HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hunbay.com v0.9 alpha Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
   



Az AVR és lehetőségei...

Rekalaca kezeli! :))


Időrend:
Oldal 1 / 24 Ugrás ide:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

cree2 | 975    2017-07-25 23:53:22 [1189]

Ez van csak....
ennyi

[Előzmény:] elektron, 2017-07-25 22:51:53 [1187]


cree2 | 975    2017-07-25 23:50:59 [1188]

Még nincs ilyen modululom de most ez a rész érdekelne belöle bt4!
Eről a bt4 részröl szinte semit nem lehet felelni az egy minta példán arduino ide alá

[Előzmény:] elektron, 2017-07-25 22:51:53 [1187]


elektron | 13071    2017-07-25 22:51:53 [1187]

Itt vannak példák, vagy ezekkel nem boldogulsz ?

[Előzmény:] cree2, 2017-07-25 22:30:57 [1186]


cree2 | 975    2017-07-25 22:30:57 [1186]

üdv!

Van itt aki foglalkozik ESP32 modulal?
esp32 arduino ide környezet alatt a bluetools alap beállitások miböl mennek pl név,jelszó,mac, csatlakozási mode (master,slave)?
Sajnos nem találok rá megoldást !


KBalázs | 1350    2017-07-09 08:19:12 [1185]

Látom "zöld" fórumon is kaptál tippeket, remélem összejön a projekt!

[Előzmény:] KBalázs, 2017-07-09 02:39:06 [1184]

KBalázs | 1350    2017-07-09 02:39:06 [1184]

Nekem mindegy hogy megpróbálod-e...

[Előzmény:] cree2, 2017-07-08 23:43:25 [1183]


cree2 | 975    2017-07-08 23:43:25 [1183]

Android alat nincs gond csatlakozásal mindig párosodik és ugyis marad mindig... de win alat teljes kudarc ha egyszer megszakad a kapcsolat többé soha nem csatkakozik csak ha törlöm a kapcsolatot az eszközel és ujra felveszem mind uj eszközként ....
link

[Előzmény:] KBalázs, 2017-07-08 22:20:44 [1182]


KBalázs | 1350    2017-07-08 22:20:44 [1182]

Nem tudom segít-e, egy próbát megér: nekem volt hogy nem engedett kommunikálni bitonyos telefonokon (Android mind), miközbem másfélén simán. Van egy titkosítasi ki/be lehetőség, ha az ki volt kapcsolva akkor szivatott. Dokumentációban megtalálod, most nincs előttem.

[Előzmény:] cree2, 2017-07-08 21:53:31 [1181]


cree2 | 975    2017-07-08 21:53:31 [1181]

win7..win8...win10 alatt használ valaki hc-05 bluetooth porton keresztül?
Az első win párositásig müködik a dolog ha ujra indul a win akor soha többé nem jön párositás létre!
hc-05 alap helyzetbe van be állitásba van AT+ORGL!
1db win8 tablet...1db win10 tablet... 1db win7 asztali pcn ugynaz a jelenég amit fent leirtam!


cree2 | 975    2017-04-30 20:36:41 [1180]

Már össze kinlotam igy müxik!


#include

long a;
int value;



void setup()
{
Serial.begin(9600);

pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}

void loop()
{

while (Serial.available() > 0)
{
a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(1000); // wait for a second
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(1000);


}

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();


delay(500);
}

[Előzmény:] elektron, 2017-04-30 20:16:30 [1179]


elektron | 13071    2017-04-30 20:16:30 [1179]

A minta példa hogy néz ki ? Hogy az meg megy ? a Kettő köz mi a különbség ?

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 16:20:55 [1178]


cree2 | 975    2017-04-30 16:20:55 [1178]

arduino ide ö álitja (config fájlba).... de mintapéda muxik eeprom write példa!

[Előzmény:] Csuhás, 2017-04-30 14:19:47 [1176]


cree2 | 975    2017-04-30 16:18:49 [1177]

probáltam én ugy is "byte a; " nem ér semmit...

[Előzmény:] ebalint, 2017-04-30 13:37:07 [1175]


Csuhás | 4146    2017-04-30 14:19:47 [1176]

Nincs bekapcsolva a fuse bitek között az eeprom írásvédelem?

