Szinte mindennel így van. Az oprendszeren ezért van ezer program, mert mindegyik jó valamire. Nyilván jó lenne egy progi mindenre, de hát mindenkinek más az igénye. Gondolom azzal se lehet marni. Vagy videót editálni Engem nem zavar, ha több programot használok. A lényeg, hogy amit tud, azt jól tudja. És engem az a kevéske lézer égetős plugin győzött meg uccnc-re. A cnc usb controller(Planet CNC) se tudta annó ezeket(szerintem ma se). Ráadásul a makrók a szerkeszthetőség és a support.
Ahogy elnézem, a LightBurn csupa olyan gépet tud vezérelni, ami eleve nyílt rendszer, tehát tudható, hogy hogyan kell velük kommunikálni.
Az, hogy az UCCNC-ben tudj rajzolni, meg ilyesmi, az megint nem működőképes ötlet. Egy CNC vezérlő programnak az a dolga, hogy CNC-t vezéreljen, míg egy rajzoló és kód generáló programnak pedig az, képeket lehessen vele bütykölni és előállítani a g-kódot. A kettőnek igazából semmi köze egymáshoz.
(No meg, ha már lenne benne lézeres rajzoló, akkor miért ne lehetne benne egy komplett CAD/CAM rendszer, hogy olyan kódot is tudjon önállóan, meg esetleg 3D nyomtatós szeletelő, plazmás kód generáló, meg minden, ami csak lehet. )
UCCNC-vel kapcsolatban érdeklődnék, hogy egyszer lehetséges, hogy lesz valami hasonló lézer felülete, mint a LightBurn programnak, hogy egy helyen minden elérhető lenne?
Hogy a LightBurn kompatibilis legyen az UCCNC valamelyik kártyájával az lehetetten?
exup | 639
2018-08-28 14:52:56
[5902]
Már nem aktuális. Balázsék küldenek másikat. Csak a kérdés marad. Találkozott már valaki ucr201 kommunikációs hibával?
Nincs valakinek ucr201 délbudán vagy környékén? Átvinném az enyémet, hogy kommunikál-e a jog az ő stickjével és fordítva. Jó lenne rájönnöm mivel van a gond. Köszönöm.
adamant | 834
2018-08-28 11:31:50
[5899]
Nem. Csak azt sikerült amit te irtál nekem nagyon szépen köszönöm! Jól gondolom hogy ezt ha elmentem pl M21001 az üzenetet átírom valami másra akkor igy kijelezhető más hiba is?
Csaba, kinek tegyek fel UCR201 kérdést? Megjött a cucc...ment kb 10 percet, amíg kipróbáltam. Pc kikapcs. 30perc múlva újra bekapcs, azóta nem kommunikál a stick a joggal. Plugin azt írja connected az usb. A cucc meg No connected-et ír ki...full aksi szintnél 2cm-re az usb-től. Azonos csatornán és régión. wtf?
dezsoe | 2934
2018-08-27 17:01:50
[5895]
Akkor ezek szerint sikerült megoldani a többi üzenetet is?
Én terveztem a gépet és építettem de nem és vagyok a felhasználó igy ha baj van akkor sokkal könyebben tudok telefonon segíteni ,hogy merre keressük a hibát. Az ipari gépek is kiírják mi a nyügjük
lehet ma be is iktatom a gépbe Még egy kérdésem lenne. Ha ezt szeretném ,hogy szervó vezérlőknek is legyen felirata azt hogy tudnám elérni? Az 512 jelzésen kívűl van más?
No, itt a megoldás. (Ha tudtam volna, hogy a Dunakeszi-Újpest-Debrecen útvonalat 15 perc híján 6 óra alatt teszem meg, akkor inkább gyorsan leírtam volna...)
Azért csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekem még sose állt le a frekiváltóm csak uccnc vezérelt leállással. Tehát hibával soha. Nem is jut ilyen helyzet az eszembe jó konfigurációnál.
dezsoe | 2934
2018-08-24 14:30:43
[5885]
OK. Kis kitartás, aztán küldöm, de most el kell indulnom, majd este felé leszek.
Persze, hogy segítek, azért próbálom a részleteket összeszedni. Tehát van egy bemeneted, ahol jelzi a hibát, ha jól értem. A kiírás az OK. A gép megállítását hogy gondolod? Stop, Reset vagy Feed Hold?
igen erre gondoltam. De a legjobb az lenne ,hogy ha ki is írná ,hogy IGEN a frekiváltóval van a bibi és a gép meg is áll. Esetleg a makróban tudnál segíteni nem nagyon értek hozzá.
