A lézerhez egyáltalán nem konyítok, de 10-20kV-okkal van gyakori kapcsolatom. Azt látom a képeden, hogy az üvegbe ágyazott átvezető és a tápvezeték csatlakozásánál szinte nincs szigetelés. Az az egy réteg fekete zsugorcső az semmi és még az sem fedi az üvegen lévő kidudorodást. Ráadásul a vezetéken ott egy iránytörés van, ami nagy térerő növekedést okoz. Az meg ionizációt, az ioncsatorna pedig kisülést. Nem véletlen, hogy ott indul az ív. A törést a lehetséges legnagyobb sugarú körívvé kell hajlítani, korrekt térvezérléssel és szigeteléssel ellátni, vagy legalább nyakig ráhúzni azt a szilikon csövet. A piros fekete szigszalagos rögzítésről nem beszélek. Azt írd még meg légy szíves, hogy kb. hány cm hosszú volt az ívkisülés.
Mármint, valóban lehet rossz a cső is sajnos. Tehát azt írtad, van némi kimenő lézer teljesítmény, de gyengén karcolgatja csak a fát. Ez azért jó jel. Ha nagyon megváltozott volna a gáz összetétele, egyáltalán nem lenne kijövő lézer teljesítmény!!! Szóval először tényleg brutál módon tökéletesítsd a szigetelést! Szerintem van még remény!
Egyetértek PSoft-tal, az anód vezetékén elég véznának tűnik az a zsugorcső! Egyébként a szikrák gondolom nem a cső belsejében, hanem kívül a cső körül, az anód bekötésénél pattogtak, ugye? A víz még eléggé elkoszolódott állapotban sem könnyen okoz ilyen dolgot, persze illik alacsonyan tartani a vezetőképességét azért...
A kínai általában mellékel a gépeihez, egy kb. 250-300 mm hosszú,és kb. 80 mm átmérőjű átlátszó szilikon tömlő, vagy csődarabot. Nem húzza rá a beszerelt/bekötött cső anód oldalára, (pedig, oda való) de ott szokott lenni a géphez mellékelt "kacatok" között.
Ez nem Yag lézer primer hűtőköre, a Co csőnél működés szempontjából nincs sok jelentősége a víz milyenségének. Mezei csapvízzel is menni kell annak a csőnek. Az ioncserélt, meg ilyen-olyan adalékolt vizeknek, inkább a víz hosszú idejű használatában, meg a cső "tisztántartásában" van jelentőségük. Csapvizet használva sem "húzhat át" a nagyfesz a víztér felé. De a videódon nem is a víztér fele látszik a kisülés, hanem közvetlen a cső alá telepített hajtás irányába. Ha a nagyfesz a csövön kívül, a külvilág(vízbevezető csonk, mechanika, váz)irányába húz ívet, szinte biztos, hogy a cső hibás. Mint ahogy lentebb Miklós írta...
"...ha garanciás, cseréltess csövet! a csöved rossz 99% meg nőt benne a nyomás és azért húz át a nagyfesz."
üdv! ma végre volt időm tesztelni az új gépem. miután összeállítottam mindent, indítottam egy tesztfájlt. de hatalmas csalódás volt. 20%-on alig karcolta a rétegelt lemezt a 130w-os lézer. felhúztam 40%-ra és csattogásra lettem figyelmes. felemeltem a lézercső fedelét, és mindenhol elektromos ívek húztak át. lehet hogy én néztem be valamit. 5leteket várok a tapasztalt "öregektől"! please help! cső kuka? vagy rossz a szigetelés? köszönöm előre is! minden építő jellegű hozzászólást szívesen várok!
Thowra | 267
2018-05-15 06:19:23
[15139]
Firmware felrakásnál az Xloaderbe UNO/Atmega 328 az kell választani, nem a nanosat. Nekem így felment uno és nano boardra is (először uno volt kéznél. A program felismeri mindkettőt. Az Xloader is a program mellett van, nem kell keresgélni. Van driver is mellékelve ha még nem volt arduino a gépen és kellene.
igen... de probáld ki maga a ribs demoba csak 200x200 képméret a limit semmi más! Ami a lényeg a ribs verziohoz mindig az adot friss firmware verziot kell használni csak ahoz csatlakozik fell!
Üdv! Valóban win7 a rendszer. Először az asztalról próbáltam futtatni, utána került a c gyökérbe. A hiba akkor is megvolt. Rendszergazdaként futtatva is ez a helyzet. Meglesem xp alatt is, hátha azt jobban szereti .
"Nincs nagy titok bene laser pwm helyére teszik be a pákát..." ============= Remélem, ezt nem gondolod komolyan.. A lézernek nincs hőtehetetlensége, a "pákahegynek" viszont VAN..!! Egy izzó/forró "pákahegyet" lehet(ne) ugyan PWM-el vezérelni, de ebben az esetben nincs értelme... (szerintem)
A pirográfiában.. Nem véletlen az, hogy a (constans hőmérsékletű) "pákahegy" sebességének a változtatásával érhető el a különböző mértékű (világos/sötét) tónus..
Nem ismerem a G-ray-t, de az ablakok alakjából látszik, hogy Win7-en futtatod. A Win7 nem lelkesedik a C: gyökérben végzett műveletekért, lehet, hogy csak ennyi a probléma. Próbáld ki pl. a Dokumentumokban, vagy futtasd emelt szinten. (Lehet, hogy valami átmeneti file-t akar létrehozni és a rendszer nem engedi biztonsági okokból.) Egy próbát megér.
Köszönöm a segítséget. kipróbáltam a programot. Indulásnál hibaüzenet (képen piros keretes) után elindul. Ha betöltök egy képet akkor a másik hibaüzenet fogad, de a kép betöltődik látszólag. Generál kódot de valami nem jó, gondolom a kép nem töltődik be rendesen és így nem szabályozza a sebességet csak full gázzal megy végig. Próbáltam a beállításokkal játszani de nem lett jobb. A program és a kép is a C:\ n van, nincs "messze". Van esetleg ötleted?
Futólag láttam régebben ilyet (hegyes forrasztópákával volt megcsinálva) de nem tudom milyen program tud hozzá megfelelő kódot generálni. Tudsz esetleg olyat amivel lehet?