Ha valakit érdekel :néhány fotó van fönn a táramban un ötvös ( keményforrasztós ) pisztolyokról ( én ötvös égőnek tituláltam ) Méretek nincsenek de tervezem hogy egyszer lerajzolom
Szia ránézésre én az ac hegedálást hiányolom, bár ennyi pénzért palackkal meg mindennel jó választás lehet, csak előre békélj meg vele hogy ezek az olcsó gépek, a ráírt áramot jó ha a felét tudják huzamosabb ideig, és a kábel sem egy nagy szám
hasonló van nekem is, azzal 60-80A val lehet szépen awival hegedálni.. magasabb áramerősségen erőteljesen melegszik a munkakábel...
Van valakinek tapasztalata ezzel a szettel kapcsolatban? AWI szett
bankimajki | 2827
2017-11-17 18:45:01
[1]
Sziasztok.
Ezt a témát azért indítottuk, hogy a hegesztéssel és forrasztással kapcsolatos problémákat, kérdéseket, technológiákat lehessen egy helyen átbeszélni. A forrasztással kapcsolatosan annyit említenék, hogy legjobb tudomásom szerint 2 típust különböztetünk meg. A kemény és a lágyforrasztást. A lágyforrasztást alkalmazzák az elektronika iparban és sok helyen vezetékek rögzítésénél is. (gyengeáram) A lágyforrasztás eszközei: - forrasztópáka - forrasztóón (elterjedt nevén: "cin") - különböző kémiai anyagok (forrasztó zsír, paszta, krém.... sorolhatnánk) A keményforrasztásokat legtöbbször lánggal vagy nagy teljesítményű pákával hozzák létre. (pl. bádogos munkák) A forrasztásnál a 2 összeforrasztandó anyag között helyezkedik el a forrasztóanyag vagyis ott a rögzítendő anyagok nem olvadnak meg, csupán a felületükhöz kötődik a forrasztóanyag (mintegy ragasztóként viselkedve). A hegesztésnél ettől eltérően már maga az összehegesztendő anyagok is megolvadnak és jó esetben nem csak a felületükhöz tapad a hegesztőanyag (ha van), hanem a megolvadt anyagok érintkeznek és kihűlés után együtt maradnak. (A hegesztés után általában mechanikai feszültség marad az összehegesztett anyagokban.) Hobbi szinten otthon javarészt a fogyóelektródás ívhegesztés és a védőgázas hegesztés az elterjedtebb. Ezen felül rengeteg más módszer létezik.
Feltennék pár kérdést, amivel sok fontos részt le lehetne fedni mindjárt az elején. - Milyen anyagokat mivel lehet és mivel érdemes hegeszteni? - Hogyan lehet megállapítani a megfelelő beállításokat egy adott hegesztéseknél? - Milyen hegesztőszettbe érdemes beruházni egy kezdőnek? (általános felhasználásra) - Gépeket, eszközöket, segédanyagokat honnan érdemes beszerezni vagy vásárolni? - Hobbi hegesztőgép építési tanácsok, ötletek. - Hegesztéstechnológiai és géphasználati ajánlások, módszerek.