A frekiváltóról kapsz egy jelet, hogy megállt? Mert akkor egy bemenetre bekötheted és beállíthatod 512-es funkcióra, ami a Reset bekapcsolása. Ha ennél kifinomultabb megoldás kell, akkor makrót kell hozzá írni, de akkor mondj több részletet. Akár lehet olyan is, hogy státuszba kiírja, hogy frekiváltó leállt és nyom egy Stop-ot vagy Feed Hold-ot, ha nem akarsz Reset-et.
Egykis segítség kellene. Hogyan tudom beállítani azt ha a frekiváltó leáll valami oknál fogva akkor a gép is leálljon. Csak a vészkörhöz köthető be? Vagy van valami módja annak ,hogy ha a frekiváltó leáll akkor az UCCNC is vissza jelezze hogy a frekiváltónál van a hiba.
Én az I/O triggernél nézelődtem ,hogy van e ilyen funkció amire beköthető lenne de nem találtam. Lehet látre hozni új funkciókat?
Még valami a szerszámcserével kapcsolatban, bár ez már nem annyira uccnc... hol lehet kapni ilyen főorsót, ami ezt a kúpos befogót tudja fogadni és át lehet alakítani automatára, mert ami gyárilag automata, nos annak elég borsos az ára...
ANTAL GÁBOR | 4642
2018-08-19 20:04:45
[5876]
A gravírmarómon is átálltam UCCNC re ( Eth400 as a mozgásvezérlő ) Tegnap jó lett volna ha egy furatközepet meg tudtam volna tapintani ( Korábban a Mach os korszakban a blue screent használtam ) Rémlik mintha írodott volna az UCCNC alá is, sőt mintha valaki még javított is volna rajta
De nem találom .......
frob | 2276
2018-08-19 20:04:22
[5875]
Köszönöm mindkettőtöknek!
dezsoe | 2934
2018-08-19 15:21:27
[5874]
Szia!
Igen, makrókat kell írni (főleg egyet: M6), de nem olyan vészes. Persze, amíg nincs meg a gép pontos felépítése, addig nincs értelme elkezdeni, mert nagyon attól függ, hogy mit kell csinálni. Itt találsz pár jó videót, az úriember két szerszámcserélőt is csinált.
Csak azt tudom nekem hogyan van. Nekem van egy nyáklap a gépem sarkán x..y.. van egy másik mozgatható egy kábel végén. Makró van a cseréhez. Nem én írtam. Nyilván lehet színezni tovább forgótárral stb. A megmunkálandó tárgyat a lógó nyákkal -1.5mm leméri az első szerszámmal, majd a gép szélén lévő fix nyákot is megméri. Innentől, ha jön m6 parancs, akkor leáll kiírja, hogy tegyem be az akárhányas szerszámot, beteszem(itt lehetne idemegy, odaforog, stb is) okézok, elmegy leméri a fix nyákon a magasságot és innentől tudja, hogy mennyivel hosszabb vagy rövidebb az előzőnél és hogy a munkadarab mennyire van tőle. És folytatja a munkát.
Sziasztok Egyenlőre teljesen elméleti a kérdés, de hogy működik a szerszámcsere ( ha van ilyen főorsó és szerszámtár) az UCCNC- ben?
Azt látom hogy van 96 szerszám magasság beállítási lehetőség, de tovább hogy? Makrókat kell írni a szerszámok cseréjéhez, persze tudom nincs két egyforma gép, mindenhol más és más a lehetőség, ezért is kérdezem...
Ha pusztán az anyagiakat nézed, akkor nagyjából ugyanott vagy. Ha eladtál valamit, akkor már nyerőben (gondolom, hogy biznic asztalt árusításhoz kértél). Ha szeretsz kimozdulni, akkor is megéri, ha amúgy nem éri meg.
Akkor elgondolkodtató számomra , hogy van-e értelme felutaznom a találkozóra azaz jobban járok ha simán megrendelem és hamarabb kézhez kapom + nem megy el 20E forintom utazásra, autópálya matricára , asztalbérlésre ,stb .Elnézést, hogy félreértettem .Holnap átgondolom az egészet .
Sajnos az autoleveler fejlesztője (Cahit Ates) nem tud eljönni a Budapesti talira. Pedig már autóval is elindult volna repülő helyett Hollandiából. De mivel 18.-án mindenképp Törökországba lesz hivatalos, ezért mivel csak pár órát tudott volna itt lenni, ezért inkább lemondta.
dezsoe | 2934
2018-08-14 22:37:30
[5863]
Jól értetted. A régebbi múltját nem tudom, de az elmúlt években mindig ugyanígy volt, hogy a rendelések kerültek csak rögzítésre.
Akkor most a találkozón kell megrendelni azaz gyakorlatilag nem hoztok magatokkal UC400ETH-t , hogy ott meg lehessen vásárolni - vagy rosszul értelmezem ?
Ki milyen programot használ UCCNC lézerezéshez, ha csak vágni kell. Esetleg nincs valakinek Vectric Aspire laser Post Processor-a amit az UCCNC szeret?