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]


ebalint | 972    2017-04-30 13:37:07 [1175]

Az a nálad long,

az epromba lehet, hogy csak byte -ot tudsz írni.

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]

cree2 | 975    2017-04-30 12:46:29 [1174]

üdv!

Szeretnék soros porton keresztül eepromot területet irni olvasás az megy!
Tömb probálom a beirt részt tárolni de nem irodik bele az ki jelölt eeprom területre...


#include
//int a;
long a;
int value;

void setup()
{
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{

a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();

// a = a + 1;

//if (a == 512)
// a = 0;
//
delay(500);
}


dezsoe | 489    2017-04-21 23:31:56 [1173]

Nincs mit!

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-21 17:32:21 [1171]


Práger Mihály | 118    2017-04-21 17:37:56 [1172]

Kedves Béla!

Neked is nagyon köszönöm az észrevételt, elöször int-ek voltak, de ki akartam próbálni lebegőpontos váltózókra is.
Sok jelentősége nincs , átírtam a Csaba által tanácsolt
részeket és tulajdonképpen most már jó.

[Előzmény:] elektron, 2017-04-20 21:25:02 [1170]


Práger Mihály | 118    2017-04-21 17:32:21 [1171]

Kedves Csaba!

Köszönöm a felvilágosítást, átírtam ahogy mondtad és most már
jó.Bevallom nem tudtam, hogy elé is lehet írni a ++ -okat, de így már logikus.

[Előzmény:] dezsoe, 2017-04-20 20:29:12 [1169]


elektron | 13071    2017-04-20 21:25:02 [1170]

Az a sok változó float helyett int legyen inkább.

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


dezsoe | 489    2017-04-20 20:29:12 [1169]

No, akkor még egyszer, mert megnéztem a képet és ugrott, amit írtam...

Ha a változó értékét úgy írod ki, hogy count1++, akkor a pillanatnyi értéket írja ki és csak utána növeli. Ha azt szeretnéd, hogy először növelje, majd az így kapott értéket írja ki, akkor ++count1-et kell írnod, mert így először növeli és csak utána olvassa ki a változó értékét.

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


Práger Mihály | 118    2017-04-20 20:04:22 [1168]

Üdv mindenkinek!

Gyakorlott Arduino programozóktól kérdezném a következőt.
Kezdő vagyok és csináltam saját magam egy kis progit, és van egy rész amit nem tudok megmagyarázni a működésben.
Egy 1602-es LCD-vel, két sor és 4 gombbal készült.
A sorok elején vannak betük(fantázia)utána számok amiket
a gombokkal tudok léptetni, 2-2 gobm, felfelé, lefelé.
A kérdésem , hogy ha az egyik gomb-bal felfelé léptetek és utána a másikkal lefelé,a lefelé gomb megnyomásakor először
egyet felfelé léptet, és csak utána indul lefelé.
Ha a lefelé gombbal(-) kezdem ugyanez.
Egy példét beteszek az érthetőség kedvéért.
+ba 1 nyomás 1, -ba 1 nyomás 2, -ba 2 nyomás 1, -ba 3nyomás
-1.
Beszúrom a kódot remélem látszik majd.

  


cree2 | 975    2017-01-06 11:04:40 [1167]

Minap mi is történhetet valojában?
PC röl usb ft232 rol programoztam fel töbször egy arduino mini pro és lám csodát egy külsö beltéris föld feleti vevö megált a vételel RTL adonál ez csak akor amikor elkeztem feltölteni a programot...... mi is történhetet olyan kiváncsiság csak?


Tibi | 27    2017-01-06 09:32:08 [1166]

Rendben!
Köszi még egyszer!

Tibi

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 09:13:24 [1165]


Vernyul | 1383    2017-01-06 09:13:24 [1165]


Rendben, akkor sikerült, sajna egy hatalmas gányolás lett ez a firmware kérdésköre mióta kínában nekiálltak tömeg gyártani ezeket a nyomtatókat...

Ha küld el nyugodtan a Firmware-t és megnézem ha kell, ha segítség kell akkor is dobj egy mailt.

T.

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 08:48:57 [1164]

Tibi | 27    2017-01-06 08:48:57 [1164]

Hát!!!! Az a verzió amit javasoltál valóban nem ír ki hibát!
A többit már szerintem tényleg ki tudom próbálgatni magam is. Igaz nem egy óra lesz nekem, de valószínű sikerülni fog.
Köszönöm a segítséged!

