HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


Az AVR és lehetőségei...

Rekalaca kezeli! :))

 

Időrend:
Oldal 1 / 25 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

Csuhás | 5585    2019-09-01 21:18:24 [1211]

Végül rendeltem egy atmel ice panelt. Első próbák alapján remekül működik, minden általam használt atmelt tud programozni, és elég gyors is. Egyedül a bascom-ba való ügyesebb beillesztés hiányzik. Köszönöm az ötletet!

Előzmény: cree2, 2019-08-23 20:20:28 [1207]


frob | 1540    2019-08-23 22:53:06 [1210]

avrispmk2 programozót, már ha az a cél lehet venni a mosuer-nél is 8-9e magyar forint
ha kettőt veszel ,mert hogy legyen tarcsiba már ingyen kihozzák haramadnapra....


Csuhás | 5585    2019-08-23 21:04:32 [1209]

Ezt én is megtettem már más esetben is. Átírtam a megfelelő proci dat file-ben az deviceid-t, így felismeri a procit, de nem tudja programozni.

Előzmény: TyuTyu68, 2019-08-23 20:23:48 [1208]


TyuTyu68 | 26    2019-08-23 20:23:48 [1208]

Lehet buta kerdes: ha a dat fileben atirod a device ID-t ?
DEVID=1E940B ; device ID
(termeszetesen a megfelelo szamra..)

Anno mikor mega8 (vagy168??) volt valtas, akkor csinaltam igy egy masik dat filet es jo volt.

Nem kovetem mar regen a Bascom "eletet" de anno sokat nyuztam...

TyuTyu

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 12:22:19 [1200]


cree2 | 4052    2019-08-23 20:20:28 [1207]

atmel-ice-programmer-debugger

Előzmény: Csuhás, 2019-08-23 20:07:56 [1206]

Csuhás | 5585    2019-08-23 20:07:56 [1206]

Olvasom, de így estefelé már nem értem. Leírnád bővebben? Pl mi az a ice verzió?

Előzmény: cree2, 2019-08-23 16:06:02 [1205]


cree2 | 4052    2019-08-23 16:06:02 [1205]

Igy egy kicsit utána olvasva ezel más is szenved klonal inkább verzio tipusokal támogatási probléma ami firmware alapu lehet többen ice verzióra álnak átt ugy látszik?

Előzmény: Csuhás, 2019-08-23 14:44:06 [1204]


Csuhás | 5585    2019-08-23 14:44:06 [1204]

Az isp programozással nincs gondom, ott a párhuzamos porton lógó programozó olcsó használható alternatíva. Egyébként is, nagyobb megákat használok és most már mindig kódolt bootloadert égetek be elsőnek, azután már csak azzal frissítek vagy sd kártyára írással.

A kérdést viszont az xmega PDI programozás miatt hoztam fel mert ott nem találtam egyetlen működő alternatívát sem az avrstudio + gyári avrisp mkii helyett.

Tegnap pl az egyik avrisp mkii klónt már elfogadta a bascom de amint a proci id-t akarom kiolvasni akkor következetesen egy hibás azonosítót olvas ki. Az 1E9842 érték helyett mindig 014153-at olvas. A hw egyébként jó korrekt jelek vannak a huzalokon.

Előzmény: cree2, 2019-08-23 14:22:24 [1202]


cree2 | 4052    2019-08-23 14:28:53 [1203]

Ezt a klont bit doctornak is lehet használni (1Mhz) alapon vagy csak programozó 5v,3v3 avr hez mi van benne kibutitva?

