Melyik verzióval próbálod? (1.2116 vagy korábbi?) És ha 1.2116, akkor korábbival próbáltad-e és működik-e?
Ha 1.2116: az 1.2116-ban rengeteg dolog változott, ami hatással lehet erre a plugin-ra is. Nem szükségszerű, de lehet. Ha csak ezzel a verzióval nem jó, akkor meg lehet keresni a gyártót és kitalálni, hogy mi változott. De mivel nekem nincs ilyen tekertyűm, ebben te tudsz segíteni.
sziasztok iMach PS-2 es kézikerék nem megy az új UCCNC programmal, van valami ötletetek?
dezsoe | 2934
2024-04-22 12:23:43
[9391]
A két index jelről nem tudja megállapítani, hogy az melyik éppen, ez érthető. Próbálj egy olyan index jeladót felszerelni, ami tényleg csak egy jelet ad fordulatonként. A jel hossza mindegy (akár lehet egy fél tárcsa is), csak az egyik átmenetet fogja figyelni.
Üdv, Egy problémával kapcsolatban kérnék tanácsot: UCCNC-t használok esztergához. A főorsón van egy 360imp/r-es ennkóder 1:2-es gyorsító áttétellel. Mivel a fel és lefutó éleket is figyeli, be van állítva encoder felbontásnak 2880 imp/r. , de mivel van egy 1:2-es gyorsító áttétel az index prescaler-hez beállítottam 2-őt, hogy ossza le az index jelet kettővel. Menetvágásnál néha elrontja a bekezdést. Olyan mintha nem venné figyelembe a 2-es osztást és véletlenszerűen indul el, egyik vagy másik encoder indexre. Járt valaki így? Van esetleg megoldás a problémára? Előre is köszönöm a segítséget!
dezsoe | 2934
2024-04-15 14:42:40
[9389]
Akkor csinálj egy output triggert a kívánt kimenethez, aminek a forrása az M3 LED (50), az active low-val pedig be tudod állítani, hogy pont fordítva működjön, mint az M3 kimenet.
Hello, egy kis gonddal küszködöm. Van egy freqiváltóm aminek ki kellene m5 stop jelet küldenem egy porton. Ezt hogyan tehetem meg, mert nincs az m5 a kimeneteknél, csak m3 és m4 van.
// Ha az aktualis munkadarab koordinata nagyobb 0-nal - tehat magasabban van a gep az eredeti pozicional // akkor a Z tengely nullpontjat korrigalni kell az aktualis gepi Z pontra if (ActualWorkingPosition_Z > 0) {
Tudom, hogy "kőbaltás" megoldás: A gépi vágófej szára beleillik egy MZ első teleszkóp alu hüvelyébe. A fej kapott egy csapágy külsőből készült karikát. A karika csúszik a lemezen és emelgeti a teleszkóphüvelyben a vágófejet, a gravitáció pedig megoldja a felület követését. Két bilinccsel megoldható a határolás. Csak egy próba miatt készült még 2016-ban és hát "úgymaradt"! Abból született, amit éppen találtam itthon. 0 forint! Hátránya, hogy kopik az alu! Néha a cunder útban van! Használok "cseppoldót" a hegesztőktől, lemezre-fejre! Ritkán kell elővennem, de akkor két-három napig megy. Azért illik a kezelőnek figyelni!!! Remélem, hogy ad ötletet! Mondjuk nálam nem nagy gond egy kis ütközés! A fej el tud fordulni jobbra-balra, előre-hátra, ha nincsenek agyonhúzva a rögzítő csavarok.
Az alábbi problémával fordulok hozzátok, hátha van valami ötlet a megoldásra.
Adott egy vágógép, ahol:
- Program bemenetként abszolút koordinátákkal ellátott g-kódot kap a rendszer
- A gépkezelő a vágófejet a plazmavágáshoz használt THC bemeneteken tudja manuálisan – gombok segítségével – vágás közben is Z-ben mozgatni.
- Mérőszenzor, stb. nincs beépítve a rendszerbe, tehát a Z0-át a kezelő adja meg a vágófej magasságának kézi beállításakor
- Az egyes vágott objektumok közötti átálláskor a gép G0 Z50, G0 Z0 utasításokkal kiemeli a vágófejet az átpozícionáláskor.
A probléma az, hogy a gépkezelő a vágás során manuálisan mozgatja a Z tengelyt azért, hogy a nem vízszintes anyagba ne ütközzön bele a vágófej. Tehát ha a vágás során a kezelő pl. 5 mm-t emel a fejen, az eredeti Z 0 koordináta helyett Z=5 koordinátát kapunk. Ez idáig jó, de a probléma az új objektumra való átálláskor történik, mert a fej kiemelkedik Z=50-re, majd az új X/Y koordinátákon a rendszer visszaviszi Z=0-ra, ami az anyagba való ütközést okozza…
Van valami ötletetek arra, hogy miképp oldjam meg ezt a problémát? Az lenne a cél, hogy amikor az új objektumnál elméletileg Z=0-ba megy vissza a gép, akkor az a koordináta a gépkezelő által már 5 mm-el megemelt szinten legyen.
Tehát valahogy menet közben át kellene állítani az objektumok végén a Z tengelyem nullpontját az új, „manuálisan megemelt” koordinátára.