Üdv:
Tibi

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 08:21:24 [1163]


Tibi | 27    2017-01-06 08:21:24 [1163]

Látod én ezt sem tudtam! (És még sok mindent! )
Ha privátban átküldöm ZIP-ben a "Marlin-PI3_Pro_B_3DTouch" firmware-t megnézed, hogy Te találsz-e benne hibát? Én ezt töltöttem le utoljára és ebben lett átírva pár dolog. És utána valahogy felment az alaplapra. De szerintem ez a vak tyúk esete volt!

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 08:09:39 [1162]


Vernyul | 1383    2017-01-06 08:09:39 [1162]

A fordítási hibák abból adódnak az esetek 99%-ban, hogy nem megfelelő Arduino IDE verzióval próbálkozol régebbi FW-k csak a régi Arduino-val fordulnak le. Meg kell nézni dátum alapján milyen régi a FW és mi volt akkor akkor az aktuális Arduino verzió. De az esetek nagy részében az 1.0.5-el szoktak működni a régiek.

Arduino verziók

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 07:32:32 [1161]


Tibi | 27    2017-01-06 07:32:32 [1161]

Köszönöm a segítséget és a tájékoztatást. Én ehhez a programozásos dologhoz nem igazán értek. Valóban ilyen leszedett firmware van a gépen amit nagyon sok "cserélgetés" után sikerült feltenni. Az a baj velük, hogy az Arduino keretprogram az ellenőrzésnél hibát jelez. Azokat viszont én nem tudom kijavítani. A firmware-ben át tudom írni az értékeket stb. de hibát javítani nem tudok.

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 07:11:31 [1160]


Vernyul | 1383    2017-01-06 07:11:31 [1160]

Programozóval le lehet szedni, de mivel az eredmény egy HEX file így sok hasznát nem veszed csak mentésnek lehet jó módosítani abban már bármit is szinte lehetetlen és fölösleges időtöltés.
A nyomtatódnak biztos fent van valahol az eredeti Firmware a neten, mivel GT2560-as alaplapod van biztos lehetsz benne, hogy kínai másolata a kínai másolténak tehát a Firmware sem egyedi. Az LCD kijelzőn, vagy USB-n a gépre dugva kinyerhető a beállítások nagy része, a maradék meg 10 perc próbálgatással kitalálható és egy újabb firmware-be implementálható.

Ha kell megcsinálom neked az újabb firmware-t 101%, hogy működni fog.

Amúgy jó eséllyel az alábbi linken lévő FW-k közül fut rajta valamelyik:
Firmware for geeetech 3D printers

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 06:49:17 [1159]


Tibi | 27    2017-01-06 06:49:17 [1159]

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy hogyan tudnám letölteni a GT2560 3D printer alaplapról a rajta lévő programot. A nyomtató most jól működik a feltöltött firmware-rel, de a mentett firmware törlődött egy céges laptopról.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv:
Tibi


guliver83 | 2330    2017-01-03 22:19:06 [1158]

Ezzel az eszközzel ki lehetne váltani a cserekerekeket az esztergán lényegében.


elektron | 13071    2017-01-03 21:54:39 [1157]

Itt speciálisan arra csinálnánk megoldást, amire pontosan kellene, vagy olyasmit, amit amazok nem tudnak, pont olyan kütyü sosincs, ami kéne. Vagy, ha csak azért is, hogy mondjuk olyan lesz a nyák alakja, hogy divatos.

[Előzmény:] ANTAL GÁBOR, 2017-01-03 21:06:03 [1154]


elektron | 13071    2017-01-03 21:52:29 [1156]

Legjobb, ha szórakozol és még pénzt is keresel. Lehet csinálni ezt azt, ha lenne több jelentkező, akkor megérné mindenkinek.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:56:05 [1152]


guliver83 | 2330    2017-01-03 21:18:40 [1155]

Nálam a linuxcnc tökéletesen megy gond nélkül.
Kézzel hajtottam a tokmányt és szépen végigvágta a menetet.

[Előzmény:] ANTAL GÁBOR, 2017-01-03 21:06:03 [1154]

ANTAL GÁBOR | 3146    2017-01-03 21:06:03 [1154]

De hisz minek ?
Egy Uccnc vel ( nálam ethernetes vezérlővel ) mindent megoldottak Balázsék . De T45 nek is van Dos os verziója , IsVarga is csinált egy Pic es jól működő kütyüt .