Előzmény: frob, 2019-08-23 13:57:05 [1201]


cree2 | 4052    2019-08-23 14:22:24 [1202]

avrisp mk2 ez egy uno/nano val is megoldható nem nagy kiadás arduino isp firmware kel a programozoban arduino ide benne van alapból....
isp link

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 12:22:19 [1200]


frob | 1540    2019-08-23 13:57:05 [1201]

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190823035136&SearchText=avrisp+mkii&switch_new_app=y

itt is van egy csomó, egyébként érdemes usb leválasztót venni hozzá, mióta használok, azóta nem szállt elegy mk2 sem, tarcsiba én is aliról vettem pár db ot...


usb isolator :
https://www.aliexpress.com/item/32994281087.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6fab498aHPuMnk&algo_pvid=67609148-b1fd-48bc-9642-33dcf9b7091e&algo_expid=67609148-b1fd-48bc-9642-33dcf9b7091e-0&btsid=935f50fa-e238-405b-96fa-5cb8420de3e2&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_55

https://www.aliexpress.com/item/33008506544.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6fab498aHPuMnk&algo_pvid=67609148-b1fd-48bc-9642-33dcf9b7091e&algo_expid=67609148-b1fd-48bc-9642-33dcf9b7091e-9&btsid=935f50fa-e238-405b-96fa-5cb8420de3e2&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_55

ahogy nézem az elsőben is lennie kellene tápnak, de a másodikban jelzi is a képen hogy van

és innentől a földhurok elfelejtve :)

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 12:22:19 [1200]


Csuhás | 5585    2019-08-21 12:22:19 [1200]

Régi isp-s procikat tudom égetni pl STK200 égetővel, azzal nincs gond, ha megdöglik benne a meghajtó, cserélem. Viszont ha megpusztul az avrisp mk2 akkor meg vagyok lőve.

Előzmény: cree2, 2019-08-21 12:10:17 [1199]


cree2 | 4052    2019-08-21 12:10:17 [1199]

bascom avr (full) stk500 elég jol használható volt régi megakhoz is de biztos végig zongoráztad ezt is...

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 11:51:00 [1198]


Csuhás | 5585    2019-08-21 11:51:00 [1198]

Kérdeztem már ott is, érdemi válasz még nem volt. Annyit ígérhetek ha találok működő megoldás azt közzéteszem.

Előzmény: cree2, 2019-08-21 11:48:51 [1197]


cree2 | 4052    2019-08-21 11:48:51 [1197]

Értem!
Tavir rákérdeznék ?!

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 11:43:16 [1196]

Csuhás | 5585    2019-08-21 11:43:16 [1196]

Nem, igazából a vagy valami mega8 vagy 90usb162 tartalmazó egy két dolláros nyákhoz keresnék működő fw-t. Az igazi az volna ha bascomból működne. Van több tucatnyi fw, a neten, meg ezernyi ilyen olyan patch, mindenki azt írja hogy neki működik a dolog. Szeretném ha nekem is működne.

Előzmény: cree2, 2019-08-21 11:34:31 [1195]


cree2 | 4052    2019-08-21 11:34:31 [1195]

Vagy még ö

LINK
van clon is az olcsobb!

Előzmény: cree2, 2019-08-21 11:28:00 [1194]


cree2 | 4052    2019-08-21 11:28:00 [1194]

dragon?
sneci is azt haszálta...

Előzmény: Csuhás, 2019-08-21 10:24:07 [1193]


Csuhás | 5585    2019-08-21 10:24:07 [1193]

Gyakran kell xmega procikat programoznom ( leginkább bootloadert beleírni ) Egy csomó munkát beleöltem hogy az egyetlen működő gyári avrisp mkii égető helyett valami alternatív megoldást is találjak. Elvileg van rengeteg variáns usbasp avrdude párossal, de nekem egyik sem bizonyult működőnek. Szóval van valakinek erre működő megoldása?


GPeti1977 | 204    2018-01-18 19:11:14 [1192]

Mindegy , egy diy ac servo driver lett volna de ahhoz az atmega kevés lassú, kitöröltem a rossz sorokat akkor már majdnem működött, úgyhogy mindegy, lehet megpróbálom megérteni, átírom C re és PIC32 vel 80NHz kipróbálom meddig jutok el.