Köszönöm a segítséget!
dezsoe | 2934
2024-03-29 17:47:34
[9378]
Semmilyet (pin 0, port 0). Az I/O oldalon kiválasztod a felhasznált analóg csatorna számát a "Spindle PWM -> analog ch." sorban.
Frekveniaváltót szeretnék működtetni UC300USB analóg portján. Az UCCNC-ben milyen port és pin számot kell megadni a PWM menüben? A leírásban pin számok vannak megadva de a kifejtő modulon csak Analog out 1, 2, GNd és 12V szerepel. Port szám sincs a leírásban hozzárendelve az analóg porthoz. Köszönöm a segítséget!
szabo jankó | 409
2024-03-11 15:38:21
[9376]
Biztos úgyjártál mint én amikor tanultam kézzel programmot írni. A ráállásnak a szerszám sugárnál nagyobbnak kell lenni küll önben nem tud ráállni a kezdésre .
Sziasztok! Létezik olyan posztprocesszor UCCNC-hez ami kompatibilis a Fusion 360-al? A beépített posztja nemtudja kezelni a vezérlőn belüli szerszámátmérő hívást. Találtam nehezen 1db-ot az interneten amivel a kontúrmegmunkálás jó de a ráállásokat elrontja. Jó lenne ha meglehetne oldalni ne kelljen minden egyes korrekció miatt újra generálni az egész programot. Köszönöm ha tudtok segíteni. Üdv.
dezsoe | 2934
2024-03-05 23:33:34
[9374]
Ha ugyanazzal a szerszámmal marod, akkor a g-kód lehet a ludas, ha nem, akkor lehet a szerszám is pontatlan. A g-kódok és a szerszám(ok) pontos mérete nélkül nem lehet értelmes és megalapozott választ adni. (A szerszám(ok) mérete alatt nem azt értem, ami rá van írva, hanem a rendes mérőeszközzel mért valós méretet.)
Hello! Egy tanácsra lenne szükségem. UC300ETH használok a legújabb UCCNC próbaverziójával. Egy 100x100 mm-es belső kontúrt marok akkor pontos lesz, és külső marás esetén mindig 2 tizeddel több. Használtam Fusion 360, Inventor és Aspirt is. Mindnél ugyanaz a probléma. Ha tudtok segiteni mi lehet a gond, nagyon megköszönném.
Az alábbi linken található és letölthető plazma módosításokat szeretném használni, elvben minden működik de feldob egy hibaüzenet és a screen felület sem tökéletes. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Szia, Lényeges, hogy milyen szoftvert, és vezérlőt használsz, a szerint kell kiválasztani a postprocest. Egyszerűen rákeresel a kívánt típus szerint: "aspire laser postprocess", vagy pl. "uccnc laser postprocess"
Ez nagyon jó ötlet, köszönöm! esetleg ha neked megvan el tudnád küldeni, vagy a mach3 laser is jó hozzá gondolom... nem tudom az benne van e régi 8.5 van meg belőle... Előre is kösz!
Következőt lenne jó elkövetni, fusion vagy éppen aspire, mindegy, generálja a g kódot, itt is van probléma mert nem kell kiemelni, mivel a berendezés olyan ha nem kap levegőt akkor fentebb megy vagy 5-10mm el a hegy, és kapcsolgatni kell az alakzatoknál a mágnesszelepet, mert ha folyamatosan megy akkor szétveri magát.
Nullára állni ha kell kézzel megteszem, csak onnan menjen tovább a folyamat. Szóval 1 relét kell várakozás kapcsolni, és várakozás nélkül már is húzni a vonalat, mint egy karctűvel, csak nem kell utána elemelni, hanem tovább állni a következő alakzat elejéhez.
Ebben a beállításban kérném a segítséget. Előre is köszönöm!! R.
dezsoe | 2934
2024-02-25 18:40:45
[9364]
Szia! Kéne látni a g-kódot, amivel ezt csinálja. Továbbra is 1.2116-ot használsz?
Szervusztok! Most megint előjött egy olyan hiba, hogy ha ismétlő munkát végzek akkor a tengelyek felgyerélődnek, megbolondulnak. Z-be szépen megy le helikopterbe.. de a következő munkadarabnál már eglz a kelikopterezés már nem xy mozgással halad lefele hanem yZ.. tehát egy íves jobbra-ballra fel-le mozgást művel. Amint újra hívom a programot, jó lesz megint.
Nálam csak 5 bit van, a felső induktív a Strobe jelet adja. (látható, hogy ott kisebbek a furatátmérők, így biztosithato, hogy ne legyen téves olvasás)
köszönöm a segítséget! meglett oldva minden! Mindent letöltöttem, dokumentáltam, ha kell majd én is tudok sígíteni, hátha megmentek mást egy agyvérzéstől.
Szedlay Pál | 1880
2024-02-07 18:21:39
[9353]
Ezekkel sem működik? Ez lenne a hivatalos letöltő oldal. https://www.polgardidesign.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=5&lang=en
megint egy problémába ütköztem intéztem egy új PC a cnchez win10 fut rajt és az UC300usb vezérlőt nem tudom illeszteni mert rosz a driverje kutatom a netet és ahol találok valami letöltő linket, az már nem él. tud nekem küldeni valaki egy működőt? vamosiak@gmail.com -ra?
dezsoe | 2934
2024-02-01 11:41:03
[9350]
Megy rajta, csak igen randa, mivel össze van préselve. Ugyanez fordítva is igaz: a régi 4:3-as is megy szélesen, csak ki van nyújtva.