Szia, szerintem Totalcommander-rel a legegyszerűbb, van egy FTP kapcsolat ikon azzal elindítod a kapcsolódást ha sikerült csatlakozni az egyik oldalon lesz az FTP könyvtára a másik oldalon kiválasztod a file-t amit felölteni akarsz és másolás
Üdv! Heidenhain tnc és tncremo összeházasításához ért valaki? Az Istennek nem sikerült se a 151es se a 360 as tncvel ( fehlmann p51 és p100xl masinán) összebarátkoztatni őket. A segítséget előre is köszönöm!
A lézeres topikba már leírtam, de lehet, hogy ide jobban illik:
Lézer gravírozásnál (kisebb teljesítmény, nagyobb sebesség) füstös lesz a felület a gravírozott rész közvetlen közelében. Vágásnál (nagyobb teljesítmény, kisebb sebesség) pedig szép, tiszta vágási felület van. mindkét esetben az air assist működik. Mi lehet a probléma?
TBS-TEAM | 3006
2025-01-20 16:42:26
[52462]
EM556S PDF szerint: Az EM556S kimeneti RMS áramát a léptetőmotor fázisáramának legfeljebb 70%-ára állítsa be a túlmelegedés elkerülése érdekében. 2.1A SW1 ON SW2 OFF SW3 OFF
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne: Egy ilyen léptetőmotornak egy ilyen vezérlőn, mekkora áramot szabad maximálisan beállítani?
Előre is köszönöm!
Fecso3 | 56
2025-01-20 11:24:25
[52460]
Helló! Minden szükséges adatom megvan róla. Magam is építettem ugyanilyen vezérlőt és használom is teljes megelégedéssel, hiba nélkül évek óta egy fapados 5W-os kéklézeres kisgépen. Privátban megadom az elérhetőségemet, délután pár dolgot összeszedek róla, átdobom.
Előzmény: Arany János, 2025-01-19 09:40:04 [52459]
Arany János | 1422
2025-01-19 09:40:04
[52459]
Sziasztok! Valamikor régen beszereztem pár db. Sufnicnc-s szervo vezérlőt. Arra gondoltam, hogy megpróbálnám beüzemelni őket. Csakhogy a honlapot sem találom!!! Dokumentációm sincs róla! Miféle ic.-k kellenének az üres foglalatokba, mit hova és hogyan kellene kötni? Tudna valaki segíteni?
TomDog | 59
2025-01-16 06:48:12
[52458]
Sziasztok
Beárazásban kérném a segítségeteket Milyen értéket képvisel ? Mi kell hogy teljes legyen? Heidenhain programmierplatz itnc 530
Válaszokat, segítséget előre is köszönöm
Üdv Lovász Tamás
nyiszi | 2399
2025-01-12 14:17:59
[52457]
A mechanikus módszer jött be. Ez egy használt huzal . 20 szálat kell párhuzamosan tekerni a skin hatás miatt. Ezért alkalmasnak találtam az indukciós főzőlap tekercs anyagát ami ugyanígy sok párhuzamos szál. És ezekszerint jó a szigetelése is. Égetni nem akartam, de a csiszolópapíros módszer jó.
Előzmény: Szalai György, 2025-01-11 07:41:17 [52450]
István83 | 330
2025-01-12 14:09:09
[52456]
Köszi.nem voltam elég figyelmes nem néztem átt az összes adatlapot.
Sziasztok! Van valakinek keresztbordásszíjakhoz olyan műszaki adata ,hogy mennyi forgató nyomatékot képes áttvinni ,vagy mennyi a max megengedett húzó erő?max fordulat,vagy kerületi sebbesség? Előre is köszönöm!
bundyland | 1710
2025-01-11 17:26:52
[52453]
Igen azt teszem, csak realterm-el. De közben rájöttem hogy a 0x (hex) jelölés kimaradt a küldendő byte-ok elöl, ami elég nagy gond . Holnap megnézem.
Van itt esetleg valaki aki használt már SAKO SKI780-at rs485-ön keresztül ? Akármit próbálok mintha nem is lenne benne ilyen modul. (pedig van).
Szalai György | 9544
2025-01-11 07:41:17
[52450]
A válaszhoz ismerni kéne a huzalod zománcának anyagát. Vagy álltalában a huzalzománc anyagokat. Kerestem, olvastam és ezt találtam: https://gkwinding.com/blogs/types-of-copper-winding-wire/ Ez már nem az alkoholban oldódó sellak gyanta. Szerintem házilag csak mechanikusan eltávolítható. Narancssárga 1000-1200 C fok) lángban izzásig hevítve roncsolódik a szigetelés, azután polírpapírral letörölhető.