Előzmény: GG, 2018-01-18 16:14:27 [1191]


GG | 182    2018-01-18 16:14:27 [1191]

Egy "talalt" hex feloltese sokfele akadalyba utkozhet, pl. meghatarozott bootloader szukseges hozza, vagy pl. a
https://forum.mikroe.com/viewtopic.php?p=113370#113370
helyen vazolt eset is elofordulhat.
Kivanatos lenne a korulmenyek bovebb ismerete, amire neked lehet ralatasod.
Forras es esetleg licence birtokaban complier, linker uzenetek segithetnek.

Előzmény: GPeti1977, 2018-01-09 17:56:16 [1190]


GPeti1977 | 204    2018-01-09 17:56:16 [1190]

Van egy kész áramköröm ATMEGA644 -re írva, a projekt mikroelektronika által forgalmazott pikropascal -ra épül, a hex fájl töltöttem bele a mikrokontrollerbe de az nem jól működött, meg a programozó is néhány warningot írt ki, megnéztem a hex fájlt és van benne azon a helyen értelmezhetetlen sor 160-tól egy rész:
:1003A6000FB6BFB3B1FF02C00000FBCFF89432BC5A
:1003B60021BCBFB3B160BFBB0FBE10B5012F0895FE
:0003C60037
:10097000B1EAB4BDB1E0B5BDB0E0B7BDB0E0B8BD5F
:10098000B1EAB0938000B1E0B0938100B0E0B093E1

a 163. -itt a 3.- sor nem felel meg az intel hex formátumnak, lehet ezt egy speciális hex fájl amit csak a saját ő általuk forgalmazott programozóval lehet beégetni helyesen?


cree2 | 4052    2017-07-25 23:53:22 [1189]

Ez van csak....
ennyi

Előzmény: elektron, 2017-07-25 22:51:53 [1187]


cree2 | 4052    2017-07-25 23:50:59 [1188]

Még nincs ilyen modululom de most ez a rész érdekelne belöle bt4!
Eről a bt4 részröl szinte semit nem lehet felelni az egy minta példán arduino ide alá

Előzmény: elektron, 2017-07-25 22:51:53 [1187]


elektron | 15514    2017-07-25 22:51:53 [1187]

Itt vannak példák, vagy ezekkel nem boldogulsz ?

Előzmény: cree2, 2017-07-25 22:30:57 [1186]


cree2 | 4052    2017-07-25 22:30:57 [1186]

üdv!

Van itt aki foglalkozik ESP32 modulal?
esp32 arduino ide környezet alatt a bluetools alap beállitások miböl mennek pl név,jelszó,mac, csatlakozási mode (master,slave)?
Sajnos nem találok rá megoldást !


KBalázs | 1414    2017-07-09 08:19:12 [1185]

Látom "zöld" fórumon is kaptál tippeket, remélem összejön a projekt!

Előzmény: KBalázs, 2017-07-09 02:39:06 [1184]


KBalázs | 1414    2017-07-09 02:39:06 [1184]

Nekem mindegy hogy megpróbálod-e...

Előzmény: cree2, 2017-07-08 23:43:25 [1183]


cree2 | 4052    2017-07-08 23:43:25 [1183]

Android alat nincs gond csatlakozásal mindig párosodik és ugyis marad mindig... de win alat teljes kudarc ha egyszer megszakad a kapcsolat többé soha nem csatkakozik csak ha törlöm a kapcsolatot az eszközel és ujra felveszem mind uj eszközként ....
link

Előzmény: KBalázs, 2017-07-08 22:20:44 [1182]


KBalázs | 1414    2017-07-08 22:20:44 [1182]

Nem tudom segít-e, egy próbát megér: nekem volt hogy nem engedett kommunikálni bitonyos telefonokon (Android mind), miközbem másfélén simán. Van egy titkosítasi ki/be lehetőség, ha az ki volt kapcsolva akkor szivatott. Dokumentációban megtalálod, most nincs előttem.

