék is hozzá, mint az általános fröccs szerszámok, gépek.
Ettől még a szerszámnak jónak kell lennie persze... Henkel gyártja...
Szerintem a tálaid addig voltak rendben, amíg csak a formára, felületkezelésre, színezésre koncentráltál és nem kezdted el mintákkal csicsázni. ----------- "A féltve őrzőt ékszereim .Nem szimmetrikusak ... "
Ezeket az aszimmetrikus ékszereket korábban nem láttam. Egyediek, különlegesek, kifejezetten tetszenek!
Fel nem foghatom, hogyan tudsz ilyen szélsőséges stílus irányzatok között ingázni.
Minket különösebben nem érdekel, hogy milyen találatok vannak rá és hogyan bizonygatod, hogy a google kereső homályosan lát. De nem szeretnék a helyedben lenni, ha a Krupp ügyvédei mégiscsak találnának valami hasonlóságot, netán egyezést a két ábra között. Ők más szinten "vitáznak" és elég sokba kerülhet.
Nem arról van szó, hogy levédeted-e vagy sem. Használod, nyilvánosan közzéteszed, megtévesztésig hasonló egy 1875-ben bejegyzett, azóta is élő, világszerte ismert védjegyhez. Az előbb óvatosan fogalmaztam, nem akartam a "védjegybitorlás" szót használni, mert még megsértődsz.
De, nem vagy már mai gyerek, és néhány megszólalásodból azt a következtetést vontam le, hogy a szellemi tulajdon témában sem vagy teljesen járatlan.
Ezért különösnek találom, hogyan lehetsz ilyen óvatlan. A mai keresőmotorok, pillanatok alatt kilőnek minden olyan képet, ami a legkisebb mértékben is sérti (sértheti) valamelyik nagyvélt vagy valós érdekeit.
A féltve őrzőt ékszereim .Nem szimmetrikusak , de én csináltam ! Talán emlékeztek rá ?
Hunka Tibor | 8036
2022-06-03 09:11:13
[627]
Igen , minden munkámban benne van , hogy nem szimmetrikus . Ez tudatos stílus . Tudom az emberek a szimmetriát szeretik , de azt mindenki csinálja , engedd meg , hogy a saját stílusomat alakítsam, keressem . Minden észre véletlenek , kritikának őrülök , mert ez azt jeleni van vélemény , ha nem lenne az nagyon rossz lenne .
Nekem fingom nincs a művészetekhez de akár minta akár védjegy engem minden alkalommal a szó szoros értelmében felzaklat a akárhányszor meglátom itt a képeiden. Először véletlennek hittem, vagy gondoltam eltört a szerszámod.
Számomra egy befejezetlen tervet, netán selejt terméket sugall. Szerintem az emberek többsége a szimmetria után vágyódik.
Hunka Tibor | 8036
2022-06-02 22:48:24
[625]
Ez nem egy védjegy , hanem csak minta , három kör . Védjegy csak akkor lesz ha le védettem .