0,1mm-es huzalról van szó. A kalmopirint kipróbáltam semmit nem csinál a füstön kívül. Egy valamikor nagyfesz tekercseket gyártó ismerősöm azt mondta, hogy ők mindíg 100-as csiszoló papírt összehajtva fogtak az ujjaik közé és aközött húzogatták még a 0.05-ös huzalt is és mindíg jó volt a végeredmény. Az én huzalom nagyon szívós 450 fokon még semmi baja. De a csiszolást még kipróbálom. Köszönöm Mindenkinek a segítséget.
Ez még a korai verzió, ami Autocad-ben készült, de sokat csináltam belőle, ettől függetlenül mindenki nézze át, hogy van e benne elbaszás, mert a felelősséget nem vállalom.
Egy jó minőségű PDF-et - ami egy kapcsolási rajz- kellene recognitázni, hogy kereshetőek legyenek a vezetékszámok.
Kipróbáltam pár online progit de elég gyatra eredményt adtak.
Melyiket ajánlanátok a feladathoz?
Vetesi75 | 1724
2024-12-30 20:07:10
[52431]
Melóhelyen ezeket használjuk napi szinten. Ha be van állítva rendesen, akkor a helyzetet 2 század szóráson belül lehet tartani vele.(Ritka, hogy természetes úton elkopjon 1-1db - bár én még csak "kerámiát" törtem eddigi pályafutásom alatt.)
én ilyet vettem 3D finder amikor beüzemeltem a gépet 2018-ban. 2 ezredes Mitutoyo tapintóval frankón be lehetett állítani. Sajnos pár év múlva valami gallyra ment benne, aztán cseréltem egy olcsóbb magyar cuccra.
Szia! Köszönöm, ilyenem (is) van. Ez is képes tizedet is tévedni. A másik, ami rugós erőhatás elven működik és max 600 fordulattal tud dolgozni, sok véleményt olvastam róla, sokan dicsérik. Köszönöm gondolatodat. Elteszem.
Szia! Köszönöm a gondolatot. Igen, ezt már próbáltam, hogy az asztalon egy rögzített pontot vettem fel és ahhoz illesztettem a sablont. Mach 3-ban pedig a 5-ös síkot használtam a LEGO-nak. De még így sem volt tökéletes, valahogy mégis "elmászott" a nullpont.
Ezt találtam közben. Nem automatikus, nem is épp a legolcsóbb, de talán hosszú távon megéri a befektetés.
Szia! Profi környezetben erre vannak kitalálva a "nullpontos" befogórendszerek. Ez mindig valami tájolóelemet jelent az oszlopon, palettán, alap megmunkáló síkon. Gyk. a készülék, sablon mindig ugyanabban a helyzetben kerül rögzítésre, amivel elkerülhető a visszaálláskor a munkadarab bemérés. Ilyenkor célszerűen a program tartalmazza a referenciához képest az eltolásokat is - a mdb nullpont a programban jegyződik. Rendszeresen visszatérő melóknál időben kifizetődő lehet, de nem veszi figyelembe a gépgeometria "esetenkénti" megváltozását. A tájoló elemeknek nem feltétlen kell kőbe- (ill. asztaba) vésettnek lennie, amatőr viszonylatban a T-horonyhoz, asztalvéghez/oldalához ütköztetett ideiglenes segédeszközök is játszhatnak, amivel a sablon ismételt helyzete reprodukálható. Ez az eljárás mindenféleképpen feltételez egy a helyzet tekintetében megbízhatóan felvehető referenciapontot, másképp nem lesz pontos.
Sziasztok! Egy kis gondolat segítséget kérek. Van egy saját kézzel épített marógépem. Szeretnék vele LEGO darabokat készíteni alumíniumból. Egy-két-tíz darab el is készült már vele.
A problémám onnan kezdődik, hogy mást is készítek a géppel. Ilyenkor a "sablon" darabot leszedem az asztalról, felrakok egy másik fajta sablont, dolgozom vele pár napig, majd ismét vissza térek a LEGO sablonhoz.
A tanácsot abban kérem, Ti, miként tudjátok ugyanoda visszaállítani a munka "0" pontot, hogy ismét tökéletesen dolgozzon a gép?
Néztem ilyen-olyan tapintó érzékelőket, de amire azt mondanám, ez már jó nekem, az 700.000+ÁFA...
Abban nincs CAM, csak CAD. Ami cad-cam az már drága. Persze nem biztos, hogy szükség is van egy prémium verzióra.
Ha csak a fusion 360 éves előfizetés díját nézem amit minden évben ki kell fizetni, akkor ahhoz képest is túl van árazva a ZWCAD. Legalábbis az én véleményem szerint. Éppen most nézegettem a ZWCAD frissítések árait. Azok sem olcsók. Még egy nagyobb cég is meggondolja hogy kiadjon e ennyit egy szoftverért, magánembernek meg megfizethetetlen.