Előzmény: cree2, 2017-07-08 21:53:31 [1181]


cree2 | 4052    2017-07-08 21:53:31 [1181]

win7..win8...win10 alatt használ valaki hc-05 bluetooth porton keresztül?
Az első win párositásig müködik a dolog ha ujra indul a win akor soha többé nem jön párositás létre!
hc-05 alap helyzetbe van be állitásba van AT+ORGL!
1db win8 tablet...1db win10 tablet... 1db win7 asztali pcn ugynaz a jelenég amit fent leirtam!


cree2 | 4052    2017-04-30 20:36:41 [1180]

Már össze kinlotam igy müxik!


#include

long a;
int value;



void setup()
{
Serial.begin(9600);

pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}

void loop()
{

while (Serial.available() > 0)
{
a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(1000); // wait for a second
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(1000);


}

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();


delay(500);
}

Előzmény: elektron, 2017-04-30 20:16:30 [1179]


elektron | 15514    2017-04-30 20:16:30 [1179]

A minta példa hogy néz ki ? Hogy az meg megy ? a Kettő köz mi a különbség ?

Előzmény: cree2, 2017-04-30 16:20:55 [1178]


cree2 | 4052    2017-04-30 16:20:55 [1178]

arduino ide ö álitja (config fájlba).... de mintapéda muxik eeprom write példa!

Előzmény: Csuhás, 2017-04-30 14:19:47 [1176]


cree2 | 4052    2017-04-30 16:18:49 [1177]

probáltam én ugy is "byte a; " nem ér semmit...

Előzmény: ebalint, 2017-04-30 13:37:07 [1175]

Csuhás | 5585    2017-04-30 14:19:47 [1176]

Nincs bekapcsolva a fuse bitek között az eeprom írásvédelem?

Előzmény: cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]


ebalint | 1382    2017-04-30 13:37:07 [1175]

Az a nálad long,

az epromba lehet, hogy csak byte -ot tudsz írni.

Előzmény: cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]


cree2 | 4052    2017-04-30 12:46:29 [1174]

üdv!

Szeretnék soros porton keresztül eepromot területet irni olvasás az megy!
Tömb probálom a beirt részt tárolni de nem irodik bele az ki jelölt eeprom területre...


#include
//int a;
long a;
int value;

void setup()
{
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{

a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();

// a = a + 1;

//if (a == 512)
// a = 0;
//
delay(500);
}


dezsoe | 1716    2017-04-21 23:31:56 [1173]

Nincs mit! :)

Előzmény: Práger Mihály, 2017-04-21 17:32:21 [1171]


Práger Mihály | 159    2017-04-21 17:37:56 [1172]

Kedves Béla!

Neked is nagyon köszönöm az észrevételt, elöször int-ek voltak, de ki akartam próbálni lebegőpontos váltózókra is.
Sok jelentősége nincs , átírtam a Csaba által tanácsolt
részeket és tulajdonképpen most már jó.

Előzmény: elektron, 2017-04-20 21:25:02 [1170]


Práger Mihály | 159    2017-04-21 17:32:21 [1171]

Kedves Csaba!

Köszönöm a felvilágosítást, átírtam ahogy mondtad és most már
jó.Bevallom nem tudtam, hogy elé is lehet írni a ++ -okat, de így már logikus.

Előzmény: dezsoe, 2017-04-20 20:29:12 [1169]


elektron | 15514    2017-04-20 21:25:02 [1170]

Az a sok változó float helyett int legyen inkább.

Előzmény: Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


dezsoe | 1716    2017-04-20 20:29:12 [1169]

No, akkor még egyszer, mert megnéztem a képet és ugrott, amit írtam...