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:56:05 [1152]


kaqkk007 | 744    2017-01-03 21:01:03 [1153]

Igen , csak tudni kell pár adatot : az orsó menetemelkedését az optotárcsa fogszámát , az elkészítendő menetek emelkedéseit a legyártható menet maximális hosszát az áttételt , ha ezeket ismered már tényleg csak matek (vagy minden értéket külön programozhatóra kell csinálni a menüben)és ez az agyalós része

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 20:52:18 [1151]


guliver83 | 2330    2017-01-03 20:56:05 [1152]

Ja azt hittem csak szórakozásból akarod csinálni.
Összedobjuk
1000Ft állok

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 20:52:18 [1151]


elektron | 13071    2017-01-03 20:52:18 [1151]

Elmondani könnyebb, illetve kevesebb idő, a kivitelezés nekem egyértelmű, meg tudnám csinálni, csak legyen aki fizesse.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:31:37 [1149]


kaqkk007 | 744    2017-01-03 20:39:00 [1150]

Én kb 1 hónap alatt raktam össze a tekercselő programját úgy hogy a számításokat a haverom csinálta , nem olyan egyszerű mint ahogy első látásra gondolná az ember .

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:31:37 [1149]


guliver83 | 2330    2017-01-03 20:31:37 [1149]

Akkor ez neked semmi megcsinálni!
És ide felteszed szépen mindenki örülni fog a fórumon.

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 19:24:12 [1147]


VViktor | 973    2017-01-03 19:47:17 [1148]

Igen 200 lépésű a léptecsem,de a hosszirányú hajtókarra teszek majd áttételt.És még ott a mikrólépés.

[Előzmény:] kaqkk007, 2017-01-03 19:11:36 [1145]


elektron | 13071    2017-01-03 19:24:12 [1147]

A procira tehetsz Bluetootht és pl Anrdoidról is vezérelheted vagy beállíthatod a parmaétereket pénzbe nem sokba kerül az se csak a progicskát kell összetákolni hozzá, persze én könnyne beszélek, mert állandóan ilyenekkel szórakozok.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]


elektron | 13071    2017-01-03 19:22:20 [1146]

Meg lehet csinálni úgy is, hogy csak mechanikusan proci nélkül, csak a felhasználást behatárolja, bonyolultabb is, a végén drágább is, ami idő rámegy, stb. Végül is az ember maga választja ki, hogy neki mi a legfőbb szempont, aztán azt a verziót kell megcsinálni.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]


kaqkk007 | 744    2017-01-03 19:11:36 [1145]

De ! Ha jobban belegondolunk a steppermotornak 1 fordulat 200 lépés ha nem használsz mikrolépést vagy áttételt akkor elég darabos lesz a kés mozgatása ,de próba szerencse.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]

VViktor | 973    2017-01-03 18:58:24 [1144]

Ez a terv

[Előzmény:] kaqkk007, 2017-01-03 18:54:27 [1143]


kaqkk007 | 744    2017-01-03 18:54:27 [1143]

Elméletileg ha csinálsz több tárcsát a készítendő menetekhez és a főorsóra teszel egy kapcsolót ami a dir jelet adja ,megoldható proci nélkül is .

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:49:59 [1141]


kaqkk007 | 744    2017-01-03 18:50:59 [1142]

Most már értem ! Csináltam ilyet piccel tekercselőgépnek ,pont így dolgozott számolta a főorsón lévő optó réseit és ebből számolta ki a beállított huzalvastagsághoz és tekercstestmérethez az előtolást és a visszafordulás helyét

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 17:57:55 [1136]


VViktor | 973    2017-01-03 18:49:59 [1141]

Igen ilyesmire gondoltam,csak az arduinot kiakartam hagyni.
De ha nincs más lehetőség...........


elektron | 13071    2017-01-03 18:22:02 [1140]

Az Arduinoban a gombokkal beállítod, hogy mennyi a tárcsa felbontásod, meg mennyi menet emelkedésű legyen a menet a szinkron mozgáskor és a többit az megcisnálja, érzékeli az encodert, és amerre mozog, arra lépteti a step dirt pl.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 18:12:37 [1139]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 24 Ugrás ide:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|