Ha a változó értékét úgy írod ki, hogy count1++, akkor a pillanatnyi értéket írja ki és csak utána növeli. Ha azt szeretnéd, hogy először növelje, majd az így kapott értéket írja ki, akkor ++count1-et kell írnod, mert így először növeli és csak utána olvassa ki a változó értékét.

Előzmény: Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


Práger Mihály | 159    2017-04-20 20:04:22 [1168]

Üdv mindenkinek!

Gyakorlott Arduino programozóktól kérdezném a következőt.
Kezdő vagyok és csináltam saját magam egy kis progit, és van egy rész amit nem tudok megmagyarázni a működésben.
Egy 1602-es LCD-vel, két sor és 4 gombbal készült.
A sorok elején vannak betük(fantázia)utána számok amiket
a gombokkal tudok léptetni, 2-2 gobm, felfelé, lefelé.
A kérdésem , hogy ha az egyik gomb-bal felfelé léptetek és utána a másikkal lefelé,a lefelé gomb megnyomásakor először
egyet felfelé léptet, és csak utána indul lefelé.
Ha a lefelé gombbal(-) kezdem ugyanez.
Egy példét beteszek az érthetőség kedvéért.
+ba 1 nyomás 1, -ba 1 nyomás 2, -ba 2 nyomás 1, -ba 3nyomás
-1.
Beszúrom a kódot remélem látszik majd.

  


cree2 | 4052    2017-01-06 11:04:40 [1167]

Minap mi is történhetet valojában?
PC röl usb ft232 rol programoztam fel töbször egy arduino mini pro és lám csodát egy külsö beltéris föld feleti vevö megált a vételel RTL adonál ez csak akor amikor elkeztem feltölteni a programot...... mi is történhetet olyan kiváncsiság csak?


Tibi | 30    2017-01-06 09:32:08 [1166]

Rendben!
Köszi még egyszer!

Tibi

Előzmény: Vernyul, 2017-01-06 09:13:24 [1165]


Vernyul | 1392    2017-01-06 09:13:24 [1165]


Rendben, akkor sikerült, sajna egy hatalmas gányolás lett ez a firmware kérdésköre mióta kínában nekiálltak tömeg gyártani ezeket a nyomtatókat...

Ha küld el nyugodtan a Firmware-t és megnézem ha kell, ha segítség kell akkor is dobj egy mailt.

T.

Előzmény: Tibi, 2017-01-06 08:48:57 [1164]


Tibi | 30    2017-01-06 08:48:57 [1164]

Hát!!!! Az a verzió amit javasoltál valóban nem ír ki hibát!
A többit már szerintem tényleg ki tudom próbálgatni magam is. Igaz nem egy óra lesz nekem, de valószínű sikerülni fog.
Köszönöm a segítséged!

Üdv:
Tibi

Előzmény: Tibi, 2017-01-06 08:21:24 [1163]


Tibi | 30    2017-01-06 08:21:24 [1163]

Látod én ezt sem tudtam! (És még sok mindent! )
Ha privátban átküldöm ZIP-ben a "Marlin-PI3_Pro_B_3DTouch" firmware-t megnézed, hogy Te találsz-e benne hibát? Én ezt töltöttem le utoljára és ebben lett átírva pár dolog. És utána valahogy felment az alaplapra. De szerintem ez a vak tyúk esete volt!

Előzmény: Vernyul, 2017-01-06 08:09:39 [1162]


Vernyul | 1392    2017-01-06 08:09:39 [1162]

A fordítási hibák abból adódnak az esetek 99%-ban, hogy nem megfelelő Arduino IDE verzióval próbálkozol régebbi FW-k csak a régi Arduino-val fordulnak le. Meg kell nézni dátum alapján milyen régi a FW és mi volt akkor akkor az aktuális Arduino verzió. De az esetek nagy részében az 1.0.5-el szoktak működni a régiek.

Arduino verziók

Előzmény: Tibi, 2017-01-06 07:32:32 [1161]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 25 Ugrás ide:
Sorok:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